وقتی با شخصی آشنا می شوید که مبتلا به سندرم آسپرگر است ، ممکن است بلافاصله متوجه دو مورد شوید. او دقیقاً مانند سایر افراد هوشمند است ، اما در مهارت های اجتماعی مشکل دارد. او همچنین تمایل دارد که روی یک موضوع بصورت وسواسی تمرکز داشته باشد یا بارها و بارها همان رفتارها را انجام دهد. پزشکان قبلاً Asperger را به عنوان یک بیماری جداگانه فکر می کردند. اما در سال ۲۰۱۳ جدیدترین نسخه کتاب استاندارد که کارشناسان بهداشت روان از آن استفاده می کنند ، موسوم به «راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات ذهنی» (DSM-5) ، نحوه طبقه بندی آن را تغییر داده است. امروزه ، سندرم آسپرگر از نظر فنی دیگر به تنهایی تشخیص مجزایی نیست. و بخشی از یک گروه گسترده تر به نام اختلال طیف اوتیسم (ASD) است. این گروه در موضوعات مرتبط با سلامت روان علائم مشترکی دارند با این وجود ، بسیاری از مردم هنوز از اصطلاح Asperger استفاده می کنند. پزشکان آن را یک اختلال طیف اوتیسم با عملکرد بالا می دانند که شدت علائم در آن کمتر است.

DSM-5  همچنین شامل یک تشخیص جدید به نام اختلال ارتباط اجتماعی است که برخی از علائم آن با Asperger همپوشانی دارد. پزشکان از آن برای توصیف افرادی که در صحبت کردن و نوشتن مشکل دارند ، استفاده می کنند ، اما دارای هوش طبیعی هستند.

 

علائم

آسپرگر در اوایل زندگی شروع می شود. اگر شما پدر یا مادر یک کودک آسپرگر هستید ، ممکن است متوجه شوید که او نمی تواند ارتباط چشمی برقرار کند. همچنین ممکن است دریابید که فرزند شما در موقعیت های اجتماعی بی دست و پا به نظر می رسد و نمی داند وقتی کسی با او صحبت می کند چه چیزی بگوید یا چگونه پاسخ دهد. او ممکن است نشانه های اجتماعی را که در افراد دیگر وجود دارد ، مانند زبان بدن یا حرکات چهره ای را نداشته باشد. به عنوان مثال ، او ممکن است متوجه نشود که وقتی کسی اخم می کند او عصبانی است.

نشانه دیگر این است که کودک شما ممکن است عواطف کمی را نشان دهد. او ممکن است هنگام خوشحال شدن بدلیل یک شوخی لبخند نزند. یا ممکن است او با حالت  روباتیک صحبت کند. اگر فرزند شما این شرایط را داشته باشد ، او ممکن است بیشتر اوقات درباره خودش صحبت کند و با شدت زیادی روی یک موضوع واحد مانند سنگ یا آمار فوتبال صحبت کند. و او ممکن است خیلی زیاد خود را تکرار کند ، خصوصاً در موضوعی که به آن علاقه مند باشد. او ممکن است همین حرکتها را بارها و بارها انجام دهد. او همچنین ممکن است تغییر را نپسندد. به عنوان مثال ، او ممکن است هر روز همان غذا را برای صبحانه بخورد یا در روزهای تحصیل  در جابجایی از یک  کلاس به کلاس دیگر مشکل داشته باشد.

 

چگونه می توانید تشخیص بگیرید.

اگر در کودک خود علائمی مشاهده کردید ، پزشک متخصص اطفال خود را ببینید. او می تواند شما را به یکی از متخصصان بهداشت روان که در زمینه ASD تخصص دارد مانند یکی از این موارد ارجاع دهد(بهترین دکتر تشخیص اوتیسم ایران):

روانشناس. او مشکلات را با احساسات و رفتار تشخیص می دهد و درمان می کند.

متخصص مغز و اعصاب کودکان. او شرایط مربوط به مشکلات مغزی را درمان می کند.

متخصص رشد کودکان. وی در زمینه گفتار و زبان و سایر مشکلات رشد تکاملی تخصص دارد.(کاردرمان و گفتاردرمان)

روانپزشک. او در شرایط بهداشت روان تخصص دارد و می تواند برای معالجه آنها دارویی تجویز کند.

این وضعیت اغلب با رویکرد تیمی درمان می شود. این بدان معناست که شما ممکن است بیش از یک پزشک را برای مراقبت از فرزند خود ببینید.

پزشک در مورد رفتار فرزندتان سؤالاتی از شما خواهد کرد ، از جمله:

چه علائمی دارد و چه موقع برای اولین بار متوجه آنها شدید؟

چه زمانی فرزند شما برای اولین بار یاد گرفته است که صحبت کند و چگونه ارتباط برقرار می کند؟

آیا او روی هر موضوع یا فعالیتی متمرکز است؟

آیا او دوست دارد و چگونه با دیگران تعامل دارد؟

سپس او فرزند شما را در موقعیت های مختلف مشاهده می کند تا نوع ارتباط و رفتار کودک را بررسی کند.

 

روش های نوین درمان اوتیسم

درمان در هر کودک متفاوت است ، بنابراین یک رویکرد یک اندازه برای همه وجود ندارد. پزشک ممکن است برای یافتن یکی از روش های درمانی چند روش درمانی را امتحان کند.

درمان ها شامل موارد زیر است:

کاردرمانی در اوتیسم: این فعالیت ها به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می کند که در انجام کارهای روزمره مانند بستن دکمه پیراهن یا نگه داشتن صحیح چنگال توانایی های لازم را کسب کنند. اما می تواند هر چیزی را که مربوط به مدرسه ، کار یا بازی باشد ، در بر بگیرد. توجه و تمرکز بستگی به نیازها و اهداف کودک دارد.درمان یکپارچگی حسی نیز از اهداف کاردرمانی می باشد. کار درمانگران در حوزه مهارت های اجتماعی، مهارت های شناختی، رفتاردرمانی، توانبخشی جسمی حرکتی، پردازش حسی و بازی درمانی آموزش می بینند در نتیجه بخاطر رویکرد کلی نگری که دارند یک بخش مهم و اولیه در درمان و بهبود کودکان دارای اختلال اوتیسم هستند.

آموزش مهارتهای اجتماعی: در گروه ها یا جلسات یک به یک ، درمانگران به کودک خود یاد می دهند که چگونه با دیگران تعامل داشته و خود را با روشهای مناسب تری بیان کند. مهارتهای اجتماعی معمولاً با الگوبرداری از رفتار معمولی به بهترین وجه آموخته می شوند.

گفتاردرمانی در اوتیسم: این به بهبود مهارت های ارتباطی کودک کمک می کند. به عنوان مثال ، او یاد می گیرد که چگونه به جای یک لحن یکنواخت ، از الگوی رو به بالا و پایین استفاده کند. او همچنین در مورد چگونگی ادامه مکالمه دو طرفه و درک علائم اجتماعی مانند حرکات دست و تماس چشمی درس خواهد گرفت.

درمان شناختی رفتاری (CBT): این به فرزند شما کمک می کند تا روش تفکر خود را تغییر دهد ، بنابراین او می تواند احساسات و رفتارهای تکراری خود را بهتر کنترل کند. او قادر خواهد بود تا در مورد چیزهایی مانند طغیان ، ذوب‌آهن و وسواس کنترل کند.

آموزش عملی و تئوری به والدین: بسیاری از همان تکنیک هایی را که فرزندتان می آموزد به شما آموزش داده می شود تا بتوانید در خانه روی مهارت های اجتماعی کار کنید. برخی از خانواده ها همچنین یک مشاور را برای کمک به آنها برای مقابله با چالش های زندگی با شخصی با آسپرگر می بینند.

تحلیل رفتار کاربردی: این تکنیکی است که مهارت های اجتماعی و ارتباطی مثبت را در فرزند شما ترغیب می کند و از رفتارهایی که ترجیح می دهید نبینید ، دلگرم می کند. درمانگر برای کسب نتیجه از تشویق یا “تقویت مثبت” استفاده می کند.

دارو: هیچ دارویی توسط FDA تایید نشده است که به طور خاص اختلالات اسپرگر یا طیف اوتیسم را درمان می کند. اگرچه برخی از داروها می توانند به علائم مرتبط با آن مانند افسردگی و اضطراب کمک کنند. پزشک ممکن است برخی از این موارد را تجویز کند:

مهار کننده های انتخابی مجدد سروتونین  (SSRIs)

داروهای ضد روان پریشی

داروهای محرک

 

با یک درمان درست ، فرزند شما می تواند یاد بگیرد برخی از چالش های اجتماعی و ارتباطی را که با آن روبرو هستید کنترل کند. او می تواند در مدرسه به خوبی عمل کند و در زندگی به موفقیت خود ادامه دهد. به استحضار می رساند مرکز تخصصی درمان اوتیسم با دو شعبه در پاسداران و سعادت آباد، بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه اختلال اوتیسم در طیف های مختلف، کادری مجرب در زمینه اختلال اوتیسم و مجهز به مداخله های موثر در درمان اوتیسم آماده ارایه خدمات به شما عزیزان می باشد ، لطفا جهت هماهنگی با مرکز تخصصی درمان اوتیسم با شماره های درج شده در قسمت بالای سایت تماس حاصل فرمایید.

