اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) با مشکلات توجه، کنترل تکانه و بیش فعالی مشخص می شود و معمولاً در دوران کودکی ایجاد می شود اما ممکن است تا نوجوانی یا بزرگسالی تشخیص داده نشود. طبق گفته موسسه ملی سلامت روان (NIMH) تقریباً ۹ درصد از کودکان در ایالات متحده بین سنین ۱۳ تا ۱۸ سال دارای اختلال نقص توجه و بیش فعالی هستند. احتمال تشخیص این بیماری در پسران، چهار برابر بیشتر از دختران است. مشکلاتی که کودکان مبتلا به بیش فعالی با آن مواجه هستند مانند مشکل در توجه، ممکن است پس از شروع مدرسه آشکار شود. به این ترتیب والدین و معلمان باید در جهت کنترل علائم کودکان بیش فعال و موفقیت آنها در مدرسه با یکدیگر همکاری کنند. در این مطلب به بررسی راهکارهایی برای موفقیت کودکان بیش فعال در مدرسه خواهیم پرداخت.

راهکارهایی برای موفقیت کودکان بیش فعال در مدرسه

استراتژی ها در کلاس درس برای کودکان بیش فعال

کودکان و نوجوانان مبتلا به بیش فعالی نیازهای منحصر به فردی در کلاس دارند. در اینجا چند استراتژی وجود دارد که والدین و معلمان دانش آموزان مبتلا به بیش فعالی می توانند برای کمک به موفقیت آنها در مدرسه استفاده کنند. در ادامه به بررسی راهکارهایی برای موفقیت کودکان بیش فعال در مدرسه خواهیم پرداخت.

استراتژی ها در کلاس درس برای کودکان بیش فعال

انتظارات را از دانش آموز بیش فعال ثابت نگه دارید.

قوانین کلاس باید واضح و مختصر باشد. قوانین و انتظارات کلاس باید مرتباً بازبینی و در صورت لزوم به‌روزرسانی شوند. قوانین باید در کلاس درج شود و به راحتی قابل خواندن باشد. اغلب مفید است که از کودک بخواهید قوانین، انتظارات یا دستورالعمل های دیگر را تکرار کند تا اطمینان حاصل شود که آنها متوجه شده اند. معلمان باید در نظر داشته باشند که ممکن است کودک کلماتی را که گفته شده، شنیده باشد اما معنی آن را اشتباه متوجه شده باشد. برای یک کودک مبتلا به بیش فعالی داشتن یک کارت فهرست قوانین چسبانده شده روی میز می تواند مفید باشد.

برای بچه‌هایی که با مدیریت زمان و انتقال از یک کار به کار دیگر یا کلاس به کلاسی دیگر مشکل دارند، داشتن یک برنامه کاربردی و مرور آن اغلب می‌تواند باعث شود که انتقال راحت‌تر انجام شود. قرار دادن نشانه هایی برای آگاهی دانش آموز از زمان باقیمانده کلاس بسیار کمک کننده است.

انتظارات را از دانش آموز بیش فعال ثابت نگه دارید.

حواس پرتی دانش آموز بیش فعال را محدود کنید.

دانش‌آموزان مبتلا به بیش فعالی مستعد حواس‌پرتی هستند بنابراین می‌توان آن‌ها را دور از منابع اختلال در کلاس مانند درها، پنجره‌ها، مناطق کوچک و مداد تراش‌ها قرار داد. سعی کنید تا جایی که ممکن است سایر عوامل حواس پرتی در اتاق مانند سر و صدای زیاد یا محرک های بصری مانند شلوغی را محدود کنید. اگر کودک در برخورد با عوامل حواس‌پرتی مشکل دارد، نشستن در کلاس نزدیک به معلم می‌تواند مفید باشد. گوش دادن به “صدای سفید” یا موسیقی پس‌زمینه ملایم در واقع می‌تواند توجه و تمرکز را برای برخی از کودکان مبتلا به بیش فعالی بهبود بخشد.

حواس پرتی دانش آموز بیش فعال را محدود کنید.

ارائه بازخورد مکرر به دانش آموز بیش فعال

کودکان با و بدون بیش فعالی از بازخورد مکرر و فوری در مورد رفتار خود بهره مند می شوند. برای رفتار خوب، فوراً کودک را تحسین کنید. اگر یک رفتار منفی حداقل است و مخل نیست، بهتر است آن را نادیده بگیرید.

ارائه بازخورد مکرر به دانش آموز بیش فعال

پاداش دادن به  رفتار خوب دانش آموز بیش فعال

همیشه باید قبل از تنبیه از پاداش و تشویق برای ایجاد انگیزه در دانش آموز استفاده کرد. برای جلوگیری از کسالت، جوایز را مرتباً تغییر دهید.  بچه‌های مبتلا به بیش فعالی از فعالیت بدنی سود می‌برند و ممکن است بعد از بیرون رفتن یا در کلاس بدنسازی بهتر تمرکز کنند. اولویت دادن به پاداش ها بر تنبیه کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که مدرسه همچنان مکانی مثبت برای کودکان مبتلا به بیش فعالی است.

پاداش دادن به  رفتار خوب دانش اموز بیش فعال

به دانش آموز بیش فعال استراحت بدهید.

بچه‌های مبتلا به بیش فعالی معمولاً با بی‌حرکت نشستن برای مدت طولانی مشکل دارند بنابراین دادن فرصت‌های مکرر به آنها برای بلند شدن و حرکت کردن می‌تواند کمک بزرگی باشد. می‌توانید با جمع‌آوری اوراق یا وسایل کلاس، انجام مأموریت به دفتر مدرسه یا قسمت دیگری از ساختمان استراحت فیزیکی برای آنها فراهم کنید.

به دانش آموز بیش فعال استراحت بدهید.

از ابزارها و قوانین انعطاف پذیر استفاده کنید.

دانش آموزان مبتلا به بیش فعالی معمولا بی قرار هستند. در حالی که یک قانون استاندارد کلاس درس ممکن است این باشد که دانش‌آموزان باید در طول درس در صندلی‌های خود بنشینند، یک کودک مبتلا به بیش فعالی ممکن است بتواند بهتر در درس بماند اگر به او اجازه داده شود بایستد. برخی از مطالعات ادعا کرده اند که جویدن آدامس ممکن است تمرکز دانش آموزان خاصی را بهبود بخشد اما این تحقیقات قطعی نبوده است. علاوه بر این بسیاری از مدارس به دانش آموزان اجازه جویدن آدامس را نمی دهند.

به دانش آموزان بیش فعال بیش از حد فشار وارد نکنید.

به دانش آموزان بیش فعال بیش از حد فشار وارد نکنید.

برای یک کودک مبتلا به بیش فعالی که مستعد حواسپرتی در کلاس است، کاهش کل حجم کار با تقسیم آن به بخش های کوچکتر می تواند مفید باشد. معلمان می‌توانند با دادن دستورالعمل‌های مختصر یک یا دو مرحله‌ای به دانش‌آموزان بیش فعال از فشار بیش از حد جلوگیری کنند. کودکان مبتلا به بیش فعالی همچنین ممکن است مشکل خواب داشته باشند که بر رفتار و توانایی آنها برای توجه در کلاس تأثیر می گذارد. به طور کلی دانش‌آموزان در اوایل روز «سرحال‌تر» و کمتر خسته می‌شوند، اگرچه نوجوانان و دانشجویان احتمال بیشتری دارد که با کلاس‌های صبح مشکل داشته باشند. همچنین برای بچه ها غیرعادی نیست که بعد از ناهار کمی افت داشته باشند. در صورت امکان بگونه ای برنامه‌ریزی کنید که سخت‌ترین موضوعات و تکالیف مدرسه در زمانی که دانش آموزان هوشیار و فعال هستند، انجام شود.

حمایت از کودکان بیش فعال در مدرسه

حمایت از کودکان بیش فعال در مدرسه

کودکان مبتلا به بیش فعالی ممکن است به حمایت اضافی در کلاس درس نیاز داشته باشند اگرچه این حمایت همیشه در دسترس نیستند. به همین ترتیب ممکن است دسترسی به خدمات پشتیبانی تحصیلی برای دانش‌آموزان مبتلا به بیش فعالی وجود نداشته باشد. حتی اگر کودک کمک انفرادی از بزرگسالان داشته باشد، گاهی اوقات می‌تواند کمک‌کننده باشد. جفت کردن دانش آموز مبتلا به بیش فعالی با یک همکلاسی مشتاق، مهربان و بالغ می تواند تجربه مفیدی برای هر دو کودک باشد. کار با دانش‌آموز دیگر همچنین می‌تواند به کودک مبتلا به بیش فعالی کمک کند تا مهارت‌های اجتماعی خود را بهبود بخشد و کیفیت روابط خود را با همسالانش افزایش دهد.

بهترین مرکز آموزش تحصیلی برای بیش فعالی

بهترین مرکز آموزش تحصیلی برای بیش فعالی

یک استراتژی موفق در مدرسه برای کودک مبتلا به بیش فعالی باید بصورت سه گانه شامل آموزش تحصیلی، مداخلات رفتاری و تطبیق با کلاس درس باشد. در حالی که اجرای منظم این استراتژی‌ها می‌تواند دنیای متفاوتی را برای کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی ایجاد کند، اما برای کل محیط کلاس نیز مفید خواهد بود. شما می توانید با مراجعه به مرکز تخصصی درمان بیش فعالی از بهترین متخصصین در مورد مهارت های تحصیلی فرزندتان کمک بگیرید.

 

مقاله های مرتبط

آینده کودکان بیش فعال

بیش فعالی یا نقص توجه

توجه و تمرکز و انواع توجه

کاردرمانی در نقص توجه

درمان بیش فعالی در کودکان

اگر بیش فعالی درمان نشود!

علائم بیش فعالی در کودکان

تست بیش فعالی در کودکان

ماساژ درمانی برای بیش فعالی

کاردرمانی در بیش فعالی کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

زندگی اجتماعی کودکان بیش فعال

شرایط کودکان بیش فعال در مدرسه

اختلال خواندن یا روخوانی چیست؟

اختلال دیکته نویسی یا املاء چیست؟

بازی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

آشنایی با برخی از تمرینات نقص توجه

چگونگی رویارویی با کودکان بیش فعال

بازی درمانی در کودکان با اختلال ADHD

نقش والدین در درمان بیش فعالی کودکان

اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا اوتیسم؟

اختلال بیش فعالی تا چه سنی ادامه دارد؟

مشکل خواندن در کودکان مبتلا به بیش فعالی

توجه و تمرکز در کودکان و مشکلات مربوط به آن

آلرژی دوران بارداری با اختلال اوتیسم و ADHD مرتبط است.

آیا بین آفت کش ها و اختلال ADHD ارتباطی وجود دارد؟

خطرات ناشی از عدم درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی

بهترین راه برای بهبود درک مطلب در دانش آموزان بیش فعال

مشکلاتی که می تواند به معنای اختلال ADHD در بزرگسالان باشد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

15 + 8 =

× پشتیبانی 24 ساعته