داده‌های دولتی نشان می‌دهد که تقریباً از هر ۱۲ کودک ایالات متحده، ۱ نفر بین ۳ تا ۱۷ سال دارای اختلالات مربوط به گفتار، زبان، بلع یا صدا هستند. برخی از تأخیرهای گفتار و مشکلات زبانی کودک با بیماری های مادرزادی مانند سندرم داون مرتبط است، اما اغلب در حدود سن ۲ سالگی زمانی که والدین متوجه می شوند فرزندشان با سایر کودکان هم سن و سال خود هماهنگ نیست، کشف می شوند.

تشخیص تاخیر گفتاری در کودکان

تأخیر گفتاری و زبانی کودکان دلایل احتمالی مختلفی دارد و برای والدین و مراقبان مهم است که بفهمند اینها چه می‌ توانند باشند و همچنین اینکه چرا ممکن است برای تشخیص و درمان دقیق، یک ارزیابی کامل و حرفه‌ای لازم باشد.

همچنین درک این نکته ضروری است که برخی از این شرایط به خودی خود برطرف نمی‌شوند و هر چه زودتر بتوانیم گفتاردرمانی را شروع کنیم، پیش‌آگهی‌های بلندمدت بهتری خواهد داشت. این مهم است زیرا ناتوانی در برقراری ارتباط – صحبت کردن و درک آنچه صحبت می شود – می تواند تأثیر جدی و بلندمدتی بر توانایی کودک در ارتباط با والدین و همسالان، برتری در مدرسه و هدایت در جامعه بزرگتر داشته باشد.

دکتر احسان حسینی سیانکی اشاره می کند که تأخیر گفتار و زبان در کودکان با مشکلات بیشتری در خواندن، نوشتن، توجه و اجتماعی شدن همراه است. هرچه زودتر گفتار درمانگران ما در مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران بتوانند به رفع آن کمک کنند، تأثیر کمتری در آینده کودک خواهد داشت.

دلایل تاخیر گفتاری کودکان

۱۰ دلیل اصلی برای تاخیر در گفتار و اختلالات زبانی کودکان

ممکن است بیش از یک علت زمینه‌ای برای تأخیر گفتار و اختلالات زبانی کودک وجود داشته باشد و ممکن است همه آنها فوراً آشکار نباشند. صرف نظر از این، گفتار درمانگران ما می توانند بدون تشخیص به سادگی با درمان علائم شروع کنند. شایع ترین دلایل و انواع اختلالات گفتاری کودکان عبارتند از:

-تاخیر عمومی گفتار و زبان: این یکی از آسان‌ترین شرایطی است که قابل درمان است و زمانی اتفاق می‌افتد که کودک با سرعت همسالان خود رشد نمی‌کند. این اغلب یک وضعیت موقتی است که با درمان و انتقال در محیط‌های دیگر (خانه، مدرسه و غیره) برطرف می‌شود.

-اختلالات زبان بیانی: در اینجا شناخت کودک معمولی است، اما ممکن است در بیان موثر زبان مشکل داشته باشد. گفتاردرمانی در تاخیر گفتاری درمان بسیار موثری است.

-اختلالات زبان دریافتی: با این شرایط کودک در درک آنچه گفته می شود دچار مشکل می شود. ممکن است حرف هایشان واضح نباشد و از خیلی ها استفاده نکنند.  آنها در پیروی از دستورالعمل ها و پیوند دادن کلمات به معنای واقعی شیء مشکل دارند. گفتار درمانی موثرترین درمان است، اما اغلب بیشتر از سایرین طول می کشد.

اوتیسم: اختلال طیف اوتیسم که اکنون در ۱ کودک از ۵۹ کودک و ۱ پسر از ۳۷ پسر در ایالات متحده تشخیص داده می شود، شامل تعدادی از مشکلات رشدی است که شامل تاخیر در زبان بیانی و دریافتی است. بسیاری نیز مشکلاتی را با فعالیت های تکراری نشان می دهند.  برقراری ارتباط و تعامل اجتماعی اغلب کشمکش های طولانی مدتی هستند، اما وضعیت آنها اغلب با ترکیبی از مداخله زودهنگام گفتاردرمانی، کاردرمانی و رژیم حسی در اوتیسم تا حد زیادی بهبود می یابد.

ناتوانی ذهنی: ناتوانی شناختی مانند سندرم داون یا آسیب مغزی – معمولاً نوعی تاخیر یا اختلال در گفتار را شامل می شود. یک ارزیابی کامل باید با درمان گسترده و مداوم توسط یک متخصص گفتاردرمانی و سایر متخصصان دنبال شود.

آپراکسی گفتار در دوران کودکی: کودکان مبتلا به این بیماری برای ایجاد صداهای مناسب برای کلمات مناسب تلاش می کنند، بنابراین کلمات آنها آسیب دیده و درک آنها برای دیگران دشوار است. این وضعیت معمولاً به ارزیابی جامع و برنامه دقیق گفتار درمانی (گاهی در ترکیب با سایر روش های درمانی) نیاز دارد تا مؤثر واقع شود.

-فلج مغزی: این وضعیت بر حرکت، تون عضلانی و مهارت های حرکتی تأثیر منفی می گذارد و بر توانایی حرکت به روشی هدفمند و هماهنگ تأثیر می گذارد. این اغلب به دلیل آسیب مغزی قبل یا در حین تولد یا در سال های اول کودک ایجاد می شود. اغلب ممکن است مشکلات شنوایی و قطع ارتباط بین عملکرد شناختی و محرک ها نیز وجود داشته باشد. اگرچه این یک وضعیت مادام العمر است، اما با گفتاردرمانی در فلج مغزی بصورت فشرده، ما اغلب ابزارهایی را کشف می کنیم که از طریق آنها می توانند به طور مؤثر ارتباط برقرار کنند.

-کاهش شنوایی بعد از صحبت کردن: کودکان با کلامی که توانایی شنیدن خود را از دست می دهند، ممکن است دچار پسرفت قابل توجهی در گفتار خود شوند.  آنها ممکن است نیاز به همکاری با شنوایی شناس و آسیب شناس گفتار و زبان داشته باشند تا زبان اشاره، لب خوانی و احتمالاً استفاده از سمعک را بیاموزند.

-کاهش شنوایی قبل از صحبت: وقتی کودک نتواند کلمات را بشنود تا آنها را به درستی تکرار کند، رشد گفتار مختل می شود. اغلب لحن و تاکید نادرست است. گفتار درمانی و شنوایی شناسی برای کمک به کودک در یادگیری ارتباط موثر ضروری هستند.

دیزآرتری: این وضعیت با درجات مختلف شدت، شامل ضعف در عضلات مورد استفاده برای گفتار است که اغلب باعث می شود کلمات نامفهوم یا کند شوند. گفتار درمانی با رویکردهای متعدد در طول زمان معمولاً مؤثر است.

درمان تاخیر گفتاری کودکان

درک اینکه چرا این محدودیت‌ها رخ می‌دهند بخشی از فرآیند حصول اطمینان از مؤثر بودن درمان است. تشخیص و درمان دقیق و ارتباط شما با یک زندگی بدون محدودیت از طریق گفتار درمانی کودکان در مرکز توانبخشی دکتر حسینی سیانکی فراهم می شود. ما همچنین برنامه های روزانه، خدمات آموزشی، مشاوره حرفه ای و موارد دیگر را ارائه می دهیم. شما می توانید از طریق شماره های درج شده روی سایت با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه × 5 =

× پشتیبانی 24 ساعته