اگر شما هم به دنبال بهترین مرکز درمان توجه و تمرکز در کودکان و مشکلات مربوط به آن هستید به شما پیشنهاد می کنیم حتما از خدمات مجموعه ما در این زمینه بهره مند شوید. ما شرایط بسیار خویی را برای شما فراهم کرده ایم تا به راحتی هرچه تمام بتوانید از خدمات ما نهایت بهره را ببرید. علاوه بر این اگر به دنبال یک مرکز تخصصی در زمینه حل مشکلات مربوط به تمرکز و توجه در کودکان هستید نیز می توانید از خدمات ما استفاده کنید. متخصصانی که در مجموعه ما فعالیت دارند دارای تخصص و تجربه بسیار بالایی هستند که می توانند در این زمینه به شما کمک کنند. جهت آشنایی با مرکز تخصصی درمان نقص توجه و بیش فعالی با ما همراه باشید.

 

توجه و تمرکز چیست؟

توجه و تمرکز در واقع توانایی به دست آوردن و حفظ توجه نسبت به انجام یک فعالیت می باشد. این ویژگی می تواند تحت تاثیر انگیزه، عزت نفس، یکپارچگی حسی، تمرین، مشکلات زبانی و هرگونه ویژگی انسانی دیگر باشد.

توجه و تمرکز چیست؟

 

چرا توجه و تمرکز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؟

داشتن توجه و تمرکز موثر، چیزی است که به ما اجازه می دهد تا محرک های نامربوط را به منظور تمرکز بر روی اطلاعاتی که در آن لحظه مهم هستند بررسی کرده و حذف کنیم. توجه و تمرکز موثر همچنین به این معنی است که ما می توانیم توجه خود را حفظ کنیم و بنابراین می توانیم برای مدت زمان طولانی در یک کار و فعالیت شرکت کرده و یا آن را برای مدت زمان طولانی تمرین کنیم.

نکته مهمی که باید به آن دقت داشته باشید این است که برای هر یک از مهارت های انسانی، تمرین لازم و ضروری می باشد که این مسئله در مهارت توجه داشتن نیز صادق است. نکته مهم دیگر درباره داشتن تمرکز و توجه این است که، این مهارت به ما اجازه می دهد تا بتوانیم جزئیات را به شکل بهتری بررسی کنیم.

چرا توجه و تمرکز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؟

 

عناصر اصلی برای داشتن توجه و تمرکز چیست؟

-پردازش حسی

-عملکرد اجرایی

خود تنظیمی

-زبان پذیرنده یا زبان درک کننده

مشکلات پردازش شنیداری

-اختلال شنوایی

-درماندگی آموخته شده

-انگیزه محدود

-محیط

عناصر اصلی برای داشتن توجه و تمرکز چیست؟

 

چگونه متوجه شویم که کودکان در داشتن تمرکز و توجه با مشکل مواجه هستند؟

اگر کودک شما در داشتن توجه و تمرکز با مشکل مواجه باشد احتمالا یک یا چند مورد از نشانه های زیر را نیز از خود به نمایش می گذارد:

-زمانی که نیاز است تا یک کاری را حتما انجام دهد توجه کافی به آن کار ندارد.

-جزئیات دستورالعمل های مختلف را به سادگی فراموش می کند.

-به طور مرتب اشتباهات تکراری را مرتکب می شود.

-نمی تواند به تمامی اطلاعات ارائه شده گوش دهد.

-از نظر جسمی سخت است که آنها را آرام کنید. ( دلیل این موضوع این است که آنها از نظر جسمی بیش فعال هستند) یا این که در زمان بیدار شدن از خواب معمولا خواب آلود و خسته می باشند.

-ممکن است یک کار و فعالیت را شروع کند و سپس به سادگی حواسش به چیز دیگری پرت شود و سپس فراموش می کند تا آنچه که از او خواسته شده بود را تکمیل کند.

چگونه متوجه شویم که کودکان در داشتن تمرکز و توجه با مشکل مواجه هستند؟

 

مشکلات ناشی از عدم توجه و تمرکز در کودکان

زمانی که کودکان با مشکل در داشتن توجه و تمرکز موثر مواجه می شوند ممکن است مشکلات دیگری نیز برای آنها به وجود بیاید که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-مشکل در یادگیری مهارت های جدید

-مشکل در داشتن تعامل اجتماعی موفق

-مشکل در یادگیری و گسترش مجموعه ای از مهارت های مورد نیاز برای بازی کردن

-ناتوانی در دنبال کردن دستورالعمل ها

-مشکل در زبان پذیرنده یا زبان درک کننده

-مشکل در پردازش شنیداری (درک دقیق اطلاعات کلامی)

-مشکل در شنیدن

مشکلات ناشی از عدم توجه و تمرکز در کودکان

 

برای بهبود تمرکز و توجه در کودکان چه اقداماتی می توان انجام داد؟

برای این که مشکلات مربوط به توجه و تمرکز در کودکان را حل کنید می توانید از راهکارهایی که در ادامه بیان می کنیم استفاده کنید:

دستورالعمل های تکرار شونده: زمانی که دستورالعمل خاصی را برای کودک مشخص می کنید او را تشویق کنید تا آن را تکرار کند. این کار به شما اطمینان می دهد که کودک آنچه را که نیاز است به خوبی درک کرده است.

درمان مبتنی بر یکپارچگی حسی: برای رفع آن دسته مشکلات مربوط به توجه و تمرکز که ماهیت حسی دارند.

تماس چشمی: به کودکان نزدیک شوید تا مطمئن شوید که آنها می توانند به خوبی شما را بشنوند و چهره شما را ببینند. سعی کنید او را هم سطح خود قرار دهید تا ارتباط بهتری با او برقرار کنید.

زبان ساده: در زمان درخواست کردن از کودکان کاملا واضح و مشخص صحبت کنید و در صورت لزوم آنچه را که می خواهید او انجام دهد به او نشان دهید.

کاهش سروصدای پس زمینه و حواس پرتی: برای این که به کودک خود در حفظ توجه و تمرکز کمک کنید سعی کنید تا صداهای پس زمینه و مزاحم را کاهش دهید تا درک اطلاعات مورد نیاز را برای آنها ساده تر کنید.

زبان پذیرنده را توسعه دهید: سعی کنید مهارت زبان پذیرنده (یعنی توانایی درک زبان) را در کودکان ارتقاء و بهبود دهید تا بتوانید انتظارات بیشتری را از آنها داشته باشید. با این کار کودکان به شکل بهتری اطلاعات را درک کرده و بهتر می توانند به آنها پاسخ دهند.

-استفاده از برنامه های هشدار دهنده برای ارتقا و بهبود مهارت خود تنظیمی از طریق استراتژی های حسی و شناختی برای کمک به بهبود مهارت های توجه و تمرکز در کودکان

-برنامه M.O.R.E که از اجزای فیزیکی استفاده می کند نیز می تواند در بهبود این مشکلات کمک کننده باشد. این برنامه نیازهای تنفسی و تماس چشمی را برای کمک به تنظیم حسی و در نتیجه داشتن تمرکز و توجه بیشتر در کودکان برآورده می کند.

پروتکل ویلبرگر: یک برنامه درمانی است که برای کاهش دفاع حسی یا لامسه و همینطور کمک به تنظیم حسی در کودکان و در نتیجه داشتن توجه موثرتر طراحی شده است.

برای بهبود تمرکز و توجه در کودکان چه اقداماتی می توان انجام داد؟

 

چه فعالیت هایی می تواند به بهبود تمرکز و توجه کمک کند؟

فعالیت های مبتنی بر احساسات مانند موارد زیر می تواند به کودکان کمک کند تا مهارت های توجه و تمرکز خود را ارتقا دهند:

-دوره هایی که شامل فعالیت های فیزیکی هستند مانند پیاده روی، پیاده روی با کالسکه، پیاده روی با حیوانات، دوچرخه سواری، حرکت های جنبشی مانند حرکت رو به عقب و جلو، چپ و راست یا حرکات چرخشی، بازی های خشن که آسیبی به کودک وارد نمی کنند مانند دعوا کردن با بالش

-برنامه های هشدار دهنده که شامل فعالیت های فیزیکی و حسی می باشند و به صورتی تنظیم شده اند که به خودتنظیمی و توجه و تمرکز کودکان کمک کنند.

مهارت های گسسته: فعالیت هایی که دارای نقطه شروع و پایان مشخصی هستند که از جمله مهمترین آنها می توان به پازل اشاره کرد. علاوه بر این بازی هایی مانند هزارتو و نقطه نقطه نیز می توانند گزینه مناسبی باشند.

وظایفی که نیاز به تمرکز بالا دارند: فعالیت هایی که بسیار خاص هستند و نیازمند توجه و تمرکز بسیار بالایی می باشند نیز می توانند در بهبود این مهارت ها مفید باشند. از جمله مهمترین این فعالیت ها می توان به مرتب سازی، سازماندهی و فعالیت های مبتنی بر دسته بندی اشاره کرد.

-برنامه های بصری کودکان را قادر می سازند تا متوجه شوند که چه چیزی در آینده اتفاق می افتد. این برنامه ها همچنین به مهارت های خودتنظیمی کودک نیز کمک کرده و به آنها این امکان را می دهند تا به شکل بهتری برای انجام کارها برنامه ریزی کنند. این عامل نیز باعث می شود تا توجه موثرتری داشته باشند.

-تایمرها (که در حالت ایده آل بهتر است بصری باشند) به کودکان می گویند که چقدر وقت برای انجام یک فعالیت دارند. علاوه بر این تایمرها این امکان را به ما می دهند تا از قبل به کودکان هشدار دهیم که یک فعالیت را باید انجام دهند.

تعیین ساختار برای صحبت کردن یا سوال پرسیدن: زمانی که کودک در حال انجام یک فعالیت خاص است ساختاری را برای او توضیح دهید که تنها می تواند چند سوال خاص به عنوان مثال ۵ سوال را از شما بپرسد یا درباره ۵ موضوع با شما صحبت کند. به این ترتیب کودک می آموزد که در حین انجام فعالیت تنها می تواند برای تعداد دفعات محدودی تمرکز خود را از روی انجام فعالیت بردارد و این باعث می شود تا ذهن خود ساختار بهتری به خود بگیرد.

بهبود مهارت های پردازش شنوایی: سعی کنید زمانی که کودک شما در حال انجام یک فعالیت است به تدریج میزان حواس پرتی صوتی را برای او افزایش دهید. مثلا کار خود را در سکوت کامل شروع کنید و سپس یک نویز کوچک، در ادامه موسیقی کلاسیک، صدای رادیو و صدای صحبت کردن خود را به محیط اضافه کنید.

برنامه گوش دادن: امروزه یک روش درمانی طراحی شده است که در آن با آموزش نحوه انجام یک فعالیت در حین گوش دادن به موسیقی کلاسیک به مهارت های توجه و تمرکز کودکان کمک می شود.

چه فعالیت هایی می تواند به بهبود تمرکز و توجه کمک کند؟

 

چرا باید در صورت وجود مشکل در داشتن توجه و تمرکز در کودکان مداخله درمانی انجام دهیم؟

مداخله درمانی برای کودکانی که با مشکل توجه و تمرکز مواجه هستند دارای اهمیت زیادی است که از جمله دلایل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-اطمینان حاصل می کنید که کودک شما به صورت آکادمیک در حال یادگیری تمرکز و توجه بهتر است و می تواند با تسلط بالایی آنها را فرا بگیرد.

-تعامل اجتماعی، رفتار و مهارت های بازی کودکان بهبود پیدا می کند.

-به توسعه هرچه بیشتر زبان پذیرنده و زبان بیان کننده در کودکان کمک می کند.

-اگر نتوانند دستورالعمل های موجود در محیط آموزشی را دنبال کنند ( به عنوان مثال دستورالعمل های مربوط به کلاس درس یا وظایف تحصیلی) انتقال به سطح بالاتر می تواند مشکل ساز شود. به همین علت نیز باید به سرعت مداخله درمانی صورت گیرد.

چرا باید در صورت وجود مشکل در داشتن توجه و تمرکز در کودکان مداخله درمانی انجام دهیم؟

 

اگر توجهی به عدم تمرکز و توجه در کودکان نداشته باشیم چه مشکلاتی برای آنها به وجود می آید؟

زمانی که کودکان با مشکل عدم توجه و تمرکز موثر مواجه می شوند ممکن است یک یا چند مورد از مشکلات زیر نیز برای آنها به وجود بیاید:

-اضطراب و استرس را در شرایط مختلف تجربه می کند.

-در رفتار او مشکلاتی ایجاد می شود. به عنوان مثال کودک نمی تواند خود را به شکل مناسبی تنظیم کند و برای مدت زمان طولانی به انجام یک کار بپردازد.

-در انجام کارهای گروهی با دیگران برای بازی کردن یا در محیط تحصیلی با مشکل مواجه می شود.

-پیروی از دستورالعمل ها و در زندگی برای او سخت می شود.

-معمولا نمی توانند برای مدت زمان طولانی روی انجام تکالیف خود تمرکز کنند و همین عامل نیز باعث به وجود آمدن مشکلاتی در تحصیل آنها می شود.

-دوستیابی برای آنها سخت می شود و شرایط اجتماعی و سلامت روان آنها نیز در آینده تحت تاثیر قرار می گیرد.

اگر توجهی به عدم تمرکز و توجه در کودکان نداشته باشیم چه مشکلاتی برای آنها به وجود می آید؟

 

چه نوع درمانی برای این کودکان می تواند مفید باشد؟

اگر کودک شما در داشتن توجه و تمرکز کافی با مشکل مواجه می شود به شما پیشنهاد می کنیم حتما نزد یک متخصص نقص توجه و بیش فعالی مراجعه کنید. اگر حوزه هایی که کودک در آن مشکل دارد گسترده باشند کاردرمانی، گفتاردرمانی، اتاق تاریک و سنسوری روم می تواند راهکار مناسبی برای حل این مشکل باشد. علاوه بر این در برخی از موارد شما می توانید از گروه درمانی نیز برای حل این مشکلات کمک بگیرید که می تواند نتایج فوق العاده ای را به همراه داشته باشد.

 

مقاله های مرتبط با نقص توجه و تمرکز:

توجه و تمرکز و انواع توجه

علائم اختلال ADHD

ADHD در مقابل ADD

ADHD و اختلالات خواب

زندگی اجتماعی کودکان ADHD

نقش والدین در کودکان ADHD

بازی درمانی در کودکان با اختلال ADHD

بهترین دکتر متخصص بیش فعالی کودکان

آب درمانی در اختلال نقص توجه و بیش فعالی

اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا اوتیسم؟

آنچه باید در مورد اختلال نقص توجه و بیش فعالی بدانیم.

بهترین ویتامین ها و مواد معدنی برای نقص توجه و بیش فعالی

چگونه ورزش به کودکان و نوجوانان با اختلال ADHD کمک می کند؟

آیا بین آفت کش ها و اختلال ADHD ارتباطی وجود دارد.

خطرات ناشی از عدم درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی

مشکلاتی که می تواند به معنای اختلال ADHD در بزرگسالان باشد.

 

۳ دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام و درود
    پسر بنده بیش فعالی و نقص توجه داره و متاسفانه بسیاری از مواردیکه بعنوان مشکلات کودکان بیش فعال ذکر شده را داره و امیدوارم با درمانش شرایطش بهتر بشه.

  • سلام بسیار مطلب خوب و مفیدی بود متاسفانه فرزند بنده که بیش فعالی داره با بسیاری از مشکلات ذکر شده دست و پنجه نرم میکنه و از دکتر حسینی یک وقت مشاوره می خواستم.

  • سلام و درود فراوان
    متاسفانه بنده در کودکی مبتلا به بیش فعالی و نقص توجه بودم و الان در زندگی مشترک و کارم خیلی مشکل دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

11 − 3 =

× پشتیبانی 24 ساعته