اگر والدین یا مراقب یک کودک ۲ یا ۳ ساله هستید و آنها هنوز صحبت نمی کنند، احتمالاً سؤالاتی در ذهن شما وجود دارد. آیا این طبیعی است؟ چگونه می توانم به آنها کمک کنم؟ اصلا از کجا باید شروع کنم؟ تصور اینکه بچه‌های ما به نقاط عطف مورد انتظار در سن خود برسند می‌تواند کمی سخت باشد. اما به قول معروف، دانش قدرت است. دانستن اینکه چگونه تاخیر گفتاری و زبانی را تشخیص دهید و چه کاری باید انجام دهید، بسیار کلیدی است. درک مراحل رشد گفتار و زبان نیز می تواند به رفع نگرانی یا سردرگمی کمک کند. پس بیایید این موضوع را با هم مرور کنیم.

اگر کودک ۲ یا ۳ ساله شما صحبت نمی کند چه باید کرد؟

کودکان در چه سنی باید اولین کلمات خود را بیان کنند؟

نوزادان معمولاً اولین کلمات خود را در اولین تولد خود شروع می کنند. هر کودکی متفاوت است، اما این یک قانون کلی است. چیزی که ممکن است متوجه نباشید این است که چندین مهارت زبانی وجود دارد که کودک باید قبل از شروع صحبت کردن به آن دست یابد. برای کودکان بسیار غیرمعمول است که از طریق این مهارت های زبانی جهش کنند. شما می توانید رشد زبان را مانند یک راه پله در نظر بگیرید. هر قدم باید قبل از رسیدن به قله برداشته شود.

درک این مراحل یا نقاط عطف، برای کودکان ۰-۱۲ ماهه و ۱۲-۲۴ ماهگی می تواند بینش ارزشمندی در مورد نحوه رشد فرزندتان به شما بدهد. اگر کودک خردسال شما هنوز صحبت نمی کند، به احتمال زیاد نیاز به تمرین برخی از این مراحل اولیه وجود دارد.

دیر حرف زدن کودک دو ساله

چند درصد کودکان تاخیر در گفتار یا زبان دارند؟

تخمین زده می شود که تقریباً ۸ درصد از کودکان در ایالات متحده مشکل گفتار، زبان یا بلع دارند. چند سال پیش، یک نظرسنجی برای ارزیابی رشد کودکان از سنین ۳ تا ۱۷ تکمیل شد، داده ها نشان داد که از ۷.۷ درصد از کودکانی که در گفتار یا بلع تاخیر داشتند:

۵ درصد مشکلات گفتاری یا مشکلات مربوط به بیان صداهای گفتاری داشتند.

۳.۳ درصد مشکلات زبانی یا مشکل در درک و استفاده از کلمات و جملات برای برقراری ارتباط داشتند.

راه دیگری برای چارچوب بندی آن: از هر ۱۲ کودک در ایالات متحده، ۱ کودک دارای تاخیر در توانایی های ارتباطی است.

دیر حرف زدن کودک سه ساله

دلایل رایجی که ممکن است برخی از کودکان دیر صحبت کنند؟

دلایل مختلفی وجود دارد که کودکان ممکن است به موقع صحبت نکنند. در اینجا نگاهی داریم به این که چرا یک کودک ممکن است دیر صحبت کند:

۱. مشکلات شنوایی: هر کم شنوایی می تواند تأثیر مستقیمی بر رشد گفتار و زبان داشته باشد. اگر کودک نتواند تمام صداهای زبان خود را بشنود، این امر بر توانایی او برای شنیدن واضح کلمات و درک معنای آنها تأثیر می گذارد. آنها همچنین در یادگیری نحوه تلفظ کلمات نیز مشکل خواهند داشت. اگر کودک شما در رشد گفتار و زبان تاخیر دارد، ضروری است که هر گونه کم شنوایی را در اوایل رد کنید.

۲. مسائل حرکتی دهان: برخی از کودکان در حرکات دهانی مشکل دارند. این به توانایی هماهنگ کردن لب، زبان و فک برای تولید گفتار اشاره دارد. گاهی اوقات وضعیتی به نام آپراکسی گفتار در دوران کودکی باعث این مشکلات حرکتی دهان می شود.

۳. ناتوانی های یادگیری: تاخیر گفتار و زبان ممکن است به خودی خود وجود داشته باشد. همچنین ممکن است با سایر اختلالات یادگیری همزیستی داشته باشد. برخی از این موارد شامل اختلال طیف اوتیسم، ADHD، ناتوانی‌های ذهنی و ناتوانی‌های رشدی می باشد.

۴. مشکلات عصبی: اگر کودک یک مشکل عصبی اساسی داشته باشد، این می تواند بر توانایی او در صحبت کردن واضح تأثیر بگذارد. فلج مغزی، دیستروفی عضلانی و آسیب مغزی تروماتیک چند نمونه از تشخیص‌هایی هستند که می‌توانند بر توانایی‌های گفتاری تأثیر بگذارند.

۵. فاکتورهای محیطی: کودکان باید هر روز بازی کنند. آنها باید توسط فعالیت های مختلف بازی تحریک شوند و درگیر شوند تا مهارت های زبانی را توسعه دهند. اگر با فرزند خود صحبت نکنید، زبان الگوبرداری نمی شود و فرصتی برای بازی ندارد و ممکن است بیشتر در معرض خطر تاخیر در ارتباط باشد. این یک مثال عالی از این است که چرا کاهش زمان صفحه نمایش برای توسعه گفتار و زبان بسیار مهم است.

۶. تاخیر رشدی: برخی از کودکان ممکن است تاخیر رشد دیگری نداشته باشند، اما به دلایلی به طور خاص در مهارت های گفتاری و زبانی تاخیر دارند. مداخله زودهنگام برای کمک به آنها ضروری است.

علت دیر حرف زدن کودک سه ساله

چگونه بفهمیم که گفتار درمانی چه زمانی لازم است؟

اگر کودکی ۱۵ ماهه است و هنوز صحبت نمی کند، بهتر است ارزیابی گفتار را انجام دهید. بنابراین اگر کودک خردسال شما ۲ یا ۳ ساله است و هنوز صحبت نمی کند، ضروری است که با پزشک اطفال خود یا با یک بهترین دکتر متخصص گفتاردرمانی صحبت کنید. آنها احتمالاً یک ارزیابی گفتار را برای ارزیابی توانایی‌های فعلی فرزندتان توصیه می‌کنند. مداخله زودهنگام در این شرایط بسیار مهم است. هر چه کودک بدون مداخله بیشتر بگذرد، احتمال عقب افتادن او بیشتر می شود.

اگر همین الان متوجه شده اید که فرزندتان ممکن است از درمان سود ببرد، سعی کنید در مورد مدتی که او بدون درمان سپری کرده است نگران نباشید. ما فقط می توانیم تصمیماتی بگیریم که بر اینجا و اکنون تأثیر بگذارد. به این افتخار کنید که برای یادگیری نحوه کمک به فرزندتان وقت می گذارید. مراقبت از کودک نقش مهمی است و چه کسی بهتر از شما این نقش را ایفا می کند؟ به لطف شما، برداشتن اولین قدم در سفر ارتباطی آنها، زندگی فرزند شما را متحول خواهد کرد.

علت دیر حرف زدن کودک دو ساله

چگونه می توانید گفتار کودک خود را در خانه بهبود بخشید؟

شاید از خود بپرسید که در کنار گفتاردرمانی چه کارهای دیگری می توانید انجام دهید. خبر خوب این است که کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید با کودک خردسال خود در خانه تمرین کنید و نیازی به تغییرات بزرگ یا دستگاه های گران قیمت ندارد و فقط با تعاملات ساده و روزمره قابل انجام اسا. بیایید آنها را با هم مرور کنیم:

۱. تا سطح آنها پایین بیایید و بازی کنید: بسیاری از مردم نمی دانند که بازی بخش بزرگی از رشد کودک است. آیا می دانستید که بازی ارتباط را تقلید می کند؟ وقتی با کسی بازی می کنیم، یک نفر نوبت می گیرد، بعد نفر دیگر و …. این اقدامات رفت و برگشتی شبیه به ارتباطات است.

وقت گذاشتن برای بازی با کودک می تواند تفاوت بزرگی در رشد گفتار و زبان او ایجاد کند. اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، این ایده‌های سرگرم‌کننده و کاربردی برای زمان بازی را امتحان کنید.

۲. هر روز برای خواندن با هم وقت بگذارید: وقت گذاشتن برای خواندن با کودکتان می تواند مزایای شگفت انگیزی برای مهارت های ارتباطی او داشته باشد. کودکانی که روزانه یک کتاب برای آنها خوانده می‌شوند، در معرض ۷۸۰۰۰ کلمه اضافی در سال هستند. چقدر باورنکردنی است؟

خواندن با هم به کودک شما اجازه می دهد تا کلمات بیشتری را بیاموزد، ساختار جملات را درک کند و حتی مهارت های آگاهی واج شناختی خود را افزایش دهد. این به توانایی کودک در تشخیص صداهای سازنده کلمات و معانی آنها اشاره دارد. این توانایی‌های گفتاری و زبانی با توانایی‌های تحصیلی کودک با بزرگ‌تر شدن مرتبط است. به علاوه، مطالعه با هم به تقویت پیوندی که با فرزندتان دارید کمک می کند. بنابراین زمان داستان را بخشی از برنامه روزانه خود قرار دهید.

۳. مهارت های تقلید را تمرین کنید: توانایی های تقلید برای رشد گفتار و زبان کودک نیز مهم است. اگر کودک شما هنوز هیچ صدایی را تقلید نمی کند، مدتی را به تمرین صداهای حیوانات یا صدای قطار و ماشین اختصاص دهید. آنها برای کودکان خردسال برای تقلید کردن سرگرم کننده و انگیزه دهنده هستند. هنگامی که کودک شما این صداها را تقلید می کند، می توانید به سراغ صداهای گفتاری مانند مصوت ها و صامت ها بروید به حرف های ساده مانند “ما-ما” فکر کنید. همانطور که فرزند شما در این زمینه پیشرفت می کند، می توانید به تقلید کلمات ساده بروید.

اگر همه اینها را امتحان کرده‌اید و فرزندتان همچنان با تقلید کلامی مشکل دارد، تقلید با اشاره را امتحان کنید. کودکان باید یاد بگیرند که حرکات و ژست‌ها را قبل از حرکت به سمت گفتار تقلید کنند. اینها می توانند حرکات ساده ای مانند تکان دادن، دمیدن بوسه و کف زدن باشند.

۴. زبان الگو برای فرزند شما: یکی از ساده ترین و موثرترین کارهایی که می توانید برای کودک خود انجام دهید، الگوبرداری از زبان برای آنهاست. آسان است: فقط اغلب با آنها صحبت کنید، حتی اگر به شما پاسخ ندهند. کودکان از افرادی که بیشترین زمان را با آنها می گذرانند چیزهای زیادی یاد می گیرند. کودک شما می تواند کلمات، معنی کلمات و نحوه تلفظ آنها را به سادگی با تماشای و گوش دادن به آنچه شما انجام می دهید یاد بگیرد.

به یاد داشته باشید که به عنوان مراقب و حامی فرزندتان، نقش فوق العاده مهمی در زندگی او بازی می کنید. به عنوان یک آسیب شناس گفتار-زبان، مفتخرم که در کنار خانواده هایی قدم بردارم که در موقعیت هایی قرار می گیرند که ممکن است شبیه موقعیت شما باشد. ما همیشه اینجا هستیم تا منبعی از اطلاعات و پشتیبانی برای کمک به فرزند شما در طول سفر ارتباطی او باشیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر با مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران تماس حاصل فرمایید.

 

مقاله های مرتبط

گفتاردرمانی در منزل

کاردرمانی در کودکان

گفتاردرمانی در کودکان

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در اختلال یادگیری

گفتاردرمانی در اختلال یادگیری

کاردرمانی در اختلال اوتیسم

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

انواع رایج اختلالات گفتار

گفتاردرمانی برای کودک ۱ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۲ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۳ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۴ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۵ ساله

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

بهترین دکتر تاخیر گفتاری کودکان

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

نکاتی برای موفقیت کودکان با تاخیر گفتاری در مدرسه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

4 × یک =

× پشتیبانی 24 ساعته