اگر شما یا فرزندتان به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) مبتلا شده اید، مهم است که به دنبال درمان باشید. اگر فکر می کنید که شما یا فرزندتان مبتلا به اختلال ADHD هستید اما هنوز تشخیص داده نشده اید، در صورت نیاز به تشخیص و درمان از پزشک خود کمک بگیرید.
اختلال ADHD درمان نشده می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در طول زندگی شود. مبتلایان به اختلال ADHD بسیار تکانشگر هستند و از توجه کمی برخوردار هستند و این می تواند موفقیت در مدرسه، محل کار، روابط و سایر جنبه های زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.
در دوران کودکی
کودکان مبتلا به اختلال ADHD درمان نشده ممکن است در خانه و مدرسه با مشکل روبرو شوند. از آنجا که اختلال ADHD می تواند توجه کودکان را در کلاس سخت کند ، یک دانش آموز مبتلا به اختلال نقص توجه (ADHD) بدون درمان ممکن است همه آنچه را که تدریس می کنند ، نیاموزد. آنها ممکن است عقب بیفتند یا نمرات ضعیفی کسب کنند.
کودکان مبتلا به اختلال ADHD ممکن است برای کنترل احساسات خود تلاش کنند. این می تواند مشکلات اجتماعی ایجاد کند. آنها نمی دانند که چگونه اسباب بازی ها را به اشتراک بگذارند ، رعایت نوبت کنند ، با دیگران خوب بازی کنند و یا در موقعیت های خاص به روش صحیح واکنش نشان دهند. بدون معالجه و راهنمایی ، ممکن است آنها در دوست یابی یا حفظ رابطه دوستی مشکل داشته باشند و یا ارتباط با همسالان می تواند برای آنها دشوار باشد ، زیرا بسیاری از کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی درمان نشده نیز دارای عزت نفس پایین یا افسردگی هستند.
کودکان مبتلا به اختلال ADHD درمان نشده می توانند بیش از حد تحریک پذیر و تکانشگر باشند ، بنابراین ممکن است آسیب زیادی ببینند. برخی تحقیقات نشان می دهد که جوانان مبتلا به اختلال ADHD درمان نشده با مصدومیت بیشتر به اتاق اورژانس مراجعه می کنند.
به عنوان نوجوان
اگر اختلال ADHD مورد توجه قرار نگیرد ، نوجوانانی که سالها در مدرسه به طور ضعیفی عمل کرده اند ، احتمالاً نمی توانند به نتیجه مطلوبی دست یابند ، بنابراین ممکن است نمرات ضعیف ادامه یابد. حتی دانش آموزان دارای اختلال ADHD درمان نشده که دوره دبستان را طی کرده اند ممکن است در دوره دبیرستان ، دوره ای که حجم کار شدیدتر است ، مشکل داشته باشند.
نوجوانان مبتلا به اختلال ADHD درمان نشده ممکن است در ارتباط مشکل داشته باشند. آنها ممکن است دوستان زیادی نداشته باشند و ممکن است در دنیای دوست یابی شرایط خوبی نداشته باشند. آنها همچنین به احتمال زیاد در همراهی با والدین خود دچار مشکل هستند.
تنها ماندن می تواند احتمال بروز رفتارهای خطرناک را افزایش دهد ، از جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱. نوشیدن مشروبات الکلی
۲. سیگار کشیدن
۳. مصرف مواد مخدر
۴. انتخاب های جنسی خطرناک
در بین دختران مبتلا به اختلال ADHD که درمان نشده است ، اختلالات خوردن شایع است. برخی از این مشکلات ممکن است با افسردگی یا اعتماد به نفس پایین مرتبط باشد.
هنگامی که آنها به اندازه کافی بزرگ شدند تا گواهینامه رانندگی خود را دریافت کنند ، نوجوانان دارای علائم اختلال نقص توجه و بیش فعالی بدون درمان احتمالاً در پشت فرمان مشکل دارند. آنها ممکن است حوادث رانندگی بیشتری را نسبت به همسالان خود تجربه کنند.
به عنوان بزرگسالان
اگرچه علائم خاصی ممکن است با افزایش سن از بین برود ، اما اختلال ADHD می تواند یک مشکل مادام العمر باشد. در بعضی از افراد اختلال ADHD تا بزرگسالی تشخیص داده نمی شود. برای همه بزرگسالان مبتلا به اختلال ADHD مهم است که بتوانند درمان آن را انجام دهند.
