یکی از شاخه های علم پزشکی که به کمک آن می توان مشکلات تغذیه، گفتاری و زبان را به راحتی برطرف کرد، درمان گفتاردرمانی است. این نوع درمان در مراکز پزشکی معتبر توسط بهترین دکتر متخصص گفتاردرمانی تهران صورت می گیرد. در گفتاردرمانی با استفاده از تکنیک های ویژه، مشکلات گفتاری و زبانی بیمار را برطرف می سازند و نحوه صحیح بیان کلمات را به آنها آموزش می دهند. در بیماری هایی مانند اوتیسم، آسیب مغزی و… ممکن است بیان کرد کلمات برای فرد مشکل ساز شود و قادر به بیان کلمات به صورت صحیح نباشد از این رو رفته رفته اعتماد به نفس خود را از دست داده و از جامعه فاصله می گیرد. بهترین روش برای درمان این افراد، گفتاردرمانی توسط بهترین دکتر ها و متخصصین در تهران و ایران می باشد. در ادامه به بررسی بیشتر بهترین دکتر متخصص گفتاردرمانی و بهترین مراکز گفتاردرمانی خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید .
گفتاردرمانی چیست؟
برخی از افراد ممکن است به دلایل گوناگون دچار اختلال گفتار، اختلال زبان و مشکل در تغذیه شوند. این افراد به راحتی نمی توانند کلمات را بیان کرده و تغذیه مناسبی داشته باشند از این رو برای درمان آنها باید اقدامات لازم را انجام داد. تمام مشکلات گفته شده با استفاده از گفتار درمانی قابل درمان هستند. در گفتار درمانی آسیب شناسان زبان پس از بررسی های لازم نوع درمان را تشخیص داده و با استفاده از تکنیک های خاص مانند تمرین عضلات فک و دهان، آموزش بیان صحیح کلمات و… مشکل بیمار را برطرف می کنند.
اختلال گفتار چیست؟
اختلال در گفتار به مشکلی می گویند که فرد قادر به تولید صدا های کلمات به صورت صحیح نیست. این مشکلات شامل موارد زیر می شوند:
- اختلالات بیانی: در این نوع اختلال بیان صدا در هجاها یا گفتن کلمات نادرست به حدی است که شنوندگان نمی توانند آنچه را که گفته می شود درک کنند.
- اختلالات روانی: این اختلال شامل مشکلاتی مانند لکنت است که در آن جریان گفتار با توقف های غیرمعمول، تکرارهای جزئی کلمه یا طولانی شدن صداها و هجاها قطع می شود.
- رزونانس یا اختلالات صدا: اینها مشکلاتی در زیر و بم، حجم با کیفیت صدا هستند که حواس شنوندگان را از آنچه گفته می شود منحرف می کند. فردی که به این اختلال دچار است زمانی که می خواهد کلمات را بیان کند دچار اضطراب و ناراحتی هایی می شود.
اختلال در گفتار با تمرین هایی که بهترین متخصص گفتاردرمانی تهران از آنها استفاده می کنند، قابل بهبود یافتن و درمان هستند، پس اگر کودک شما به این مشکل دچار بود نگران نباشید زیرا به راحتی می توانید اختلال در گفتار را درمان کنید.
اختلال زبان چیست؟
اختلال زبان یک نوع مشکل در درک و کنار هم قرار دادن کلمات است. فردی که دچار اختلال زبان می باشد نمی تواند به راحتی کلمات را کنار هم قرار داده و منظور خود را به دیگران منتقل کند. این اختلال می تواند دریافتی یا بیانی باشد که در ادامه بیشتر در رابطه با آن ها توضیح می دهیم:
- اختلالات دریافتی مشکلاتی در درک یا پردازش زبان هستند.
- اختلالات بیانی مشکلاتی در کنار هم قرار دادن کلمات، داشتن دایره لغات محدود یا ناتوانی در استفاده از زبان به روشی مناسب است.
- اختلالات شناختی ارتباطی، مشکلاتی در مهارت های ارتباطی است که شامل حافظه، توجه، ادراک، سازماندهی، تنظیم و حل مسئله می شود.
اختلال در تغذیه چیست؟
یکی دیگر از مشکلاتی که با استفاده از گفتاردمانی به راحتی قابل درمان است، اختلال در تغذیه می باشد. این نوع اختلال ممکن است بنا به دلایلی مانند اوتیسم، آسیب دیدگی سر و.. برای فرد ایجاد شود. اختلال در تغذیه، اختلالاتی در نحوه غذا خوردن یا آشامیدن فرد است. این مشکلات شامل مشکل در جویدن و بلع، سرفه، بند آوردن دهان، و امتناع از غذاها هستند. در این نوع اختلال آسیب شناسان زبان با استفاده از تمرینات ویژه ای عضلات فک، دهان و صورت را تقویت می کنند که این امر به مرور زمان باعث بهبود تغذیه فرد بیمار می شود.
چه کسانی گفتاردرمانی را انجام می دهند؟
گفتار درمانی یک نوع علم پزشکی است که تنها باید توسط گفتاردرمانگران انجام شود. آسیب شناسان گفتار زبان که اغلب گفتاردرمانگر نامیده می شوند، در مطالعه ارتباط انسان ها با یکدیگر، توسعه آن و اختلالات آن آموزش دیده اند. گفتاردرمانگر ها مهارت های گفتار، زبان، شناختی و ارتباطی و مهارت های شفاهی، تغذیه و بلع را مورد ارزیابی قرار می دهند. این موضوع به آنها امکان می دهد مشکل و بهترین راه برای درمان بیمار را تشخیص دهند. آسیب شناسان زبان و گفتار دارای مدارک زیر هستند:
- حداقل مدرک کارشناسی ارشد
- صدور گواهینامه و مجوز دولتی در این زمینه
- گواهی صلاحیت بالینی از انجمن گفتار، زبان و شنوایی
گفتاردرمانگر ها برای شروع فعالیت خود در کلینیک های پزشکی باید در یک آزمون سراسری شرکت کنند و پس از قبولی در این مرحله و دریافت گواهی نامه اجازه کسب و کار دارند. گاهی اوقات، دستیارهای گفتار به ارائه خدمات گفتار-زبان کمک می کنند. این افراد معمولا مدرک کاردانی ۲ ساله یا لیسانس ۴ ساله دارند.
گفتاردرمانگر ها چه اقداماتی انجام می دهند؟
در گفتار درمانی، یک گفتار درمانگر با فرد تک به تک، در یک گروه کوچک یا در کلاس درس کار می کند تا فرد بتواند بر مشکلات خود غلبه کند. تشخیص اینکه درمان به صورت تکی یا گروهی انجام شود تنها توسط پزشک متخصص گفتاردرمانی صورت می گیرد. گفتاردرمانگر ها از راه های مختلفی برای درمان استفاده می کنند که این راه ها عبارتند از:
- فعالیت های زبانی: آسیب شناس زبان با بازی و صحبت کردن، استفاده از انواع تصاویر، کتاب ها، اشیاء یا رویدادهای در حال وقوع، برای تحریک رشد زبان، کودک را آموزش می دهد. همچنین درمانگر ممکن است کلمات و دستور زبان درست را مدلسازی کند و با استفاده از تمرینات تکراری برای ایجاد مهارت های زبانی کمک بگیرد.
- گفتاردرمانی: تمرینات بیان یا تولید صدا شامل این نوع درمان است که درمانگر صداها و هجاها را در کلمات و جملات برای کودک تصحیح کند، اغلب این اقدامات در حین فعالیت های بازی و سطح بازی متناسب با سن و مرتبط با نیازهای خاص کودک انجام می شوند. گفتاردرمانگر به کودک نشان می دهد که چگونه صداهای خاصی را بیان کند و ممکن است نحوه حرکت زبان را برای ایجاد صداهای خاص را به او نشان دهد.
