بررسی تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی می تواند به افراد کمک کند تا این دو اختلال را به خوبی از یکدیگر تمایز دهند و در تشخیص این دو از یکدیگر با مشکل و چالش خاصی مواجه نشوند. تاخیر حرکتی اختلالاتی است که معمولا در کودکان مشاهده می شود و باعث می شود تا آنها در توسعه مهارت های حرکتی خود تاخیر زیادی را تجربه کنند. از طرف دیگر این اختلال معمولا به دلایل خاص زمینه ای رخ نمی دهد. این در حالی است که فلج مغزی یک ضایعه مغزی است که به عنوان یک اختلال بسیار مهم شناخته می شود. نحوه درمان این دو اختلال معمولا با یکدیگر متفاوت است و به همین علت نیز تشخیص تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی امروزه از اهمیت زیادی برای تشخیص و درمان این اختلالات برخوردار است. در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی بپردازیم و اطلاعاتی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی

تاخیر حرکتی و ویژگی های آن

در گام اول و پیش از آن که بخواهیم درباره تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی صحبت کنیم اجازه دهید تا با اختلال تاخیر حرکتی در کودکان و ویژگی های این اختلال بیشتر آشنا شویم. به طور کلی تاخیر حرکتی اختلالی است که در آن کودک نمی تواند مهارت های حرکتی خود را به اندازه کافی توسعه دهد و معمولا در این زمینه نسبت به همسالان خود تاخیر دارد. یک نکته بسیار مهم که در این جا باید به آن دقت داشته باشید این است که هیچ دو کودکی مراحل رشد مهارت های حرکتی یکسان ندارند. با این حال زمانی که اختلاف بین این مراحل به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده و کاملا مشخص می شود می توان آن را در حوزه تاخیر حرکتی قرار داد. در چنین شرایطی شما باید سریعا به دکتر متخصص تاخیر حرکتی مراجعه کنید تا با استفاده از خدمات مختلف از جمله کاردرمانی این مشکلات و اختلالات را برطرف کنید.

بررسی فلج مغزی در تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی

در ادامه صحبت درباره تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی اجازه دهید تا با فلج مغزی نیز بیشتر آشنا شویم. در این اختلال مغز فرد دچار آسیب می شود و امکان درمان کردن آن بخش از مغز دیگر وجود نخواهد داشت. با وجود این که این اختلال پیشرفت نمی کند ولی اثراتی که روی مهارت های مختلف فرد می گذارد دارای طیف گسترده ای می باشد. از جمله مهمترین اثرات آن روی مهارت های حرکتی و گفتاری است که فرد اختلالات مختلفی را در این زمینه تجربه می کند. به عبارت دیگر فردی که دچار این اختلال می شود در کنترل سیستم عضلانی خود مشکل خواهد داشت و نمی تواند این کار را به خوبی انجام دهد. نکته مهمی که در این بخش باید به آن دقت داشته باشید این است که کودکی که با فلج مغزی درگیر است معمولا علائم تاخیر حرکتی را نیز از خود نشان می دهد ولی این به آن معنا نیست که این دو اختلال یکسان هستند.

اهمیت درک درست تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی

تشخیص تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی امروزه از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که تا زمانی که این دو اختلال به درستی تشخیص داده نشوند شما نمی توانید روش های درمانی مشخصی را نیز برای درمان آنها اتخاذ کنید. فراموش نکنید که هر یک از این دو اختلال دارای روش های درمانی مخصوص به خود هستند. علاوه بر این شدت و میزان روش های درمانی نیز در هر یک از این دو اختلال با یکدیگر متفاوت است. بنابراین اگر شما هم قصد دارید که به بهترین شکل ممکن این اختلالات را درمان کنید حتما باید تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی را به خوبی بشناسید. برای این کار بهتر است که از متخصصان این حوزه کمک بگیرید تا بتوانید نتیجه بهتری را در تشخیص و درمان آنها دریافت کنید.

تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی در علائم

در اختلال حرکتی معمولا والدین می توانند علائم خفیفی را درباره تاخیر حرکتی در کودک مشاهده کنند که این علائم حتی در بسیاری از موارد قابل چشم پوشی است. در واقع زمانی که کودک با اختلال تاخیر حرکتی درگیر است تنها به میزان مشخصی از همسالان خود عقب می ماند و نمی تواند برخی از مهارت های حرکتی را به خوبی همسالان خود انجام دهد. این در حالی است که اگر کودک با اختلال فلج مغزی درگیر شود معمولا علائم شدیدتری را از خود بروز می دهد که می تواند نگرانی های زیادی را برای والدین به وجود بیاورد. این کودکان نه تنها علائم تاخیر حرکتی را دارند بلکه در کنترل کردن عضلات مختلف و سیستم عضلانی خود نیز مشکلات و چالش های جدی را تجربه می کنند. به همین علت نیز معمولا خیلی سریع توجه والدین را به خود جلب می کنند. اگر شما هم چنین نشانه هایی را در کودک مشاهده کردید باید در اسرع وقت به یک متخصص در این حوزه مراجعه کنید.

تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی از نظر روش های درمانی

یک تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی در نوع متدهای درمانی و شدت متدهایی است که برای درمان مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا اصلی ترین خدمات درمانی که برای درمان این دو گروه مورد استفاده قرار می گیرد خدمات کاردرمانی است. با این حال نوع تجهیزاتی که در درمان هر یک از این دو اختلال استفاده می شود تفاوت هایی دارد. طبیعتا برای درمان فلج مغزی تجهیزات پیشرفته تری مورد استفاده قرار می گیرد چرا که این اختلال معمولا مشکلات جدی تر و شدیدتری را برای کودکان به وجود می آورد. طول دوره درمان و همینطور تعداد تکرار جلسات درمانی نیز یک تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی است که باید به آن دقت داشته باشید.

نکاتی مهم درباره اختلال تاخیر حرکتی

در خصوص دلایل بروز اختلال تاخیر حرکتی در کودکان باید بدانید که عوامل مختلفی می توانند روی این مسئله تاثیرگذار باشند. طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است مسائل مربوط به وراثت و ژنتیک در طول دوره بارداری یکی از مهمترین دلایلی هستند که چنین اختلالی را برای کودکان به وجود می آورند. تولد نارس از دیگر دلایل بروز چنین مشکلی است که حتما باید به آن دقت کافی داشته باشید. داشتن سابقه خانوادگی در این زمینه می تواند شانس کودک را برای ابتلا به این اختلال به میزان زیادی افزایش دهد. به همین علت اگر کودک در این زمینه سابقه خانوادگی نیز دارد باید توجه بیشتری به تشخیص علائم و درمان سریعتر این اختلال داشته باشید. از دیگر عواملی که می توانند روی این موضوع تاثیرگذار باشند نیز می توان به مواردی مانند اختلالات هورمونی، کم کاری تیروئید، سندروم ترنر و … اشاره کرد که هر یک از آنها تاثیر خاص خود را روی تاخیر حرکتی در کودکان دارند.

بهترین دکتر فلج مغزی

نحوه ارزیابی کودکان مهمترین تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی

اگر با انواع اختلالات مغزی و اختلالات مربوط به رشد در کودکان آشنایی داشته باشید حتما می دانید که ارزیابی روند پیشرفت می تواند یکی از مهمترین فاکتورهای درمان باشد. در واقع در حین ارزیابی متخصص متوجه می شود که کودک در چه مرحله ای از پیشرفت قرار دارد و آیا می تواند وارد مرحله جدید درمان شود یا خیر؟ روند ارزیابی یک تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی به شمار می آید. در تاخیر حرکتی از آنجایی که روش های درمانی با شدت کمتری صورت می گیرند ارزیابی نیز در بازه های زمانی طولانی تر صورت می گیرد. این در حالی است که در فلج مغزی ارزیابی حتما باید در بازه های زمانی کوتاه مدت صورت گیرد تا روند دقیق پیشرفت فرد مشخص شود. در واقع در این روش های درمانی متخصص تلاش می کند تا متوجه شود که دقیقا کدام یک از روش های درمانی در فردی که دچار فلج مغزی شده است باید تغییر کنند و کدام یک باید به صورت ثابت باقی بمانند.

نکات مهم دیگر درباره تفاوت های تاخیر حرکتی با فلج مغزی

تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی را تنها در موارد بالا نمی توان خلاصه کرد و موارد متعدد دیگری را نیز در این زمینه می توان ذکر کرد. با این حال نباید فراموش کنید که نشانه ها و علائم هر یک از این اختلالات فرد به فرد ممکن است متفاوت باشد. به همین علت به شما پیشنهاد می کنیم اگر هر یک از این علائم را در کودکان خود مشاهده کردید حتما به متخصص مراجعه کنید. یک متخصص با استفاده از ابزارها و روش های استانداردی که وجود دارند می تواند تفاوت تاخیر حرکتی با فلج مغزی را به خوبی تشخیص دهد و روش های درمانی مناسبی را نیز برای درمان هر یک از آنها اتخاذ کند.

بهترین دکتر فلج مغزی کودکان

بهترین کلینیک تخصصی برای درمان تاخیر حرکتی و فلج مغزی

اگر شما هم به دنبال درمان تاخیر حرکتی یا فلج مغزی هستید حتما قصد دارید با بهترین کلینیکی که در این زمینه وجود دارد نیز بیشتر آشنا شوید. کلینیک تخصصی ما یکی از بهترین مراکزی است که امروزه در زمینه تشخیص تاخیر حرکتی و فلج مغزی و همین طور درمان هر یک از این اختلالات فعالیت دارد. استفاده از خدمات کلینیک ما هزینه بالایی را برای شما ندارد و شما با کمترین هزینه می توانید از بهترین خدمات بهره مند شوید.

 

مقاله های مرتبط

فلج مغزی

تشخیص فلج مغزی

علائم اولیه فلج مغزی

کاردرمانی در فلج مغزی

تأخیر تکاملی چیست؟

آب درمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

درمان فلج مغزی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

علائم و انواع فلج مغزی چیست؟

آیا فلج مغزی قابل پیشگیری است؟

نیاز های غذایی در کودکان فلج مغزی

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

مواردیکه در مورد فلج مغزی باید بدانیم؟

نحوه مراقبت از کودکان مبتلا به فلج مغزی

فلج مغزی:محققان شواهدی از دلایل ژنتیکی را کشف کردند.

استعمال سیگار توسط مادر در دوران بارداری ممکن است منجر به فلج مغزی در فرزندان شود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

چهار + چهار =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته