انواع کار درمانی بر کمک به مراجعان برای به دست آوردن یا به کسب مجدد توانایی مشارکت در فعالیت های زندگی روزمره تمرکز دارد. از آنجایی که ما از بازوها و دستان خود برای شرکت در فعالیت های روزانه خود استفاده می کنیم، اغلب شاهد تمرکز انواع درمان کاردرمانی بر روی عملکرد قسمت بالایی بدن خواهید بود. متخصصین کار درمانی قادر به رسیدگی به کاستیهای مهارتهای بینایی، شناختی و فیزیکی، ارائه توصیههای تطبیقی برای تجهیزات و ارائه استراتژیهای اصلاحی به منظور بهینهسازی عملکرد، استقلال و رضایت از مشاغل زندگی هستند.
کاردرمانی چیست؟
حرفه کاردرمانی حول درک این موضوع است که چه فعالیت هایی برای بیماران در زندگی روزمره معنادار است و به آنها کمک می کند تا تحرک خود را در آن فعالیت ها افزایش دهند.
کار در کار درمانی را می توان به عنوان هر چیزی در نظر گرفت که وقت شما را اشغال می کند و برای رفاه شما مهم است یا به شما کمک می کند تا هر نقشی را که در خانواده یا جامعه دارید انجام دهید. بسیاری از افراد در ابتدا زمانی که به کار فکر می کنند در واقع به حرفه خود فکر می کنند درحالیکه کار شامل تمام فعالیت هایی است که شما در طول روز انجام می دهید. فعالیتهای روزمره زندگی از فعالیتهای خودمراقبتی ساده مانند مسواک زدن دندانها و لباس پوشیدن، تا فعالیتهای پیچیدهتر مانند رفتن به خرید مواد غذایی، انجام کارهای حیاط خانه و همچنین رفتن به محل کارتان را شامل میشود.
انواع خدمات کاردرمانی
تخصص های کار درمانی با تشخیص یا جمعیت افراد مبتلا تعریف می شوند. کاردرمانگران به بررسی این موضوع می پردازند که بیمار در چه مرحله ای از طول عمر خود قرار دارد و همچنین آسیب های خاص او را در نظر می گیرد. درمانگران کار درمانی به ویژه در بررسی تأثیر کلی آسیب بر هر بیمار، ارزیابی فعالیتهایی که بیماران میخواهند به آنها بازگردند، و تجزیه آنها برای شناسایی جایی که ممکن است محدودیتها یا اختلالات وجود داشته باشد، مهارت دارند.
تخصص های اولیه در کار درمانی عبارتند از حیطه های ارتوپدی، نورولوژی، نوزادان، کودکان و سالمندان می باشد. چیزی که مرکز تخصصی کاردرمانی تهران را منحصر به فرد می کند، تعداد متخصصانی است که در تیم ما کار می کنند که از درمان خفیف ترین مسائل تا پیچیده ترین آنها پشتیبانی می کنند.
کاردرمانی ارتوپدی
کاردرمانی در حیطه ارتوپدی ارتوپدی نگرانی های فیزیکی اکتسابی، مزمن و مادرزادی اندام فوقانی و تحتانی را با هدف بهبود استقلال عملکردی و فیزیکی در مشاغل و اهداف انتخاب شده توسط بیمار ارزیابی و درمان می کند. کاردرمانی در حیطه ارتوپدی در ایجاد برنامه های درمانی جامع برای بسیاری از بیماری ها از جمله ضعف بالاتنه، آسیب های ناشی از استفاده بیش از حد، آرتریت، شکستگی ها، سوختگی ها و فلج های عصبی مهارت دارند.
کاردرمانی نورولوژی
کاردرمانی عصبی بر کمک به مراجعین برای کسب یا بازیابی مهارت های زندگی روزمره تمرکز دارد، چه پس از یک رویداد عصبی مانند سکته مغزی، آسیب مغزی یا آسیب نخاعی یا زمانی که با شرایطی که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد مانند بیماری پارکینسون، فلج مغزی یا مولتیپل اسکلروزیس زندگی می کنند. هدف ما این است که به شما کمک کنیم تا با خیال راحت در فعالیت های روزانه ای که برای شما مهم ترین هستند در بالاترین سطح ممکن استقلال شرکت کنید.
کاردرمانی کودکان
کودکان در طول روز درگیر فعالیت های زیادی هستند که در رشد آنها مهم است. کاردرمانی با پرداختن به مهارت های لازم برای عملکرد، مشارکت مستقل در این فعالیت ها را ترویج می کند. متخصصان کاردرمانی کودکان از کودکان و نوجوانان در فعالیتهای معناداری مانند بازی، تعامل اجتماعی، آموزش، تغذیه و مهارتهای مراقبت از خود که به مهارتهای حرکتی، پردازش حسی، برنامهریزی حرکتی یا پراکسیس، رشد حرکتی بینایی و دستکاری یا زبردستی توجه میکنند، حمایت میکنند. کاردرمانگران در ارزیابی محیط برای انجام اصلاحات یا انطباق های مورد نیاز برای حمایت از مشارکت مستقل مهارت دارند. از آنجایی که خانواده ها بخشی جدایی ناپذیر از تیم درمان هستند، کاردرمانگر کودکان با خانواده ها برای ایجاد یک برنامه خانگی شخصی کار می کند و آنها را در مورد استراتژی ها آموزش می دهد.
کاردرمانی انکولوژی
کاردرمانگران با بیماران مبتلا به سرطان سینه و همچنین بیماران مبتلا به سایر انواع سرطان از جمله تومورهای مغزی و سرطان های سر و گردن کار می کنند. کار درمانی به دامنه حرکت، قدرت، مدیریت اسکار و لنف ادم می پردازد. متخصصین کار درمانی همچنین به بیماران در مورد آناتومی، مدیریت اسکار، دامنه حرکتی، ورزش عمومی و ورزش اختصاصی همانطور که در ارزیابی اولیه نشان داده شده است و همچنین علائم و نشانه های لنف ادم، آموزش می دهند.
کاردرمانی دست و آتل بندی
دست درمانی یک عمل بالینی است که بر توانبخشی آسیبها و شرایط خاص آرنج، مچ دست و دست تمرکز دارد. دست درمانی به درمان محافظهکارانه و بعد از عمل از طریق تمرینات، آموزش، درمان دستی بافت نرم و ساخت آتل سفارشی میپردازد تا عملکرد دست را برای استفاده روزانه بهبود بخشد.
چه کسانی به کاردرمانی نیاز دارند؟
کاردرمانی می تواند به هر فردی که دچار وقفه در رشد خود شده است، آسیب حاد یا تروماتیک یا بیماری مزمن یا پیشرونده دارد، کمک کند. اگر تحرک بیمار تحت تأثیر هر یک از این موارد قرار گیرد، انواع کار درمانی می تواند به او در توانبخشی کمک کند.
مزایای انواع کاردرمانی
انواع کار درمانی به بیماران این امکان را میدهد تا با کمک به بازیابی عملکرد در فعالیتهای روزمره زندگی شرکت کنند از جمله:
-افزایش استقلال با فعالیت های روزمره زندگی
-کاهش بار مراقبین
-افزایش اعتماد به نفس در توانایی مراقب برای مراقبت از عزیزان
-ایمنی بهبود یافته در طول فعالیت های روزمره زندگی
-پیشگیری از سقوط
-استقلال برنامه خانه برای حفظ پیشرفت به دست آمده در طول درمان
بیماران میتوانند از طریق فناوریها یا تجهیزات کمکی در فعالیت های زندگی روزمره شرکت کنند و در نهایت کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. مرکز تخصصی کاردرمانی تهران از طریق انواع برنامه کاردرمانی خود به بیماران کمک می کند تا بفهمند چگونه می توانند نیازهای خود را در دراز مدت برآورده کنند.
در طول درمان کاردرمانی چه اتفاقی می افتد؟
در اولین قرار ملاقات شما، اهداف درمانی شما را مورد بحث قرار میدهیم و مشخص میکنیم که در انجام کدام فعالیتهای روزانه محدودیت دارید.
در مرحله بعد، ارزیابیهایی را انجام خواهیم داد که به ما کمک میکنند بفهمیم چه چیزی توانایی شما را برای شرکت در فعالیتهایی که برای شما مهمترین هستند محدود میکند. این ارزیابی ها ممکن است شامل اندازه گیری های قدرت، مهارت دست، هماهنگی حرکتی، تعادل، حس، شناخت، بینایی یا دامنه حرکتی مفصل باشد. لازم به ذکر است که ارزیابی براساس شرایط مراجعین متفاوت است.در نهایت با مشارکت مراجعین یک برنامه درمانی متناسب با نیازهای شما هماهنگ می شود.
چگونه یک کاردرمانگر پیدا کنیم؟
مرکز تخصصی کاردرمانی تهران با بیش از ۱۷ سال سابقه، کادری مجرب و دلسوز، تجهیزات روز دنیا خدمات گسترده ای را به شما عزیزان ارائه می دهد. شما می توانید برای یافتن نزدیکترین مکان به خود و نیازهایتان همین حالا با ما تماس حاصل فرمایید.
مقاله های مرتبط
آیا فرزند من تاخیر گفتاری دارد؟
علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی
تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال
گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان
گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان