آیا تا به حال هیچ یک از این سوالات به ذهن شما خطور کرده است؟

• چرا فرزند من هنوز صحبت نمی کند؟

• آیا فرزند من باید از کلمات بیشتری استفاده کند؟

• برای کمک به صحبت کردن بهتر فرزندم چه کنم؟

• چرا نمی توانم بهتر بفهمم فرزندم چه می گوید؟

• آیا فرزندم به گفتار درمانی نیاز دارد؟

آیا فرزند من تاخیر گفتاری دارد؟

اگر چنین است، کودک شما ممکن است تاخیر گفتاری یا زبانی داشته باشد. بسیاری از مواقع زمانی که از کودکانی با تاخیر در گفتار صحبت می کنیم به تاخیر در تلفظ (گفتار) و همچنین تاخیر در مهارت های کلی گفتاری (زبان) اشاره می کنیم. معمولاً وقتی کودکان در سن ۱۸ ماهگی کمتر از ۱۰ کلمه یا در ۲ سالگی کمتر از ۸۰ کلمه استفاده می کنند در برقراری ارتباط با تأخیر مواجه می شوند، اگرچه هیچ قانونی در این مورد وجود ندارد. برخی از کودکان با وجود تاخیر در گفتار و مهارت های زبانی، رشد می کنند. کودکان دیگر برای کمک به گفتاردرمانی نیاز دارند. هیچ راهی برای تعیین مسیری که فرزندتان طی خواهد کرد وجود ندارد اما اگر نگران هستید، کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید در خانه انجام دهید تا به فرزندتان کمک کنید. در اینجا توضیحات مختصری در مورد برخی از این موارد وجود دارد. توصیه می کنم قبل از معرفی استراتژی بعدی، یک هفته را امتحان کنید. لازم نیست هر استراتژی را همیشه انجام دهید، فقط چند بار در روز یا هفته انتخاب کنید که آن را تمرین کنید.

چگونه به یک کودک با تأخیر در گفتار کمک کنیم شماره ۱: صحبت با خود
با کودک خود در مورد کاری که انجام می دهید صحبت کنید. آنچه در دست دارید، اعمالی که انجام می دهید، آنچه می بینید، احساستان و آنچه می شنوید، بو یا مزه می کنید را توصیف کنید. در مورد همه اینها صحبت کنید! فرزند شما از شنیدن صحبت شما در مورد همه آن چیزها یاد خواهد گرفت. کلید موفقیت در اینجا این است که گفته های خود را کوتاه نگه دارید. به عنوان یک قاعده کلی، شما باید با عباراتی صحبت کنید که به اندازه عبارات کودک یا از طول عبارات کودک شما کمی طولانی تر باشد. به عنوان مثال اگر کودک شما هنوز صحبت نمی کند یا فقط از یک کلمه در یک زمان استفاده می کند، باید با عبارات یک کلمه ای و دو کلمه ای مانند “توپ” صحبت کنید. توپ را پرت کن.
اگر کودک شما عمدتاً از کلمات تکی استفاده می کند اما شروع به کنار هم قرار دادن چند عبارت دو کلمه ای می کند، هنگام صحبت با فرزندتان از عبارات دو کلمه ای زیادی استفاده کنید اما در عین حال برخی از عبارات سه کلمه ای و چند کلمه ای را نیز به کار ببرید. از تکرار همین کلمات نترسید. این کودکان از طریق تکرار یاد می گیرند.

درمان تاخیر گفتاری کودکان

چگونه به کودکی با تاخیر در گفتار کمک کنیم شماره ۲: از زبان اشاره استفاده کنید.
در این استراتژی، شما به استفاده از خودگفتاری که در بالا توضیح داده شد ادامه خواهید داد، اما کلمه گفتاری خود را با یک نشانه زبان اشاره جفت خواهید کرد. محققان دریافته‌اند که زبان اشاره به‌عنوان یک ابزار عالی برای صحبت کردن (یا بیشتر صحبت کردن) بچه‌ها، به‌ویژه افرادی که دیر صحبت می‌کنند، عمل می‌کند. هنگامی که قدرت ارتباط را از طریق اشاره یاد می گیرند، به زودی علائم را برای زبان گفتاری کنار می گذارند، زیرا همیشه راه موثرتری برای برقراری ارتباط برای آنها خواهد بود. شما می توانید از هر کتاب، وب سایت یا دی وی دی ای که زبان اشاره یا نشانه کودک را آموزش می دهد برای یادگیری برخی از علائم اولیه استفاده کنید.

