تحقیقات جدید توانایی تصمیم گیری بزرگسالان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم را مورد بررسی قرار داده و نشان می دهد که آنها ممکن است در تصمیم گیریهای عقلانی بهتر از بزرگسالان بدون اختلال باشند. تحقیقات جدید بینشی از “شناخت اوتیسم” ارائه می دهد.

این مطالعه جدید که در ژورنال علوم روانپزشکی منتشر شده است. توسط محققان روانپزشکی جورج دی فارمر ، سیمون بارون کوهن و ویلیام جی اسکیلارک که همگی از دانشگاه کمبریج در انگلستان هستند ، تألیف شده است.

براساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، اختلال طیف اوتیسم (ASD) از هر ۶۸ کودک در ایالات متحده تقریبا ۱ نفر را تحت تأثیر قرار می دهد. تعداد بزرگسالان مبتلا به اختلال ASD با قطعیت شناخته نمی شود ، اما برخی مطالعات تخمین زده اند که بیش از ۱ میلیون فرد آمریکایی بالای ۱۸ سال مبتلا به این اختلال هستند.

همانطور که نویسندگان تحقیقات جدید توضیح می دهند ، افراد مبتلا به اختلال ASD به طور کلی به “محرک های متنی” حساسیت کمتری نشان می دهند ، همانطور که در کارهای مختلف شناختی و ادراکی نشان داده شده است. این بدان معنی است که آنها تمایل دارند که اطلاعات را از متن جدا کرده و بطور مستقل از متن قضاوت کنند. به عنوان مثال ، برخی از مطالعات نشان داده اند که افراد مبتلا به اختلال ASD در شناسایی تصاویر جاسازی شده در اشکال پیچیده بهتر هستند ، زیرا توانایی های جستجوی بصری آنها کمتر تحت تأثیر حواس پرتی ها قرار می گیرند.

بنابراین محققان می خواستند ببینند آیا همین ویژگی ها در تصمیم گیری نیز اعمال می شود یا خیر. فارمر انگیزه تحقیقات خود را توضیح می دهد و می گوید: ” تصور می شود افراد مبتلا به اختلال اوتیسم بیشتر روی جزئیات توجه می کنند و کمتر به تصویر بزرگتر توجه می کنند.”

وی در ادامه می گوید: ” این اغلب در مطالعات ادراکی بیشتر یافت می شود ، به عنوان مثال با نشان دادن اینکه افراد مبتلا به اختلال اوتیسم نسبت به برخی توهمات بینایی حساسیت کمتری دارند. ما می خواستیم بدانیم که آیا این گرایش برای تصمیم گیری سطح بالاتر اعمال می شود یا خیر. “

 

تصمیم گیری در بزرگسالان مبتلا به ASD

فارمر و همکارانش ۹۰ فرد بزرگسال مبتلا به اختلال ASD و ۲۱۲ بزرگسال بدون اختلال ASD یا بزرگسالان “neurotypical” را مورد بررسی قرار دادند. آنها از شرکت کنندگان خواستند تا تصمیم گیری آنلاین را انجام دهند ، که در آن مجبور بودند بین محصولات مختلف انتخاب کنند. ۱۰ جفت محصول برای شرک کنندگان ارائه شدند که محصولات موجود هر جفت در دو بعد متفاوت است. اما مهمتر از همه هنگام ارائه جفت ، به شرکت کنندگان گزینه سوم “مورد جایگزین” نیز داده شد. شرکت کنندگان باید هر جفت را دو بار ببینند. دفعه اول آیتم جایگزین برای منحرف کردن محصول A طراحی شد و بار دیگر برای منحرف کردن محصول B طراحی شد که شرکت کنندگان باید “بهترین” محصول گزینه سه را انتخاب می کردند. به عنوان مثال شرکت کنندگان مجبور بودند بین دو درایو USB یکی را انتخاب کنند که در دو بعد متفاوت هستند: طول عمر و ظرفیت. یکی ظرفیت کمتری (۱۶ گیگابایت) اما طول عمر بیشتر (۳۶ ماه) داشت ، در حالی که دیگری دارای طول عمر کوتاه تر (۲۰ ماه) اما ظرفیت بالاتر (۳۲ گیگ) بود.

در این حالت آیتم جایگزین بدتر از دو مورد دیگر در هر دو بعد بود ، با ظرفیت ۲۸ گیگ و طول عمر ۱۶ ماه بود. از منظر کاملاً منطقی و اقتصادی ، آیتم های جایگزین نمایانگر انتخاب “بد” بودند و اگر مردم قادر به تصمیم گیری های ثابت و منطقی بودند ، باید در هر دو بار انتخاب همان تصمیم را می گرفتند با یا بدون حضور گزینه سوم. انتخاب های غیر منطقی و متناقض منجر به تغییر کاربری به نفع آیتم جایگزین می شوند.

شرکت کنندگان همچنین توانایی های شناختی خود را مورد ارزیابی قرار دادند و اینکه آیا آنها دارای خصوصیات اختلال ASD هستند یا خیر.

 

بزرگسالان مبتلا به اختلال ASD در انتخاب ثابت قدم هستند.

به طور کلی این مطالعه نشان داد که بزرگسالان مبتلا به اختلال ASD ” انتخاب های ثابت تری داشتند ” و تغییرات کمتری نسبت به شرکت کنندگان بدون اختلال ASD در انتخاب خود داشتند. فارمر و همکارانش آزمایش دیگری را برای تأیید یافته ها انجام دادند ، که در آن فقط وظایف را به کسانی دادند که در مقیاس اندازه گیری سنتی اختلال ASD 10 امتیاز بالاتر و یا ۱۰ درصد پایین تر بودند.

نتایج این آزمایشات اولین آزمایش را تأیید کرد: بزرگسالانی که صفات اوتیستیک بیشتری داشتند نسبت به شرکت کنندگانی که در مقیاس اختلال ASD نمره کمتری می گرفتند ، تصمیم به انتخاب منطقی و ثابت تری می گرفتند.

به طور کلی ، این مطالعه نشان می دهد که مبتلایان به اختلال ASD کمتر با تعصبات شناختی در مقایسه با همتایان بدون اختلال ASD خود تحت تأثیر قرار بگیرند. فارمر می گوید: ” افراد مبتلا به اختلال اوتیسم در واقع در انتخاب خود نسبت به جمعیت غیر اوتیستیک سازگارتر هستند. و از منظر اقتصادی این نشان می دهد که افراد مبتلا به اختلال اوتیسم منطقی تر هستند و کمتر تحت تأثیر شیوه ارائه انتخاب قرار می گیرند.”

نویسنده می گوید: ثبات انتخاب در نظریه های اقتصادی معمولی به عنوان یک هنجار در نظر گرفته می شود ، بنابراین کاهش حساسیت در زمینه تظاهرات جدیدی را ارائه می دهد که اختلال اوتیسم از هر نظر یک ” ناتوانی” نیست.

در حقیقت این تحقیق ممکن است آنچه را که گاه به عنوان “شناخت اوتیستیک” از آن یاد می شود و جایگاه اوتیسم را در اقتصاد مدرن روشن می سازد.

” این یافته ها نشان می دهد که افراد مبتلا به اختلال اوتیسم ممکن است نسبت به انتخاب متعصبانه براساس ارائه اطلاعات در مورد کالاها حساسیت کمتری داشته باشند. به عنوان مثال ، از طریق ترفندهای بازاریابی هنگام انتخاب بین محصولات مصرفی.”  جورج دی.فارمر

به استحضار می رساند بهترین مرکز درمان اوتیسم تهران با دو شعبه در پاسداران و سعادت آباد، بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه اختلال اوتیسم در طیف های مختلف، کادری مجرب در زمینه اختلال اوتیسم و مجهز به مداخله های موثر در درمان اوتیسم آماده ارایه خدمات به شما عزیزان می باشد ، لطفا جهت هماهنگی با مرکز تخصصی درمان اوتیسم با شماره های درج شده در قسمت بالای سایت تماس حاصل فرمایید.

آدرس شعبه شرق کلینیک توانبخشی اوتیسم: ابتدای پاسداران، خیابان نگارستان دوم (کاشیها)، خیابان مسجد جامع غدیر خم ، نبش نگارستان چهارم، پلاک ۱۱

با توجه به قرار گرفتن شعبه شرق کاردرمانی در پاسداران و گفتاردرمانی در پاسداران مناسب برای اهالی محله های نیاوران ، فرمانیه ، اقدسیه ، قیطریه ، منظریه ، کامرانیه ، پاسداران ، شهید عراقی ، مینی سیتی ، شهید محلاتی ، شهید بهشتی ، شهید مطهری ، پایدار فرد ، اسلامی ، دولت ، دیباجی ، اختیاریه ، دروس ، قلهک ، شریعتی ، لویزان ، تهرانپارس ، هنگام ، نارمک ، رسالت ، سید خندان و… می باشد.

آدرس شعبه غرب کلینیک توانبخشی اوتیسم: سعادت آباد ، بلوار پاکنژاد بالاتر از تقاطع  سرو غربی ، خیابان سپیدار ، خیابان شکوفه شمالی ، کوچه نظری ، پلاک ۴۷

با توجه به قرار گرفتن شعبه غرب کاردرمانی در جنت آباد و گفتاردرمانی در جنت آباد و دسترسی به اتوبان یادگار امام ، اتوبان نیایش و بلوار پاکنژاد مناسب برای اهالی محله های شهرک غرب ، سعادت آباد ، جنت آباد ، جنت آباد جنوبی ، جنت آباد مرکزی ، جنت آباد شمالی ، اوین ، ولنجک ، ونک ، امیرآباد ، پونک ، شهران ، بلوار فردوس ، صادقیه ، مرزداران ، ستارخان ، شهرآرا ، دهکده المپیک ، دریاچه چیتگر ، تهرانسر ، اسلامشهر ، یافت آباد ، شهریار و … می باشد.

 

شماره تماس مرکز تخصصی اوتیسم:

۰۹۱۲۶۱۱۷۷۴۲-۰۹۳۵۶۱۱۷۷۴۲

 

مقالات مرتبط:

علائم تشخیص اوتیسم چه هستند؟

انواع رفتارهای تکراری در اوتیسم

دلایل اوتیسم چیست؟

آمار و ارقام اوتیسم

درمان اوتیسم

چه درمان هایی به اختلال اوتیسم کمک می کند؟

طب مکمل و جایگزین در اوتیسم

بهترین دکتر تشخیص و ارزیابی اوتیسم

نکاتی برای والدین دارای فرزندان با اختلال طیف اوتیسم

آیا واکسن ها باعث اوتیسم می شوند؟

سندروم آسپرگر

اوتیسم با عملکرد بالا

اختلال خواب در اوتیسم

صرع و اوتیسم: آیا پیوندی وجود دارد؟

اختلال اوتیسم در کودکان و دو زبانه بودن

کودکان مبتلا به اوتیسم و تعامل اجتماعی

کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم برای مقابله با اضطراب

چگونه به کودکان مبتلا به اوتیسم آموزش دهیم؟

رژیم حسی برای اختلال اوتیسم

فعالیت های حسی برای کودکان مبتلا به اوتیسم 

تاثیر رژیم حسی برای کودکان با اختلال اوتیسم چیست؟

تاثیر ماساژ بر کودکان اوتیسم

علائم اختلال اوتیسم در بزرگسالان

مواردیکه شما باید در مورد اوتیسم در بزرگسالان بدانید؟

برخی از باکتری های روده رفتارهای شبه اوتیستیک را در موش کاهش می دهد.

آیا می توان از اختلال اوتیسم جلوگیری کرد؟

آیا داروی سل می تواند به درمان اوتیسم کمک کند؟

 آیا عدم وجود یک پروتئین می تواند علت بروز اختلال اوتیسم را توضیح دهد؟

مایع مغزی نخاعی بعنوان نشانگر بالقوه برای اوتیسم یافت شده است.

قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش دهد.

تب در باردارای با ریسک بالای ابتلا به اوتیسم مرتبط است.

آیا مصرف مولتی ویتامین ها در دوران بارداری می تواند کودکان را از ابتلا به اوتیسم محافظت کند؟

خطر ابتلا به اوتیسم با قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ممنوع در دوران بارداری افزایش می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

ده + 11 =

× پشتیبانی 24 ساعته