کاردرمانی یکی از مهم‌ترین اشکال درمان برای افرادی است که مبتلا به فلج مغزی هستند. متخصصین کاردرمانی به کودکان مبتلا به فلج مغزی کمک می کنند تا تحرک، تعادل، انعطاف پذیری و قدرت عضلانی خود را بهبود بخشند. اکثر پزشکان به بیماران سی پی توصیه می کنند تا کاردرمانی را بطور منظم دریافت کنند. در این مطلب به بررسی تاثیر کاردرمانی در فلج مغزی می پردازیم.

تاثیر کاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی چگونه به درمان فلج مغزی کمک می کند؟

کاردرمانی اغلب اولین قدم در درمان فلج مغزی است و می تواند به بهبود مهارت های حرکتی کمک کند و از بدتر شدن مشکلات حرکتی در طول زمان جلوگیری کند.  کاردرمانی سی پی از تمرینات قدرتی و انعطاف پذیری، درمان حرارتی، ماساژ و تجهیزات ویژه استفاده می کند تا به کودکان فلج مغزی استقلال بیشتری بدهد. میزان کمک کاردرمانی به شدت و نوع هر مورد فلج مغزی بستگی دارد. کودکان مبتلا به موارد خفیف سی پی ممکن است فقط برای درمان بیماری خود نیاز به کاردرمانی داشته باشند. در موارد شدیدتر ممکن است در کنار سایر درمان‌ها یا داروها استفاده شود. شروع هر چه زودتر کاردرمانی در سی پی معمولاً بهترین شانس را برای بهبودی به کودکان می دهد.

فواید کاردرمانی برای فلج مغزی

فواید کاردرمانی برای فلج مغزی

کاردرمانی در سی پی فواید زیادی دارد از بهبود تحرک گرفته تا جلوگیری از مشکلات آینده مانند دفورمیتی و دررفتگی مفاصل که با قوی و انعطاف پذیر نگه داشتن بدن انجام می شوند. بسیاری از کودکان مبتلا به سی پی سطح استقلال خود را از طریق کاردرمانی افزایش می دهند.‌ هدف اصلی کاردرمانی آسان‌تر کردن حرکات روزمره برای کودکان فلج مغزی است. درمان کاردرمانی جسمی می تواند بهبود بخشد:

-هماهنگی

-تعادل

-استحکام

-قدرت

-انعطاف پذیری

-تحمل

-مدیریت درد

-وضعیت بدن

-راه رفتن

-سلامت کلی

انواع تمرینات کاردرمانی مورد استفاده متفاوت است و مزایای خاصی برای هر نوع فلج مغزی دارد.

مزایای کاردرمانی برای انواع فلج مغزی

برخی از مزایای کاردرمانی برای انواع فلج مغزی عبارتند از:

-اسپاستیک: کار درمانی می‌تواند تنش عضلانی و حرکات تند ناشی از فلج مغزی اسپاستیک را کاهش دهد. ورزش هایی مانند کشش حتی می توانند سفتی را در طول زمان تسکین دهند.

-آتتوئید: افراد مبتلا به فلج مغزی آتتوید از کاردرمانی برای افزایش تون عضلانی و به دست آوردن کنترل بیشتر بر حرکات خود استفاده می کنند.

-آتاکسیک: تمرین‌هایی وجود دارد که می‌تواند مشکلات تعادلی را که افراد مبتلا به فلج مغزی آتاکسیک با آن مواجه هستند، بهبود بخشد.

بهترین متخصص کاردرمانی نیز درمان را بر اساس محل مشکلات حرکتی انجام می دهند. مشکلات حرکتی در کودکان مبتلا به فلج مغزی می تواند به نیمی از بدن (همی پلژی)، پاها (دیپلژی) یا در تنه و هر چهار اندام (چهار پلژی) محدود شود.  درمانگران تمرینات و روتین های ویژه ای را برای همی پلژی، دای پلژی و کوادرو پلژی تجویز می کنند که ممکن است به کودک در بازیابی حرکت در ناحیه آسیب دیده در طول زمان کمک کند.

