آیا فرزند شما در بیان صداهای خاصی در کلمات مشکل دارد؟ آیا آنها در تلفظ برخی کلمات مشکل دارند؟ آیا به نظر می رسد که آنها در رشد گفتار خود تاخیر دارند؟ اگر چنین است، این مسئله ممکن است نشانه‌ای از یک اختلال بیانی باشد، که نوعی اختلال صدای گفتار است و دانستن اینکه کجا می‌توانید از خدمات گفتاردرمانی برای درمان اختلال تلفظ فرزندتان بهره بگیرید بسیار مهم است. درمانگران مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران نه تنها می‌توانند به درمان مشکلات بیان و تلفظ گفتار کمک کنند، بلکه می‌توانند به تشخیص آنها نیز کمک کنند. اما باید بدانیم کودکان همیشه در ابتدا کمی خنده دار صحبت می کنند. براستی چگونه می توان اختلال تلفظ را تشخیص داد؟

گفتاردرمانی در اختلال تلفظ

اختلال تلفظ چیست؟

کلمه بیان به توانایی گفتن کلمات به درستی اشاره دارد. اگر فرزند شما در این مورد مشکل دارد، ممکن است اختلال تلفظ داشته باشد. کودک مبتلا به اختلال بیان اغلب در رشد زبانی خود از همسالان خود عقب می باشند. اگر کودک شما دارای اختلال در بیان است، ممکن است هنگام صحبت کردن صداهای خاصی را ایجاد کند. در حالی که این در کودکان خردسال طبیعی است، معمولاً کودک شما باید از آن خارج شود. به همین دلیل مهم است که نقاط عطف رشد کودک خود را در رابطه با جایی که باید باشد، توسط متخصص گفتاردرمانی در حیطه اختلالات تلفظی ارزیابی کنید.

اختلال تلفظ چیست؟

آیا انواع مختلفی از اختلالات تلفظی وجود دارد؟

چهار نوع مختلف از اختلالات تلفظی وجود دارد که شامل جایگزینی، حذف، تحریف و اضافه می باشد.

جایگزینی زمانی اتفاق می‌افتد که کودک شما اغلب اوقات یک صدا را با صدای دیگری جایگزین می‌کند. جایگزینی ممکن است مانند استفاده از “و” به جای “ر” به نظر برسد. حذف زمانی است که فرزند شما هجای یک کلمه را کنار می گذارد. این ممکن است مانند گفتن «نانا» به جای «نانوا» به نظر برسد، زیرا گفتن آن برای فرزندتان آسان‌تر است. اگر کودک شما تحریف را تجربه کند، معمولاً شامل تغییر مداوم صدا است. به عنوان مثال کودک شما ممکن است صدای “س” را به عنوان صدای “ث” بگوید. در نهایت اگر فرزند شما اضافه کردن را تجربه کند، ممکن است هجاهایی را به کلمات اضافه کند. اگر فرزندتان از اضافه استفاده می کند.

آیا انواع مختلفی از اختلالات تلفظی وجود دارد؟

چگونه متوجه می شوید که کودک شما اختلال تلفظ دارد؟

اگر کودک شما دارای اختلال بیان است، گفتار او در سطح رشدی اش متفاوت از آنچه که باید باشد به نظر می رسد. به عنوان مثال در سن ۳ سالگی، یک غریبه باید بتواند حدود نیمی از زمان کودک شما را درک کند. در سن ۵ سالگی، کودک شما باید بتواند اکثر صداها را به درستی بیان کند. در سن ۸ سالگی، آنها باید بتوانند تقریباً هر کلامی را به درستی بسازند. اگر فرزند شما این نقاط عطف را برآورده نکرده است یا از گفتار خود خجالت می کشد، نشانه آن است که باید آنها را توسط یک متخصص گفتاردرمانی ارزیابی کنید.

چه چیزی باعث اختلال تلفظ می شود؟

چه چیزی باعث اختلال تلفظ می شود؟

دلایل مختلفی برای اختلالات تلفظی وجود دارد. گاهی اوقات کودکان دچار مشکل می شوند، زیرا عضله هایی که برای ایجاد صداهای گفتاری مناسب نیاز دارند، ضعیف هستند. در موارد دیگر ممکن است به این دلیل باشد که مغز آنها در گفتن عضلات گفتاری خود مشکل دارد که چه زمانی حرکت کنند، اگرچه این امر کمتر رایج است. اگر فرزند شما اختلالات دیگری داشته باشد، ممکن است منجر به اختلالات بیان شود. این اختلالات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

-فلج مغزی، آسیب سر در کودکان یا سایر اشکال آسیب مغزی

سندرم داون یا سندرم ژنتیکی دیگری که عضلات را ضعیف می کند.

