بسیاری از کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در درک مطلب مشکل دارند. از آنجایی که خواندن نقش مهمی در زندگی کودک بازی می کند و حتی می تواند بر عزت نفس دانش آموز تأثیر بگذارد، مهم است که از چالش های سوادآموزی که به طور نامتناسبی بر کودکان مبتلا به بیش فعالی تأثیر می گذارد آگاه باشید و برای آنها از متخصص کمک بگیرید. در این مطلب به بررسی مشکل خواندن در کودکان مبتلا به بیش فعالی می پردازیم.

مشکل خواندن در کودکان مبتلا به بیش فعالی

اهمیت خواندن برای کودکان

خواندن بخش مهمی از مدرسه و به طور کلی یادگیری است، چه کودکی مبتلا به اختلال بیش فعالی باشد یا نباشد. هر درسی مستلزم آن است که دانش آموز بتواند مطالب خواندنی را درک کند و آن اطلاعات را حفظ کند. این نه تنها شامل درک کلمات در یک قطعه، بلکه به خاطر سپردن، سازماندهی، تجزیه و تحلیل و ساختن معنی از آن کلمات است. وقتی دانش‌آموزان درک ضعیفی از آنچه می‌خوانند داشته باشند همه زمینه‌های عملکرد تحصیلی آن دانش‌آموز تحت تأثیر قرار می‌گیرد. اختلال در توانایی خواندن نه تنها باعث ایجاد شکاف در یادگیری و ناامیدی تحصیلی می شود بلکه باعث ایجاد احساس بی کفایتی و ناامیدی برای دانش آموز می شود. بنابراین بسیار مهم است که کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی که در خواندن چار مشکل هستند، مداخلاتی را برای بهبود روخوانی دریافت کنند.

 

اهمیت خواندن برای کودکان 

چگونه نقص توجه باعث مشکلات خواندن می شود؟

اگر متوجه شدید که فرزندتان با بیش فعالی هنگامی که برای شما با صدای بلند می‌خواند، روان و دقیق می‌خواند اما در درک و به یاد آوردن مطالبی که هم‌اکنون خوانده مشکل دارد، این احتمال وجود دارد که مشکلات مربوط به توجه مستمر در راه باشد. بسیاری از دانش‌آموزان مبتلا به بیش فعالی هنگام خواندن عقب می مانند، عباراتی را در متن از دست بدهند، کلمات یا جملات را رد کنند، جایی که در صفحه هستند از دست بدهند، جزئیات و ارتباطات را از دست بدهند. این امر به ویژه زمانی مشهود است که متن ها طولانی و پیچیده باشند. بی حوصلگی و خستگی می تواند غلبه کند و توجه می تواند به سرعت به جای دیگری سرگردان شود.

چگونه نقص توجه باعث مشکلات خواندن می شود؟

نقش نقص حافظه کاری در خواندن

علاوه بر حفظ آگاهی و تلاش برای  حفظ توجه، درک مطلب مستلزم آن است که دانش‌آموز بتواند آنچه را که در جملات و پاراگراف‌های قبلی خوانده است به خاطر بیاورد. به این ترتیب او می تواند درک مناسبی از پیام هر بخش از متن و چگونگی ارتباط آن اجزا با یکدیگر ایجاد و اصلاح کند. پردازش و یکپارچه سازی همه این اطلاعات پیچیده است. دانش آموز باید بتواند مفاهیم موجود در متن را مرتب کند. مناسب ترین اطلاعات را انتخاب کند آن اطلاعات را در ذهن داشته باشد و سپس آن را تجزیه و تحلیل کند.

یک کودک همچنین باید بتواند دانش قبلی مرتبط را به سرعت و به طور مؤثر بازیابی کند، ارتباط برقرار کند و به کار ببرد تا نتیجه گیری کند. ردیابی چندین مفهوم به طور همزمان و نظارت مستمر خود برای اطمینان از اینکه آنچه می خوانند منطقی است برای دانش آموزی که حافظه کاری ضعیفی دارد (اغلب مشکلی برای کودکان مبتلا به بیش فعالی) بسیار دشوار است.

مشکلات خواندن برای کودک چه معنایی دارد؟

اگر در مورد درک خواندن فرزندتان نگران هستید لطفاً با متخصصین مراکز ما تماس حاصل فرمایید. گاهی اوقات این چالش‌ها به یک ناتوانی خواندن همزمان مانند نارساخوانی مربوط می‌شوند. خبر خوب این است که استراتژی‌هایی برای بهبود درک مطلب در دانش‌آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی وجود دارد. با راهنمایی متخصصین مراکز ما می توانید به کودک خود کمک کنید تا مهارت های خواندن و اعتماد به نفس مناسبی کسب کند.

 

مقاله های مرتبط

آینده کودکان بیش فعال

بیش فعالی یا نقص توجه

توجه و تمرکز و انواع توجه

کاردرمانی در نقص توجه

درمان بیش فعالی در کودکان

اگر بیش فعالی درمان نشود!

علائم بیش فعالی در کودکان

تست بیش فعالی در کودکان

ماساژ درمانی برای بیش فعالی

کاردرمانی در بیش فعالی کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

زندگی اجتماعی کودکان بیش فعال

شرایط کودکان بیش فعال در مدرسه

اختلال خواندن یا روخوانی چیست؟

اختلال دیکته نویسی یا املاء چیست؟

بازی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

آشنایی با برخی از تمرینات نقص توجه

چگونگی رویارویی با کودکان بیش فعال

بازی درمانی در کودکان با اختلال ADHD

نقش والدین در درمان بیش فعالی کودکان

اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا اوتیسم؟

اختلال بیش فعالی تا چه سنی ادامه دارد؟

توجه و تمرکز در کودکان و مشکلات مربوط به آن

آلرژی دوران بارداری با اختلال اوتیسم و ADHD مرتبط است.

آیا بین آفت کش ها و اختلال ADHD ارتباطی وجود دارد؟

خطرات ناشی از عدم درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی

مشکلاتی که می تواند به معنای اختلال ADHD در بزرگسالان باشد. 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

یک × چهار =

× پشتیبانی 24 ساعته