- استفاده از تمرین های تقویت عضلات برای رفع مشکل تغذیه: گفتاردرمانگر ممکن است از انواع تمرینات دهانی مانند ماساژ عضلات صورت و تمرینات مختلف زبان، لب و فک برای تقویت عضلات دهان جهت غذا خوردن، نوشیدن و بلع استفاده کنند. همچنین ممکن است آسیب شناس زبان، بافت و دما مختلف غذا را برای افزایش آگاهی دهانی کودک در هنگام غذا خوردن و بلع معرفی کند.
چه زمانی فرد به گفتاردرمانی نیاز دارد؟
گفتاردرمانی یکی از انواع درمان های بسیار مفید برای افراد است که ممکن است افراد به دلایل گوناگونی که در ادامه خواهیم گفت، به آن نیاز داشته باشند. برخی از دلایلی که ممکن است افراد به گفتاردرمانی نیاز داشته باشند موارد زیر هستند:
- اختلالات شنوایی
- تاخیرهای گفتاری و زبانی
- ضعف دهان
- گرفتگی مزمن صدا
- شکاف لب و کام (لب شکری)
- اوتیسم
- مشکلات برنامه ریزی حرکتی
- مشکلات تلفظی
- اختلالات روانی
- مشکلات تنفسی
- اختلالات تغذیه و بلع
- آسیب مغزی یا فلج مغزی
بهترین زمان برای درمان فرد، قبل از ۵ سالگی می باشد زیرا در این زمان درمان کودک به راحتی انجام می شود و درمانگرها نتیجه بهتری کسب می کنند. این جمله ای که عرض کردیم به این معنا نیست که پس از ۵ سالگی دیگر نمی توان گفتاردرمانی را آغاز کرد و شما در هر سنی می توانید درمان خود را شروع کرده و بهترین نتیجه را دریافت کنید.
تاثیر والدین در گفتار درمانی
والدین کلید موفقیت پیشرفت کودک در گفتاردرمانی هستند. کودکانی که برنامه را سریعترین و با ماندگارترین نتایج به پایان میرسانند، آنهایی هستند که والدینشان برای بهبود آنها تلاش کرده اند.برای کسب نتیجه بهتر از درمانگر بپرسید که چه کاری می توانید برای فرزند خود انجام دهید. برای مثال میتوانید به فرزندتان کمک کنید تا فعالیتهایی را که گفتاردرمانگر پیشنهاد میکند در خانه انجام دهد. این امر پیشرفت مداوم و انتقال مهارت های جدید را برای فرزند شما تضمین می کند. غلبه بر اختلال گفتار یا زبان می تواند زمان و تلاش لازم را داشته باشد. بنابراین مهم است که همه اعضای خانواده با کودک صبور باشند و او را درک کنند.
بهترین متخصص گفتار درمانی در ایران
بسیاری از افراد می پرسند چگونه می توانیم بهترین متخصص گفتاردرمانی در ایران را بیابیم. برای یافتن بهترین درمانگرها می توانید از افراد با تجربه در این زمینه نام بهترین دکتر را پرس وجو کنید و از آنها بخواهید راهنمایی های لازم را برای شما انجام دهند. با مراجعه به سایت ها و پرس و جو از دیگران به طور قطعی نام دکتر حسینی سیانکی به گوش شما خواهد خورد. بهترین متخصص گفتاردرمانی در ایران با داشتن سابقه بسیار درخشان در زمینه گفتار و زبان درمانی، دکتر حسینی سیانکی می باشد. در مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران، بهترین و با تجربه ترین کادر قرار دارد که برای گفتاردرمانی از بهترین تجهیزات استفاده می کنند.
مقاله های مرتبط:
گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان
گفتاردرمانی در بیماری اس ام ای
گفتاردرمانی در دیستروفی عضلانی