اگر از درمان کاردرمانی درکی حرکتی در منزل برای تقویت مهارت های حرکتی درشت فرزند خود کمک می گیرید، ممکن است به دنبال ایدههای تازه ای باشید تا هر چه سریعتر حرکات درشت را در فرزند خود بهبود بخشید. ما در این مطلب به چند ایده کم هزینه و جذاب در جهت تشویق کودکان برای حرکت در منزل می پردازیم. برای آشنایی با روش های تقویت مهارت های حرکتی درشت کودکان با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
۱. با لوله کردن حوله تعادل را درگیر کنید: حوله را از طول لوله کنید بعد از فرزند خود بخواهید از پهلو روی آن حرکت کرده و تعادل خود را حفظ کند در مرحله بعد برای سخت تر کردن بصورت گردو شکستم از جلو روی حوله حرکت کند. برای ایجاد تنوع در فعالیت از کودک خود بخواهید به روش های مختلف از جمله راه رفتن با پاشنه یا پنجه پا، کنار بیرونی پا، پریدن تک پا روی حوله حرکت کند. همچنین میتوانید ببینید که فرزندتان چقدر میتواند الگوی تک پا، پنجه یا پاشنه پا را بدون اینکه از حوله خارج شود، نگه دارد. این تمرین روی تعادل پویا و برنامهریزی حرکتی فرزند شما کار میکند.
۲. با کوسن ها سنگ درست کنید: تمام کوسن های بزرگ و کوچک یا بالش های تخت را در اطراف خانه خود پیدا کنید و آنها را روی فرش بگذارید. از فرزندتان بخواهید که به روشی سرگرمکننده و مخصوص روی آنها قدم بگذارد. در این فعالیت ممکن است از کودک خود بخواهید که حیوانات عروسکی را جمع آوری کند و آنها را یکی یکی به مکان امنی برساند. توصیه می شود این کار را روی کاشی ها یا تخته های کف انجام ندهید، زیرا ممکن است کوسن ها به اطراف سر بخورند.
برای آسانتر کردن فعالیت، کوسنهای محکمتری که نزدیک به هم هستند ایدهآل هستند. برای افزایش سختی فعالیت از بالشتک های سازگار استفاده کنید یا ارتفاعات مختلف را در طول دوره تغییر دهید. این تمرین روی تعادل، برنامه ریزی حرکتی و طول گام کودک شما کار می کند.
۳. پراکنده کردن اسباب بازی های نرم روی زمین: این تمرین به بهبود آگاهی بدنی در کودکان (معروف به حس عمقی) و اسکن بصری کار میکند. اسباببازیهای کودکتان را در اتاق پراکنده کنید و از آنها بخواهید در پیچ و خم اشیاء بدون دست زدن یا برخورد کردن با آنها حرکت کنند. به جای اینکه فقط راه بروند، می توانید از فرزندتان بخواهید تا سینه خیز رفتن، دویدن یا پریدن از روی اسباب بازی ها را امتحان کند.
۴. پرتاب کردن بادکنک در هوا: این فعالیت روی برنامهریزی حرکتی، هماهنگی دست و چشم، آگاهی از بدن و چرخش کار میکند. هدف این بازی این است که بالون را تا زمانی که ممکن است در هوا نگه دارد. برای به چالش کشیدن فرزندتان از او بخواهید از پاها یا فقط یک دست خود استفاده کند. برای آسانتر کردن فعالیت از بادکنک بزرگتر استفاده کنید و به آن اجازه دهید در هوا معلق شود و مکان یابی آن در هوا آسانتر شود.
۵. بازی مسابقه: این فعالیت می تواند شامل هر شی یا وظیفه ای باشد و به افراد خلاق نیاز دارد. شروع و پایان فعالیت را به هر شکلی که می خواهید تنظیم کنید. سپس با همکاری فرزندتان تصمیم بگیرید که از چه راهی باید به سمت پایان حرکت کند. که می تواند شامل غلت زدن، خزیدن، دویدن، پریدن، دریبل زدن توپ یا چرخیدن روی صندلی چرخدار باشد. برای اندازه گیری پیشرفت در طول زمان، سریع ترین زمان های پایان را ثبت کنید.
۶. با صندلی ها ماز درست کنید: شما می توانید در منزل با کنار هم چیدن صندلی ها با الگوهای متفاوت بصورت صاف یا منحنی یک ماز درست کنید و از کودک بخواهید بصورت سینه خیر یا چهاردست و پا از زیر آنها رد شود و در مرحله بعد برای افزایش سختی فعالیت به همراه خود مهره ها را جابجا کند. این فعالیت به بهبود آگاهی بدنی، ادراک فضایی، برنامه ریزی حرکتی و تقویت حس عمقی کمک می کند.
۷. بازی با توپ: می توانید به شیوه ها و الگوهای متفاوت از توپ برای هماهنگی چشم و دست یا حتی هماهنگی چشم و پا استفاده کرد بعنوان مثال می توان به فعالیت هایی مانند گرفتن و پرتاب کردن توپ، هدایت توپ به داخل سبد با دست ها و دروازه با پاها اشاره کرد. با استفاده از توپ هایی با سایز و وزن مختلف می توان فعالیت را سخت تر کرد.
۸. تمرین جلوی آینه: از تقلید الگوهای حرکتی ساده روبروی آینه شروع کنید و کار را با الگوهای غیر قرینه و سخت تر ادامه دهید این تمرین به بهبود آگاهی و شناخت بدنی کمک می کند.
جناب آقای حسینی سیانکی با بیش از ۱۷ سال سابقه در زمینه توانبخشی کودکان، مشتاق توانمندسازی خانواده ها و کودکان برای استقلال، اعتماد به نفس و رشد در زندگی روزمره است. او معتقد است که کودکان زمانی بهترین یادگیری را دارند که سرگرم باشند و برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنند.
مقاله های مرتبط
آیا فرزند من تاخیر گفتاری دارد؟
علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی
تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال
گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان
گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان
تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی
چگونه به کودکان با تاخیر گفتاری کمک کنیم؟