آیا می دانستید که کاردرمانی ذهنی می تواند به بهبود حساسیت کودک شما به اطلاعات حسی مانند بینایی کمک کند؟ کودکان اوتیستیک به حواس لامسه، تعادل، بینایی و شنوایی بیش از حد حساس هستند و به راحتی با تحریک از منابع مختلف حواسشان پرت می شود. هدف کاردرمانی ذهنی کاهش حساسیت حسی در کودکان اوتیستیک از طریق تمرینات و برنامه های مختلف فعالیت است. جهت آشنایی با بهترین تکنیک های کاردرمانی ذهنی و نحوه کارکرد آنها با ما در ادامه مطلب همراه باشید. حواس مختلف مانند حس تعادل، لامسه، بویایی، شنوایی و بینایی به ما کمک می کنند تا فعالیت های روزانه را مدیریت کنیم و وظایف خود را با سرعت و دقت انجام دهیم. کودکان اوتیستیک درک این حواس را ندارند، تا حدی آنها را از دست می دهند یا به این حواس حساس هستند. آنها به طور مداوم سعی می کنند ورودی های حسی خود را تنظیم کنند تا اضطراب خود را رها کنند.

بهترین کاردرمانی ذهنی برای اوتیسم

چگونه کاردرمانگران به کودکان اوتیسم کمک می کنند؟

نقش کاردرمانگران ذهنی حذف موانع حسی کودکان اوتیستیک و کمک به آنها برای داشتن یک زندگی معنادار است.

۱. ارزیابی: کاردرمانگران ارزیابی های جامعی را برای درک نیازهای خاص، چالش ها و نقاط قوت کودکان خاص انجام می دهند.

۲. طرح های درمانی فردی: بر اساس ارزیابی، درمانگران برنامه‌های شخصی‌سازی شده‌ای را برای رسیدگی به نیازهای منحصربه‌فرد کودک، با در نظر گرفتن جنبه‌های حسی، حرکتی و شناختی ایجاد می‌کنند.

۳. درمان یکپارچه سازی حسی: کاردرمانگران اغلب از تکنیک‌های یکپارچه‌سازی حسی برای کمک به پردازش و پاسخ مؤثرتر به اطلاعات حسی و بهبود تجربیات حسی کلی کودکان استفاده می‌کنند.

۴. توسعه مهارت‌های حرکتی ظریف و درشت: متخصصین کاردرمانی ذهنی اوتیسم بر روی تقویت مهارت های حرکتی ظریف (مانند دست خط) و مهارت های حرکتی درشت (مانند هماهنگی و تعادل) از طریق تمرین ها و فعالیت های مختلف کار می کنند.

۵. آموزش مهارت های زندگی روزانه: کودکان خاص ممکن است در فعالیت های روزمره زندگی (ADLs)، مانند لباس پوشیدن، نظافت، و تغذیه برای ارتقای استقلال آموزش ببینند.

۶. فناوری کمکی: متخصصین کاردرمانی ذهنی اوتیسم ممکن است استفاده از وسایل و فناوری های کمکی را توصیه و آموزش دهند که می توانند به کودکان در غلبه بر چالش های خاص کمک کنند.

۷. استراتژی های رفتاری: درمانگران ذهنی با والدین و مربیان همکاری می کنند تا راهبردهای رفتاری را توسعه دهند و به اجرا بگذارند که از رفتار مثبت و تعامل اجتماعی حمایت می کند.

۸. اصلاحات محیطی: کاردرمانی ذهنی اوتیسم ممکن است تغییراتی را در محیط کودک به منظور ایجاد فضای حمایت‌کننده‌تر و در دسترس‌تر، با نیازهای منحصربه‌فرد او پیشنهاد دهند.

۹. همکاری با والدین و مراقبان: ارتباط منظم و همکاری با والدین و مراقبان برای اطمینان از حمایت مداوم از رشد کودک بسیار مهم است.

۱۰. حمایت از مدرسه: بهترین کاردرمانگران ذهنی ممکن است با مدارس برای ارائه حمایت و تسهیلات همکاری کنند و محیط یادگیری فراگیرتری را برای کودکان خاص ایجاد کنند.

۱۱. رشد عاطفی و اجتماعی: درمانگران به چالش‌های عاطفی و اجتماعی می‌پردازند و به کودکان کمک می‌کنند مکانیسم‌های مقابله‌ای و مهارت‌های اجتماعی ضروری برای بهزیستی کلی خود را توسعه دهند.

۱۲. برنامه ریزی انتقال: برای کودکان خاص بزرگ‌تر، کاردرمانگران ممکن است در برنامه‌ریزی انتقال، آماده‌سازی آنها برای گذار از مدرسه به بزرگسالی، از جمله آموزش حرفه‌ای و مهارت‌های زندگی مستقل، کمک کنند.

۱۳. فعالیت های مرتبط با بهره وری: متخصص کاردرمانی ذهنی باید کودکان اوتیستیک را هوشیار کنند، آنها را در فعالیت های مختلف شرکت کنند، مهارت های سازمانی خود را بهبود بخشند و در آخر به کودکان اوتیستیک در خواندن و نوشتن جملات کمک کنند.

۱۴. فعالیت های اوقات فراغت: یک کاردرمان خوب ذهنی به کودکان اوتیستیک کمک می کند تا در فعالیت های تفریحی مانند بازی، معاشرت، شرکت در رویدادها و بهبود مهارت های حرکتی خود شرکت کنند.

باید به خاطر داشت که هر کودک اوتیستیک متفاوت است و باید برای رفع نیازهای حسی خود به طور متفاوتی آموزش ببیند.

۱۵. تهیه برنامه اقدام روزانه یا فعالیت های رژیم حسی: ایجاد یک برنامه روزانه یا سازماندهی فعالیت های رژیم حسی مسئولیت مهمی برای کاردرمان ذهنی است. وظیفه اصلی آنها شامل ایجاد یک برنامه روزانه برای کودکان اوتیسم، تسهیل تمرکز و توجه در طول روز است. هنگامی که سطح هیجان کودک بیش از حد بالا است، فعالیت هایی مانند پیاده روی یا انجام فعالیت های تفریحی برای تقویت آرامش توصیه می شود. برعکس، اگر سطح هیجان خیلی پایین باشد، فعالیت هایی مانند آواز خواندن، رقصیدن و بازدید از باشگاه می تواند برای تحریک مفید باشد.

چگونه کاردرمانگران به کودکان اوتیسم کمک می کنند؟

بهترین تمرین ها برای تنظیم محرک ها در کودکان اوتیسم

در بررسی رویکردهای متنوع برای حمایت از تنظیم حسی در کودکان اوتیستیک، تمرینات مختلف می توانند به عنوان ابزاری برای مدیریت محرک ها و افزایش رفاه کلی آنها عمل کنند. بیایید تعدادی از آنها را بررسی کنیم:

۱. محرک های مربوط به موقعیت و حرکت (ورودی های حس عمقی): ورودی‌های حس عمقی به اطلاعاتی اشاره دارد که بدن ما در مورد موقعیت و حرکات خود دریافت می‌کند. برای کودکان اوتیسم، این می تواند بر نحوه حرکت آنها تأثیر بگذارد و آنها را وادار کند که به دنبال برخی از حواس باشند یا از آنها اجتناب کنند مانند زمین خوردن عمدی، هل دادن دیگران، یا ترجیح دادن لباس های نرم.

اینها برخی از فعالیت‌هایی هستند که می‌توانند کمک بزرگی کنند.

-خزیدن

-سنگ نوردی

-فشار روی زانوها و شانه ها

-دادن کوله پشتی سنگین در حالت نشسته

-به آنها ژاکت های با وزن ارائه می شود.

۲. محرک مربوط به حرکت سر (ورودی های دهلیزی): ورودی سیستم دهلیزی به احساسات مربوط به حرکت سر و بدن در فضا اشاره دارد. در زمینه کودکان اوتیسم، این ورودی‌ها می‌توانند به راحتی با فعالیت‌هایی که شامل حرکت سر هستند مانند تاب خوردن یا چرخیدن، تأثیر بگذارد. برخی ممکن است بر اساس ترجیحات و حساسیت های حسی فردی خود به دنبال این احساسات باشند یا از آنها اجتناب کنند. بچه هایی که به حرکت حساس هستند ممکن است فعالیت هایی را که شامل چرخیدن یا تاب خوردن است دوست نداشته باشند. تمرین برای آنها شامل؛

-نوسان خطی

-پریدن روی ترامپولین

-راه رفتن روی چوب موازنه

بهترین تمرین ها برای تنظیم محرک ها در کودکان اوتیسم

۳. محرک های مربوط به حس لامسه (ورودی های لمسی): ورودی های لمسی شامل اطلاعات دریافت شده از طریق حس لامسه است. در زمینه پردازش حسی، این به چگونگی درک و واکنش افراد، از جمله کودکان اوتیستیک، احساساتی مانند بافت، فشار و دما اشاره دارد. برخی ممکن است بیش از حد حساس باشند، لمس های خاصی را ناراحت کننده بدانند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به دنبال اطلاعات لمسی بیشتری برای راحتی یا تحریک باشند. تمرین برای آنها این است که آنها را از انواع بافت ها مانند زبر، صاف، نرم، دانه دار و مرطوب آگاه کنید.

۴. محرک های مربوط به حس بینایی (ورودی های ادراکی بصری): ورودی های ادراکی بصری، مربوط به حس بینایی، شامل نحوه تفسیر و درک افراد از اطلاعات بصری است. برای کودکان اوتیستیک، این می تواند بر نحوه پردازش و پاسخ آنها به محرک های بصری تأثیر بگذارد و بر درک آنها از رنگ ها، الگوها و روابط فضایی تأثیر بگذارد. حساسیت ها یا ترجیحات در ادراک بصری ممکن است در بین افراد اوتیستیک متفاوت باشد و بر تجربیات و فعالیت های روزانه آنها تأثیر بگذارد. کودکانی که مشکلات ورودی دیداری دارند در جستجوی چیزها مشکل دارند. بنابراین بهترین فعالیت کاردرمانی ذهنی برای آنها شامل؛

-تمرین جستجوی کلمه

-پیدا کردن نیمه گمشده یک عکس

نتیجه

کاردرمانگران ذهنی نقش مهمی در مدیریت رفتار کودکان اوتیستیک ایفا می کنند و اطمینان حاصل می کنند که زندگی روزمره آنها را مختل نمی کند. از طریق استفاده از تکنیک های معتبر برای ارزیابی عملکرد و تمرین‌های تمرکز حواس برای افزایش تمرکز، کاردرمانگران تلاش می‌کنند تا اختلالات جسمی، درکی و شناختی ناشی از حساسیت بیش از حد به ورودی‌های حسی را برطرف کنند. در حالی که کاردرمانی ذهنی برای اوتیسم موثر است، ممکن است در تغییر رفتار زمان بر باشد. روش دیگر، درمان با سلول های بنیادی به عنوان یک گزینه نوآورانه ظاهر می شود که قادر به بازسازی سلول های عصبی در مغز و نخاع برای کاهش علائم اوتیسم است. جهت دریافت بهترین کاردرمانی ذهنی برای کودک اوتیسم با مرکز تخصصی درمان اوتیسم تماس حاصل فرمایید.

 

مقاله های مرتبط

سندروم آسپرگر

اوتیسم با عملکرد بالا

اوتیسم شدید چیست؟

اختلال خواب در اوتیسم

آمار و ارقام اوتیسم

مربی اوتیسم در منزل

دلایل اوتیسم چیست؟

بهترین راه درمان اوتیسم

رفتار خودآزاری در اوتیسم

بهترین مرکز درمان اوتیسم

علائم تشخیص اوتیسم چه هستند؟

انواع رفتارهای تکراری در اوتیسم

آموزش نقاشی به کودکان اوتیسم

آموزش رنگ به کودکان اوتیسم

آموزش ریاضی به کودکان اوتیسم

آموزش الفبا به کودکان اوتیسم

بازی های موثر برای کودکان اوتیسم

علت بی توجهی کودک به اسمش

آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟

علت چرخیدن کودک به دور خودش

تازه ترین رویکردهای درمانی اوتیسم

مداخله زودهنگام برای کودکان اوتیسم

آرام کردن کودکان اوتیسم با چند راهکار

آیا ردیف کردن اشیاء نشانه اوتیسم است؟

چگونه با کودکان اوتیسم ارتباط برقرار کنیم؟

استراتژی های آموزش نوشتن به کودکان اوتیسم

چه درمان هایی به اختلال اوتیسم کمک می کند؟

طب مکمل و جایگزین در اوتیسم

آیا واکسن ها باعث اوتیسم می شوند؟

صرع و اوتیسم: آیا پیوندی وجود دارد؟

اختلال اوتیسم در کودکان و دو زبانه بودن

کودکان مبتلا به اوتیسم و تعامل اجتماعی

نحوه برخورد با دانش آموزان اوتیسم

رژیم حسی برای اختلال اوتیسم

انواع اختلال پردازش حسی چیست؟

علائم اختلال اوتیسم در بزرگسالان

مطالعه بی نظمی سیستم ایمنی و اوتیسم

آیا می توان از اختلال اوتیسم جلوگیری کرد؟

اوتیسم در دختران: علائم، نشانه ها و تشخیص

بهبود ارتباط کودکان اوتیسم با گفتاردرمانی

چگونه به کودکان مبتلا به اوتیسم آموزش دهیم؟

محققان یک نشانگر زیستی برای اوتیسم شناسایی کردند.

روش پکس برای درمان مشکلات ارتباطی کودکان اوتیسم

نکاتی برای والدین دارای فرزندان با اختلال طیف اوتیسم

کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم برای مقابله با اضطراب

بهترین فعالیت های حسی برای کودکان مبتلا به اوتیسم 

تاثیر رژیم حسی برای کودکان با اختلال اوتیسم چیست؟

مواردیکه شما باید در مورد اوتیسم در بزرگسالان بدانید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

ده − نه =

× پشتیبانی 24 ساعته