علت تاخیر گفتاری کودکان

چگونه به یک کودک با تاخیر در گفتار کمک کنیم شماره ۳: صحبت موازی
این استراتژی بسیار شبیه استراتژی «خود صحبت کردن» است اما به جای اینکه در مورد کاری که انجام می دهید صحبت کنید، در مورد کاری که فرزندتان انجام می دهد صحبت خواهید کرد. می‌توانید اشیایی را که فرزندتان استفاده می‌کند، کارهایی که انجام می‌دهد، احساسش، آنچه می‌شنود و غیره را برچسب بزنید. مطمئن باشید که به استفاده از جملاتی ادامه می‌دهید که درست یا کمی بیشتر از طول جملاتی هستند که فرزندتان استفاده می‌کند، حتی اگر فقط یک یا دو کلمه باشد.

درمان تاخیر کلامی کودکان

چگونه به یک کودک با تاخیر در گفتار کمک کنیم شماره ۴: بسط
در این استراتژی، شما بر روی گفتار یا ژست‌های فرزندتان تمرکز خواهید کرد. هر چه فرزندتان می گوید صحبت کنید و یک کلمه به آن اضافه کنید. اگر کودک شما می‌گوید «توپ»، می‌توانید بگویید «توپ می‌خواهم»، «توپ من»، «توپ زرد»، « پرتاب توپ» یا هر چیز دیگری که حاوی کلمه توپ با یک کلمه دیگر است. حتی می توانید از دو یا سه مثال مختلف استفاده کنید. اگر فرزندتان هنوز چیزی نمی‌گوید، می‌توانید از حرکات او استفاده کنید.
هر گاه به چیزی اشاره کرد یا اشاره ای کرد تا با شما ارتباط برقرار کند، کلمه ای را که همراه با آن ژست است بگویید. می‌توانید چیزی را که او به آن اشاره می‌کند یا به آن می‌آید نام ببرید، به احساسی که احساس می‌کند برچسب بزنید یا هر چیز دیگری که احساس می‌کنید فرزندتان سعی در برقراری ارتباط دارد.

تشخیص تاخیر گفتاری کودکان

چگونه به یک کودک با تاخیر گفتار کمک کنیم شماره ۵: ساخت واژگان دریافتی
در این استراتژی، شما برای افزایش دایره واژگان دریافتی فرزندتان تلاش خواهید کرد. واژگان دریافتی شامل تمام کلماتی است که کودک شما هنگام گفتن آنها می فهمد، حتی اگر خودش هنوز آنها را نگوید. کودکان باید ابتدا کلمات را قبل از استفاده از آنها درک کنند. کودکان باید ابتدا کلمات را قبل از استفاده از آنها درک کنند. می‌توانید واژگان دریافتی فرزندتان را با نشان دادن عکس‌ها، اشیاء یا افراد افزایش دهید. به عنوان مثال می توانید بگویید “پدر کجاست؟” و به او کمک کنید تا به بابا اشاره کند یا به او نگاه کند. این یک کار عالی در هنگام خواندن کتاب است. می‌توانید با گفتن «___ کجاست»، «____ را به من نشان بده» یا «به ____ اشاره کن» از فرزندتان بخواهید به یک شی در کتاب اشاره کند. به فرزندتان کمی زمان بدهید و اگر نتوانست آن را پیدا کند، می‌توانید به او اشاره کنید و به او کمک کنید تا به آن اشاره کند. این کار را ادامه دهید و به زودی کودک شما شروع به درک کلمات بیشتری خواهد کرد.

بهترین مرکز درمان تاخیر کلامی

بهترین مرکز درمان تاخیر گفتاری
با این ۵ مرحله آسان شروع کنید و ببینید فرزندتان چگونه عمل می کند. اگر مهارت‌های گفتاری و زبانی فرزندتان همچنان بهبود می‌یابد در مسیر درستی هستید. ولی اگر این فعالیت ها به گفتار کودک شما کمک نکرد، ممکن است لازم باشد برای حمایت بیشتر با بهترین دکتر تاخیر گفتاری تماس بگیرید.

 

مقاله های مرتبط

تأخیر تکاملی چیست؟

گفتار درمانی در منزل

گفتاردرمانی در کودکان

دیسفاژی و مشکلات بلع

گفتاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

آیا فرزند من تاخیر گفتاری دارد؟

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

مرکز تخصصی درمان تاخیر گفتاری

علت دیر حرف زدن کودکان چیست؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

16 − یازده =

× پشتیبانی 24 ساعته