فلج مغزی (سی پی) یک اختلال مادرزادی است که می تواند باعث طیف وسیعی از مشکلات سلامتی شود. سی پی معمولاً در نوزادی یا در حوالی دوران پیش دبستانی تشخیص داده می شود. سه نوع فلج مغزی وجود دارد که شامل اسپاستیک، آتتوئید و آتاکسیک می باشد. اگر چه هیچ درمانی برای فلج مغزی وجود ندارد، اما درمان هایی مانند گفتاردرمانی می تواند کیفیت زندگی کودک را بسیار بهبود بخشد. کودک به احتمال زیاد به گفتار درمانی به صورت طولانی مدت نیاز خواهد داشت. اگر کودک شما مبتلا به سی پی تشخیص داده شد، با پزشک متخصص اطفال، آسیب‌شناس گفتار و زبان، کاردرمان جسمی، کاردرمان ذهنی و سایر متخصصان در زمینه سی پی مشورت کنید تا یک برنامه درمانی متناسب با نیازهای او تهیه کنید.

بهترین تکنیک های گفتار درمانی برای کودکان سی پی

علائم کودکان سی پی

فلج مغزی یا سی پی در مهارت های حرکتی فرد اختلال ایجاد می کند. کودکان همچنین ممکن است هیپوتونی یا تون عضلانی ضعیف داشته باشند. اگر کودک شما فلج مغزی داشته باشد، ممکن است لرزش غیرارادی یا حرکات انقباضی را تجربه کند. عضله های او ممکن است سفتی نشان دهند و ممکن است رفلکس های بیش از حد داشته باشد. کودکان فلج مغزی همچنین در مهارت های حرکتی ظریف مانند گرفتن وسایل و همچنین مشکلات بلع مشکل دارند.

مشکلات گفتاری و زبانی در کودکان سی پی

مشکلات گفتاری و زبانی در کودکان سی پی

کودکان مبتلا به فلج مغزی نیز اغلب مشکلات ارتباطی دارند و تأخیر گفتار نیز رایج است. همچنین ممکن است کودکان به دلیل کنترل ضعیف عضلات در تولید صدا دچار مشکل شوند. بسیاری از جوانان مبتلا به سی پی دچار دیزآرتری (یک اختلال گفتاری حرکتی) هستند. بیان می تواند یک چالش باشد. همچنین ممکن است فرزند شما کم شنوایی داشته باشد که می تواند ارتباط را پیچیده تر کند و به تاخیر گفتار و زبان کمک کند.

تکنیک های گفتار درمانی برای سی پی

تکنیک های گفتار درمانی برای سی پی

در زیر به بررسی برخی از بهترین تکنیک های گفتار درمانی برای کودکان سی پی در مرکز تخصصی درمان فلج مغزی با دو شعبه شرق و غرب تهران می پردازیم:

۱. دستگاه های ارتباطی تقویتی و جایگزین (AAC): دستگاه AAC روشی برای ارتباط غیرکلامی است. کودکان با تأخیر گفتار شدید می توانند از روش های جایگزین برای بیان خود و کاهش ناامیدی استفاده کنند. متأسفانه بسیاری از کودکان مبتلا به سی پی در کنترل حرکتی مشکل دارند، بنابراین زبان اشاره ممکن است برای برخی از کودکان سی پی دشوار باشد. متخصص گفتاردرمانی می تواند به او یاد دهد که از یک دستگاه خواننده الکترونیکی یا استفاده از سیستم کارت تصویری برای برقراری ارتباط استفاده کند.

۲. مهارت های حرکتی دهان: گفتار درمانگر کودک شما همچنین می تواند او را از طریق تمریناتی که برای تقویت عضلات حرکتی دهان طراحی شده اند راهنمایی کند. اینها ممکن است شامل تکان دادن زبان، دمیدن حباب‌ها و پف کردن گونه‌ها باشد. درمان حرکتی دهان ممکن است تون عضلانی را بهبود بخشد و کنترل عضلات مورد نیاز برای گفتار را افزایش دهد. با این حال نظر گفتار درمانگران در مورد مزایای تمرینات حرکتی دهانی برای بهبود گفتار کودکان سی پی متفاوت است. یک مطالعه اخیر نشان می دهد که ممکن است آنطور که قبلا تصور می شد مفید نباشند. ممکن است بخواهید نظر درمانگران دوم یا سومی را بپرسید.

۳. تلفظ: بسیاری از کودکان مبتلا به فلج مغزی برای بیان واضح کلمات تلاش می کنند. گفتاردرمانگرها ممکن است تمرین‌های فن بیان را برای تشویق کودک به تولید صدای هدف انجام دهند. گفتاردرمانی در فلج مغزی همچنین به کودک یاد می دهد که چگونه ماهیچه های حرکتی دهان را برای تولید هر صدا دستکاری کند. با گفتاردرمانگر فرزندتان در مورد تکنیک های گفتار درمانی صحبت کنید که می توانید در خانه برای بهبود بیان انجام دهید. همچنین از نرم افزارهای گفتاردرمانی برای صداهای هدف خاص استفاده کنید. چند دقیقه تمرین روزانه با برخی از نرم افزارهای گفتاردرمانی می تواند به کودک شما کمک کند تا موقعیت مناسب زبان خود را برای صداهای خاص یاد بگیرد.

 

مقاله های مرتبط

فلج مغزی

تشخیص فلج مغزی

علائم اولیه فلج مغزی

کاردرمانی در آتاکسی

کاردرمانی در میوپاتی

کاردرمانی در فلج مغزی

آب درمانی در فلج مغزی

درمان فلج مغزی چیست؟

فلج مغزی و مشکلات حرکتی

تاثیر کاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در دیستروفی عضلانی

علائم و انواع فلج مغزی چیست؟

آیا فلج مغزی قابل پیشگیری است؟

نیاز های غذایی در کودکان فلج مغزی

بهترین دکتر متخصص فلج مغزی کودکان

مواردیکه در مورد فلج مغزی باید بدانیم؟

نحوه مراقبت از کودکان مبتلا به فلج مغزی

کاردرمانی برای بزرگسالان مبتلا به فلج مغزی

آیا کودکان مبتلا به فلج مغزی می توانند راه بروند؟

چگونه گفتار درمانی به کودکان سی پی کمک می کند؟

فلج مغزی:محققان شواهدی از دلایل ژنتیکی را کشف کردند.

استعمال سیگار توسط مادر در دوران بارداری ممکن است منجر به فلج مغزی در فرزندان شود. 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

17 − ده =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته