بازی درمانی چیست؟ بازی درمانی نوعی از درمان است که عمدتا برای کودکان استفاده می شود. بازی درمانی به این دلیل انجام می شود که کودکان ممکن است نتوانند احساسات خود را پردازش کنند یا مشکلات را برای والدین یا بزرگسالان دیگر بیان کنند. گرچه ممکن است به نظر یک زمان بازی معمولی باشد، اما بازی درمانی می تواند بیش از این باشد. متخصص بازی درمان می تواند از زمان بازی برای مشاهده و آگاهی از مشکلات کودک استفاده کند. سپس درمانگر می تواند به کودک در کشف احساسات و مقابله با آسیب های حل نشده کمک کند. از طریق بازی، کودکان می توانند سازوکارهای جدید تطابقی و نحوه تغییر رفتارهای نامناسب را بیاموزند.

بازی درمانی در مرکز تخصصی بازی درمانی، بعنوان بهترین مرکز بازی درمانی تهران توسط انواع متخصصان سلامت روان مانند روانشناسان، کاردرمانگران و درمانگران رفتاری انجام می شود. علاوه بر این مرکز تخصصی بازی درمانی کودکان و نوجوانان تهران، برنامه های آموزشی ویژه ای را برای والدین ارائه می دهد.

بازی درمانی

فواید بازی درمانی

بر طبق آمار سازمان حرفه ای بازی درمانی بین المللی، بیشتر از ۷۱ درصد از کودکانی که به بازی درمانی مراجعه می کنند، تغییرات مثبتی را نشان می دهند. در حالی که برخی از کودکان ممکن است با کمی تردید و عدم اعتماد به درمانگر کار خود را شروع کنند، اما بزودی اعتماد به درمانگر ایجاد خواهد شد. با راحت تر شدن و تقویت پیوندشان، کودک در بازی خود خلاق تر یا کلامی تر می شود.

برخی از مزایای بالقوه بازی درمانی عبارتند از:

  • قبول مسئولیت بیشتر درمورد برخی رفتارها
  • توسعه استراتژی های سازشی و مهارت های خلاقانه حل مسئله
  • احترام به خود
  • همدلی و احترام به دیگران
  • کاهش اضطراب
  • بهبود افسردگی
  • کسب تجربه و بیان کامل احساسات
  • بهبود مهارتهای اجتماعی
  • بهبود روابط خانوادگی

بازی درمانی در مرکز تخصصی بازی درمانی کودکان و نوجوانان همچنین می تواند استفاده از گفتار را تشویق کند یا مهارت های حرکتی ریز و درشت را بهبود بخشد. اگر کودک شما مبتلا به بیماری روحی، ذهنی و یا جسمی باشد، بازی درمانی جایگزین داروها یا سایر روش های درمانی دیگر نمی شود. از بازی درمانی می توان به تنهایی یا در کنار سایر روش های درمانی استفاده کرد.

 

فواید بازی درمانی

چه موقع از بازی درمانی استفاده می شود؟

اگرچه افراد در هر سنی می توانند از بازی درمانی بهره مند شوند، این روش معمولاً در کودکان بین ۳ تا ۱۲ سال استفاده می شود. بازی درمانی در مراکز تخصصی ما در شرایط مختلفی از جمله:

  • مواجه با اقدامات پزشکی، بیماری مزمن یا مراقبت تسکینی
  • تاخیر در رشد یا اختلالات یادگیری
  • مشکل رفتاری در مدرسه
  • پرخاشگری و رفتار عصبی
  • مسائل خانوادگی مانند طلاق، جدایی یا مرگ یکی از اعضای نزدیک خانواده
  • بلایای طبیعی یا حوادث آسیب زا
  • خشونت خانگی، سوء استفاده جنسی یا جسمی، یا بی توجهی
  • اضطراب، افسردگی، غم و اندوه
  • اختلالات خوردن و توالت رفتن
  • اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)
  • اختلال طیف اوتیسم (ASD)

بازی درمانی چگونه انجام می شود؟

بین کودکان و بزرگسالان کمی فاصله وجود دارد. بسته به سن و مرحله رشد، کودکان مهارت های گفتاری بزرگسالان را ندارند. آنها ممکن است چیزی را احساس کنند، اما در بسیاری از موارد یا نمی توانند آن را به یک بزرگسال بیان کنند یا یک فرد بالغ قابل اعتماد برای بیان آن ندارند. از طرف دیگر بزرگسالان ممکن است نشانه های کلامی و غیرکلامی کودک را اشتباه متوجه شده یا اصلا درک نکنند.

کودکان از طریق بازی یاد می گیرند که جهان و جایگاه خود را در آن درک کنند. این جایی است که آنها آزادند تا احساسات درونی و عمیق ترین احساسات خود را بیان کنند. اگر می دانید به دنبال چه چیزی باشید، اسباب بازی ها می توانند مانند نمادها عمل کرده و معنای بیشتری پیدا کنند.

از آنجا که کودک نمی تواند به اندازه کافی خود را در دنیای بزرگسالان ابراز کند، درمانگر در سطح کودک و در جهان کودک به کودک می پیوندد. هنگام بازی، کودک ممکن است کمتر محافظت شود و برای به اشتراک گذاشتن احساسات خود استعداد بیشتری داشته باشد. اما تحت فشار نیستند. آنها مجاز به انجام این کار در زمان خود و با روش ارتباطی خاص خود هستند.

بازی درمانی بسته به درمانگر و نیازهای خاص کودک متفاوت خواهد بود. برای شروع ممکن است درمانگر بخواهد بازی کودک را مشاهده کند. آنها همچنین ممکن است بخواهند مصاحبه های جداگانه ای با کودک، والدین یا معلمان انجام دهند. پس از ارزیابی دقیق، درمانگر برخی اهداف درمانی را تعیین می کند در مورد محدودیت هایی که ممکن است لازم باشد تصمیم می گیرد و برنامه ای برای نحوه ادامه کار تدوین می کند.

درمانگران بازی درمانی به چگونگی جدا شدن کودک از والدین، نحوه بازی کردن آنها به تنهایی و نحوه واکنش کودک هنگام بازگشت والدین توجه بسیار زیادی دارند.

چگونگی تعامل کودک با انواع مختلف اسباب بازی ها و تغییر رفتار آنها از جلسه ای به جلسه دیگر می تواند آشکار شود. آنها ممکن است از بازی برای کنترل ترس و اضطراب، به عنوان یک مکانیسم تسکین دهنده یا برای بهبودی و حل مشکل استفاده کنند. درمانگران بازی درمان از این مشاهدات به عنوان راهنمای مراحل بعدی استفاده می کنند. هر کودک متفاوت است، بنابراین درمان متناسب با نیازهای فردی او خواهد بود. با پیشرفت درمان، می توان رفتارها و اهداف را دوباره ارزیابی کرد.

در برخی موارد درمانگر ممکن است والدین، ​​خواهر و برادرها یا سایر اعضای خانواده را به بازی بیاورد. این به عنوان فرزند درمانی (filial therapy) شناخته می شود. که می تواند به آموزش حل تعارض و بهبود پویایی خانواده کمک کند.

تکنیک های بازی درمانی

در مرکز تخصصی بازی درمانی کودکان و نوجوانان جلسات بازی معمولاً ۴۰ دقیقه طول می کشد و هفته ای یکبار یا بیشتر برگزار می شود. اینکه چند جلسه لازم باشد و اینکه چقدر به این نوع درمان پاسخ می دهند، به کودک بستگی دارد. درمان می تواند به صورت انفرادی یا گروهی انجام شود. بازی درمانی می تواند مستقیم یا غیرمستقیم باشد. در روش مستقیم، بازی درمانگر با تعیین اسباب بازی ها یا بازی هایی که در جلسه استفاده می شود، حرف اول را می زند. درمانگر با هدف خاصی بازی را هدایت می کند.

رویکرد غیرمستقیم ساختار کمتری دارد. کودک می تواند اسباب بازی ها و بازی ها را به دلخواه خود انتخاب کند. آنها آزاد هستند که به روش خود با چند دستورالعمل یا وقفه بازی کنند. درمانگر از نزدیک مشاهده می کند و در صورت لزوم شرکت می کند. جلسات باید در محیطی برگزار شود که کودک احساس امنیت کند و محدودیت های کمی وجود داشته باشد. درمانگر ممکن است از تکنیک هایی استفاده کند که شامل موارد زیر است:

  • تجسم خلاق
  • قصه گویی
  • نقش آفرینی
  • تلفن های اسباب بازی
  • عروسک، حیوانات بازی و ماسک
  • عروسک ها، عروسک شخصیت های کارتونی
  • هنرها و صنایع دستی
  • آب بازی و شن بازی
  • بلوک ها و اسباب بازی های ساختمانی
  • رقص و حرکت خلاقانه
  • بازی موزیکال

 

نمونه هایی از بازی درمانی

بسته به کودک و موقعیتش، درمانگر ممکن است از روشهای خاصی از بازی استفاده کند یا اجازه می دهد که آنها خودشان انتخاب کنند. روشهایی زیادی وجود دارد که درمانگر می تواند از بازی درمانی برای شناخت کودک و کمک به آنها برای کنار آمدن با مشکلاتشان استفاده کند. به عنوان مثال درمانگر ممکن است به کودک یک خانه عروسک و چند عروسک پیشنهاد دهد و از آنها درمورد مشکلاتی که در خانه دارند، سوال بپرسد. یا ممکن است کودک را ترغیب به استفاده از عروسک های دستی برای بازآفرینی چیزی که استرس آور یا ترسناک است، کند.

آنها ممکن است از کودک شما بخواهند که داستان “روزی روزگاری” را تعریف کند تا ببیند کودک ممکن است چه چیزی را به معرض نمایش بگذارد. یا ممکن است آنها داستان هایی بخوانند که مشکلی مشابه با فرزند شما را حل می کند. از آن به عنوان کتاب درمانی (bibliotherapy) یاد می شود.

بازی درمانی ممکن است بصورت پرسیدن سوالاتی از کودک شما در حال نقاشی باشد تا سعی کند اطلاعاتی را در مورد روند فکر کودک بدست آورد. یا برای تشویق به حل مسئله، همکاری و مهارت های اجتماعی با کودک بازی های مختلفی انجام دهید.

چگونه ممکن است خانواده در بازی درمانی مشارکت داشته باشند؟

خانواده ها نقش مهمی در روند بهبودی کودکان دارند. تعامل بین مشکلات کودکان و خانواده های آنها همیشه پیچیده است. گاهی اوقات کودکان برای نشان دادن اینکه در خانواده مشکلی وجود دارد، دچار مشکل می شوند. در سایر مواقع کل خانواده دچار پریشانی می شوند زیرا مشکلات کودک بسیار مخل است. در همه موارد کودکان و خانواده ها وقتی با هم کار می کنند سریعتر بهبود می یابند. بازی درمان در مورد چگونگی و زمان درگیر کردن برخی یا همه اعضای خانواده در بازی درمانی تصمیماتی می گیرد. درمانگر می خواهد به طور منظم با والدین و مراقبان کودک ارتباط برقرار کند تا برنامه ای برای حل مشکلات در هنگام شناسایی و نظارت بر پیشرفت درمان تهیه کند.

چه کسی بازی درمانی را انجام می دهد؟

بازی درمانی به آموزش و تجربه گسترده تخصصی نیاز دارد. بازی درمان یک متخصص روانشناس یا کاردرمان دارای مجوز است که با تجربه و نظارت بالینی قابل توجهی مدرک کارشناسی ارشد یا دکترای خود را کسب کرده است.

بازی درمانی برای بزرگسالان

بازی فقط برای بچه ها نیست. نوجوانان و بزرگسالان نیز در بیان احساسات درونی خود با کلمات مشکل دارند. بزرگسالانی که ممکن است از بازی درمانی بهره مند شوند شامل موارد زیر هستند:

  • ناتوانی های هوشی
  • زوال عقل
  • بیماری مزمن، مراقبت تسکینی و مراقبت از بیمارستان
  • مصرف مواد
  • ضربه و آزار جسمی
  • مسائل مربوط به مدیریت خشم
  • اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
  • مسائل کودکی حل نشده

هنگام کار با بزرگسالان، یک درمانگر ممکن است از نقش آفرینی چشمگیر یا سینی شن و ماسه درمانی برای کمک به شما در برقراری ارتباط با احساساتی که گفتن آنها دشوار است، استفاده کند. این روش های درمانی می توانند به شما کمک کنند تا روی استراتژی های مقابله ای با سناریوهای خاص کار کنید.

بازی کردن اعم از بازی، هنر و صنایع دستی یا موسیقی و رقص، می تواند به شما کمک کند تا از استرس های زندگی روزمره راحت و آرام شوید. هنر درمانی، موسیقی درمانی و حرکت می تواند به آسیب های پنهان کمک کند و باعث بهبودی شود. با راهنمایی یک درمانگر مجرب، بازی می تواند ابزاری ارزشمند در رساندن شما به مکانی باشد که می خواهید. بازی درمانی برای بزرگسالان ممکن است به عنوان مکمل انواع دیگر درمان و داروها استفاده شود. همانند کودکان، درمانگر بازی را متناسب با نیازهای خاص شما تنظیم می کند. بازی درمانی نوعی روش درمانی است که از بازی برای کشف و مقابله با مسائل روانشناختی استفاده می کند. این درمان می تواند به تنهایی خصوصاً در کودکان یا همراه با سایر روشهای درمانی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

 

بهترین مرکز بازی درمانی در تهران

بهترین مرکز بازی درمان تهران

درمانگران بازی درمانی اخیراً تحقیقاتی را که طی پنجاه سال گذشته در مورد اثربخشی بازی درمانی انجام شده است، بررسی می کنند. ما دریافته ایم که بازی درمانی یک درمان موثر برای کودکانی است که طیف گسترده ای از مشکلات اجتماعی، عاطفی و رفتاری را تجربه می کنند. همچنین این یک روش عالی برای کمک به کودکان برای بهبودی و درمان از تجربیات استرس زا یا آسیب زا است. بازی درمانی با بازی معمولی متفاوت است و برای موثر بودن نیاز به حضور یک درمانگر آموزش دیده است. بازی درمان برای ایجاد یک محیط امن برای کودک و تعامل با کودک به گونه ای آموزش دیده است که کودک از مزایای درمانی بازی بهره ببرد. در این محیط منحصر به فرد و درمانی است که کودک می تواند از مشکلات عاطفی رهایی یابد و رفتارهای مناسب تری را کسب کند.

به استحضار می رساند کلینیک تخصصی بازی درمانی کودکان و  نوجوانان با دو شعبه در پاسداران و سعادت آباد، بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه بازی درمانی کودکان و نوجوانان، کادری مجرب و مجهز به مداخله های روز دنیا، آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد، لازم به ذکر می باشد شرایط و امکانات ذکر شده این مرکز را بعنوان یکی از بهترین مراکز درمان بازی درمانی در تهران معرفی می نماید بصورتیکه از تمام نقاط ایران جهت تشخیص و درمان فرزند خود به این مرکز مراجعه می کنند.

 

آدرس شعبه شرق کلینیک تخصصی بازی درمانی کودکان و نوجوانان 

ابتدای پاسداران، خیابان نگارستان دوم (کاشیها)، خیابان مسجد جامع غدیر خم، نبش نگارستان چهارم، پلاک ۱۱

کلینیک بازی درمانی شرق تهران مناسب برای اهالی محله های نیاوران، فرمانیه، اقدسیه، قیطریه، منظریه، کامرانیه، پاسداران، شهید عراقی، مینی سیتی، شهید محلاتی، پایدار فرد، اسلامی، دولت، دیباجی، اختیاریه، دروس، قلهک، شریعتی، لویزان، تهرانپارس، هنگام، نارمک، رسالت، سید خندان و… می باشد.

 

آدرس شعبه غرب کلینیک تخصصی بازی درمانی کودکان و نوجوانان

سعادت آباد، بلوار فرحزادی، بالاتر از میدان کتاب، آسمان پنجم غربی، پلاک ۲۴

با توجه به موقعیت کلینیک بازی درمانی غرب تهران و دسترسی به اتوبان یادگار امام ، اتوبان نیایش و بلوار پاکنژاد مناسب برای اهالی محله های شهرک غرب، سعادت آباد، جنت آباد، جنت آباد جنوبی، جنت آباد مرکزی، جنت آباد شمالی، اوین، ولنجک، ونک، امیرآباد، پونک، شهران، بلوار فردوس، صادقیه، مرزداران، ستارخان، شهرآرا، دهکده المپیک، دریاچه چیتگر، یافت آباد، شهریار، اسلام شهر و … می باشد.

 

شماره تماس کلینیک تخصصی بازی درمانی

۰۹۲۰۲۱۲۰۲۱۴-۰۹۳۵۶۱۱۷۷۴۲

 

مقاله های مرتبط

بازی درمانی چیست؟

بازی درمانی کودکان اوتیسم

بازی درمانی کودکان بیش فعال

فعالیت های غذایی سالم برای کودکان

فعالیت های ذهن آگاهی برای کودکان

علائم هشدار دهنده افسردگی در کودکان

رژیم حسی برای کودکان

فعالیت های حسی برای کودکان اوتیسم

رژیم حسی برای کودکان اوتیسم

بهترین مرکز درمان اوتیسم در تهران

بهترین مرکز رفتار درمانی کودکان تهران

بهترین مرکز درمان اختلال یادگیری کودکان

بهترین مرکز درمان بیش فعالی کودکان در تهران

آیا بازی های ویدئویی باعث بیش فعالی می شوند؟

کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی تجریش

کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی میرداماد

کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی فرمانیه

کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی مرزداران

کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی پیروزی

کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی حکیمیه

۴ دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام فرزند بنده دچار اضطراب شدیدی بود و بخصوص در زمان جدایی از من، با کمک بازی درمان های مرکز مشکل اضطرابش حل شده و شرایط خوبی پیدا کرده و از زحماتتون تشکر میکنم.

  • مرکز خیلی خوبی در زمینه بازی درمانی هستش و بازی درمانهای خوبی هم داره ما راضی هستیم.

  • سلام دختر بنده متاسفانه بدلیل مشاجره های من و همسرم خیلی دچار اضطراب شده بود و اعتماد بنفس و عزت نفسش بشدت پایین آمده بود. ولی از زمانیکه در این مرکز بازی درمانی را شروع کردیم خیلی بهتر شده و اینکه خود ما را هم نسبت به طرز برخورد با کودک آشنا کردند.
    ممنون بابت زحماتتون

  • سلام پسر بنده اضطراب جدایی شدیدی داشت بطوریکه در مهدکودک خیلی مشکل داشتیم ولی از زمانیکه بازی درمانی را شروع کردیم خیلی تغییر کرد و الان خیلی راحت از مادرش جدا میشه.
    از بازی درمانش تشکر میکنم‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

3 + 2 =

× پشتیبانی 24 ساعته