بهترین کاردرمانی در سی پی

کاردرمانی می‌تواند طیف وسیعی از مشکلات دیگری را که کودکان مبتلا به فلج ‌مغزی تجربه می‌کنند را درمان کند از جمله:

-اسکولیوز: انحنای غیرطبیعی در ستون فقرات که در ۳۰ درصد از کودکان مبتلا به فلج مغزی شایع است.

-کیفوز توراسیک: انحنای ستون فقرات فوقانی که فرد را به جلو خم می کند.

-لوردوز کمری: انحنای قسمت تحتانی ستون فقرات

-شیب لگن: بیرون زدگی لگن در جلو یا عقب

-چرخش لگن: انقباض افقی لگن

-انحراف لگن: انقباض لگن در زاویه

-تغییر شکل زانو: زانوهای غیر طبیعی صاف یا خم شده که ممکن است به دلیل ناهنجاری های لگن ایجاد شود.

-تاندون آشیل کوتاه شده: یک تاندون کوتاه شده که باعث مشکلاتی در راه رفتن و ایستادن می شود.

-ناهنجاری های دست و مچ: خم شدن غیر طبیعی در دست و مچ دست که از رشد مهارت های حرکتی ظریف جلوگیری می کند.

بهترین کاردرمان سی پی

در کاردرمانی سی پی چه انتظاری باید داشت؟

کاردرمانی برای هر کودک فلج مغزی متفاوت است.  ابتدا کاردرمانگر باید مشکلات حرکتی کودک را ارزیابی کند تا یک برنامه درمانی مناسب ایجاد کند. سپس به طور کلی ترکیبی از تمرینات، تکنیک های شل کننده عضلات و تجهیزات ویژه برای بهبود حرکت استفاده می شود. درجه ای که کاردرمانی می تواند مشکلات خاص کودک را بهبود بخشد به شدت بیماری بستگی دارد.

۱. تمرین: تمرین های فلج مغزی برای درمان تون عضلانی بالا یا پایین انجام می شود. تون عضلانی زیاد باعث سفتی و اسپاسم می شود، در حالی که تون عضلانی کم باعث انعطاف پذیری و ضعف بیش از حد می شود.

۲. بهبود تون عضلانی: تمرینات انعطاف پذیری و ماساژ اغلب برای کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک استفاده می شود. این تمرینات نه تنها به بهبود تحرک کمک می کند بلکه می تواند از سفت شدن دردناک عضلانی نیز جلوگیری کند. تمرینات قدرتی برای افزایش تون عضلانی در کودکان مبتلا به فلج مغزی آتتوئید استفاده می شود.

۳. کمک به وضعیت بدن و راه رفتن: همچنین از تمرینات ویژه برای کمک به راه رفتن، وضعیت بدن، حرکات انتقالی و اختلالات حسی مانند لمس و تعادل استفاده می شود. وضعیت بدن از طریق تمریناتی که بر نشستن، زانو زدن و ایستادن تأکید دارند، بهبود می یابد.  حرکات انتقالی نیز حرکاتی هستند که توسط نوزادان استفاده می‌شود که منجر به راه رفتن می‌شود مانند غلتیدن و نشستن.

۴. تجهیزات: کاردرمانگران از طیف وسیعی از کمک‌های حرکتی برای مؤثرتر کردن درمان استفاده می‌کنند.  بریس‌ها، گچ‌ها، آتل‌ها و کفش های طبی انواعی از تجهیزاتی هستند که برای کمک به راه رفتن، وضعیت قرارگیری و تحرک مفاصل استفاده می‌شوند.

کاردرمانی همچنین اغلب شامل ابزارهای زیر است:

-توپ های ورزشی

-نوارهای مقاومت

-وزنه های آزاد

-استخرهای شنا

-بسته های سرد و گرم

-تحریک الکتریکی عضلات

در برخی موارد از تحریک الکتریکی برای بهبود راه رفتن و عملکرد اندام فوقانی استفاده می شود. در این درمان از الکترودهای کوچک برای تحریک عضلات خاص استفاده می شود.

کاردرمانی فلج مغزی بر اساس سن

کاردرمانی فلج مغزی بر اساس سن

با بزرگتر شدن کودکان، نیازهای کاردرمانی آنها تغییر می کند. کاردرمانگران سی پی باید درمان ها را در مراحل مختلف توسعه، تنظیم و تطبیق دهند. مهم ترین مراحل زمانی است که کودک در سنین نوپا و در سال های اولیه مدرسه است.

-کودکان نوپا: درمان برای کودکان نوپا بیشتر بر زمان بازی متمرکز است. کودکان در مراحل اولیه رشد از طریق بازی چیزهای زیادی یاد می‌گیرند و تجربه می‌کنند، که آن را به یکی از جنبه‌های مهم درمان اولیه تبدیل می‌کند.  کودکان نوپا مبتلا به سی پی اغلب تمایلی به لمس صورت خود یا انجام برخی حرکات لازم برای یادگیری و رشد فیزیکی ندارند. یک درمانگر می تواند به کودکان در غلبه بر این بی میلی کمک کند.

-کودکان خردسال: تقریباً در سنین ۵ تا ۱۲ سال، کودکان مبتلا به فلج مغزی مشکلات حرکتی جدیدی را تجربه می‌کنند تا حدی به این دلیل که بدنشان در حال رشد است. کاردرمانی می تواند به رشد کودکان به گونه ای کمک کند که برای عملکرد حرکتی آنها مفید باشد. در این سنین بیشتر از ورزش و ارتز استفاده می شود. درمان همچنین به القای عادات سالم و یک ذهنیت فعال کمک می کند.

پیدا کردن بهترین کاردرمان فلج مغزی

پیدا کردن بهترین کاردرمان فلج مغزی

والدینی که به دنبال درمانگر هستند باید فردی را بیابند که تجربه درمان کودکان فلج مغزی را داشته باشد.  کاردرمانگران با تجربه در درمان سی پی نیازهای منحصر به فرد این کودکان را درک می کنند و می توانند یک برنامه درمانی فردی را تنظیم کنند.

کاردرمانگران از مشاهده و یک سری تست های استاندارد برای اندازه گیری عملکرد حرکتی استفاده می کنند. آنها به دنبال وضعیت ها و حرکات خاصی هستند که می توانند اصلاح شوند و یک برنامه کاردرمانی برای کودک شما ایجاد کنند. پیدا کردن یک کاردرمان که تجربه درمان کودکان فلج مغزی را داشته باشد، دشوار است. با این حال والدین به طور کلی نباید به یک درمانگر بی تجربه بسنده کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه یافتن بهترین کاردرمان می توانید از طریق بهترین مرکز درمان فلج مغزی با ما همراه باشید.

 

مقاله های مرتبط

فلج مغزی

تشخیص فلج مغزی

علائم اولیه فلج مغزی

درمان فلج مغزی چیست؟

کاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در آتاکسی

کاردرمانی در میوپاتی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

آب درمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در دیستروفی عضلانی

علائم و انواع فلج مغزی چیست؟

آیا فلج مغزی قابل پیشگیری است؟

نیاز های غذایی در کودکان فلج مغزی

بهترین دکتر متخصص فلج مغزی کودکان

مواردیکه در مورد فلج مغزی باید بدانیم؟

نحوه مراقبت از کودکان مبتلا به فلج مغزی

کاردرمانی برای بزرگسالان مبتلا به فلج مغزی

فلج مغزی:محققان شواهدی از دلایل ژنتیکی را کشف کردند.

استعمال سیگار توسط مادر در دوران بارداری ممکن است منجر به فلج مغزی در فرزندان شود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

هجده − 2 =

× پشتیبانی 24 ساعته