آسیب سر به هر نوع آسیب به پوست سر، جمجمه، مغز یا سایر بافت ها و عروق خونی سر گفته می شود. آسیب سر بسته به میزان آسیب، اغلب آسیب مغزی یا ضربه مغزی تروماتیک (TBI) نیز نامیده می شود. آسیب سر می تواند به خفیف بودن ضربه، کبودی (کوفتگی) یا بریدگی روی سر باشد یا می تواند ضربه مغزی، بریدگی عمیق یا زخم باز، شکستگی استخوان جمجمه، خونریزی داخلی یا آسیب به مغز باشد. آسیب به سر یکی از شایع ترین علل ناتوانی و مرگ در کودکان است.

انواع آسیب های سر عبارتند از:

-تصادم: این یک آسیب به سر است که ممکن است باعث شود مغز برای مدت کوتاهی به طور طبیعی کار نکند. گاهی اوقات می تواند منجر به از دست دادن آگاهی یا هوشیاری برای چند دقیقه تا چند ساعت شود. برخی از ضربه‌های مغزی خفیف و مختصر هستند و ممکن است بلافاصله ندانید که ضربه مغزی رخ داده است.

-کوفتگی: این یک کبودی روی مغز است. کوفتگی باعث خونریزی و تورم در داخل مغز در اطراف ناحیه‌ای که به سر ضربه زده شده است. در برخی موارد، به دلیل برخورد مغز با جمجمه، ممکن است کوفتگی در طرف مقابل سر ایجاد شود. این آسیب می تواند از ضربه مستقیم به سر، تکان دادن شدید کودک، یا ضربه شلاقی ناشی از تصادف وسیله نقلیه موتوری رخ دهد. تکان خوردن مغز در کناره های جمجمه می تواند باعث پارگی پوشش داخلی، بافت ها و رگ های خونی شود.

-شکستگی جمجمه: شامل شکستگی در استخوان جمجمه است. ۴ نوع عمده شکستگی جمجمه وجود دارد:

۱. شکستگی خطی جمجمه: این شکستگی در استخوان است که استخوان را حرکت نمی دهد. ممکن است کودک شما برای مدت کوتاهی در بیمارستان از نزدیک تحت نظر باشد. آنها معمولاً می توانند در عرض چند روز به فعالیت های عادی برگردند. معمولاً به هیچ درمانی نیاز نیست.

۲. شکستگی فرورفتگی جمجمه: با این شکستگی قسمتی از جمجمه در جایی که استخوان شکسته شده فرو رفته است. این ممکن است با یا بدون بریدگی در پوست سر اتفاق بیفتد. اگر قسمت داخلی جمجمه به مغز فشار داده شود، این نوع شکستگی جمجمه نیاز به جراحی دارد تا به اصلاح آن کمک کند.

۳. شکستگی دیاستاتیک جمجمه: این یک شکستگی است که در امتداد خطوط بخیه در جمجمه رخ می دهد. اینها خطوط ناهموار بین استخوان های جمجمه هستند که با رشد کودک با هم رشد می کنند. با این نوع شکستگی، خطوط طبیعی بخیه پهن می شود. این شکستگی ها بیشتر در نوزادان و کودکان دیده می شود.

۴. شکستگی جمجمه بازیلار: این شکستگی در استخوان قاعده جمجمه است. این می تواند یک نوع جدی شکستگی جمجمه باشد. کودکان مبتلا به این نوع شکستگی اغلب کبودی در اطراف چشم و کبودی پشت گوش دارند. همچنین ممکن است مایع شفافی از بینی یا گوش آنها خارج شود. این به دلیل پارگی در بخشی از پوشش مغز است. کودک مبتلا به این شکستگی ممکن است نیاز به مراقبت دقیق در بیمارستان داشته باشد.

