ماساژ درمانی

تکنیک های ماساژ درمانی می تواند در کاهش بیقراری و رفتار کلیشه ای و در خودماندگی کودکان اتیستیک موثر باشد. همچنین در کاهش اضطراب و ریلکسیشن در کودکان ADHD و افزایش حس عمقی و تعدیل تونیسیته عضلانی در کودکان CP کاربرد فراوانی دارد.

ماساژ درمانی

وقتی در یک محیط قرار می گیریم، اولین داده ها را از طریق حس لامسه درک می کنیم. ماساژ درمانی در کودکان نیز وابسته به این حس می باشد. در واقع اطلاعاتی که از سیستم لامسه دریافت می شوند، برای انسان با امنیت و آرامش همراه هستند و موجب تکامل عاطفی انسان می شوند. این حس در واقع هم نقش حفاظتی و هم نقش تشخیصی دارد. در این مقاله به بررسی اطلاعاتی درباره ماساژ درمانی در کودکان اوتیسم، بیش فعال، فلج مغزی و … خواهیم پرداخت تا آگاهی کافی در این زمینه را پیدا کنید.

ماساژ درمانی در کودکان

ماساژ درمانی در کودکان با لامسه و سیستم عصبی، ارتباطی مستقیم دارد. حس لامسه موجب هوشیاری انسان در برابر خطرات می شود و‌ انسان با استفاده از آن می فهمد چه ‌چیزی را در کجا لمس نموده است. فعال شدن عملکرد حفاظتی کودک، موجب می شود سطح برانگیختگی کودک بالا رود و فعالیت کمتری را در عملکرد تشخیصی داشته باشیم. برای اینکه حس های فشار، گرمی، سردی، بافت و … دریافت شود، گیرنده های زیادی روی پوست وجود دارد. بزرگترین سیستم حسی، لامسه است و در واکنش های فیزیکی و ذهنی انسان نقش بسیار موثری دارد.

ماساژ درمانی در کودکان

توانبخشی با ماساژ درمانی در کودکان

ماساژ درمانی در کودکان سبب تحریک سیستم عصبی می شود که برای آن دسته از کودکانی که تجربه حسی نرمال ندارند و یا بی حرکت هستند، بسیار مهم است. ماساژ درمانی در کودکان شامل حرکات پسیو و نوازش ها می باشد که موجب آگاهی مغز از خصوصیات متفاوتی که دوست دارد مانند انعطاف پذیری، ضخامت و دما خواهد شد. ماساژ درمانی در کودکان سبب می شود در رابطه با پوزیشنی که کودک در فضا دارد، رابطه ای که با اشخاص و ‌اشیا دارد، حرکات بدن و عضلات اطلاعاتی را کسب کند. رشد مغز تحت تاثیر تجارب حسی اولیه می باشد و کودکانی که به مقدار کافی تحریکات حسی دریافت می کنند، مغزشان رشد بیشتری نسبت به کودکان دیگر خواهد داشت. مغز سنگین تر و ضخیم تری را در کودکانی که ماساژ دریافت می کنند، خواهیم داشت و ارتباطات عصبی آنها نیز بیشتر است. برای اینکه نورون های حساس به تحریکات حسی رشد نرمالی داشته باشند، تحریکات حسی باید وجود داشته باشد.

فواید ماساژ در کودکان

موارد استفاده از ماساژ درمانی در کودکان

ماساژ درمانی در کودکان در مواردی مثل پردازش حسی، بیش فعالی، کودکان فلج مغزی، تاخیر رشدی، کودکان اوتیسم، کودک دارای سفتی عضلات و … کاربرد دارد. در مورد کودکانی که بیش فعال هستند و یا اختلال توجه دارند، ماساژ درمانی سبب آرامش کودک می شود و تنش او کم می شود. ماساژ درمانی در کودکانی که فلج مغزی هستند هم سبب تعادل در احساس و بالا رفتن آگاهی بدنی می شود. هم چنین ماساژ درمانی در کودکان فلج مغزی سبب می شود تون عضلانی حالت متعادلی داشته باشد. در کودکانی که مشکل غذا خوردن دارند نیز ماساژ درمانی کمک کننده خواهد بود.

اگر کودک تون عضلانی پایینی داشته باشد نیز آگاهی بدنی و حرکات ارادی فعال او به دنبال ماساژ درمانی افزایش پیدا می کند. ماساژ درمانی در کودکان سبب کاهش توده عضلانی در آن دسته ای که تون عضلانی بالا دارند می گردد. در رابطه با کودکانی که سفتی عضلات دارند نیز قبل از استرچ، ماساژ درمانی صورت می گیرد تا منطقه مورد نظر برای استرچ نرم شود و با حرکات بیشتری رو به رو شویم. ماساژ درمانی در کودکان دارای تاخیر رشد نیز رخ می دهد تا آگاهی بدنی آنها افزایش یابد و تعدیل حسی رخ دهد. بیشترین هدف در ماساژ درمانی کودکان اوتیسم نیر تعدیل حسی می باشد.

بهترین کلینیک ماساژ درمانی در کودکان

بهترین کلینیک ماساژ درمانی در کودکان

بهترین کلینیک ماساژ درمانی در کودکان مرکزی است که ضمن داشتن تجهیزات پیشرفته و به روز، پرسنلی کارآزموده و متعهد داشته باشد. این پرسنل باید قدرت برقراری ارتباط با کودکان دارای مشکلات مختلف را داشته باشند و روابط صمیمی با آنها برقرار کنند. بهترین مرکز ماساژ درمانی در کودکان تمام تلاش خود را برای پیشرفت های حرکتی و حسی در کودک خواهد کرد و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمی کند. در صورت نیاز به راهنمایی در زمینه ماساژ درمانی در کودکان با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید و اطلاعات لازم را از کارشناسان مربوطه دریافت کنید.

بهترین مرکز ماساژ درمانی برای کودکان اوتیسم

ماساژ درمانی کودکان اوتیسم

ماساژ درمانی در کودکان اوتیسم با تکنیک های آرامسازی صورت می گیرد تا رفتارهای تکانشگری آنان کاهش پیدا کند. در این کودکان ناحیه سر و‌ صورت ماساژ داده می شود و منافع کوتاه مدت و بلندمدتی را برای کودک به ارمغان می آورد، حتی والدین نیز تأثیرات مثبت را جذب می کنند. لمس با محبت کودکان سبب کم شدن نگرانی و بیماری آنها نسبت به کودکانی می شود که کمتر لمس می شوند. بهبود گردش خون، افزایش قدرت بدنی و کاهش درد در بیماری های کودک همگی از فواید ماساژ درمانی می باشد. ارتقای حس آرامش را در طی ماساژ درمانی در کودکان اوتیسم خواهیم داشت و‌ کودکی که گریه می کند را آرام خواهد کرد. هم چنین افزایش تون عضلانی این کودکان را در طی ماساژ درمانی خواهیم داشت و خودآگاهی جسمی نیز در آنان افزایش پیدا می کند. مفصل این کودکان در ماساژ درمانی انعطاف پذیری بیشتری پیدا می کند.

بهترین مرکز ماساژ درمانی برای کودکان بیش فعال

ماساژ درمانی در کودکان بیش فعال

کودکی که بیش فعال است، هیجانات خود را نمی تواند کنترل کند و رفتاری تکانشگر و پرخاشگرانه دارد. در این کودکان حرکات اضافه در دست و پاهایشان دیده می شود. آستانه تحریک این کودکان پایین است، در نتیجه پرخاشگر و بی قرار هستند و ارتباط اجتماعی درستی با دیگران نخواهند داشت. ماساژ درمانی در این کودکان سبب ریلکسیشن می شود و آستانه ی تحریک او را بالا می برد تا کمتر رفتارهای پرخاشگرانه نشان دهند. این گونه در محیط های اجتماعی رفتارهای درست تری از خود بروز می دهند.

مشکلات حسی نیز از طریق ماساژ درمانی در این کودکان برطرف می شود و حس عمقی آنها بهبود پیدا می کند. برای این منظور تکنیک هایی وجود دارد که طرحواره مناسب برای کودک ایجاد می کند تا حرکات اضافه او کاهش پیدا کند. این کودکان وضعیت بدنی مختلف را برای مدت طولانی نمی توانند حفظ کنند. بهترین مرکز ماساژ درمانی در کودکان پوزیشن های مختلفی را برای کودکان بیش فعال ایجاد می کند تا کمک کند برای حفظ یک وضعیت ایستا تحملشان بیشتر شود. این پوزیشن ها حالت هایی چون به شکم خوابیده، نشسته و چهار دست و پا می تواند باشد. کودک بیش فعال در طی این آموزش ها قوانین محیط های اجتماعی مثل مدرسه را بهتر رعایت می کند.

ماساژ درمانی در کودک فلج مغزی

مشکلات حسی عمقی، کوتاهی عضلات و … در کودکان فلج مغزی با ماساژ درمانی بهبود پیدا می کند. بهترین مرکز ماساژ درمانی در کودکان مبتلا به فلج مغزی باید بتواند در آناتومی بدن کودک، مسیر عضلات، اعصاب و عروق را به درستی تشخیص دهد تا ماساژ درمانی در این کودکان را به بهترین نحو انجام دهد. ماساژ درمانی در کودکان فلج مغزی سبب می شود در اندام های کودک جریان خون افزایش پیدا کند و در نتیجه اسپاسم های او کاهش یابد و با افزایش حس عمقی روبه رو شویم. مهارت های حرکتی در این کودکان با ماساژ درمانی افزایش پیدا می کند و رفلکس های پاتولوژیک کمتری را خواهیم داشت. بهترین کلینیک ماساژ درمانی از ماساژهای تخصصی برای بهبود کودکان فلج مغزی استفاده می کند.

ماساژ درمانی کودکان سندروم داون

کودکانی که مبتلا به سندروم داون هستند، با ماساژ درمانی عملکردهای بهتری از خود نشان می دهند. عضلات این کودکان دارای ضعف است و مفاصل شلی دارند، از این رو حس عمقی آنها پایین است که این موارد سبب کاهش تن عضلانی و در نتیجه تاخیر در راه افتادن کودک می شود. این کودکان با احتمال بیشتری به در رفتگی لگن، آسیب های مفصلی و در رفتگی آرنج رو به رو هستند. ماساژ درمانی در کودکان سندروم داون بر بالک عضله تمرکز دارد و حس عمقی را تحریک می کند. وقتی عضلات کودکان متحمل فشار عمقی می شوند، حس عمقی و قدرت عضلانی آنها بهبود پیدا می کند.

کامپرشن مفصلی در طی ماساژ درمانی تحریک می شود که به ثبات مفاصل کمک می کند و لیگامان های اطراف مفصل را تقویت می کند. ماساژ درمانی در این کودکان موجب افزایش سطح هوشیاری و شناختی آنها شده و توجه را در این کودکان بیشتر می کند. پرخاشگری این کودکان نیز طی این مراحل با کاهش رو به ‌رو می‌شود. کودکان سندروم داون مشکل بلع و غذا خوردن دارند که دلیلش تون عضلانی پایین و‌ شل بودن عضلات می باشد. اختلالات زبان و تاخیر در گفتار از دیگر مشکلات آنان می ‌باشد. وقتی صورت کودکان سندروم داون ماساژ داده می شود، عضلات صورت و دهان آنها تقویت می شود و آبریزش دهان آنها کم می شود. در ماساژ درمانی تحریکات حسی رخ می دهد، در نتیجه مهارت گفتاری و زبان آنها بهتر می شود و‌ مشکلات کمتری در بلع و جویدن پیدا می کنند.

فواید ماساژ درمانی در کودکان

محیط مناسب برای ماساژ درمانی کودکان

بهترین کلینیک ماساژ درمانی کودکان باید بتواند محیطی مناسب برای ماساژ فراهم کند. اتاق ماساژ باید گرم باشد زیرا کودک برهنه خیلی سریع حرارت بدنش را از دست می دهد و احساس خوبی نخواهد داشت. دمای مطلوب برای ماساژ درمانی بیست و شش درجه سانتی گراد خواهد بود. ماساژ درمانی در دمای مناسب سبب آرامش و احساس امنیت در کودک می شود و رفتارهای پرخاشگرانه کمتری از کودک بروز می کند. وجود اسباب بازی و رنگ های شاد در اتاق ماساژ، سبب جلب توجه کودک می شود و‌ بیشتر پذیرای ماساژ می گردد. هر چه فضا بی سروصدا تر باشد، بهتر است. کودکی که در هنگام ماساژ لبخند بزند، نشان از رضایت این کار دارد و یا حتی ممکن است به خواب برود. اما اگر کودک به خود ضربه می زند و خود را عقب می کشد، یعنی تحمل ماساژ برایش دشوار است و باید او را آماده این کار نمود. پرسنل کلینیک ماساژ درمانی در کودکان باید توانایی برقراری ارتباط و ایجاد حس رضایت از ماساژ را در کودک داشته باشند.

میزان فشار در ماساژ کودکان اوتیسم و بیش فعال

ماساژ درمانی باید توسط پرسنلی متخصص صورت بگیرد و به آرامی و کندی انجام شود. ضربه ها در طول ماساژ درمانی با توجه به حالتی که چهره کودک بیش فعال و اوتیسم دارد، باید تغییر کند. کودکان اوتیسم تمایلی به لمسی که سطحی باشد، ندارند و نوازش کردن و ایجاد تحریک حسی به صورت سطحی برایشان سخت است. کودکان بیش فعال نیز همین طور هستند. بی قراری کودک اوتیسم با این نوع ماساژ بیشتر می شود، پس باید به شکل دیگری ماساژ را انجام داد. پرسنل متخصص کلینیک ماساژ درمانی با دقت به فشار عمقی در کودک می پردازند و در مواقعی که پوست کودک قرمز می شود، فشار را کم می کنند.

تعدیل حسی در ماساژ درمانی

ماساژ درمانی در کودکان سبب تعدیل حسی در آنان می شود و کودک ارتباط بهتر و راحت تری با محیط اطرافش می تواند برقرار کند. این موارد در کنار هم سبب عملکرد بهتر کودک می شود و مشارکت او را در کارها افزایش می دهد. ماساژ درمانی در کودکان کیفیت زندگی کودک را بهتر می کند. عملکرد حفاظتی در کودکانی که به لمس و تماس حساس هستند، بیشتر است. در واقع پردازش حسی و سیستم عصبی با هم در ارتباط هستند و هر چه این پردازش حسی کارآمدتر باشد، باعث مشارکت بیشتر کودک در فعالیت های روزمره می شود.

آستانه پایین سبب واکنش سریع به دروندادهای حسی می شود اما بالعکس اگر زمان زیادی برای واکنش دادن صرف شود، کودک کم حس خواهد بود. ماساژ درمانی در تعدیل آستانه حس کمک زیادی می کند و کودکانی که آستانه تحریک کمی دارند را با افزایش آستانه رو به رو می کند. قرار گرفتن در آستانه بالا و پایین مشکلاتی را برای کودک رقم می زند و او را برای حضور در موقعیت های مختلف با مشکل رو به رو می کند، از این رو بهتر است که ماساژ درمانی برای رفع مشکلات کودک انجام شود.

فواید ماساژ درمانی کودکان و هزینه آن

بسیاری از کودکان هستند که به دلیل داشتن بیماری های مختلف با مشکلات حسی و حرکتی رو به رو هستند. ماساژ درمانی به این کودکان کمک می کند تا حضور موثرتری در اجتماع داشته باشند و تحریکات حسی آنها بهبود پیدا کند. ماساژ درمانی در کودکان نارس نیز موجب وزن گیری می شود و رفتارهای مثبت و تمرکز کودک را افزایش می دهد. ماساژ درمانی از بدشکلی های مفصلی در کودکانی که فلج مغزی هستند، جلوگیری می کند و مهارت های سیستم لمسی آنها را بیشتر می کند. تحمل روانی کودک با ماساژ بیشتر می شود و هوشیاری و آگاهی او افزایش پیدا می کند. با توجه به نیازی که کودک دارد و اینکه اختلال او چه شدتی دارد، تعداد جلسات ماساژ درمانی متفاوت است و هزینه آن نیز با توجه به این موارد مشخص می گردد. یک کلینیک ماساژ درمانی خوب تمرکز خود را بر بهبود عملکرد کودک می گذارد و در این راه تمام تلاش خود را می کند.

مقاله های مرتبط:

اختلال یکپارچگی حسی چیست؟

انواع اختلال پردازش حسی

اختلال تشخیص حسی

اختلال حرکتی مبتنی بر حس

اختلال مدولاسیون حسی چیست؟

خود تنظیمی حسی چیست؟

درمان اختلال پردازش شنوایی

حس شنوایی و پردازش حس شنوایی

حساسیت شنوایی: ۳ موردی که باید بدانیم!

اختلال پردازش بینایی چیست؟

علائم اختلال پردازش بینایی

علائم مشترک مسائل حسی در کودکان

مواردیکه در ارتباط با حس لامسه باید بدانیم.

تدافع لمسی چیست؟

بیایید در مورد حس عمقی صحبت کنیم-حس ششم پنهان ما!

رمز و راز کار سنگین

سیستم وستیبولار

آب درمانی در اختلال پردازش حسی

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته