یکی از جنبه های مهم رشد هر کودک، تکامل طبیعی و به موقع مهارت های گفتاری و زبانی است. گفتار برای کودکان مانند یک نشانگر مناسب برای رشد است و بنابراین وقتی کودک تا سن خاصی مهارت های زبانی و گفتاری اولیه را کسب نکند، باعث نگرانی می شود. گفتار درمانی در منزل چیست؟ آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟ حال می توان پرسید گفتار درمانی چیست؟ این چیزی نیست جز نوعی مداخله و درمان که برای بهبود مهارت های گفتاری و ارتباطی در فرد استفاده می شود. از انواع تکنیک های گفتاردرمانی برای بهبود بیان گفتار در افراد، به‌ ویژه کودکان دارای تاخیر گفتاری و زبانی استفاده می‌شود. در نهایت این روش‌ها برای انجام در خانه نیز تغییر مناسبی یافتند و گفتاردرمانی در منزل به وجود آمد.

والدین همیشه اولین کسانی هستند که متوجه می شوند که مشکلی برای فرزندانشان وجود دارد و اگرچه والدین نباید بدون راهنمایی حرفه ای درمان را انجام دهند، گفتار درمانی در واقع می تواند به کودک کمک کند تا مهارت های زبانی را سریعتر بیابد، به خصوص اگر کودک خردسال باشد.

آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟

در اینجا چند روش وجود دارد که به شما کمک می کند تا گفتار درمانی را در منزل امتحان کنید:

۱. مکالمه با فرزندتان را بخشی از گفتار درمانی کنید: هر روز، زمانی که فرزندتان از پیش دبستانی یا مهدکودک برمی گردد از او درباره روزش بپرسید. چه آموختند و چه خوردند و با چه کسانی صحبت کردند. آنها ممکن است تمایلی به پاسخ دادن نداشته باشند اما اگر بتوانید آن را به یک عادت تبدیل کنید، آنگاه آماده اید. گفتار برای کودکان عمدتاً با شنیدن آن‌ها به دست می‌آید و اگر شما یک والدین شاغل هستید، پرستار کودک نباید تنها منبع گفتار کودک شما در روز باشد. کودکان باید چیزهایی را تجربه کنند تا آنها را توصیف کنند و به همین دلیل است که ثبت نام آنها در مهدکودک، پیش دبستانی یا مدرسه بازی چیزی است که باید به شدت در نظر بگیرید.

۲. افزایش ارتباط گفتار و کلمه: هنگام آموزش نام اشیاء به کودکان، اشیاء را از فاصله نزدیک و چندین بار به آنها نشان دهید. این یک تمرین مهم برای گفتاردرمانی برای کودکان است زیرا همانطور که قبلا ذکر شد، کودکان می توانند آنچه را که می بینند توصیف کنند. بنابراین افزایش دید بین یک شی و توصیف آن، شانس تشخیص بهتر آن را افزایش می دهد.

۳. استفاده از پستانک را به حداقل برسانید: اگر می بینید که کودک شما حتی پس از سن معینی آنطور که باید صحبت نمی کند، یکی از درمان های خانگی اولیه برای دیر صحبت کردن کودک، رفع موانع بین دهان و گفتار او است و این شامل پستانک نیز می شود. استفاده از آنها را متوقف کنید زیرا پستانک مانع صحبت کردن کودک می شود. برخی از کودکان نیز عادت به مکیدن مداوم انگشتان خود دارند. هر زمان که کودک خود را با انگشت شست در دهان دیدید به آرامی آن را بردارید و به او بگویید دیگر این کار را تکرار نکند. برای خلاص شدن کامل از این رفتار، چندین تلاش آرام لازم است. دستورالعمل های مشابهی را به معلمان مهدکودک خود بدهید تا هر زمان که متوجه شدند آن را اصلاح کنند.

۴. انتخاب ها را پیشنهاد دهید: این یک استراتژی یا بهتر است بگوییم راهی است برای صحبت کردن تعداد کمی از کودکان و بنابراین تمرین خوبی برای گفتار درمانی در خانه برای کودکان ۲ یا ۳ ساله است. به جای اینکه مستقیماً بپرسید فرزندتان چه می‌خواهد، سؤال را به گونه‌ای بازنویسی کنید که چندین چیز را برای او انتخاب کنید. به این ترتیب فرزند شما مجبور به صحبت می شود. تنها چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که صبر کلید گفتاردرمانی در منزل است. کودک شما بلافاصله پاسخ نمی دهد، اما اگر تمرینات را به طور مداوم و آرام ادامه دهید، او صحبت می کند.

انجام گفتاردرمانی در منزل

۵. به فرزند خود توجه کنید: در حالی که ما در مورد صبر صحبت می کنیم، باید به یاد داشته باشیم که به رشد صحبت کردن کودک خود نیز توجه زیادی داشته باشیم. در توسعه زبان، اشتباهات همچنین به رشد ارگانیک واژگان و مهارت‌های گفتاری کمک می‌کنند. اگر فرزند شما هنگام صحبت کردن اشتباه می کند، باید آنها را اصلاح کنید تا اشتباهات در نحوه صحبت کردن او دائمی نشود.

۶. با کودک خود بازی کنید: حتی پدر و مادری که نمی داند گفتار درمانی چیست، باید روزانه وقت بگذارد و با فرزندانش بازی کند. بازی‌ها تخیل کودکان را تحریک می‌کنند و اگر چیزی در بازی آموزش داده شود، احتمالاً آن را سریع‌تر یاد می‌گیرند. این تاکتیک به بهترین وجه برای کودکانی که از مرحله کودک خردسال عبور کرده اند استفاده می شود زیرا مهارت های شناختی آنها تا آن زمان بهبود می یابد. بنابراین آموزش از طریق بازی، تمرین گفتار درمانی خوبی برای کودکان ۳ سال به بالا است.

۷. اجازه دهید فرزندتان صحبت کند: فراگیری زبان در انسان هنوز پدیده ای است که به درستی توضیح داده نشده است که دقیقاً چه زمانی و چگونه اتفاق می افتد. اما یک چیز تضمین شده است، سرعت برای بچه ها فقط با تمرین توسعه می یابد. تنها راه برای انجام این کار این است که کودک را به حرف زدن تشویق کنید. در نظر بگیرید که به او مشکلی بدهید و از او بخواهید که آن را به درستی برطرف کند. در حین انجام این کار، او ممکن است برای تشکیل جملات مشکل داشته باشد اما آنها را برای او کامل نکند. به او اجازه دهید اشتباه کنید و سپس می توانید آنها را اصلاح کنید.

۸. تمرین خواندن: نه تنها در کودکان، بلکه ثابت شده است که خواندن مهارت های زبانی را حتی در بزرگسالان نیز افزایش می دهد. برای فرزندانتان کتاب هایی بخرید که تصاویر و داستان هایی دارند که بتوانند بخوانند. خواندن را به یک عادت روزانه تبدیل کنید. یکی دیگر از تمرین‌های گفتار درمانی که می‌توانید انجام دهید این است که از فرزندتان بخواهید داستانی را که خوانده است با کلمات خودش توصیف کند.

بهترین مرکز گفتاردرمانی در خانه

صحبت پایانی

مطمئن باشید، تاخیر در گفتار در کودکان نادر نیست و با شروع زودهنگام تمرین های گفتاری چیزی از دست نخواهید داد بلکه در عوض با تمرین گفتار درمانی مداوم، کودک شما به زودی شروع به صحبت کردن به مقدار طبیعی می کند. پس همین حالا با مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران تماس گرفته و درخواست وقت ارزیابی بنمایید.

 

مقاله های مرتبط

تأخیر تکاملی چیست؟

گفتاردرمانی در منزل

کاردرمانی در کودکان

گفتاردرمانی در کودکان

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در اختلال یادگیری

گفتاردرمانی در اختلال یادگیری

کاردرمانی در اختلال اوتیسم

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

بهترین دکتر تاخیر گفتاری کودکان

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

15 + سه =

× پشتیبانی 24 ساعته