میاستنی گراویس یا “ضعف عضلانی شدید” یک وضعیت عصبی عضلانی خود ایمنی است که بر عضلات بدن تأثیر می گذارد و باعث درجات مختلفی از ضعف می شود. میاستنی گراویس در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به اعصاب تامین کننده ماهیچه ها ایجاد می شود. میاستنی گراویس معمولاً زنان جوانتر و مردان بالای ۶۰ سال را مبتلا می کند. هیچ درمانی برای میاستنی گراویس وجود ندارد اما درمان می تواند به تسکین علائم و نشانه ها مانند ضعف عضلات بازو یا پا، دید مضاعف، افتادگی پلک ها، مشکلات گفتار، جویدن، بلع و تنفس کمک کند.

کاردرمانی و گفتاردرمانی خدمات تخصصی توانبخشی هستند که به افراد مبتلا به میاستنی گراویس کمک می کنند تا با وجود بیماری بهتر زندگی کنند. بیشتر مبتلایان به میاستنی گراویس خدمات کاردرمانی و گفتاردرمانی را هفته ای سه بار و برای چند هفته دریافت می کنند.

میاستنی گراویس چیست؟

تشخیص میاستنی گراویس

پزشک معمولاً می تواند بر اساس علائم شما میاستنی گراویس را تشخیص دهد. شما می توانید به یک متخصص مغز و اعصاب که در زمینه بیماری های عصبی عضلانی تخصص دارد مراجعه کنید و یک ارزیابی دقیق انجام خواهد شد. یک راه متداول برای تشخیص میاستنی گراویس، آزمایش واکنش شما به داروهای خاص است. هنگامی که داروی آنتی کولین استراز به شما داده می شود، ضعف عضلانی اغلب برای مدت کوتاهی به طور چشمگیری بهبود می یابد. اگر به دارو پاسخ دهید، میاستنی گراویس را تایید می کند. سایر آزمایشاتی که ممکن است انجام شود عبارتند از:

-آزمایش خون: این آزمایش ها به دنبال آنتی بادی هایی هستند که ممکن است در افراد مبتلا به میاستنی گراویس وجود داشته باشد.

-آزمایشات ژنتیکی: این آزمایش ها برای بررسی شرایطی که در خانواده ها وجود دارد انجام می شود.

-مطالعات هدایت عصبی: آزمایشی به نام تحریک عصبی مکرر که برای تشخیص میاستنی گراویس استفاده می شود.

-الکترومیوگرام (EMG): آزمایشی که فعالیت الکتریکی عضله را اندازه گیری می کند. EMG می تواند فعالیت غیر طبیعی ماهیچه های الکتریکی را به دلیل بیماری ها و شرایط عصبی عضلانی تشخیص دهد.

تشخیص میاستنی گراویس

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر در موارد زیر مشکل دارید با پزشک خود صحبت کنید:

-نفس کشیدن

-دیدن

-بلع

-جویدن

-راه رفتن

-استفاده از بازوها یا دست ها

چه چیزی باعث میاستنی گراویس می شود؟

چه چیزی باعث میاستنی گراویس می شود؟

سیستم ایمنی بدن آنتی بادی هایی را آزاد می کند که انتقال دهنده های عصبی مهم را مسدود می کند. این انتقال دهنده های عصبی باعث انقباض عضلات شما می شوند. بنابراین این آسیب عصب تامین کننده عضله را مختل می کند و ماهیچه ها به خوبی منقبض نمی شوند و ضعیف و خسته می شوند.

علائم میاستنی گراویس چیست؟

علائم میاستنی گراویس چیست؟

میاستنی گراویس عضلات ارادی صورت، چشم، گردن و فک بازوها و پاها را تحت تاثیر قرار می دهد. بارزترین علامت آن افتادگی پلک است که باعث می شود فرد خسته به نظر برسد. فرد مبتلا به میاستنی گراویس همچنین در کنترل حرکات چشم، غذا خوردن و بلعیدن مشکل دارد و ضعف در بازوها، دست‌ها، انگشتان و پاها خواهد داشت. عضلاتی که تنفس را کنترل می کنند نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند و باعث مشکلات تنفسی شوند.

 

عضلات چشم

در بیش از نیمی از افرادی که به میاستنی گراویس مبتلا می شوند، اولین علائم و نشانه های آنها شامل مشکلات چشمی است مانند:

-افتادگی یک یا هر دو پلک (پتوز)

-دوبینی (دوبینی) که ممکن است افقی یا عمودی باشد و با بسته شدن یک چشم بهبود می یابد یا برطرف می شود.

 

عضلات صورت و گلو

در حدود ۱۵ درصد از افراد مبتلا به میاستنی گراویس، اولین علائم شامل عضلات صورت و گلو می شود که می تواند:

-صحبت کردن را مختل می کند. بسته به اینکه کدام عضلات تحت تأثیر قرار گرفته است، گفتار شما ممکن است نرم یا تو دماغی به نظر برسد.

-باعث مشکل در بلع می شود. ممکن است به راحتی دچار خفه شوید و خوردن، نوشیدن یا خوردن قرص را برایتان دشوار کند. در برخی موارد مایعاتی که می خواهید قورت دهید از بینی شما خارج می شوند.

-بر جویدن تاثیر می گذارد. عضلاتی که برای جویدن استفاده می‌شوند ممکن است در غذا خوردن خسته شوند به خصوص اگر غذای سخت می‌خورید مانند استیک

-حالات چهره را تغییر دهید به عنوان مثال، لبخند شما ممکن است مانند یک خرخر به نظر برسد.

 

عضلات گردن و اندام

میاستنی گراویس همچنین می تواند باعث ضعف در گردن، بازوها و پاها شود. ضعف در پاهای شما می تواند بر نحوه راه رفتن شما تأثیر بگذارد. ضعیف بودن عضلات گردن باعث می شود که سرتان را سخت نگه دارید.

میاستنی گراویس چگونه درمان می شود؟

میاستنی گراویس چگونه درمان می شود؟

درمان خاص برای میاستنی گراویس توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما بر اساس موارد زیر تعیین می شود:

-چند سالت است؟

-سلامت کلی و سابقه پزشکی شما

-چقدر مریض هستی؟

-چقدر خوب می‌توانید با داروها یا شیوه های درمانی کنار بیایید.

-انتظار می رود این وضعیت چقدر طول بکشد.

-نظر یا ترجیح شما

هیچ درمانی برای میاستنی گراویس وجود ندارد، اما علائم اغلب قابل کنترل هستند. میاستنی گراویس یک بیماری پزشکی مادام العمر است. تشخیص زودهنگام کلید مدیریت این بیماری است. هدف از درمان افزایش عملکرد عضلات و جلوگیری از مشکلات بلع و تنفس است. اکثر افراد مبتلا به این عارضه می توانند قدرت عضلانی خود را بهبود بخشند و زندگی عادی یا تقریباً عادی داشته باشند. در موارد شدیدتر، ممکن است به کمک برای تنفس و غذا خوردن نیاز باشد. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

-دارویی: ممکن است از داروهای آنتی کولین استراز، استروئیدها یا داروهایی که پاسخ سیستم ایمنی را سرکوب می کنند (داروهای سرکوب کننده ایمنی) استفاده شود.

-تیمکتومی: عمل جراحی برداشتن غده تیموس است. نقش غده تیموس در میاستنی گراویس به طور کامل شناخته نشده است و تیمکتومی ممکن است علائم را بهبود بخشد یا نبخشد. با این حال، علائم را در بیش از ۷۰٪ از افرادی که سرطان تیموس ندارند، احتمالاً با تغییر پاسخ سیستم ایمنی کاهش می دهد.

-پلاسمافرزیس: روشی که آنتی بادی های غیرطبیعی را از خون حذف می کند و خون را با آنتی بادی های طبیعی خون اهدایی جایگزین می کند.

-ایمونوگلوبولین: یک فرآورده خونی که به کاهش حمله سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی کمک می کند. به صورت داخل وریدی (IV) داده می شود.

کاردرمانی برای میاستنی گراویس

کاردرمانی برای میاستنی گراویس

درمان کار درمانی به فرد مبتلا به میاستنی گراویس کمک می کند. کاردرمانگرهای ما در حیطه مغز و اعصاب می‌دانند که میاستنی گراویس می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی هم از نظر جسمی و هم از نظر عاطفی داشته باشد. کاردرمانی به بهبود سطح انرژی و احساس سلامتی شما کمک می کند. برنامه تمرینی به نیازهای فردی شما بستگی دارد و شامل موارد ذیل خواهد بود:

۱. افزایش سطح تناسب اندام و انرژی

۲. افزایش قدرت عضلانی

۳. بهبود کیفیت خواب

۴. پشتیبانی از کارهای روزمره

۵. مشاوره در مورد رژیم غذایی

۶. بهبود وضعیت بدن هنگام نشستن، ایستادن و خوابیدن

۷. افزایش آرامش

۸. مشاوره در مورد دستگاه های پشتیبانی

۹. بهبود کیفیت زندگی

مهم است که فعالیت های خود را به گونه ای برنامه ریزی کنید که همزمان با زمانی که سطح انرژی شما در بالاترین حد خود قرار دارد، باشد. کاردرمان های متخصص مغز و اعصاب ما به شما کمک می کنند تا زندگی کاری، خانگی و اجتماعی شما را تا حد امکان فعال نگه دارید. درمان فیزیوتراپی شامل موارد زیر خواهد بود:

۱. تمرین قدرت عضلانی برای بهبود ضعف در عضلات

۲. تمرین هایی برای تقویت توانایی های عملکردی

۳. کنترل تنفس و کمک به سرفه در صورت لزوم برای صاف کردن ریه ها

۴. ورزش برای افزایش استقامت و کاهش خستگی

۵. ریلکسیشن تراپی و ماساژ برای کاهش درد و گوفتگی عضلات

۶. آب درمانی

کاردرمانگران متخصص ما قصد دارند شما را در اسرع وقت به عملکرد کامل خود برگردانند، بنابراین برای رزرو نوبت با شماره های درج شده روی سایت تماس بگیرید.

گفتاردرمانی یرای میاستنی گراویس

گفتاردرمانی برای میاستنی گراویس

تغییر در صدا، مشکلات صحبت کردن، درک شدن و مشکلات بلع یا جویدن در افراد مبتلا به میاستنی گراویس رایج است. گفتار دیزآرتری در ۱ نفر از ۱۰ مورد با میاستنی گراویس رخ می دهد. دیسفونیا یا اختلال صوتی در افراد مبتلا به MG کمتر شایع است. گفتاردرمانگر مشکلات گفتار، زبان، ارتباطات، بلع و خوردن را تشخیص و درمان می کند. هنگامی که بیماری بر توانایی فرد در صحبت کردن یا غذا خوردن تأثیر داشته باشد گفتاردرمان موارد ذیل را توصیه می کند:

-تمرینات تنفسی برای تقویت عضلاتی که صدا را کنترل می کنند.

-تمرینات آوا سازی برای بهبود وضوح گفتار

-تکنیک های تلفظ کلمات

-تغییرات رژیم غذایی که بلع و جویدن را آسان تر می کند.

-تمرینات بلع و تنفس برای بهبود توانایی غذا خوردن بدون خفه شدن

-راه هایی برای استراحت صدا

زندگی با میاستنی گراویس

زندگی با میاستنی گراویس

هیچ درمانی برای میاستنی گراویس وجود ندارد، اما به طور کلی می توان علائم را کنترل کرد. میاستنی گراویس یک بیماری پزشکی مادام العمر است. تشخیص زودهنگام کلید مدیریت این بیماری است. هدف از درمان افزایش عملکرد عمومی عضلات و جلوگیری از مشکلات بلع و تنفس است. اکثر افراد مبتلا به میاستنی گراویس می توانند قدرت عضلانی خود را بهبود بخشند و زندگی عادی یا تقریباً عادی داشته باشند. در موارد شدیدتر، ممکن است برای تنفس و خوردن به کمک نیاز باشد.

 

مقاله های مرتبط

دیزآرتری چیست؟

آپراکسی چیست؟

میوپاتی چیست؟

آتاکسی چیست؟

دیستونی چیست؟

آنسفالیت چیست؟

تومور مغزی چیست؟

سکته مغزی چیست؟

دیس پراکسی چیست؟

آسیب دیدگی سر چیست؟

بیماری پارکینسون چیست؟

بیماری نورون حرکتی چیست؟

بیماری کندی چیست؟

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

تاخیر تکاملی چیست؟

کاردرمانی در سالمندان

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

سندروم گیلن باره چیست؟

مولتیپل اسکلروزیس چیست؟

بیماری هانتینگتون چیست؟

آمیوتروفیک لترال اسکلروز (ALS) چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

11 − 3 =

× پشتیبانی 24 ساعته