با بهبود فناوری و رشد خدمات پزشکی از راه دور، آسیب شناسان گفتار و زبان اکنون می توانند خدمات گفتار درمانی را به صورت آنلاین ارائه دهند. در واقع انجمن گفتار-زبان-شنوایی آمریکا (ASHA) گفتار درمانی آنلاین را برای بسیاری از خدماتی که آسیب شناسان گفتار و زبان ارائه می دهند مناسب و مؤثر می داند. گفتاردرمانی آنلاین ممکن است انعطاف پذیری بیشتری نسبت به خدمات حضوری داشته باشد و دسترسی به متخصص گفتاردرمانی را برای افرادی که قادر به سفر به مکان ارائه دهنده نیستند افزایش می دهد. شما می توانید گفتار درمانی آنلاین را در چندین پلتفرم مختلف پیدا کنید، اما قبل از انتخاب یک سرویس، مهم است که بدانید به دنبال چه چیزی باشید تا مطمئن شوید که نیازهای شما را برآورده می کند.

گفتاردرمانی آنلاین

گفتار درمانی چیست؟

گفتار درمانی نوعی درمان توانبخشی است که توسط یک متخصص دارای مجوز، معمولا یک آسیب شناس گفتار و زبان ارائه می شود. انواع گفتار درمانی به افراد کمک می‌کند تا مهارت زبانی، عملکرد بلع و همچنین مهارت‌های ارتباطی شناختی و صوتی را یاد بگیرند، بهبود بخشند یا دوباره به دست آورند. دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است فردی به گفتار درمانی نیاز داشته باشد، و درمانگران در تمام سنین، از اوایل کودکی تا بزرگسالان مسن تر، خدمات ارائه می دهند، گفتار درمانی می تواند:

-درمان اختلالات زبان و گفتار

-به ارتباطات اجتماعی کمک می کند.

-به مسائل شناختی مانند حافظه، توجه و درک می پردازد.

-بهبود مشکلات خوردن و بلع

-صدا را به روش های مختلف آموزش می دهد.

یک گفتاردرمانگر ممکن است مطب خصوصی خود را داشته باشد یا ممکن است در مدرسه، بیمارستان، مرکز توانبخشی یا دانشگاه کار کند. از آنجایی که دلایل زیادی وجود دارد که مردم به دنبال گفتار درمانی هستند، آسیب شناسان گفتار و زبان اغلب در کار با یک جمعیت خاص تخصص دارند. به عنوان مثال آنها ممکن است بر کودکان مبتلا به اوتیسم یا بزرگسالانی که پس از سکته مغزی بهبود می یابند تمرکز کنند.

بهترین گفتاردرمانی آنلاین

چه زمانی گفتار درمانی توصیه می شود؟

اگر کودکان دارای اختلال زبانی هستند که بر توانایی آنها در یادگیری صحبت کردن، نامگذاری اشیاء یا کنار هم قرار دادن جملات تأثیر می گذارد یا اختلال گفتاری که بر نحوه تلفظ کلمات تأثیر می گذارد، ممکن است به گفتار درمانی ارجاع داده شوند. بزرگسالان ممکن است برای بازیابی مهارت های گفتاری و زبانی و همچنین بهبود عملکرد شناختی از جمله حافظه و توجه پس از آسیب مغزی، مانند ضربه مغزی یا سکته مغزی یا پس از تشخیصی که می تواند بر گفتار یا بلع تاثیر بگذارد مانند بیماری پارکینسون به گفتار درمانی ارجاع داده شوند.

گفتاردرمانی آنلاین چیست؟

گفتاردرمانی آنلاین چیست؟

قبل از پیشرفت فناوری، یک گفتاردرمانگر معمولاً به صورت حضوری با مراجعین کار می‌کرد. در حال حاضر بسیاری از گفتار درمانگران خدمات آنلاین را ارائه می دهند. به گفته این سازمان، خدمات دورکاری باید همان کیفیت خدمات حضوری را ارائه دهد و مطابق با استانداردهای مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران برای اقدامات اخلاقی باشد.

به جای مراجعه به مطب یا رفتن به یک مرکز، با یک گفتاردرمانگر در یک جلسه ویدیویی زنده کار خواهید کرد که مراقبت همزمان در نظر گرفته می شود.

انواع دیگر تمرین از راه دور عبارتند از مراقبت ناهمزمان، که زمانی است که تصاویر، صدا، کلیپ ها یا داده ها بین بیمار و درمانگر برای مشاهده و ارزیابی در زمان بعدی ارسال می شود و مراقبت ترکیبی که انواع مختلف مراقبت را ترکیب می کند و می تواند ترکیبی از مراقبت همزمان، مراقبت ناهمزمان، نظارت از راه دور با دستگاه ها و برنامه های پوشیدنی یا مراقبت حضوری باشد. چندین پلتفرم مختلف وجود دارد که خدمات گفتار درمانی آنلاین را میزبانی می کند و گفتار درمانگران را با افرادی که به آنها نیاز دارند مرتبط می کند.

مزایای گفتار درمانی آنلاین

مزایای گفتار درمانی آنلاین

کار با یکدیگر به صورت آنلاین می تواند برای شما و گفتار درمانگر مزایایی زیادی داشته باشد. اگر به یک گفتاردرمانگر نیاز دارید که در نوع خاصی از درمان تخصص داشته باشد یا در کار با شرایط خاصی تخصص داشته باشد، با گفتاردرمانی آنلاین به کسانی که در منطقه شما هستند محدود نمی شوید. فضای گسترده‌تر گفتاردرمانی آنلاین باعث می‌شود افراد کمک‌های تخصصی مورد نیاز خود را بصورت نامحدود دریافت کنند.

حذف سفر به مراکز شرکت در جلسات منظم را آسان تر می کند به خصوص برای کسانی که مشکلات حرکتی و حمل و نقل دارند.

تمرین آنلاین هنوز در دنیای گفتار درمانی نسبتاً جدید است، اما تحقیقات امیدوار کننده ای وجود دارد. یک بررسی سیستماتیک در سال ۲۰۲۰ بزرگسالان را از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ مورد بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید که شواهدی وجود دارد که از ادامه استفاده از گفتار درمانی از راه دور برای بزرگسالان حمایت می‌کند، اما تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی آن مورد نیاز است.

همچنین درمان گفتاردرمانی آنلاین دسترسی به درمان را افزایش می‌دهد. مثلا ما مراجعینی داریم که از شهرستان های مختلف ایران و حتی خارج از ایران از گفتاردرمانی آنلاین استفاده می کنند.

علاوه بر این کارشناسان خاطرنشان می کنند که بسیاری از گفتاردرمانگرانی که مراقبت های حضوری ارائه می دهند، قبلاً از برنامه ها و سایر برنامه های آنلاین برای تکمیل جلسات خود استفاده می کنند و این امر انتقال از مراقبت حضوری به مراقبت از راه دور را بدون مشکل تر می کنند.

معایب گفتار درمانی آنلاین

معایب گفتاردرمانی آنلاین

به گفته دکتر حسینی سیانکی، درمان آنلاین محدودیت‌هایی دارد و تمرین از راه دور نمی‌تواند جایگزین برخی از ارزیابی‌های حضوری و جلسات درمانی شود.

دکتر حسینی سیانکی خاطرنشان می‌کند که برخی از رویکردهای درمانی مانند نشانه‌های لمسی (که در گفتار درمانی برای نشان دادن قرارگیری صحیح برای تولید صداهای خاص استفاده می‌شوند)، باید شخصا انجام شوند. او توضیح می‌دهد: «ممکن است از نشانه‌های لمس بیرونی روی صورت یا لب‌ها استفاده کنیم مانند لمس انگشت روی لب‌ها برای تشخیص صدای «م» به کودک، همچنین ممکن است یک درمانگر برای مشاهده برخی حرکات صورت یا گلو نیاز به حضور فیزیکی داشته باشد.

اگر با تمرکز روی صفحه نمایش مشکل دارید، گفتار درمانی آنلاین می تواند چالش برانگیزتر باشد. در صورتی که در زمینه فناوری اطلاعات کافی ندارید و در استفاده از ابزارهای آنلاین مشکل دارید، همین امر صدق می کند. موانع دیگر برای قرارهای مجازی شامل بیمارانی با نقص دیداری و شنیداری و همچنین افرادی با دسترسی محدود به اینترنت است که در این صورت جلسات حضوری ممکن است سودمندتر باشد.

دکتر حسینی سیانکی، متخصص مرکز توانبخشی پایا و کلینیک توانبخشی غرب تهران می گوید کیفیت صدا نیز می تواند مشکل ساز باشد. “در کار من با خواننده های حرفه ای، تفاوت های کوچک در کیفیت لحن واقعا مهم است.”

مرکز گفتاردرمانی آنلاین

صحبت پایانی

دکتر حسینی سیانکی بعنوان متخصص دو مرکز توانبخشی در تهران می گوید کاملاً قابل قبول است و انتظار می‌رود که با درمانگر خود مصاحبه کنید تا ببینید آیا برای شما مناسب است یا خیر، همچنین ایشان توصیه می کنند از درمانگر خود بپرسید که:

-چه مدت است که تمرین گفتاردرمانی آنلاین انجام می دهید؟

-چه آموزشی در گفتاردرمانی آنلاین دارید؟

-چه آموزشی دارید که با اهداف گفتار درمانی من مرتبط باشد؟

-چه چیزی را باید در یک جلسه معمولی انتظار داشته باشم؟

-چه راهکارهایی را برای مشکل من توصیه می کنید؟

 

مقاله های مرتبط

کاردرمانی آنلاین

کاردرمانی در منزل

گفتاردرمانی در منزل

کاردرمانی در کودکان

گفتاردرمانی در کودکان

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در اختلال یادگیری

گفتاردرمانی در اختلال یادگیری

کاردرمانی در اختلال اوتیسم

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

گفتاردرمانی برای کودک ۱ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۲ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۳ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۴ ساله

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

بهترین دکتر تاخیر گفتاری کودکان

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

نه − چهار =

× پشتیبانی 24 ساعته