تعامل اجتماعی، یادگیری و ارتباطات برای زندگی روزمره حیاتی هستند. چه از طریق کلمات، حرکات، کتاب و یا حتی فضای مجازی، ما با افراد دیگر ارتباط برقرار می کنیم و هر روز اطلاعات جدیدی دریافت می کنیم. ناتوانی‌های یادگیری می‌تواند مانع پیشرفت پیش‌رو شود و ارتباطات را برای کسانی که از آن رنج می‌برند، محدود کند. بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات یادگیری از گفتاردرمانی بهره می برند. گفتاردرمانی در اختلال یادگیری به آنها در مشکلات زبانی و ارتباطی کمک کنند. گفتار درمانی منظم می تواند یادگیری و بیان خود را بسیار آسان تر کند. در این مطلب قصد داریم به بررسی تاثیر گفتاردرمانی در اختلال یادگیری بپردازیم.

گفتاردرمانی در اختلال یادگیری

گفتار درمانی چیست؟

گفتار درمانی شکلی از درمان است که توسط آسیب شناس گفتار و زبان (SLP) ارائه می شود. گفتار درمانگر یک متخصص پزشکی است که در تشخیص و درمان اختلالات مختلف گفتار، زبان و ارتباط مهارت دارد. آنها همچنین با افرادی که مشکلات تغذیه و بلع دارند کار می کنند.

 

اختلال یادگیری چیست؟ 

اختلال یادگیری چیست؟

ناتوانی های یادگیری در اثر عوامل ژنتیکی و یا نوروبیولوژیکی ایجاد می شود که عملکرد مغز را تغییر می دهد. این تغییر عملکرد مغز بر فرآیندهای شناختی مرتبط با یادگیری تأثیر می گذارد. این مشکلات پردازشی می تواند در یادگیری ابتدایی ترین مهارت ها از جمله خواندن، نوشتن و ریاضی اختلال ایجاد کند. آنها همچنین می توانند با مهارت های دیگر مانند برنامه ریزی زمان، استدلال، حافظه بلند مدت و کوتاه مدت و تمرکز تداخل داشته باشند. معمولاً اختلال یادگیری را با توانایی یادگیری در مدرسه مرتبط می‌دانند اما حقیقت این است که اختلالات یادگیری می‌تواند بر فرد فراتر از سطح علمی تأثیر بگذارد و می‌تواند بر روابط فرد با دوستان، خانواده و در محیط کار تأثیر بگذارد.

داشتن ناتوانی های یادگیری به این معنا نیست که یک فرد ضریب هوشی پایینی دارد. بسیاری از افراد دارای ناتوانی های یادگیری دارای هوش متوسط ​​یا بالاتر از حد متوسط ​​هستند. مشکلات خواندن، نوشتن و ارتباط اغلب در مدرسه تشخیص داده می شود بنابراین این مشکلات اغلب در کودکان تشخیص داده می شود. در حالی که تشخیص در دوران کودکی رایج است برخی از افراد دیرتر تشخیص داده می شوند و برای برخی این مشکل هرگز مورد توجه قرار نمی گیرد و این افراد را به تعجب وا می دارد که چرا با یادگیری یا درک مطلب دست و پنجه نرم می کنند.

خبر خوب این است که با حمایت و درمان، افراد دارای ناتوانی یادگیری می توانند در مدرسه و زندگی کاملاً موفق باشند. در اینجا مشکلات رایج یادگیری وجود دارد که اغلب در افراد دارای اختلال یادگیری مشاهده می کنیم:

 

۱. اختلال خواندن (دیس لکسیا)

نارساخوانی یک مشکل رایج است که خواندن را سخت می کند. دو نوع اختلال یادگیری در خواندن وجود دارد. مشکلات اساسی خواندن زمانی رخ می دهد که در درک رابطه بین صداها، کلمات و حروف مشکل وجود داشته باشد. مشکل درک مطلب زمانی وجود دارد که در درک معنای کلمات، عبارات و پاراگراف ها ناتوان باشد. علائم مشکل در خواندن عبارتند از مشکلات در تشخیص حروف و کلمات، درک کلمات و ایده ها، سرعت پایین خواندن و خواندن با اشتباه می باشد.

 

۲. اختلال دیکته (دیس گرفیا)

اختلال بیان نوشتاری، که گاهی اوقات دیس گرفیا نامیده می شود، یک اختلال نوشتاری است که در آن افراد مبتلا به سختی نوشتن را پیدا می کنند. یعنی ممکن است در نوشتن افکار خود دچار مشکل شوند. آنها اغلب ایده های عالی دارند، اما نوشته هایشان آشفته و پر از اشتباه است. همچنین ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا آنها بنویسند و جمله ها و پاراگراف ها را بنویسند. برخی ممکن است استفاده از املاء، علائم نگارشی و دستور زبان مناسب را نیز چالش برانگیز بدانند. دیسگرافی به اندازه نارساخوانی شناخته شده نیست، اما در کمال تعجب ممکن است شایع تر باشد. کارشناسان معتقدند بین ۸ تا ۱۵ درصد افراد از آن رنج می برند.

 

۳. اختلال ریاضی (دیس کلکولیا)

وقتی بچه بودی از ریاضی بدت می آمد؟ خوب، احتمالاً نه به اندازه کسانی که در یادگیری مفاهیم مرتبط با اعداد یا اختلالات محاسباتی مشکل دارند.

