تأخیرهای رشدی می تواند بر روی مهارت های حرکتی درشت و ظریف و حسی کودکان تأثیر بگذارد. اهداف کاردرمانی حسی و حرکتی برای کودکان اوتیسم شامل جمع آوری اطلاعات از والدین، پزشکان بالینی و سایر اعضای تیم چند رشته ای است. نقش کاردرمانی حسی و حرکتی مراقبت از کودکان اوتیسم با اختلالات حسی و حرکتی در بدن است (به عنوان مثال مشکلات مربوط به اختلال پردازش حسی، کنترل تنفسی و سطح هماهنگی، بهبود وضعیت بدنی و رسیدگی به ناهماهنگی در سیستم اسکلتی عضلانی از جمله ناهنجاری‌های دیواره قفسه سینه و همچنین مشکلات ناهماهنگی چشم و دست یا پا می باشد.

به طور معمول ارزیابی‌ها و درمان‌ها می‌توانند در محیط‌های مختلفی انجام شوند (برای مثال در خانه، کلینیک‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز توانبخشی) با این حال متخصصین کاردرمانی حسی حرکتی برای کودکان اوتیسم باید تشخیص اوتیسم را برای طراحی جلسات درمانی در نظر بگیرند. این به این دلیل است که بسیاری از جلسات کاردرمانی ماهیت بسیار ساختاری دارند. آموزش راحت و توانمندی در بدن آنها بخش اساسی درمان است.

کاردرمانی حسی حرکتی برای اوتیسم

ویژگی کودکان اوتیسم با مشکلات حسی

مسائل حسی در افراد مبتلا به اوتیسم رایج است و حتی در معیارهای تشخیصی اختلال طیف اوتیسم نیز گنجانده شده است. افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است به موارد زیر حساسیت داشته باشند:

-بینایی

-صدا

-بویایی

-چشایی

-لامسه

-تعادل (دهلیزی)

-آگاهی از وضعیت بدن و حرکت (حس عمقی)

-آگاهی از نشانه ها و احساسات درونی بدن (تداخل حسی)

افراد اوتیستیک ممکن اس حساسیت کم یا زیاد را به طیف وسیعی از محرک‌ها تجربه کنند. اکثر آنها ترکیبی از هر دو را دارند. بسیاری از کودکان اوتیسم حساسیت زیاد به نورهای روشن یا طول موج‌های خاص نور (مانند چراغ‌های LED یا فلورسنت) را تجربه می‌کنند. برخی صداها، بوها، بافت ها و مزه ها نیز می توانند طاقت فرسا باشند. این می‌تواند منجر به اجتناب حسی شود. (تلاش برای دور شدن از محرک‌هایی که اکثر مردم به راحتی می‌توانند آن‌ها را کنترل کنند.) اجتناب حسی می تواند مانند دور شدن از لمس فیزیکی، پوشاندن گوش ها برای جلوگیری از صداهای بلند یا اجتناب از انواع خاصی از لباس ها باشد.

حساسیت کم نیز رایج است.  که می تواند مانند نیاز دائمی به حرکت به نظر برسد.  مشکل در تشخیص حواسی مانند گرسنگی، بیماری یا درد، یا جذب صداهای بلند، نورهای روشن و رنگ های پر جنب و جوش می باشد. افرادی که حساسیت کمی دارند ممکن است در جستجوی حسی برای دریافت ورودی حسی بیشتر از محیط باشند. به عنوان مثال افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است حواس خود را با ایجاد صداهای بلند، لمس افراد یا اشیاء یا تکان دادن به جلو و عقب تحریک کنند.

ویژگی کودکان اوتیسم با مشکلات حسی

ویژگی های کودکان اوتیسم با مشکلات حرکتی

کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است در مهارت های حرکتی درشت و ظریف خود بی دست و پا به نظر برسند. بسیاری از این مشکلات هماهنگی زمانی که با ارتباطات، مهارت‌های اجتماعی و مشکلات رفتاری ترکیب می‌شوند، می‌توانند منجر به مشکلات پیچیده تر یادگیری مانند بازی و مهارت‌های خودیاری شوند. درمان‌های کاردرمانی حسی حرکتی برای اوتیسم مبتنی بر ورزش شامل مهارت‌های فیزیکی و حرکتی متناسب با سن مانند پریدن، کف زدن، پریدن، لی لی رفتن، پرتاب کردن، شوت زدن یا گرفتن توپ است.

بهترین کاردرمان حسی حرکتی

مشکلات کنترل حرکتی در کودکان مبتلا به اوتیسم

برخی از کودکان بدون اختلال عصبی ممکن است که قبل از سن ۷ سالگی دارای توانایی حرکتی ضعیفی باشند. در واقع این کودکان در معیارهای DSM دارای اختلال هماهنگی رشدی (DCD) می باشند. با این حال به نظر می رسد که اکثر کودکان مبتلا به DCD پس از شروع مدرسه شناسایی می شوند. در برخی موارد عملکرد حرکتی ضعیف در سنین پیش دبستانی به عنوان یکی از اولین نشانه های واضح یک بیماری همراه دیگر برای اختلال رشدی مانند اوتیسم یا اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در نظر گرفته می شود.

اگرچه اختلالات حرکتی می تواند به خودی خود رخ دهد، پیشنهاد شده است که اغلب با ADHD و ASD همزیستی دارند. مشکلات کنترل حرکتی در کودکان اوتیسم بسیار رایج است. DCD در حدود نیمی از افراد مبتلا به ASD و ADHD وجود دارد. اخیراً تحقیقات در جستجوی پیوندهای بین DCD و ASD افزایش یافته است.

مطالعه توسط Kopp نشان داد که دختران مدرسه‌ای مبتلا به اوتیسم یا ADHD با سطح هوشی متوسط ​​یا تقریباً متوسط، نسبت به دختران جامعه، مشکلات هماهنگی حرکتی بیشتری داشتند. از هر ۵ دختر پیش دبستانی مبتلا به اوتیسم، ۴ نفر دارای مشکلات هماهنگی حرکتی بودند. برخی از تفاوت‌ها در عملکرد حرکتی و حسی گروه اوتیسم نسبت به گروه مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی یافت شد. مشکلات هماهنگی حرکتی نیز با کاهش توانایی در مهارت‌های زندگی روزمره مرتبط بود. این نتایج تأیید کرد که سطح ضعیف مهارت‌های انطباقی روزانه نه تنها با اختلالات اجتماعی، ارتباطی و توجهی مرتبط است، بلکه با مشکلات حرکتی نیز مرتبط است.

ویژگی های کودکان اوتیسم با مشکلات حرکتی

ترویج تربیت بدنی و آمادگی جسمانی به کودکان مبتلا به اوتیسم

یکی از دلایل پایین بودن میزان مشارکت در تربیت بدنی (PE) در کودکان مبتلا به اوتیسم (۵۳%) و اختلال نقص توجه و بیش فعالی (۳۸%) می‌تواند بدلیل مشکلات اصلی اختلال و اختلالات حرکتی مرتبط باشد. Cairney و همکاران (۲۰۰۵) دریافتند که کودکان مبتلا به DCD کمتر احتمال دارد از نظر بدنی فعال باشند.

استدلال شده است که برای کودکان مبتلا به اختلال عصبی روانپزشکی به تربیت بدنی نیاز است که باعث رشد مهارت‌های حرکتی با احساس خودکارآمدی و آمادگی جسمانی شود.

اهداف توسعه پایدار سازمان ملل اهمیت رشد دوران کودکی را برای توانمند ساختن کودکان برای دستیابی به پتانسیل کامل خود، با رشد جسمانی که اولویت اصلی و یک جزء حیاتی برای رشد است، پیشنهاد می‌کند. به طور گسترده پذیرفته شده است که کودکان ملزم به انجام مهارت های حرکتی اولیه مانند حرکت (دویدن و پریدن)، تعادل (ایستادن روی یک پا)، کنترل اشیا (گرفتن، پرتاب و لگد زدن) و کارهای حرکتی ظریف (با استفاده از مداد و قیچی) هستند.

به عنوان مثال گفته می‌شود که مهارت‌های حرکتی پایه، اساس مهارت‌های ورزشی خاص را تشکیل می‌دهند و پیش‌بینی‌کننده مشارکت در فعالیت بدنی هستند و با نتایج شناختی مرتبط هستند. مهارت‌های حرکتی ضعیف نیز در چاقی دوران کودکی منعکس شده است، که با پیامدهای نامطلوب کوتاه‌مدت و بلندمدت مرتبط با سلامتی همراه است. علاوه بر این نقص در مهارت های حرکتی ممکن است وجود یک وضعیت رشدی یا پزشکی را که نیاز به مداخلات تخصصی دارد، اصرار داشته باشد.

کودکان مبتلا به اوتیسم عملکرد حرکتی ضعیفی دارند از این رو توصیه می شود برنامه های مداخله زودهنگام بر رشد حرکتی تمرکز کنند. متخصصین کاردرمانی حسی حرکتی می توانند یادگیری مهارت های حرکتی عملکردی را تحریک کنند تا به کودک کمک کنند تا اختلالات مهارت های حسی حرکتی را جبران کند.

بهترین مرکز کاردرمانی حسی حرکتی

بهترین مرکز کاردرمانی حسی حرکتی

درمان کاردرمانی حسی حرکتی و آموزش به کودکان مبتلا به اوتیسم به دلیل مشکلات حسی حرکتی که در مرحله رشد با آن مواجه می شوند بسیار مهم است. درمان ها در بهبود و کاهش سطح شدت کنترل ضعیف عضلانی آنها موفقیت آمیز بوده است که در صورت عدم درمان منجر به عواقب دیگری در زمان رشد آنها می شود.

کاردرمانگران حسی حرکتی باید در مداخلات درمانی یا ورزشی مبتنی بر بازی شرکت کنند، جایی که می‌توانند به کودکان بیاموزند که نسبت به بدن خود مطمئن و راحت باشند. این منجر به نتیجه بهتر در آینده برای بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم خواهد شد. جهت دریافت بهترین خدمات کاردرمانی حسی حرکتی برای کودکان اوتیسم همین حالا با ما تماس بگیرید.

 

مقاله های مرتبط

اوتیسم و بیش حسی

حس لامسه چیست؟

تدافع لمسی چیست؟

اختلال تشحیص حسی

سیستم دهلیزی چیست؟

اختلال حرکتی مبتنی بر حس

خود تنظیمی حسی چیست؟

اختلال پردازش دیداری

علائم اختلال پردازش دیداری

اختلال یکپارچگی حسی چیست؟ 

اختلال یکپارچگی حسی چیست؟

اختلال مدولاسیون حسی چیست؟

درمان اختلال پردازش شنوایی

حساسیت شنیداری چیست؟

حس شنوایی و پردازش حس شنیداری

علائم مسائل حسی در کودکان

صندلی و کوسن های حسی

رژیم حسی درمانی در کودکان

رژیم حسی برای اوتیسم

تاثیر رژیم حسی در اوتیسم

درمان یکپارچگی حسی در اوتیسم

اختلال پردازش حسی و ناتوانی یادگیری

یکپارچگی حسی: ۴ سطح یکپارچگی حسی که از “ترافیک حسی” در مغز جلوگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

19 − نه =

× پشتیبانی 24 ساعته