-اختلال طیف اوتیسم

-از دست دادن شنوایی

آیا اختلال تلفظ یک ناتوانی است؟

آیا اختلال تلفظ یک ناتوانی است؟

اختلالات بیانی به عنوان یک ناتوانی شناخته می شود زیرا بر توانایی کودک برای اجتماعی شدن و در برخی از کودکان بر عملکرد آنها در مدرسه تأثیر می گذارد. با این حال با مداخله زودهنگام و درمان گفتاردرمانی، کودک شما ممکن است بر اختلال بیان خود غلبه کند. با درمان مناسب بسیاری از کودکان می توانند به یادگیری صحبت کردن عادی یا حداقل نزدیک به حالت عادی ادامه دهند، بنابراین در حالی که اختلال بیان یک ناتوانی در نظر گرفته می شود، لزوماً یک معلولیت مادام العمر نیست.

آیا اختلال تلفظ با گفتار درمانی قابل اصلاح است؟

آیا اختلال تلفظ با گفتار درمانی قابل اصلاح است؟

در طول درمان گفتاردرمانی برای اختلال تلفظ از فعالیت‌ها و تمرین‌های مختلفی برای کمک به کودک استفاده می شود. صداهایی را که کودکان نمی‌توانند تولید کنند را شناسایی کنید. نحوه ایجاد صداها را تصحیح کنید. راه‌های کنترل بخش‌های حرکتی گفتار را دوباره بیاموزید (مثلاً حرکت دادن زبان، شکل دادن به لب‌ها).

گفتاردرمانی در اختلال تلفظ می تواند به کودک در رفع اختلال بیان کمک کند. بسیاری از کودکان پس از درمان می توانند کاملاً عادی صحبت کنند یا حداقل نزدیک به حالت عادی صحبت کنند. متخصصین گفتاردرمانی اختلال تلفظ می توانند با روش های مختلف به اختلالات تلفظ کمک کنند.

اولاً، گفتاردرمانگر کودک شما می تواند به او کمک کند تا یاد بگیرد چگونه صداهای گفتاری مناسبی را که نیاز دارد تولید کند. آنها همچنین می توانند به کودک کمک کنند تا صداهای صحیح و نادرست را تشخیص دهد. سپس متخصص گفتاردرمانی اختلال تلفظ با کودک شما در ساختن صداهای صحیح در کلمات مختلف و جملات طولانی تر تمرین می کند. هر چه کودک زودتر تحت درمان قرار گیرد، بیشتر به او کمک خواهد کرد.

بهترین مرکز گفتاردرمانی برای اختلال تلفظ

بهترین مرکز گفتاردرمانی برای اختلال تلفظ

امروز قرار ملاقات خود را با مراکز تخصصی گفتاردرمانی اختلالات بیانی رزرو کنید. اگر گفتار کودک باعث مشکلات اعتماد به نفس او می شود یا اگر درک آنها سخت است، گفتاردرمانی در اختلال تلفظ می تواند به کودک شما کمک کند. اگر آماده انجام گام بعدی هستید، امروز به یکی از دو مرکز ما برای درمان حضوری، غیر حضوری و آنلاین مراجعه کنید. تیم کلینیک گفتاردرمانی اختلال تلفظ مداخله ماهرانه شخصی را برای کسانی که با مهارت های گفتاری و زبانی خود مبارزه می کنند ارائه می دهد. خدمات ارائه شده شامل غربالگری، مشاوره و ارزیابی جامع است. تیم مراکز ما همچنین درمان انفرادی یا گروهی را برای اختلالات صدای گفتار، تأخیر گفتاری و زبانی، لکنت زبان، بهم ریختگی، کاهش لهجه و موارد دیگر ارائه می دهد.

 

مقاله های مرتبط

کاردرمانی آنلاین

کاردرمانی در منزل

گفتاردرمانی در منزل

کاردرمانی در کودکان

گفتاردرمانی در کودکان

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در اختلال یادگیری

گفتاردرمانی در اختلال یادگیری

کاردرمانی در اختلال اوتیسم

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

گفتاردرمانی برای کودک ۱ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۲ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۳ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۴ ساله

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

بهترین دکتر تاخیر گفتاری کودکان

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

شش + 4 =

× پشتیبانی 24 ساعته