دیسکالکولیا یک ناتوانی در یادگیری ریاضی است که بر توانایی فرد برای انجام محاسبات ریاضی دقیق، دلیل و حل مسئله و انجام سایر مهارت های ریاضی اساسی تأثیر می گذارد. دیسکلکولیا گاهی اوقات به عنوان “نارساخوانی عددی” شناخته می شود. درک نحوه عملکرد اعداد برای آنهایی که دچار اختلال حساب هستند دشوار است. آنها همچنین حتی با عملیات ریاضی ابتدایی دست و پنجه نرم می کنند و با مسائل ریاضی لفظی گیج می شوند.

 

۴. اختلال زبان خاص

اختلال زبان خاص یک اختلال یادگیری و اختلال ارتباطی است که در رشد مهارت های زبانی اختلال ایجاد می کند. این بیماران معمولاً در دوران کودکی دیده می شوند هیچ کم شنوایی یا ناتوانی ذهنی شناخته شده ای ندارند. این اختلال می تواند بر صحبت کردن، خواندن، گوش دادن و نوشتن تأثیر بگذارد. اختلال زبان خاص به عنوان اختلال زبان رشدی، تاخیر زبان یا دیسفازی رشدی شناخته می شود. این یک اختلال رشدی بسیار شایع است که تقریباً ۷ تا ۸ درصد از کودکان مهدکودک را تحت تأثیر قرار می دهد. این وضعیت معمولاً کودکان را تا بزرگسالی دنبال می کند.

چگونه گفتار درمانی می تواند به افراد دارای اختلال یادگیری کمک کند؟

چگونه گفتار درمانی می تواند به افراد دارای اختلال یادگیری کمک کند؟

یک آسیب‌شناس گفتار و زبان می‌تواند به ناتوانی‌های یادگیری کمک کند. آنها می توانند زمینه های مختلف مهارت مبتنی بر زبان (مانند خواندن، نوشتن، زبان شفاهی، پردازش اطلاعات، حافظه و توجه) را ارزیابی کنند و به بهبود عملکرد در این زمینه های خاص کمک کنند.

 

برنامه گفتاردرمانی در اختلالات یادگیری 

برنامه گفتاردرمانی در اختلالات یادگیری

۱. آموزش زبان: تسلط بر زبان این است که شخص چگونه دیگران را خوب می فهمد و خود را بیان می کند. یک گفتاردرمانگر می تواند استفاده صحیح از زبان را به صورت گفتاری یا نوشتاری آموزش دهد. آنها همچنین به افراد دارای ناتوانی های یادگیری در مورد استفاده کاربردی از زبان در زمینه های مختلف اجتماعی آموزش می دهند.

۲. ارتباط اجتماعی: ارتباطات اجتماعی همچنین زمینه ای از تخصص گفتار درمانگران است. آنها از استراتژی های مختلفی برای توسعه مهارت های اجتماعی مانند شروع گفتگو، اظهار نظر، پرسیدن سوال و غیره استفاده می کنند.

۳. مهارت های شناختی: دکتر متخصص گفتاردرمانگر همچنین روی فعالیت های شناختی مورد نیاز برای ارتباط کار می کند. آنها می توانند فرآیند توجه، سازماندهی افکار و ایده ها، به خاطر سپردن و حل مسئله را تسهیل کنند.

بهترین مرکز گفتاردرمانی اختلال یادگیری

بهترین مرکز گفتاردرمانی اختلال یادگیری

یادگیری راه ما برای درک دنیای اطرافمان است. اما وسایل موجود و معمول یادگیری از طریق خواندن، نوشتن، شمارش و صحبت کردن برای برخی افراد چالش برانگیز است. دکتر متخصص گفتاردرمانی می تواند به اختلال یادگیری کودکان کمک کند. آنها می توانند حوزه های مختلف مهارت مبتنی بر زبان (مانند خواندن، نوشتن، زبان شفاهی، پردازش اطلاعات، حافظه و توجه) را ارزیابی کنند و به بهبود عملکرد در این زمینه های خاص کمک کنند. تیم گفتار درمانگران ما در مرکز تخصصی درمان اختلال یادگیری می‌توانند به بیماران کمک کنند تا بهتر یاد بگیرند و ارتباط برقرار کنند. اگر به خدمات گفتار درمانی نیاز دارید، همین امروز با ما تماس بگیرید.

 

مقاله های مرتبط

آپراکسی چیست؟

دیس پرآکسی چیست؟

توجه و تمرکز و انواع توجه

کاردرمانی در اختلال یادگیری

همه چیز درباره اختلال یادگیری

آموزش رنگ به کودکان اوتیسم

آموزش ریاضی به کودکان اوتیسم

آموزش الفبا به کودکان اوتیسم

آموزش نقاشی به کودکان اوتیسم

کاردرمانی در بیش فعالی کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

اختلال خواندن یا روخوانی چیست؟

اختلال دیکته نویسی یا املاء چیست؟

چگونه غلبه طرفی در کودکان رشد می کند؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

چگونه به کودکان مبتلا به اوتیسم آموزش دهیم؟

بهترین دکتر متخصص اختلال یادگیری کودکان

توجه و تمرکز در کودکان و مشکلات مربوط به آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

2 × سه =

× پشتیبانی 24 ساعته