کاردرمانی ذهنی

در این بخش کاردرمانگران با توجه به سطح ذهنی کودک به تقویت مهارت های شناختی ، ادراکی ، حافظه ، تعمیم و تفکر انتزاعی ، دستور پذیری ، تحمل کاری و اصلاح اختلالات رفتاری کودکان می پردازند.

کاردرمانی ذهنی

کاردرمانی ذهنی چیست و چگونه انجام می شود؟

کاردرمانی ذهنی یکی از بهترین راهکارهای اساسی برای کمک به بزرگسالان و کودکان می باشد که دچار مشکلات ذهنی، درکی و شناختی هستند و یا عقب ماندگی های ذهنی دارند. به خاطر همین بسیاری از افراد به این مهارت نیاز دارند تا بتوانند با جامعه، بیشتر و بهتر ارتباط برقرار نمایند. به همین خاطر برای انجام کارهای ضروری و روزمره نیاز دارند تا در زندگی خود مجموعه‌ ای از تغییرات را اعمال نمایند تا بتوانند از تمام حواس خود به درستی استفاده کنند. مرکز ما با دو شعبه (کلینیک توانبخشی پایا) و (کلینیک توانبخشی غرب تهران) در تهران، بیش از ۱۵ سال سابقه بعنوان یکی از بهترین مراکز کاردرمانی ذهنی تهران آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.

کاردرمانی ذهنی

وظیفه کاردرمانگر چیست؟

در مراکز ما، دکتر متخصص کاردرمانی در حوزه کاردرمانی ذهنی سعی می‌ کند تحولات بسیار مثبتی را در زندگی افرادی که مشکلات ذهنی دارند ایجاد نماید. آنها مجموعه ای از تغییرات را در زندگی این افراد ایجاد می نمایند تا بتوانند سطح درمان این افراد و تحریک پذیری آنها را بالا ببرند تا بیمار موفق شود که از همه حواس خود به طور کامل استفاده نماید و به زندگی عادی بازگردد.

کاردرمانی ذهنی چیست؟

کار درمانی ذهنی یکی از فعالیت‌ های بسیار هدفمند به شمار می‌ رود که از طریق آن برای حفظ سلامت افراد و مستقل نمودن آن ها تلاش می‌ شود. وظیفه کاردرمانگر بسیار سخت می باشد زیرا باید برای دادن استقلال به فرد و برای حفظ سلامتی او بسیار تلاش نماید تا او را از هر نوع از آسیب جسمی و ذهنی و روانی نجات بدهد.

شاید برای شما هم این سوال به وجود بیاید که تفاوت کاردرمانگر با فیزیوتراپ چه می باشد. باید بگوییم که هر دو برای بهبود بیماران و کیفیت زندگی آنها در تلاش اند اما هدف کار فیزیوتراپ افزایش قدرت بدن و عضلانی و کاهش درد و بهبود حرکتی و حسی بیماران می باشد تا بتواند عملکرد حرکتی و استقامت افراد را بالا ببرد و از این طریق کیفیت زندگی آنها را بهبود ببخشد و به آنها کمک نماید.

اما افرادی که در حوزه کاردرمانی ذهنی فعالیت می‌کنند بیشتر بر روی مهارت های ظریف و حرکتی و ذهنی تمرکز می کنند تا مهارت های حسی و درکی آنان را مانند مهارت‌ های شناختی و بینایی و پردازش حسی را افزایش بدهند. این افراد در مکان های متفاوتی کار می‌ کنند و مکان هایی مانند مراکز توانبخشی و بیمارستان‌ ها و مراکز استثنایی یا مراکز روانی و بهداشت و مراکز شخصی و خصوصی و درمانگاه ها و آسایشگاه ها و مراکز خصوصی کودکان فعالیت می‌ کنند و ممکن است مرکز شخصی برای خود نداشته باشند.

کار درمانی های ذهنی برای کدام گروه های سنی مناسب است؟

بسیاری از افراد به خاطر مشکلات ذهنی توانایی انجام عملکرد ها و فعالیت های روزانه را ندارند و حتی استقلال شخصی نیز در زندگی خود ندارند و باید تحت درمان قرار بگیرند. این گونه افراد باید تحت نظارت کاردرمانگر ها باشند تا طبق روش های درمانی آنها بتوانند وضعیت سلامتی خود را بهبود ببخشند. افرادی که مشکلاتی از قبیل بیماری‌ های جسمی و یا فشارهای روانی و یا اختلالات عاطفی و اختلالات مادرزادی دارند، در تمام گروه های سنی، می توانند تحت درمان کاردرمانی ذهنی قرار بگیرند.

به طور کلی هر کودک و یا هر بزرگسال که در مهارت های ریز و جزئی ضعف و مشکلی دارد و و دچار مشکلاتی در مهارت های حرکتی و حسی است که مربوط به یکپارچگی مهارت های حرکتی و حسی می باشد، نیازمند کاردرمانی ذهنی است. حتی کودکان یا بزرگسالانی که در درک بینایی مشکلاتی دارند و یا مشکلات مخچه یا ترسیمی و یا حسی دارند و نمی توانند کارهای روزانه خود را انجام بدهند، در دسته افرادی قرار می‌ گیرند که باید تحت نظارت کاردرمانگر قرار بگیرند و برای درمان به کاردرمانی ذهنی نیاز دارند.

چه کودکانی به کار درمانی ذهنی نیازمند هستند؟

بسیاری از کودکان مشکلات بسیار بزرگ و اساسی دارند که نیازمند جدی به کاردرمانی ذهنی می‌ باشند. آنها نه تنها از پس فعالیت های روزانه خود بر نمی آیند، بلکه مشکلات آنها بسیار جدی تر و بزرگ تر می باشد. مشکلات آنها بیماری‌ هایی مانند تاخیری رشدی و اوتیسم و اختلالات در تمرکز و توجه می باشد و یا بیش فعالی بسیار واضح و مشخصی دارند. این کودکان مشکلات شنیداری و بینایی دارند و در درک و شناخت محیط پیرامون خود نیز دچار مشکلاتی می باشند.

این افراد ممکن است در کلام و گفتار خود نیز دچار مشکل باشند و یا دچار فوبیا نیز شده باشند. حتی ممکن است در این افراد اختلالات ارتباط با دیگران و یا وسواس نیز مشاهده نمود که در این صورت باید حتما آنها را برای کاردرمانی ذهنی به مرکز قابل اعتماد و معتبری ارجاع دهید. کاردرمانگر ها برای بهبود این افراد از تکنیک های رفتاری و درمانی بسیار معتبر و علمی استفاده می‌ کنند و برای بهبود این افراد تلاش های بسیاری را انجام می‌ دهند. از بیماری های و اختلالات کودکان که به کاردرمانی ذهنی نیاز دارند به موارد ذیل می توان اشاره کرد؛

اختلالات مربوط به روان در بزرگسالانی که نیازمند کاردرمانی می باشند؟

حتی بزرگسالان نیز به کار درمانگر ها برای کاردرمانی ذهنی نیازمند می شوند. افرادی که دچار اختلالاتی مانند اختلالات افسردگی و اختلالات خلقی و شخصیتی می باشند، به طور حتم به کاردرمانی ذهنی نیازمند می شوند. افرادی که دچار بیماری‌ هایی مانند اسکیزوفرنیا و اختلالات اضطرابی هستند و یا به انواع دمانس دچار شده اند و مشکلات روانی و کهولت سن نیز در آنها دیده شود، آنها را نیازمند به کاردرمانی ذهنی می کند. زیرا این افراد نیز نمی توانند از پس فعالیت های روزانه خود برایند و نیاز به کمک افراد دیگری دارند. از بیماری های بزرگسالان که به کاردرمانی ذهنی نیاز دارند به موارد ذیل می توان اشاره کرد؛

  • اسکیزوفرنی
  • مشکلات خلقی (افسردگی، دوقطبی و …)
  • اختلالات شخصیت (شامل انواع اسنیرویید، اسکیزوتایپال، دوری گزین و…)
  • اختلالات اضطرابی
  • سوء مصرف مواد
  • انواع دمانس
  • آلزایمر
  • مشکلات روان مرتبط با سالمندی و کهولت سن
  • مشکلات ارتباطی
  • مشکلات اضطرابی
  • هذیان و بیقراری

تمرینات کار درمانی ذهنی

یکی از بهترین تمرینات کاردرمانی ذهنی که باید در قدم اول برای بیماران انجام بشود Sensory motor approach می‌ باشد که رویکرد آن بیشتر در زمینه فعالیت های حرکتی می باشد و برای رفع فعالیت ها و اختلالات یادگیری حرکتی انجام می شود.

تمرین دوم نیز Perceptual motor می باشد که برای کودکانی مناسب است که در سن مهد کودک می باشند و برای فعالیت نیاز به مهارت های سطح بالاتری دارند. برای این کودکان شناخت معنا و مفهوم بسیار سخت است و باید برای مسلط شدن به جنبه های حرکتی و حسی در این زمینه به تسلط دست پیدا کنند.

