شما در خانه در حال تمرین گفتار با فرزندتان هستید، اما چگونه می توانیم بفهمیم که آیا تمرین های گفتاری را درست انجام می دهیم. ما مطمئن هستیم که شما می خواهید بدانید که آیا این کار را به بهترین روش در خانه انجام می دهید. با توجه به تفاوت های فردی بین کودکان، یک راه یکسان برای تمرین گفتاردرمانی در منزل برای همه وجود ندارد. تمرین های گفتاردرمانی گسترده ای در منزل وجود دارن که برخی از آنها برای عده ای تاثیر بیشتر و در دیگران تاثیر کمتری دارند. با این حال هنگام آموزش مهارت‌های گفتاری و زبانی جدید به فرزندتان در خانه، عادت‌های خاصی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید و این چیزی است که این مطلب به آن می پردازد.

مهم است که بدانید یادگیری صحبت کردن یک فرآیند زمانبر است و ما می خواهیم شما و فرزندتان از یادگیری گفتار در خانه لذت ببرید، پس عجله نکنید. پس از آشنایی با بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه برای کودکان خردسال، می خواهم برخی از بازی های گفتار درمانی مورد علاقه خود را برای بازی با کودکان به اشتراک بگذارم.

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار در خانه برای کودکان خردسال

۱. چه زمانی تمرین کنیم:

-بایدها: تمرین را در زمانی انجام دهید که کودک به اندازه کافی استراحت کرده و سیر باشد. به زمانی از روز فکر کنید که کودک به طور مداوم بیشترین همکاری را دارد و سپس یک روال تمرین گفتار ایجاد کنید. این مهم است زیرا کودک شما مهارت های جدید را زمانی که شما توجه او را جلب می کنید و او در حال تفریح ​​هست یاد می گیرد. انجام یک بازی مانند بازی با ماشین ها برای گفتار درمانی با کودکان نوپا یکی از بهترین راه ها برای حفظ توجه و درگیر کردن آنهاست.

-نبایدها: زمانی که کودک شما بیش از حد خسته، ناراحت، مریض، گرسنه یا نیاز به تعویض پوشک دارد با او تمرین نکنید. همه این موارد یادگیری را برای کودکان خردسال سخت می کند زیرا توجه و تفریح ​​را برای آنها در حین تمرین دشوارتر می کند.

 

۲. چه مدت باید تمرین کنیم:

-بایدها: تا زمانی که فرزندتان سرگرم است و توجه دارد با او تمرین کنید. برای کودکان خردسال معمولاً به معنای تمرین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه در یک زمان و نه بیشتر است. تمرین برای مدت زمان کوتاه‌تر ایده خوبی است زیرا معمولاً به معنای تمرین با کیفیت‌تر در روزهای متوالی است.

-نبایدها: هر بار بیش از ۳۰ دقیقه تمرین نکنید و اگر فرزندتان ناراحت شده است و نمی توانید سریع او را آرام کنید به تمرین گفتار ادامه ندهید. بعید است که کودک شما در هنگام ناراحتی مهارت های گفتاری و زبانی را بیاموزد.

در صورت لزوم سایر متخصصان رشد از توجه و مهارت‌های بازی در کودکان خردسال حمایت می‌کنند تا آنها را برای گفتاردرمانی آماده کنند. برای کودک مهم است که قبل از تمرین مهارت های گفتاری خاص در خانه، از بازی با شما لذت ببرد.

 

۳. چه فعالیت هایی را تمرین کنیم:

-بایدها: هر بار یک یا دو فعالیت خاص را برای آموزش انتخاب کنید. ما به عنوان والدین و متخصص گفتاردرمانی، وقتی فقط بر یک یا چند مهارت در یک زمان تمرکز می کنیم، معلمان بهتری هستیم. بعلاوه اگر به چیزهای کمتری توجه کنید، احتمالاً سریعتر متوجه پیشرفت خواهید شد.

-نبایدها: سعی نکنید همه کارها را یکجا انجام دهید.  اگرچه وسوسه انگیز است، اما هرگز برنامه خوبی نیست.  در اینجا می توانیم به تمثیل لاک پشت و خرگوش فکر کنیم. تمرین یک مهارت در یک زمان مشخص شما را سریعتر به اهدافتان می رساند.

 

۴. یک برنامه گفتاری هدفمند ایجاد کنید:

-بایدها: به چند گزینه برای تمرین گفتار خود در خانه فکر کنید. برای مثال می‌توانید برای تمرین در حین کتاب خواندن، بازی با کامیون یا ساختن یک برج بلوک آماده باشید. فکر کردن به چند گزینه از قبل می تواند به شما کمک کند تا زمانی که همه چیز مطابق برنامه پیش نمی رود عمل کنید.

-نبایدها: نگران تمرین در طول یک فعالیت خاص نباشید. شما می توانید مهارت های گفتاری و زبانی را در طول هر فعالیتی که فرزندتان از آن لذت می برد ایجاد کنید،  بهتر است برنامه خود را رها کنید و لذت ببرید.

 

۵. هنگام تمرین به دنبال چه چیزی باشیم:

-بایدها: نگاه کنید و به فرزندتان گوش دهید تا با روشی که از قبل می داند ارتباط برقرار کند. در ابتدا ممکن است مجبور شوید ۱۰ یا ۱۰۰ بار به آنها نشان دهید که چگونه به روشی جدید ارتباط برقرار کنند قبل از اینکه خودشان آن را امتحان کنند و هنگامی که آنها روش جدیدی را یاد گرفتند، شما به دنبال آنها خواهید بود تا به هر دو روش جدید و قدیمی ارتباط برقرار کنند.

-نبایدها: اولین باری که برای تمرین می نشینید، به دنبال یا گوش دادن به فرزندتان نباشید تا با روشی جدید ارتباط برقرار کند (اگر چه ممکن است شما را شگفت زده کند!). درک این نکته که ممکن است یادگیری یک مهارت جدید یک هفته یا بیشتر طول بکشد، به جلوگیری از ناامیدی یا احساس عدم انجام صحیح آن کمک می‌کند، اگر فرزندتان فوراً یاد نگیرد.

گفتار درمانی در خانه

بنابراین در اینجا لیستی از عادات عالی برای تمرین گفتار و زبان در خانه آمده است:

-زمانی تمرین کنید که فرزندتان حالش خوب باشد.

-برای دوره های زمانی کوتاه تر (۱۰-۳۰ دقیقه در روز) تمرین کنید.

-یک یا دو مهارت جدید را در یک زمان آموزش دهید.

-قبل از شروع بازی با کودک به نحوه برگزاری و فعالیت هایی که می خواهید انجام دهید فکر کنید. به یاد داشته باشید هر فعالیتی می تواند یک فعالیت گفتار درمانی برای کودکان نوپا باشد.

-پس از چند روز تمرین به فرزندتان نگاه کنید تا با روش‌های جدیدی ارتباط برقرار کند (اگرچه ممکن است مهارت‌های جدید را سریع‌تر کسب کند).

بهترین گفتار درمانی خانه

حالا بیایید در مورد بازی های جذاب برای تمرین گفتاردرمانی در خانه صحبت کنیم.

وقتی نوبت به تمرین گفتار در خانه می‌رسد، می‌توانید هر چیزی را به بازی تبدیل کنید. می‌خواهم برخی از بازی‌های مورد علاقه‌ام برای کودکان نوپا را با شما به اشتراک بگذارم که برای تمرین گفتار درمانی در خانه عالی هستند. امید من این است که ببینید که همه چیز با توجه به شرایط کودک شما پیش می رود و هیجان زده خواهید شد وقتی که بازی های گفتار درمانی خود را با استفاده از فعالیت های مورد علاقه کودک نوپای خود بسازید.

۱. بازی خالی کردن: این بازی مورد علاقه من در بین همه بازی های گفتار درمانی کودکان نوپا می باشد زیرا می توانید آن را با هر چیزی بازی کنید و با کلمات جدید تمرین زیادی خواهید داشت. کودکان خردسال عاشق گذاشتن وسایل و ریختن آن‌ها هستند. برای بازی گفتار درمانی خالی کردن، قرار است از اقلام مختلفی برای پر کردن سبد، سطل، کیسه یا ظروف استفاده کنیم و سپس آنها را بیرون بیاندازیم. ترفند بازی این است که از گزینه هایی استفاده کنیم که می خواهید فرزندتان نام آنها را یاد بگیرد.

به عنوان مثال اگر می خواهید کلمه “قاشق” را به کودک خود بیاموزید، می توانید تمام قاشق ها را از آشپزخانه آورده و ظرف خود را با قاشق ها پر کنید و هر بار که قاشقی را در آن قرار می دهید بگویید “قاشق” و وقتی قاشق ها را بیرون می ریزید در مورد آن صحبت کنید.

نکته حرفه‌ای: می‌دانم که ممکن است در ابتدا احساس عذاب‌آوری داشته باشید یا ممکن است با گفتن چندباره یک کلمه احساس خستگی کنید ولی ناامید نشوید.

۲. بازی مرتب سازی لباس ها: گنجاندن کودک خردسال در زمانی که لباس های خود را تا می کنید راهی عالی برای تمرین گفتار و زبان است. لباس های شما ممکن است چند چروک داشته باشند، اما کودک خردسال ممکن است کلمات جدیدی را نیز یاد بگیرد.

همانطور که لباس‌ها را تا می‌کنید از کودکتان بخواهید تا براساس نوع لباس (پیراهن، شلوار، جوراب، دستکش، کلاه) آنها را دسته‌بندی کند و در مورد آنها صحبت کنید مثلا جوراب های مادر و جوراب های بابا. مرتب کردن یک فعالیت عالی است زیرا همه افراد دارای چندین جوراب، کتانی، پیراهن و غیره خواهند بود و شما فرصت‌های زیادی خواهید داشت تا کلمات مشابه را بارها و بارها تکرار کنید.  این تکرار همان چیزی است که به بچه های خردسال کمک می کند تا کلمات جدید را یاد بگیرند.

اکنون ممکن است تعجب کنید که چگونه مرتب کردن لباس می تواند یک بازی باشد. نکته جالب در مورد کودکان خردسال این است که آنها عموماً در مورد چیزی که ما هیجان زده هستیم هیجان زده می شوند. اگر طوری رفتار می کنید که لباس های شسته شده سرگرم کننده است و در حالی که آنها لباس ها را به صورت انبوه دسته بندی می کنند هیجان زده می شوید، این می تواند سرگرم کننده ترین بازی باشد.

نکته حرفه‌ای: اگر کودک لباس ها را در دسته اشتباه قرار می دهد، می توانید به جای سرزنش کردن فرزندتان، آن را به گردن لباس بیاندازید. ممکن است اینگونه به نظر برسد: «جوراب های شیطون! تو جوراب بودی برو تو دسته جوراب نه شلوار.»

۳. بازی تقلید کودک: کودکان خردسال تخیل عالی دارند و اغلب دوست دارند مسئول باشند. یکی از سرگرم‌کننده‌ترین بازی‌هایی که می‌توانید با کودک خردسال خود برای تمرین گفتار درمانی در خانه انجام دهید، بازی تقلید کودک است که در آن هر کاری را که آنها انجام می‌دهند تقلید می‌کنید و در مورد آن صحبت می‌کنید.

این یک بازی گفتار درمانی عالی است زیرا شما توجه کودک خود را دنبال می کنید.  وقتی هر دو به یک چیز توجه می کنید، فرصت های زیادی برای صحبت در مورد هر کاری که هر دو انجام می دهید دارید و ما می دانیم که توجه یک عنصر کلیدی برای یادگیری مهارت های جدید است. بنابراین وقتی در مورد کاری که انجام می‌دهید صحبت می‌کنید، به احتمال زیاد کودک شما کلمه جدیدی را متوجه می‌شود یا می‌گوید.

ارزانترین گفتاردرمانی در خانه

در اینجا سؤالات دیگری وجود دارد که والدین در مورد فعالیت های گفتار درمانی کودک خردسال می پرسند:

برخی از فعالیت های زبانی برای کودکان خردسال چیست؟

حقیقت این است که هر فعالیتی یک فعالیت زبانی برای کودکان خردسال است. آنها همیشه گوش می دهند، تماشا می کنند و از دنیای اطراف خود یاد می گیرند. اگر به دنبال انتخاب یک یا چند فعالیت برای زمان اختصاصی گفتار و تمرین زبان در خانه هستید، من همیشه فعالیت های روزانه خود را توصیه می کنم. در اینجا برخی از فعالیت های روزانه وجود دارد که می توانید برای تمرین انتخاب کنید:

-لباس پوشیدن

-مسواک زدن

-زمان دوش گرفتن

-زمان میان وعده، صبحانه، ناهار یا شام

-شستن ماشین

-رفتن برای پیاده روی

-غذا دادن به سگ

هر فعالیت روزانه می تواند یک فعالیت زبانی برای کودک باشد و فعالیت های روزانه بهترین هستند زیرا می توانید مطمئن باشید که هر روز تمرین می شوند. این تمرین مکرر روزانه است که به کودک شما کمک می کند کلمات جدید و مهارت های زبانی را بیاموزد.

گفتاردرمان خوب در خانه

چگونه به کودک ۲ ساله خود در گفتار درمانی کمک کنم؟

بهترین راه برای کمک به کودک ۲ ساله خود در گفتار درمانی این است که هر روز کمی تمرین کنید. تحقیقات نشان داده است که ۱۰ تا ۳۰ دقیقه تمرین روزانه در خانه می تواند به طور قابل توجهی توانایی کودک را برای یادگیری مهارت های ارتباطی جدید و ایجاد دایره لغات بهبود بخشد.

مرکز تخصصی گفتاردرمانی منزل

چگونه می توانم در گفتار درمانی خانه به کودک خردسال کمک کنم؟

کلید کمک به کودک خردسال برای تمرین گفتار درمانی داخل خانه، یافتن فعالیت تمرینی است که او از آن لذت می برد. هنگامی که کودکان خردسال سرگرم فعالیتی هستند به آن توجه می کنند و ما می دانیم که توجه برای یادگیری مهارت های جدید ضروری است. در مرکز گفتاردرمانی تهران، ما همچنین گفتار درمانی آنلاین را برای کودکان خردسال ارائه می‌کنیم. بهترین راه برای تمرین گفتار درمانی در خانه، استفاده از فعالیت هایی است که کودک به آنها علاقه داشته و از آنها لذت می برد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه استفاده از فعالیت‌های روزمره برای آموزش مهارت‌های گفتاری و زبانی به کودکان خردسال با ما تماس بگیرید.

 

مقاله های مرتبط

تأخیر تکاملی چیست؟

گفتاردرمانی در منزل

کاردرمانی در کودکان

گفتاردرمانی در کودکان

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در اختلال یادگیری

گفتاردرمانی در اختلال یادگیری

کاردرمانی در اختلال اوتیسم

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

بهترین دکتر تاخیر گفتاری کودکان

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه × دو =

× پشتیبانی 24 ساعته