آدرس شعبه شرق کلینیک توانبخشی اوتیسم: ابتدای پاسداران، خیابان نگارستان دوم (کاشیها)، خیابان مسجد جامع غدیر خم ، نبش نگارستان چهارم، پلاک ۱۱

با توجه به قرار گرفتن شعبه شرق مرکز گفتاردرمانی در پاسداران ، مرکز کاردرمانی در پاسداران مناسب برای اهالی محله های نیاوران ، فرمانیه ، اقدسیه ، قیطریه ، منظریه ، کامرانیه ، پاسداران ، شهید عراقی ، مینی سیتی ، شهید محلاتی ، شهید بهشتی ، شهید مطهری ، پایدار فرد ، اسلامی ، دولت ، دیباجی ، اختیاریه ، دروس ، قلهک ، شریعتی ، لویزان ، تهرانپارس ، هنگام ، نارمک ، رسالت ، سید خندان و… می باشد.

آدرس شعبه غرب کلینیک توانبخشی اوتیسم: سعادت آباد ، بلوار پاکنژاد بالاتر از تقاطع  سرو غربی ، خیابان سپیدار ، خیابان شکوفه شمالی ، کوچه نظری ، پلاک ۴۷

با توجه به قرار گرفتن شعبه غرب مرکز گفتاردرمانی در شهرک غرب ، مرکز کاردرمانی در شهرک غرب و دسترسی به اتوبان یادگار امام ، اتوبان نیایش و بلوار پاکنژاد مناسب برای اهالی محله های شهرک غرب ، سعادت آباد ، جنت آباد ، جنت آباد جنوبی ، جنت آباد مرکزی ، جنت آباد شمالی ، اوین ، ولنجک ، ونک ، امیرآباد ، پونک ، شهران ، بلوار فردوس ، صادقیه ، مرزداران ، ستارخان ، شهرآرا ، دهکده المپیک ، دریاچه چیتگر و … می باشد.

 

شماره تماس مرکز تخصصی اوتیسم:

۰۹۱۲۶۱۱۷۷۴۲-۰۹۳۵۶۱۱۷۷۴۲

 

مقالات مرتبط:

آمار و ارقام اوتیسم

اوتیسم با عملکرد بالا

علائم تشخیص اوتیسم چه هستند؟

انواع اختلال طیف اوتیسم

علائم اختلال اوتیسم در بزرگسالان

انواع رفتارهای تکراری در اوتیسم

دلایل اوتیسم چیست؟

درمان اوتیسم

چه درمان هایی به اختلال اوتیسم کمک می کند؟

طب مکمل و جایگزین در اوتیسم

آیا واکسن ها باعث اوتیسم می شوند؟

اختلال خواب در اوتیسم

صرع و اوتیسم: آیا پیوندی وجود دارد؟

اختلال اوتیسم در کودکان و دو زبانه بودن

کودکان مبتلا به اوتیسم و تعامل اجتماعی

کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم برای مقابله با اضطراب

چگونه به کودکان مبتلا به اوتیسم آموزش دهیم؟

رژیم حسی برای اختلال اوتیسم

فعالیت های حسی برای کودکان مبتلا به اوتیسم 

تاثیر رژیم حسی برای کودکان با اختلال اوتیسم چیست؟

نکاتی برای والدین دارای فرزندان با اختلال طیف اوتیسم

مواردیکه شما باید در مورد اوتیسم در بزرگسالان بدانید؟

افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است در انتخاب های اقتصادی خود منطقی تر عمل کنند.

برخی از باکتری های روده رفتارهای شبه اوتیستیک را در موش کاهش می دهد.

آیا می توان از اختلال اوتیسم جلوگیری کرد؟

آیا داروی سل می تواند به درمان اوتیسم کمک کند؟

 آیا عدم وجود یک پروتئین می تواند علت بروز اختلال اوتیسم را توضیح دهد؟

مایع مغزی نخاعی بعنوان نشانگر بالقوه برای اوتیسم یافت شده است.

قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش دهد.

تب در باردارای با ریسک بالای ابتلا به اوتیسم مرتبط است.

آیا مصرف مولتی ویتامین ها در دوران بارداری می تواند کودکان را از ابتلا به اوتیسم محافظت کند؟

خطر ابتلا به اوتیسم با قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ممنوع در دوران بارداری افزایش می یابد.

۱ دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • یلدا عباسنژاد
    1 سپتامبر 2019 7:55 ب.ظ

    تشخیص زودهنگام و پذیرش آن از جانب ما خانواده ها بسیار مهم هست به همه توصیه میکنم که در صورت تشخیص زود اقدام کنن که سن طلایی فرزندشون نگذره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

2 × سه =

× پشتیبانی 24 ساعته