سطح دیگری از تمرینات برای بهبود افرادی که نیاز به کاردرمانی ذهنی دارند، sensory integration می باشد که به افراد کمک می‌ کند که به یک رفتار انطباقی بسیار مناسب دست پیدا کنند و فرایند های عصبی در این افراد بهبود پیدا کند و به یک رفتار واحد و درست دست پیدا می کنند. در مرکز ما چه اهدافی در کاردرمانی ذهنی دنبال می شود؛

  • بهبود مهارت های حرکتی ریز و درشت
  • افزایش زمان تحمل کاری و دستور پذیری
  • بهبود مهارتهای ذهنی، درکی و شناختی
  • آموزش مهارت های اجتماعی
  • افزایش توجه و تمرکز
  • بهبود مهارت های ارتباطی
  • بهبود مهارت های ترسیمی و نقاشی
  • تقویت مهارت های بازی
  • بهبود مشکلات حسی

کاردرمانی ذهنی در خانه در تهران

کاردرمانی ذهنی و درمان بیماران در درمانگاه های تهران و سایر شهرستان ها انجام می شود. همه افراد در صورتی که توانایی رفت آمد به مراکز خصوصی یا دولتی را ندارند، کاردرمانگر ها را به خانه خود دعوت می نمایند تا درمان بیماران خود را از این طریق انجام بدهند. کاردرمانی ذهنی در تهران یکی از راهکارهایی است که به این افراد پیشنهاد می‌ دهیم. این افراد می توانند بدون آنکه نگران رفت و آمد باشند بیماران خود را در خانه نگه دارند و از کاردرمانگر ها بخواهند که به خانه آنها بیایند و به آنها کمک کنند تا بیمارانشان را بهبود ببخشند‌.

این افراد ابزارهای خاصی دارند که با خود حمل می کنند و می توانند بیمار و وضعیت سلامتی او را بهبود بخشند و توانایی او را از نظر محیط زندگی و فعالیت های روزانه بالا ببرند. کاردرمانگر ها تمام موانعی که بر سر راه بیمار قرار دارند را شناسایی می کنند تا بیمار فعالیت‌های روزمره خود را به پیش ببرد و از این طریق به آنها کمک می‌ کند.

بعد از آن بیماران مهارت های شخصی خود را بالا می برند. ابزارهای خاص این افراد به آنها کمک می کند که خیال خانواده این بیماران پیرامون داشتن تمام امکانات برای بهبود وضعیت آنان راحت شود. شما نیز می‌ توانید به مراکز بسیار معتبر مراجعه نمایید و از افرادی که در آنجا از عنوان کاردرمانگر فعالیت می‌ کنند کمک بخواهید. این افراد می‌ توانند به شما در تمام زمینه ها کمک نمایند.

کاردرمانی ذهنی در منزل چه مزایایی دارد؟

کار درمانگر در منازل بیماران می‌ تواند به طور بسیار حرفه‌ ای، تاخیر رشدی شدید کودکان را از بین ببرد و به آنها کمک کند تا با داشتن شناخت کافی پیرامون محیط اطراف بتواند مهارت هایی مانند لباس پوشیدن، حمام کردن و غذا خوردن را یاد بگیرند و همچنین این افراد می‌ توانند به بیماران آموزش دهند که خشم و عصبانیت خود را کنترل نمایند و برای تخلیه انرژی به آنها آموزش های کافی را ارائه می نمایند. کاردرمانگر ها به بیماران کمک می کنند تا در غذا خوردن و یا خواندن و نوشتن و استفاده از رایانه استقلال داشته باشند و بتوانند در فعالیت های اجتماعی حضور پیدا کنند و با عملکرد جسمانی و روانی بسیار مناسب فعالیت های روزانه خود را به انجام برسانند.

تجهیزات تخصصی کار درمانی ذهنی مراکز ما

تمامی کاردرمانگر ها برای داشتن روند درمانی و کاردرمانی ذهنی بسیار مناسب و ایده آل، نیاز به تجهیزات بسیار تخصصی دارند تا بتوانند از طریق آن مهارت های بیمار را ارزیابی کنند. آن ها تجهیزات تخصصی را در اختیار بیماران قرار می دهند تا روند بهبود درمان آن ها سرعت پیدا کند. تجهیزاتی مانند وسایل استحمام و اسپلینت و صندلی چرخدار می‌ تواند تجهیزات مناسبی برای بهبود وضعیت و بهبود مهارت های روزانه و اجتماعی افراد به حساب آید.

انواع پازل ها (اشکال هندسی، اعضاء بدن و …)، مکعب های رنگی در سایز های متفاوت، پگ بورد های رنگی و ساده در سایز های متفاوت، کارت های دید آموز، آینه، خمیر درمانی در رنگ های متفاوت، انواع منیپولیشن، اگزربورد، انواع مدادگیرها، انواع بازی ها (تیزبین، حدس بزن، کاپوچین، صورتک های فضایی و …)، پوردی پگبورد، انواع پگ بورد هندسی و استوانه ای در سایز های متفاوت، انواع نخ و مهره، صفحه اشکال پین دار چوبی، برج اشکال، لوگو، شکل ساز سوزنی، میله و مهره رنگی، بند آموز، هوش چین، کره هوش، دومینو …

× پشتیبانی 24 ساعته