آسیب سر در کودکان

چه چیزی باعث آسیب سر در کودک می شود؟

دلایل زیادی برای آسیب سر در کودکان وجود دارد. علل شایع عبارتند از:

-مصدومیت ورزشی

-افتادن و سقوط

-تصادف با وسیله نقلیه موتوری یا برخورد با وسیله نقلیه در حین راه رفتن

-کودک آزاری

چه چیزی باعث آسیب سر در کودک می شود؟

کدام کودکان در معرض آسیب سر هستند؟

خطر آسیب سر در نوجوانان زیاد است. صدمات سر در پسران دو برابر بیشتر از دختران اتفاق می افتد. آسیب های سر بیشتر در ماه های بهار و تابستان اتفاق می افتد، زمانی که کودکان در فعالیت های خارج از منزل مانند دوچرخه سواری، اسکیت سواری یا اسکیت بورد بسیار فعال هستند. کودکانی که ورزش هایی مانند فوتبال، راگبی، هاکی و بسکتبال انجام می دهند نیز در معرض خطر بیشتری برای ضربه مغزی هستند.

کدام کودکان در معرض آسیب سر هستند؟

علائم آسیب به سر در کودک چیست؟

علائم ممکن است در هر کودک کمی متفاوت باشد و بسته به شدت آسیب متفاوت است.‌

علائم آسیب خفیف سر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

-ناحیه برآمده و متورم ناشی از برآمدگی یا کبودی

-بریدگی کوچک و کم عمق در پوست سر

-سردرد

-حساسیت به نویز و نور

-تحریک پذیری یا رفتار غیر طبیعی

-گیجی

-سبکی سر یا سرگیجه

-مشکلات تعادل

-حالت تهوع

-مشکلات حافظه یا تمرکز

-تغییر در الگوهای خواب

-تاری یا دوبینی

-چشم هایی که خسته به نظر می رسند.

-صدای زنگ در گوش (وزوز گوش)

-تغییرات در طعم

علائم آسیب متوسط ​​تا شدید سر ممکن است شامل یکی از موارد فوق باشد:

-خستگی یا مشکل در بیدار ماندن

-از دست دادن هوشیاری

-سردرد شدید که از بین نمی رود.

-تهوع و استفراغ مکرر

-از دست دادن حافظه کوتاه مدت

-لکنت زبان

-مشکل در راه رفتن

-ضعف در یک طرف یا ناحیه بدن

-تعریق

-رنگ کم رنگ پوست

-تشنج

-تخلیه خون یا مایع شفاف از گوش یا بینی

-مردمک در یک چشم بزرگتر به نظر می رسد.

-بریدگی عمیق در پوست سر

-از دست دادن هوشیاری و بیدار نشدن (کما)

-از دست دادن تفکر و آگاهی از محیط اطراف (حالت نباتی)

-سندرم قفل شده، وضعیتی که در آن فرد هوشیار است و می تواند فکر کند اما نمی تواند صحبت کند یا حرکت کند.

علائم آسیب به سر می تواند مانند سایر شرایط سلامتی باشد. مطمئن شوید که فرزندتان برای تشخیص به پزشک خود مراجعه کند.

علائم آسیب به سر در کودک چیست؟

آسیب سر در کودک چگونه تشخیص داده می شود؟

دکتر متخصص ضربه مغزی در مورد علائم، سابقه سلامتی و آسیب‌های اخیر فرزند شما می‌پرسد. آنها فرزند شما را معاینه فیزیکی می کنند. فرزند شما ممکن است آزمایشاتی نیز داشته باشد مانند:

-آزمایشات خون: نمونه هایی از خون فرزند شما ممکن است برای بررسی مشکلات گرفته شود.

-اشعه ایکس: این آزمایش از پرتوهای انرژی الکترومغناطیسی برای ایجاد تصاویری از بافت‌های داخلی، استخوان‌ها و اندام‌ها بر روی فیلم استفاده می‌کند.

-ام آر آی: این آزمایش تصویربرداری از آهن‌رباهای بزرگ و رایانه برای تهیه تصاویر دقیق از اندام‌ها و بافت‌های بدن استفاده می‌کند.

-سی تی اسکن: این آزمایش از اشعه ایکس و رایانه برای تهیه تصاویر دقیق از بدن استفاده می کند. سی تی اسکن تصاویر دقیقی از هر قسمت از بدن، از جمله استخوان ها، ماهیچه ها، چربی ها و اندام ها را نشان می دهد. سی تی اسکن جزئیات بیشتری نسبت به اشعه ایکس استاندارد دارد.

-تست عصب روانشناسی: این برای این است که بفهمیم آیا بعد از آسیب سر مشکلی در عملکرد مغز وجود دارد یا خیر.

کودکانی که ورزش های سازمان یافته را انجام می دهند معمولاً تست “ImPACT” خواهند داشت. این تست پردازش مغز کودک را اندازه گیری می کند. کودکان معمولاً این آزمایش را در ابتدای فصل ورزشی انجام می دهند و در صورت آسیب به سر، مجدداً انجام می شود.‌ آسیب سر می تواند باعث مشکلات سیستم عصبی شود و ممکن است نیاز به پیگیری پزشکی بیشتری داشته باشد.

آسیب سر در کودک چگونه تشخیص داده می شود؟

آسیب سر در کودک چگونه درمان می شود؟

درمان به علائم، سن و سلامت عمومی کودک شما بستگی دارد. همچنین به شدت این وضعیت بستگی دارد. کودکی که ضربه مغزی دارد نباید ورزش کند یا فعالیت های دیگری انجام دهد تا زمانی که دکتر متخصص تشخیص دهد که انجام این کار بی خطر است. این اطلاعات را به صورت کتبی از دکتر متخصص فرزندتان بخواهید و یک نسخه از آن را به مربی فرزندتان بدهید. به شیوه ای متناسب با سن، به فرزند خود توضیح دهید که چرا این محدودیت در ورزش و فعالیت مهم است. کودکی که قبل از ناپدید شدن علائم اولین ضربه مغزی دچار ضربه مغزی دوم شود، ممکن است به آسیب مغزی بسیار شدیدی دچار شود. ورزشکاران مبتلا به ضربه مغزی به تدریج و به آرامی اجازه دارند ورزش بیشتری انجام دهند. درمان ضربه مغزی در کودکان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

-استراحت

-یخ روی منطقه

-پماد آنتی بیوتیک و بانداژ

-برای بستن زخم در پوست سر را بخیه می زند.

-تحت نظر بودن برای مدتی برای مشکلات

در برخی موارد ممکن است کودک نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد. ممکن است برای مشکلات با دقت بیشتری تحت نظر باشند. یک کودک همچنین ممکن است نیاز داشته باشد:

-دارویی برای آرام کردن یا خواب آنها (آرامبخشی)

-کمک به تنفس از دستگاه تنفس (تهویه مکانیکی یا ماسک تنفسی)

-تست های تشخیصی

-عمل جراحی

-ارجاع به متخصص آسیب های مغزی

همچنین ممکن است کودک برای افزایش فشار داخل جمجمه نیاز به نظارت داشته باشد. این مانیتورینگ فشار داخل جمجمه ای (ICP) نامیده می شود. آسیب به سر ممکن است باعث تورم مغز شود. در داخل جمجمه تنها مقدار کمی فضا برای متورم شدن مغز وجود دارد. این باعث افزایش فشار داخل جمجمه می شود و می تواند منجر به آسیب مغزی شود.

ICP را می توان به دو روش اندازه گیری کرد:

-یک لوله توخالی کوچک (کاتتر) را در فضای پر از مایع در مغز (بطن) قرار دهید.

-یک دستگاه توخالی کوچک (پیچ و مهره) را از طریق جمجمه در فضای بین جمجمه و مغز قرار دهید.

در هر دو مورد، دستگاه ICP توسط دکتر متخصص ضربه مغزب یا در بخش مراقبت های ویژه (ICU) یا در اتاق عمل قرار می گیرد. سپس دستگاه ICP به مانیتوری متصل می شود که فشار داخل جمجمه را به طور مداوم نشان می دهد. اگر فشار بالا رفت، می توان فورا آن را درمان کرد. در حالی که دستگاه ICP در جای خود قرار دارد به کودک شما دارو داده می شود تا راحت بماند. هنگامی که تورم کاهش یافت و احتمال کمی برای تورم بیشتر وجود داشت، دستگاه ICP برداشته می شود.

با دکتر متخصص ضربه مغزی فرزندتان در مورد خطرات، مزایا و عوارض جانبی احتمالی همه درمان ها صحبت کنید.

آسیب سر در کودک چگونه درمان می شود؟

عوارض احتمالی آسیب سر در کودک چیست؟

کودکانی که از آسیب مغزی شدید رنج می برند ممکن است برخی از عملکردهای خود را در عضلات، گفتار، بینایی، شنوایی یا چشایی از دست بدهند. این بستگی به ناحیه ای دارد که مغز در آن آسیب دیده است. تغییرات درازمدت یا کوتاه مدت در شخصیت یا رفتار نیز ممکن است رخ دهد. این کودکان به درمان پزشکی و توانبخشی مادام العمر نیاز دارند. این ممکن است شامل درمان کاردرمانی جسمی، ذهنی یا گفتار درمانی باشد. میزان بهبودی کودک از آسیب سر به نوع آسیب و سایر مشکلات سلامتی که ممکن است وجود داشته باشد بستگی دارد. مهم است که روی به حداکثر رساندن توانایی های فرزندتان در خانه، مدرسه و جامعه تمرکز کنید. می توانید فرزندتان را تشویق کنید که عزت نفس خود را تقویت کند و استقلال داشته باشد.

عوارض احتمالی آسیب سر در کودک چیست؟

چگونه می توانم از آسیب سر در فرزندم جلوگیری کنم؟

از آسیب به سر می توان به روش های زیر جلوگیری کرد:

-برای اطمینان از محیط های بازی امن برای کودکان کار کنید.

-فرهنگ ورزش ایمن ایجاد کنید. اطمینان حاصل کنید که مربیان تکنیک های صحیح ورزشی مانند ضربه زدن به سر در فوتبال را آموزش داده و اجرا می کنند. آنها همچنین باید کمک های اولیه را بدانند و یک برنامه اقدام برای ضربه مغزی داشته باشند.

-بررسی کنید که کودکان هنگام سوار شدن در هر وسیله نقلیه ای از کمربند ایمنی استفاده کنند. برای بچه‌های کوچک‌تر، از آن‌ها بخواهید با توجه به سن و وزنشان، روی صندلی ماشین یا صندلی تقویت‌کننده مناسب سوار شوند.

-اطمینان حاصل کنید که کودکان همیشه هنگام ورزش، دوچرخه سواری، اسکیت سواری، اسکیت بورد یا اسکی از کلاه ایمنی مناسب استفاده می کنند.

چه زمانی باید با پزشک متخصص ضربه مغزی فرزندم تماس بگیرم؟

اگر فرزندتان موارد زیر را دارد با دکتر متخصص ضربه مغزی تماس بگیرید:

-علائمی که بهتر نمی شوند یا بدتر می شوند.

-علائم جدید

نکات کلیدی در مورد آسیب سر در کودکان

نکات کلیدی در مورد آسیب سر در کودکان

-آسیب سر به هر نوع آسیب به پوست سر، جمجمه، مغز یا سایر بافت ها و عروق خونی سر گفته می شود. آسیب سر که بر مغز تأثیر می گذارد اغلب آسیب مغزی یا آسیب مغزی تروماتیک (TBI) نامیده می شود.

-خطر آسیب سر در نوجوانان زیاد است. آسیب های سر بیشتر در ماه های بهار و تابستان اتفاق می افتد، زمانی که کودکان در فعالیت های خارج از منزل مانند دوچرخه سواری، اسکیت سواری یا اسکیت بورد بسیار فعال هستند. کودکانی که ورزش هایی مانند فوتبال، فوتبال، هاکی و بسکتبال انجام می دهند نیز در معرض خطر بیشتری برای ضربه مغزی هستند.

-علائم آسیب سر ممکن است شامل تورم، سردرد، حساسیت به سر و صدا و نور، گیجی، یا حالت تهوع و استفراغ باشد.

-درمان ممکن است شامل استراحت، یخ و بخیه باشد. در برخی موارد ممکن است کودک نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد. ممکن است برای مشکلات با دقت بیشتری تحت نظر باشند.

-همچنین ممکن است لازم باشد کودک برای افزایش فشار داخل جمجمه (فشار داخل جمجمه) از نزدیک تحت نظر باشد.

-کودکانی که از آسیب مغزی شدید رنج می برند ممکن است برخی از عملکردهای خود را در عضلات، گفتار، بینایی، شنوایی یا چشایی از دست بدهند. آنها ممکن است به درمان پزشکی و توانبخشی مادام العمر نیاز داشته باشند.

 

مقاله های مرتبط:

آسیب دیدگی سر چیست؟

توانبخشی پس از ضربه مغزی

درمان ضربه مغزی چیست؟

کاردرمانی در ضربه مغزی

تاثیر کاردرمانی برای آسیب مغزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

16 − پانزده =

× پشتیبانی 24 ساعته