به خاطر داشته باشید فقط به این دلیل که کودک شما در حال انجام هر گونه رفتار خود تحریکی مانند تکان دادن یا بال بال زدن می باشد، همیشه به این معنی نیست که او مبتلا به اوتیسم است. کودکانی که در مرحله رشد هستند گاهی اوقات رفتارهای خود تحریکی را از خود نشان می دهند و این رفتار می تواند در همه کودکان ظاهر شود. رفتارهای خود تحریکی معمولا در دومین یا سومین سالگرد تولد کودک بیشتر دیده می شود. در این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره رفتار بال بال زدن در کودکان اوتیسم صحبت کنیم.

 

 

تکان دادن دست های کودک شما نگران کننده نیست. اما برخی رفتارهای دیگر همراه با تکان دادن دست و بال بال زدن باعث ایجاد پرچم قرمز احتمالی می شود:

-فرزند شما به نام خود پاسخ نمی دهد.

-او سعی می کند از هرگونه تماس چشمی خودداری کند.

-ترجیح می دهد به تنهایی بازی کند تا با بچه های دیگر بازی کند.

-عدم اشتراک علایق با دیگران

-فقط تعامل برای رسیدن به یک هدف مورد نظر

-حالت های صورت صاف یا بدون بیان چهره دارد.

-مرزهای مربوط به فضای شخصی را درک نمی کند.

-آنها در درک و پاسخ دادن به احساسات دیگران یا صحبت کردن در مورد احساسات خود مشکل دارند.

 

علاوه بر رفتارهای ذکر شده در بالا، بسیاری از کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم علایق یا رفتارهای عجیب و غریبی دارند. برخی از این موارد عبارتند از:

-ردیف کردن اسباب بازی ها یا سایر اشیاء شخصی

-هر بار بازی با اسباب بازی ها دقیقاً به یک صورت صورت است.

-بخش هایی از اشیاء را دوست دارد. (مانند چرخ ها)

-فوق العاده سازماندهی شده است.

-حتی با تغییرات کوچک ناراحت می شود.

-علایق وسواسی دارد.

همراه با تکان دادن دست ها و بال بال زدن آنها به جلو و عقب تکان می خورند یا با حرکات دایره ای به اطراف می چرخند. اگر کودک شما هر یک از این رفتارها را نشان داد، حتما باید با بهترین دکتر متخصص اوتیسم کودکان تماس بگیرید.

 

 

رفتارهای بال بال زدن و خودتحریکی چیست؟

-رفتارهای خود تحریکی عبارتند از تکرار حرکات بدنی، صداها یا اجسام متحرک.

-ضربات می تواند شامل (اما نه محدود به) دست زدن، تکان دادن، چرخاندن خود یا اشیاء، گاز گرفتن، کوبیدن سر، حرکت چشم ها به سمت بالا یا پهلو و ایجاد صدا باشد.

-اگرچه تکان دادن دست نشانه رایج اوتیسم است، اما به این معنا نیست که فرزند شما قطعا اوتیسم دارد. بسیاری از کودکان دیگر هنگام هیجان به ویژه در سنین پایین، دست های خود را تکان می دهند. با این حال کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است در این مرحله «رشد» نکنند، ممکن است بازوهای خود را با شدت و فرکانس بیشتری تکان دهند یا ممکن است با حرکات دیگری مانند پرش یا چرخیدن همراه باشند.

چرا کودکان مبتلا به اوتیسم از تحریکات دیگر استفاده می کنند؟

کودکان ممکن است برای کمک به پردازش حسی یا برای افزایش محرک ها یا برای کمک به کاهش محرک ها، رفتارهای خود تحریکی را انجام دهند. به عنوان مثال اگر کودکی احساس می کند که تحت تأثیر محرک های محیط خود مانند سر و صدای زیاد قرار گرفته است، ممکن است برای حفظ آرامش خود از رفتارهای خود تحریکی استفاده کند.

همچنین اغلب در همان زمانی که کودک ممکن است احساسات شدیدی مانند هیجان یا اضطراب را احساس کند، آزارها اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال اگر کودکی با دمیدن حباب ها یا خواندن آهنگ مورد علاقه خود هیجان زده شود، ممکن است تحریک شود. به طور مشابه اگر آنها بدلیل تغییر روتین زندگی یا پیدا نکردن اسباب بازی مورد علاقه خود ناراحت هستند، ممکن است تحریک شوند.

