هر کودکی با سرعت خودش رشد می کند و به نقاط عطف رشد خود دست می یابد، اما اگر کودک شما به اندازه اکثر کودکان هم سن و سال خود صحبت نمی کند، ممکن است دچار تاخیر در گفتار باشد. حال بیایید کمی دقیق تر به موضوع تاخیر گفتار در کودکان بپردازیم که تأخیر در گفتار چیست، چه تفاوتی با تاخیر زبانی دارد و چگونه تأخیر گفتاری توسط یک متخصص گفتاردرمانی کودکان تشخیص داده می‌شود.

چگونه تاخیر گفتاری تشخیص داده می شود؟

تاخیر در گفتار چیست؟

مهارت های گفتاری و زبانی با کوچکترین صدای غان و غون کردن نوزاد شروع می شود. با گذشت ماه ها، کودکان خردسال در نهایت شروع به آواسازی می کنند که به زودی به یکی از شادترین لحظات برای والدین تبدیل می شود که شامل اولین کلمات قابل درک فرزندشان می باشد. یک کودک ۲ ساله معمولی می تواند حدود ۵۰ کلمه بگوید و در جملات دو و سه کلمه ای صحبت کند، تا ۳ سالگی دایره لغات آنها به ۱۰۰۰ کلمه افزایش می یابد. تاخیر گفتار زمانی است که کودک خردسال این نقاط عطف گفتار معمولی را برآورده نمی کند. این یک مشکل رشدی رایج است که ۱۰ درصد از کودکان پیش از دبستان را تحت تاثیر قرار می دهد.

از آنجایی که همه کودکان در جدول زمانی خود پیشرفت می کنند، تشخیص اینکه آیا فرزندشان فقط دیر صحبت می کند برای مراقبین دشوار است یا اینکه آیا مشکل جدی وجود دارد که نیاز به درمان حرفه ای دارد. به همین دلیل است که ارزیابی و تشخیص توسط یک آسیب شناس گفتار و زبان یا گفتاردرمانگر معتبر بسیار مهم است. تأخیر گفتار را می توان به طور موثر درمان کرد و تحقیقات نشان داده است که مداخلات زودتر منجر به نتایج بهتری می شود.

تاخیر در گفتار چیست؟

آیا تفاوتی بین تاخیر گفتار و تاخیر زبان وجود دارد؟

در حالی که تاخیر در گفتار و تاخیر زبان اغلب گیج‌کننده است و تشخیص آن برای متخصصان آموزش‌دیده دشوار است، تفاوت‌های مهمی وجود دارد. گفتار عمل فیزیکی تولید صداها و گفتن کلمات است. درک کودک با تاخیر در گفتار اغلب دشوار است. در حالی که ممکن است از کلمات و عبارات برای بیان ایده ها استفاده کنند، اغلب در ایجاد صداهای صحیح مشکل دارند. ناتوانی در تفسیر فرزند شما می تواند برای والدین ناامید کننده باشد.

برعکس یک کودک خردسال با تاخیر زبانی ممکن است صداهای صحیح را تولید کند و برخی از کلمات را تلفظ کند، اما آنها نمی توانند عبارات یا جملات منطقی بسازند.

برخی از کودکان یا تاخیر در گفتار یا تاخیر زبان دارند و برخی هر دو را دارند. تمایز بین این دو مهم است زیرا تصمیمات درمانی را تعیین می کند. اگر فکر می کنید کودک شما ممکن است تاخیر در گفتار یا زبان داشته باشد، مهم است که از بهترین متخصص گفتاردرمانی کودکان کمک بگیرید. آنها واجد شرایط ترین متخصصین برای انجام ارزیابی و تشخیص هستند.

تأخیر گفتار چگونه تشخیص داده می شود؟

تأخیر گفتار چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر فرزند شما مشکلی داشته باشد، مهم است که به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا آسیب شناس گفتار و زبان مراجعه کنید. در طی ارزیابی اولیه، آنها در مورد توانایی های گفتاری و زبانی کودک خردسال و همچنین سایر نقاط عطف رشد و رفتارها برای تشخیص مناسب سؤال خواهند کرد. به طور خاص گفتار درمانگر موارد زیر را ارزیابی خواهد کرد:

-آنچه فرزند شما می فهمد (به نام زبان دریافتی).

-آنچه فرزند شما می تواند بگوید (به نام زبان بیانی).

-رشد صدا و وضوح گفتار کودک

-وضعیت دهانی-حرکتی کودک (نحوه کارکرد دهان، زبان، کام و غیره برای گفتار و همچنین خوردن و بلعیدن).

گفتار درمانگر همچنین سابقه پزشکی کودک را بررسی می کند و در مورد نگرانی های شما با شما صحبت می کند.  بر اساس نتایج، گفتار درمانگر ممکن است گفتار درمانی را برای کودک توصیه کند. به یاد داشته باشید، هرچه درمان زودتر در مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران شروع شود، کودک شما زودتر پیشرفت خواهد کرد.

 

مقاله های مرتبط

گفتاردرمانی در منزل

کاردرمانی در کودکان

گفتاردرمانی در کودکان

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در اختلال یادگیری

گفتاردرمانی در اختلال یادگیری

کاردرمانی در اختلال اوتیسم

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

گفتاردرمانی برای کودک ۲ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۳ ساله

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

بهترین دکتر تاخیر گفتاری کودکان

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

5 − چهار =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته