درمان مهارت‌های حرکتی دهان بر روی عملکردهای مورد نیاز برای رشد مناسب گفتار تمرکز دارد که شامل حرکات زبانی، قدرت عضلانی، هماهنگی، عملکرد عضلات دهان و حرکات بازتابی است. تمرکز درمان در مراکز ما بر مهارت‌های حرکتی دهان و دندان، مشکلات حسی مرتبط و مهارت‌های تغذیه عملکردی است. برای بهبود مهارت های فرد در این زمینه ها می توان از فعالیت های مختلفی استفاده کرد. درمانگران فعالیت‌های مناسبی را برای برآورده کردن نیازهای مراجعان سفارشی می‌کنند و در عین حال به توسعه برنامه‌هایی برای اطمینان از انتقال و موفقیت برنامه درمانی در محیط خانه کمک می‌کنند.

فعالیت‌های حرکتی پایه‌ای دهان و دندان که در جلسات درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد شامل برنامه پروتکل فشار عمیق به ساختارهای بیرونی و درونی صورت است. درمانگر شما ممکن است بسته به شدت مشکلات حرکتی دهانی یا تغذیه فرد، خدمات پشتیبانی اضافی را توصیه کند. توصیه های رایج شامل ارزیابی توسط یک متخصص گفتاردرمانی برای رسیدگی به مشکلات گفتاری خاص، مشاوره تغذیه برای رفع محدودیت های موجود در رژیم غذایی فرد و یا توصیه برای یک گروه تغذیه ساختار یافته می باشد.

چگونه مهارت های حرکتی دهان به کودکان کمک می کند؟

مهارت های حرکتی دهان چیست؟

مهارت های حرکتی دهان به حرکات ماهیچه های دهان، فک، زبان، لب ها و گونه ها اشاره دارد. قدرت، هماهنگی و کنترل این ساختارهای دهانی، پایه و اساس کارهای مربوط به تغذیه، مانند مکیدن، گاز گرفتن، آسیاب کردن، لیسیدن و جویدن است. آنها همچنین برای بیان گفتار و بیان چهره مهم هستند. علاوه بر رشد مهارت‌های حرکتی دهان، عملکردهای حسی دیگری نیز وجود دارد که هنگام بررسی توانایی‌های تغذیه‌ای فرد به کار می‌رود. تعدیل حسی موثر (توانایی حفظ یک حالت ثابت و راحت در سیستم عصبی فرد) برای تحمل بوها، طعم ها و بافت های مختلف و همچنین برای حفظ حالت عملکردی برانگیختگی و توجه در طول وعده غذایی و در طول روز مهم است. تمایز دقیق اطلاعات لمسی و عضلانی یا مفاصل و همچنین توسعه توانایی های برنامه ریزی حرکتی، باید وجود داشته باشد تا فرد بتواند غذا را به طور موثر در دهان خود احساس و حرکت دهد. شاخص های محدودیت در مهارت های حرکتی دهان و عملکرد حسی دهان عبارتند از:

ترجیحات غذایی محدود

-ترشح بیش از حد آب دهان

-مشکل در مکیدن، جویدن و بلعیدن

-بیان ضعیف

-عادات غذایی نامرتب

مهارت های حرکتی دهان چیست؟

مشکلاتی که در کودکان در طول رشد مهارت های حرکتی وجود دارد؟

فرآیند غذا خوردن کودکان و مهارت‌های حرکتی دهان که شامل ظرفیت ماهیچه‌های دهان، تقویت ماهیچه‌ها، هماهنگی دامنه حرکتی می باشد. همیشه داشتن اندام صوتی قوی مورد نیاز است که شامل:

-اندام گفتار

-زبان

-لب

-دندان ها

-کام سخت

بسیاری از کودکان با مهارت‌های حرکتی دهان و دندان ضعیف به دنیا می‌آیند که ممکن است هنگام تغذیه از مشکلات زیادی رنج ببرند. به نظر می رسد برخی از کودکان بسیار نامرتب غذا می خورند اما در واقع آنها ممکن است قدرت بستن موثر لب های خود را به دور قاشق نداشته باشند. اختلال حرکتی دهان عمدتاً دو نوع است که اغلب به عنوان اختلال مؤلفه عصبی در نظر گرفته می شود که شامل «آپراکسی گفتار» و دیگری «اختلالات بیانی» می باشد. آپراکسی گفتار معمولاً در کودکانی دیده می شود که در حرکت و سازماندهی قسمت های مختلف دهان خود برای تشکیل کلمات مشکل دارند. در حالی که اختلالات بیان اختلال در اندام های صوتی است که صحبت کردن صحیح و یادگیری کلمات جدید را برای کودک دشوار می کند، به عبارت دیگر اختلالات بیانی شامل مشکلات ایجاد صدا و الگوهای صدا است.

بهبود مهارت های حرکتی دهانی

بهبود مهارت های حرکتی دهانی

بهبود مهارت‌های حرکتی دهان شامل آموزش این ماهیچه‌ها می‌شود تا همه با هم به روش صحیح حرکت کنند و کودک یاد بگیرد چگونه بلع، جویدن و صحبت کردن را انجام دهد. تمرینات زیادی نیز وجود دارد که می توانید به سادگی در خانه انجام دهید تا به پیشرفت مهارت های دهان و حرکت کمک کنید. در حین ایجاد برنامه درمان حرکتی دهان، آسیب شناس گفتار و زبان می تواند حرکاتی را تشخیص دهد که شامل فعالیت های دمیدن مانند سوت زدن، مکیدن یا نوشیدن، حرکات زبان به بالا و پایین مانند گرد کردن لب، لیسیدن، گاز گرفتن، تنفس، تمرینات کنترلی و مهارت های برنامه ریزی حرکتی است. همیشه نشان دادن انواع غذاهای مختلف به کودک کمک می‌کند تا از بیزاری غذایی عبور کند و درک خود را از مواد غذایی مختلف حفظ کند و مشکلاتی را که در کودکان در طی مهارت‌های حرکتی ایجاد می‌شود را حفظ کند.

 

مقاله های مرتبط

تأخیر تکاملی چیست؟

گفتار درمانی در منزل

گفتاردرمانی در کودکان

دیسفاژی و مشکلات بلع

گفتاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

درمان حرکتی دهان چیست؟

عبور از خط وسط بدن چیست؟

آیا فرزند من تاخیر گفتاری دارد؟

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

مرکز تخصصی درمان تاخیر گفتاری

علت دیر حرف زدن کودکان چیست؟

تقویت مهارت دست ورزی کودکان

کمک به کودکان با بیزاری بافتی از غذا

هماهنگی دو طرفه و عبور از خط وسط

تقویت مهارت های حرکتی درشت کودکان

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

چگونه به کودکان با تاخیر گفتاری کمک کنیم؟

چگونه غلبه طرفی در کودکان رشد می کند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

14 − پنج =

× پشتیبانی 24 ساعته