آیا باید جلوی تکان دادن بازوهای کودکم را بگیرم یا از رفتارهای خود محرک دیگری استفاده کنم؟

-پاسخ کوتاه: خیر. نه، مگر اینکه رفتار خودتحریکی بر یادگیری تأثیر بگذارد یا برای فرزند شما یا دیگران مضر باشد مانند گاز گرفتن و رفتارهای خود آزاری.

-پاسخ طولانی: اول، بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم به طور طبیعی با افزایش سن، رفتارهای تحریک کننده خود را کاهش می دهند. ثانیاً، کودک به دلیلی از تلنگر زدن یا سایر تحریکات استفاده می کند. توقف هر گونه رفتار خود تحریکی بدون جایگزین کردن آن با رفتار دیگری (که احتمالاً ایمن تر، با حواس پرتی کمتر یا از نظر اجتماعی مناسب تر است) می تواند مضر باشد.

-بسیاری از بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در مورد سرکوب تکان خوردن که استرس زا است و بر روند تفکر آنها تأثیر گذار است سخن گفته اند. سرکوب می تواند بر یادگیری تأثیر بگذارد. با این حال، بسیاری همچنین گفته‌اند که تمایل به تناسب و تطابق با همسالان، آنها را مجبور می‌کند تا خودشان رفتارهای تحریک‌ کننده‌ شان را سرکوب کنند. صحبت در مورد روش هایی که کودک شما می تواند در مورد آزارهای خود به سایر کودکان در مدرسه پاسخ دهد یا سایر روش هایی که “از نظر اجتماعی مناسبتر” هستند برای برآورده کردن نیازهای حسی می تواند برای کودکان بزرگتر مثبت باشد.

-مهم است که تشخیص دهید وقتی کودک شما شروع به تحریک کردن می کند، چه نیاز حسی دارد. همچنین مهم است که بین یک تحریک و یک تلاش ارتباطی تمایز قائل شویم. گاز گرفتن هنگام برداشتن آی‌پد ممکن است آزاردهنده نباشد، اما ممکن است فرزندتان به شما بگوید که ناراضی است.

-به یاد داشته باشید: همه ما هر از گاهی اینکار را انجام می دهیم به عنوان مثال برخی از افراد با موهای خود بازی می کنند، برخی دیگر در یک جلسه با پای خود به زمین ضربه می زنند.

 

 

سوالات متداول در مورد بال بال زدن دست!

آیا تکان دادن دست طبیعی است؟

بله تکان دادن دست ها یک رفتار طبیعی است، اما تنها در صورتی که کودک شما در سن ۲ تا ۳ سالگی قرار داشته باشد و با رفتارهای نگران کننده دیگری مانند عدم تماس چشمی، ردیف کردن اسباب بازی ها، پاسخ ندادن به نام آنها و غیره همراه نباشد.

تکان دادن دست در چه سنی باید متوقف شود؟

تکان دادن دست باید در سن دو یا سه سالگی متوقف شود. معمولاً نشانه هیجان، عصبی بودن یا تحریک پذیری در کودکان نوپا است.

چه چیزی باعث تکان دادن دست می شود؟

تکان دادن دست ها رفتاری طبیعی است که توسط کودکان نوپا زیر ۳ سال نشان داده می شود. معمولاً کودکان نوپا زمانی که توسط چیزی تحریک می شوند و خوشحال، هیجان زده، عصبانی یا مضطرب هستند، دست های خود را تکان می دهند. در مورد کودکان اوتیستیک، این یکی از رفتارهای خود تحریک کننده است که به آنها کمک می کند تا احساسات خود را تنظیم کنند.

بال بال زدن دستها چگونه است؟

بال بال زدن دستها می تواند شبیه رفتارهای خاص و مکرر دست و انگشت باشد مانند تکان دادن انگشت، تکان دادن دست، ضربه زدن یا کوبیدن دست ها به چیزی.

کوچولوی شما رفتارهای زیادی از خود نشان می دهد که ممکن است در حین رشد نگران کننده به نظر برسند این فقط راه او برای کاوش در خود و دنیای اطرافش است. شما به عنوان یک والدین فقط باید خود را در جریان بگذارید و بدانید که چه زمانی در مورد هر رفتار نگران کننده ای با یک دکتر متخصص اوتیسم کودکان صحبت کنید.

 

صحبت پایانی

اطلاعات فوق برای تشخیص یا درمان نیست و در صورت لزوم باید از مشاوره شخصی با یک دکتر متخصص در زمینه اختلالات پردازش حسی کمک بگیرید. مرکز تخصصی درمان اوتیسم با دو شعبه در تهران می ‌تواند با پردازش و تنظیم حسی از کودک شما حمایت کند و به او امکان می‌دهد سطح انرژی، احساسات، رفتار و توجه خود را تنظیم و کنترل کند. اگر احساس می‌کنید که تحریک‌های فرزندتان مضر یا نامناسب است، تیم ما می ‌تواند با شما و فرزندتان همکاری کند تا دلیل تحریک را شناسایی کند و در جهت کاهش یا جایگزینی این رفتار تلاش کند تا اطمینان حاصل شود که کودک شما همچنان محرک مورد نیاز خود را دریافت می‌کند. برای اطلاعات بیشتر از طریق شماره های درج شده روی سایت با ما تماس بگیرید.

 

مقاله های مرتبط با اوتیسم

آمار و ارقام اوتیسم

علائم تشخیص اوتیسم 

دلایل اوتیسم چیست؟

سندروم آسپرگر

اوتیسم با عملکرد بالا

بهترین راه درمان اوتیسم

انواع رفتارهای تکراری در اوتیسم

ارزیابی و تشخیص کودکان اوتیسم

بهترین دکتر متخصص اوتیسم کودکان

روش پکس برای درمان مشکلات ارتباطی کودکان اوتیسم

چه درمان هایی به اختلال اوتیسم کمک می کند؟

طب مکمل و جایگزین در اوتیسم

نکاتی برای والدین دارای فرزندان با اختلال طیف اوتیسم

آیا واکسن ها باعث اوتیسم می شوند؟

اختلال خواب در اوتیسم

صرع و اوتیسم: آیا پیوندی وجود دارد؟

اختلال اوتیسم در کودکان و دو زبانه بودن

کودکان مبتلا به اوتیسم و تعامل اجتماعی

کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم برای مقابله با اضطراب

چگونه به کودکان مبتلا به اوتیسم آموزش دهیم؟

رژیم حسی برای اختلال اوتیسم

بهترین فعالیت های حسی برای کودکان مبتلا به اوتیسم 

تاثیر رژیم حسی برای کودکان با اختلال اوتیسم چیست؟

انواع اختلال پردازش حسی چیست؟

علائم و نشانه های اوتیسم در نوزادان

علائم هشدار دهنده اوتیسم در کودکان

علائم و نشانه های اوتیسم در کودک یک ساله

علائم و نشانه های اوتیسم در کودک دو ساله

علائم و نشانه های اوتیسم در کودک سه ساله

علائم و نشانه های اوتیسم در کودک چهار ساله

علائم اختلال اوتیسم در بزرگسالان

مواردیکه شما باید در مورد اوتیسم در بزرگسالان بدانید؟

افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است در انتخاب های اقتصادی خود منطقی تر عمل کنند.

برخی از باکتری های روده رفتارهای شبه اوتیستیک را در موش کاهش می دهد.

آیا می توان از اختلال اوتیسم جلوگیری کرد؟

آیا داروی سل می تواند به درمان اوتیسم کمک کند؟

 آیا عدم وجود یک پروتئین می تواند علت بروز اختلال اوتیسم را توضیح دهد؟

مایع مغزی نخاعی بعنوان نشانگر بالقوه برای اوتیسم یافت شده است.

قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش دهد.

تب در باردارای با ریسک بالای ابتلا به اوتیسم مرتبط است.

آیا مصرف مولتی ویتامین ها در دوران بارداری می تواند کودکان را از ابتلا به اوتیسم محافظت کند؟

خطر ابتلا به اوتیسم با قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ممنوع در دوران بارداری افزایش می یابد.

۳ دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

شانزده + هشت =

× پشتیبانی 24 ساعته