با کمک چند منبع کلیدی می‌توان درمان اوتیسم را در خانه انجام داد. راه های مختلفی برای ارائه درمان به کودکان اوتیستیک وجود دارد و بسیاری از این روش ها را می توان به راحتی در خانه انجام داد. شما باید به برخی از امکانات و تجهیزات ویژه دسترسی داشته باشید، اما با کمی تلاش می‌توانید درمان با کیفیتی را برای کودک اوتیسم خود در خانه ارائه دهید. در این مطلب به بررسی درمان کودکان اوتیسم در خانه، چگونگی انجام آن و راهکارهایی برای والدین می پردازیم.

درمان اوتیسم در خانه

درمان اوتیسم چیست؟

درمان اوتیسم نوعی درمان است که برای کمک به کودکان اوتیسم استفاده می شود. هدف اوتیسم درمانی کمک به کودک در یادگیری نحوه برقراری ارتباط و تعامل با دیگران و همچنین بهبود مهارت های شناختی، اجتماعی و گفتاری است. انواع مختلفی از درمان اوتیسم وجود دارد و بسیاری از آنها را می توان در خانه با کمک چند منبع کلیدی انجام داد.

درمان اوتیسم چیست؟

درمان های رایج اوتیسم که می توان در خانه انجام داد؟

انواع مختلفی از درمان های اوتیسم وجود دارد اما برخی از رایج ترین آنها که می توانند در خانه انجام شوند عبارتند از:

۱. آموزش مهارت های اجتماعی: کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارند به خصوص زمانی که صحبت از بازی و برقراری ارتباط مانند سایر کودکان هم سن و سالشان باشد. آموزش مهارت های اجتماعی شامل آموزش رفتارهای اجتماعی مناسب مانند نوبت گرفتن یا خوب بازی کردن است.  برای مثال ممکن است در موقعیت‌هایی نقش‌آفرینی کنید که در آن فرزندتان نحوه حضور در مکان‌های مختلف و صحبت با افراد مختلف را تمرین می‌کند (مانند صحبت کردن با تلفن).

۲. درمان ای بی ای: تحلیل رفتاری کاربردی (ABA) نوعی رفتار درمانی است که اغلب برای درمان اوتیسم استفاده می شود. که شامل شکستن وظایف و رفتارهای خاص و کار بر روی آنها یک مرحله در یک زمان است. درمانگر ای بی ای با فرزندتان برای ایجاد یک برنامه رفتاری کار می‌کند و شما می‌توانید از این برنامه رفتاری برای هدایت درمان در خانه استفاده کنید. شما باید هر روز فعالیت هایی را انجام دهید که به دستیابی به اهداف برنامه رفتاری کمک می کند، اما کودکان معمولا از انجام فعالیت های درمانی لذت می برند.

۳. درمان خود تحریکی: کودکان اوتیستیک اغلب رفتار خودتحریکی دارند که شامل حرکات تکراری مانند تکان دادن دست، تکان خوردن به جلو و عقب، چرخیدن به اطراف یا تکرار عبارات می باشد. خود تحریکی به کودکان کمک می کند تا انرژی خود را آزاد کنند و نیازها و افکار خود را به اشتراک بگذارند.  شما می توانید با تشویق فرزندتان به ترسیم احساسات خود به جای تحریک روی کاهش تحریک کار کنید.

مزایای ارائه درمان اوتیسم در خانه

مزایای ارائه درمان اوتیسم در خانه

هنگامی که درمان اوتیسم را در خانه ارائه می کنید، مزایای زیادی هم برای شما و هم برای فرزندتان دارد.

-درمان اوتیسم در خانه برای والدین می‌تواند با حمایت سایر اعضای خانواده یا دوستان به کاهش استرس و خستگی کمک کند.

-با درمان اوتیسم در خانه والدین می توانند یک برنامه زمان بندی تعیین کنند. به طوری که کودک آنها بداند که چه انتظاری دارد و چه زمانی می تواند سرگرم شود. روال ها همچنین می توانند به ثبات در طول روز کمک کنند.

-زمانی که درمان اوتیسم را در خانه انجام می دهید.  رعایت یک برنامه منظم بسیار مفید است. به طوری که کودک شما بداند چه چیزی را انتظار دارد و چه زمانی می تواند سرگرم شود.  مطمئن شوید که برای فعالیت هایی که همیشه طبق برنامه پیش نمی روند از قبل برنامه ریزی می کنید مانند بهم ریختن، عصبانیت، حواس پرتی و غیره.

-وقتی این مهارت‌ها را تمرین می‌کنید، فرزندتان یاد می‌گیرد که چگونه آنها را بهتر مدیریت کند و کمتر خسته‌ ‌شود. همچنین اگر کارها کوتاه و ساده باشند کمک می کند. زیرا فعالیت‌های طولانی‌تر ممکن است برای کودک شما طاقت‌فرسا شود.

هنگامی که درمان اوتیسم را در خانه ارائه می کنید، ایده های زیادی برای درمان اوتیسم وجود دارد که می توانند کمک کنند. وقتی برای اولین بار شروع به کار می کنید ممکن است دلهره آور به نظر برسند، اما اگر هر هفته یک یا دو فعالیت خوب را برای تمرین انتخاب کنید.  سپس تفاوت بزرگی در کمک به فرزندتان برای رسیدن به اهدافش ایجاد خواهد کرد. در صورت امکان هر چند وقت یکبار استخدام یک پرستار کودک نیز مفید است.  بنابراین والدین می توانند بدون فرزندان خود بیرون بروند.

درمان اوتیسم در خانه چگونه است؟

چگونه می توانید درمان اوتیسم را در خانه برای کودک خود ارائه دهید؟

شروع ارائه درمان اوتیسم برای فرزندتان در خانه شامل انجام برخی آمادگی‌ها مانند خرید مواد مورد نیاز و یافتن منابعی است که شما را پشتیبانی می‌کنند. اگر یک کودک بزرگتر مبتلا به اوتیسم دارید، ممکن است آنها بتوانند به شما یاد دهند که چگونه فعالیت های درمانی خاصی را انجام دهید. زمانی که فرزند شما برای اولین بار تشخیص داده شد، احتمالاً یک درمانگر اوتیسم شما را در خانه ملاقات کرده است و آنها معمولاً چند منبع را نزد شما می گذارند. اگر هنوز این منابع را دارید، اکنون زمان خوبی است که به آنها نگاه کنید و بفهمید که چگونه می توانید از آنها برای فعالیت های درمانی استفاده کنید.

-در خانه فرزند اوتیسم خود را مشاهده کنید.: یک راه مفید برای شروع ارائه درمان اوتیسم در منزل، مشاهده دقیق رفتار اوست.  اوتیسم یک اختلال طیفی است به این معنی که علائم از خفیف تا شدید متغیر است، بنابراین یک فرد اوتیستیک معمولی وجود ندارد. به طور کلی اگرچه برخی از ویژگی های مشترک مانند مشکل در برقراری ارتباط یا تعامل با دیگران، رفتارهای تکراری، مشکل در تمرکز برای مدت طولانی و حساسیت های حسی وجود دارد. شما می توانید تماشا کنید که فرزندتان به چه چیزهایی علاقه مند است، وقتی هیجان زده می شود چه می کند و چگونه به فعالیت های مختلف پاسخ می دهد. مشاهده فرزند شما اطلاعات زیادی در مورد نیازها و ترجیحات او ارائه می دهد.

-منابع در خصوص اوتیسم را دریافت کنید: می‌توانید منابع با موضوع اوتیسم را به اشکال مختلف مانند کتاب، بازی، موسیقی، فیلم و غیره بیابید. اگر به دنبال ایده‌های درمانی اوتیسم در خانه هستید، داشتن مجموعه‌ای از منابع برای شروع عالی است. همچنین برنامه های مفیدی وجود دارد که می توانید در تلفن یا تبلت خود از آنها استفاده کنید. می توانید از طریق بهترین مرکز درمان اوتیسم در تهران در خصوص چگونگی درمان اوتیسم در خانه راهکار بگیرید. متخصصین ما آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان هستند. زیرا شما می خواهید منابعی را پیدا کنید که واقعاً علاقه فرزندتان را جلب کند، بنابراین حتماً آن را مرور کنید تا زمانی که چیزی را پیدا کنید که برای او جذاب باشد.

-یافتن منابع در اینترنت: راه دیگر برای یافتن ایده های درمانی اوتیسم، جستجو در وب است. یک سایت محبوب برای این امر مرکز تخصصی درمان اوتیسم است که مجموعه‌ای عالی از مقاله ها و فعالیت‌ها را دارد که می‌توان از آنها برای درمان اوتیسم در خانه استفاده کرد.

-به یک گروه پشتیبانی بپیوندید: اگر با سایر والدین دارای کودکان اوتیسم نزدیک هستید، می توانید به یک گروه پشتیبانی در اینستاگرام، گروه های چت آنلاین یا حضوری بپیوندید. این گروه‌ها به شما توصیه‌های ارزشمندی در مورد نحوه مراقبت و ارائه درمان برای فرزندتان می‌دهند و برخی از اعضاء حتی ممکن است بتوانند برخی از کارها را با کودک انجام دهند، در حالی که شما مدتی را در اختیار دارید (مانند بیرون رفتن برای انجام امور و غیره).

تمرین هایی برای درمان اوتیسم در خانه

-از فناوری استفاده کنید: اگر گوشی هوشمند یا تبلت دارید، برنامه‌های اوتیسم زیادی وجود دارد که می‌تواند به کودک شما کمک کند تا مهارت‌های مختلف را یاد بگیرد و تمرین کند. می‌توانید موسیقی، پازل، بازی و غیره را انتخاب کنید. البته اگر به فناوری دسترسی ندارید باید گزینه‌های دیگری برای درمان پیدا کنید.

-با مدرسه فرزندتان کار کنید: مدرسه فرزند شما منبع بزرگ دیگری برای حمایت است زیرا آنها احتمالاً می دانند که فرزند شما به چه خدمات درمانی نیاز دارد و هر چند وقت یکبار باید آنها را دریافت کند. اگر فرزند شما این خدمات را از طریق مدرسه دریافت می‌کند، حتماً از کارکنانی که خدمات ارائه می‌دهند بپرسید که کدام وظایف برای فرزندتان بهتر است تا بتوانید آن فعالیت‌ها را در خانه نیز انجام دهید.

-برای خود پشتیبانی پیدا کنید: هنگامی که در حال ارائه درمان اوتیسم هستید، حمایت سایر اعضای خانواده یا دوستان می تواند بسیار مفید باشد. والدین اغلب از مراقبت از کودکی که در برقراری ارتباط و تعامل با دیگران مشکل دارد، خسته شده و استرس می‌گیرند. بنابراین داشتن حمایت مدتی را برای شارژ مجدد به شما فرصت می دهد.

-یک برنامه زمانبندی تنظیم کنید: هنگامی که درمان اوتیسم را در خانه انجام می دهید، رعایت یک برنامه منظم بسیار مفید است. به طوری که کودک شما بداند چه چیزی را انتظار دارد و چه زمانی می تواند سرگرم شود. مطمئن شوید که برای فعالیت‌هایی که همیشه طبق برنامه پیش نمی‌روند از قبل برنامه‌ریزی می‌کنید مانند سردرگمی، عصبانیت، حواس‌پرتی و غیره. وقتی این مهارت‌ها را اغلب تمرین می‌کنید، فرزندتان یاد می‌گیرد که چگونه آنها را بهتر مدیریت کند و کمتر خسته شود. همچنین اگر کارها کوتاه و ساده باشند کمک می کند.  زیرا فعالیت‌های طولانی‌تر ممکن است برای کودک شما طاقت‌فرسا شود.

-یک روتین ایجاد کنید: داشتن یک برنامه روتین یک عامل مهم در درمان اوتیسم در خانه است، زیرا باعث ثبات در طول روز می شود. فرزند شما پس از تمام آن تجربیات یادگیری جدید به استراحت نیاز دارد‌. روال ها می تواند شامل صرف ناهار یا شام با هم، حمام یا دوش گرفتن یا تماشای یک برنامه مورد علاقه باشد.

-ارتباط را تشویق کنید: در ابتدا ممکن است به نظر برسد که فرزند شما به حرف شما گوش نمی‌دهد یا آنرا نمی‌فهمد اما اگر به برقراری ارتباط تشویقی ادامه دهید، در نهایت او از آن استفاده خواهد کرد و فراموش نکنید که هیچ دو کودکی زبان را با سرعت یکسان توسعه نمی دهند، بنابراین نیازی به مقایسه پیشرفت فرزندتان با دیگری نیست. فقط روی استفاده از زبان مناسب سن تمرکز کنید و از تمرین لذت ببرید.

تجهیزات مورد نیاز برای درمان خانگی اوتیسم

برای ارائه درمان اوتیسم در خانه، به چه مواد و تجهیزاتی نیاز دارید؟

یکی از مهم ترین چیزهایی که به آن نیاز خواهید داشت فضایی برای یادگیری و آرامش فرزندتان است. که می تواند یک اتاق در خانه شما یا حتی یک فضای بیرونی مانند حیاط خلوت یا پارک باشد.  مهم است که این فضا آرام و عاری از حواس‌پرتی باشد تا کودک شما بتواند روی فعالیت‌های درمانی خود تمرکز کند. همچنین برای فعالیت هایی که انتخاب می کنید به تجهیزات نیاز دارید. که می تواند هر چیزی از فلش کارت و کتاب تصویری گرفته تا لوازم هنری و صنایع دستی باشد. مطمئن شوید که مواد متنوعی در دسترس دارید تا فرزندتان بتواند علایق و مهارت های مختلف را کشف کند.

یکی دیگر از تجهیزات ضروری، یک دستگاه ارتباطی مانند iPad یا لپ تاپ است. این به فرزند شما کمک می کند تا ارتباط برقرار کند که می تواند بسیاری از جنبه های زندگی از جمله مهارت های اجتماعی و درک را بهبود بخشد.

 

مقاله های مرتبط

سندروم آسپرگر

اوتیسم با عملکرد بالا

اوتیسم شدید چیست؟

اختلال خواب در اوتیسم

آمار و ارقام اوتیسم

مربی اوتیسم در منزل

دلایل اوتیسم چیست؟

بهترین راه درمان اوتیسم

رفتار خودآزاری در اوتیسم

بهترین مرکز درمان اوتیسم

علائم تشخیص اوتیسم چه هستند؟

انواع رفتارهای تکراری در اوتیسم

آموزش نقاشی به کودکان اوتیسم

آموزش رنگ به کودکان اوتیسم

آموزش ریاضی به کودکان اوتیسم

آموزش الفبا به کودکان اوتیسم

بازی های موثر برای کودکان اوتیسم

علت بی توجهی کودک به اسمش

آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟

علت چرخیدن کودک به دور خودش

تازه ترین رویکردهای درمانی اوتیسم

مداخله زودهنگام برای کودکان اوتیسم

آرام کردن کودکان اوتیسم با چند راهکار

آیا ردیف کردن اشیاء نشانه اوتیسم است؟

چگونه با کودکان اوتیسم ارتباط برقرار کنیم؟

استراتژی های آموزش نوشتن به کودکان اوتیسم

چه درمان هایی به اختلال اوتیسم کمک می کند؟

طب مکمل و جایگزین در اوتیسم

آیا واکسن ها باعث اوتیسم می شوند؟

صرع و اوتیسم: آیا پیوندی وجود دارد؟

اختلال اوتیسم در کودکان و دو زبانه بودن

کودکان مبتلا به اوتیسم و تعامل اجتماعی

نحوه برخورد با دانش آموزان اوتیسم

رژیم حسی برای اختلال اوتیسم

انواع اختلال پردازش حسی چیست؟

علائم اختلال اوتیسم در بزرگسالان

آیا می توان از اختلال اوتیسم جلوگیری کرد؟

اوتیسم در دختران: علائم، نشانه ها و تشخیص

چگونه به کودکان مبتلا به اوتیسم آموزش دهیم؟

روش پکس برای درمان مشکلات ارتباطی کودکان اوتیسم

نکاتی برای والدین دارای فرزندان با اختلال طیف اوتیسم

کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم برای مقابله با اضطراب

بهترین فعالیت های حسی برای کودکان مبتلا به اوتیسم 

تاثیر رژیم حسی برای کودکان با اختلال اوتیسم چیست؟

مواردیکه شما باید در مورد اوتیسم در بزرگسالان بدانید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

19 − چهارده =

× پشتیبانی 24 ساعته