در صورت عدم درمان ، آنها به احتمال زیاد دچار مشکلات اشتغال هستند. حتی اگر آنها بتوانند شغلی پیدا کنند ، ممکن است نتوانند آن را حفظ کنند. آنها همچنین به احتمال زیاد در موارد ذیل مشکل دارند:
۱. به موقع حاضر شدن در محل کار
۲. کار را در مهلت تعیین شده کامل کردن
۳. سازمان یافته ماندن
۴. همراهی با همکاران
۵. پذیرش انتقاد با آرامش
اگر اختلال ADHD را درمان نکرده اید ، احتمالاً مشکلات ارتباطی دارید. ممکن است خیلی احساساتی باشید. ممکن است بیشتر از همسالان خود با دیگران بحث و جدل داشته باشید. ممکن است شریک زندگی یا دوستانتان در گوش دادن به شما مشکل داشته باشند.
افراد مبتلا به اختلال ADHD درمان نشده میزان طلاق بالاتری دارند. همچنین احتمالاً افسرده هستند و یا عزت نفس کمتری دارند. همان رفتارهای مخاطره آمیزی که می تواند به نوجوانان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی درمان نشده آسیب برساند ، در بزرگسالان نیز در همان شرایط تأثیر می گذارد. برای مثال:
۱. نوشیدن مشروبات الکلی
۲. سیگار کشیدن
۳. سوء مصرف مواد مخدر
۴. رابطه جنسی خطرناک
آنها همچنین ممکن است در موارد ذیل دچار مشکل باشند:
۱. حوادث رانندگی
۲. مشکلات قمار
۳. مشکل با قانون
برخی تحقیقات حاکی از آن است که بین ۲۵ تا ۴۰ درصد از زندانیان مبتلا به اختلال ADHD هستند. بسیاری از آنها بدون تشخیص یا بدون درمان هستند. همان تحقیقات نشان می دهد که اگر آن افراد برای اختلال ADHD خود درمانی داشته باشند ، عملی که منجر به زندانی شدن آنها شده است ، ممکن است اتفاق نیفتد.
به استحضار می رساند مرکز تخصصی درمان نقص توجه و بیش فعالی با بیش از ۱۵ سال سابقه، دو شعبه در پاسداران و سعادت آباد، کادری مجرب و تجهیزات روز دنیا بعنوان بهترین مرکز درمان بیش فعالی در تهران آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.
آدرس شعبه شرق: ابتدای پاسداران، خیابان نگارستان دوم (کاشیها)، خیابان مسجد جامع غدیر خم ، نبش نگارستان چهارم، پلاک ۱۱
با توجه به قرار گرفتن شعبه شرق کاردرمانی در سیدخندان و گفتاردرمانی سیدخندان مناسب برای اهالی محله های نیاوران ، فرمانیه ، اقدسیه ، قیطریه ، منظریه ، کامرانیه ، پاسداران ، دولت ، دیباجی ، اختیاریه ، دروس ، قلهک ، شریعتی ، سید خندان ، تهرانپارس ، هنگام ، نارمک ، رسالت ، مجیدیه شمالی ، مجیدیه جنوبی ، ریحانی ، شمس آباد و… می باشد.
آدرس شعبه غرب: سعادت آباد ، بلوار پاکنژاد بالاتر از تقاطع سرو غربی ، خیابان سپیدار ، خیابان شکوفه شمالی ، کوچه نظری پلاک ۴۷
با توجه به قرار گرفتن شعبه غرب کاردرمانی در پونک و گفتاردرمانی در پونک و دسترسی به اتوبان یادگار امام ، اتوبان نیایش و بلوار پاکنژاد مناسب برای اهالی محله های شهرک غرب ، بلوار پاکنژاد ، بلوار دادمان ، بلوار فرهنگ ، بلوار جوریکی ، ایران زمین ، سعادت آباد ، جنت آباد جنوبی ، جنت آباد مرکزی ، جنت آباد شمالی ، اوین ، ولنجک ، ونک ، امیرآباد ، پونک ، شهران ، بلوار فردوس ، صادقیه ، مرزداران ، ستارخان ، شهرآرا و … می باشد.
شماره تماس مرکز تخصصی نقص توجه و بیش فعالی:
۰۹۱۲۶۱۱۷۷۴۲-۰۹۳۵۶۱۱۷۷۴۲
مقالات مرتبط با اختلال نقص توجه و بیش فعالی:
بازی درمانی در کودکان با اختلال ADHD
آب درمانی در اختلال نقص توجه و بیش فعالی
اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا اوتیسم؟
بهترین ویتامین ها و مواد معدنی برای نقص توجه و بیش فعالی
چگونه ورزش به کودکان و نوجوانان با اختلال ADHD کمک می کند؟
آیا بین آفت کش ها و اختلال ADHD ارتباطی وجود دارد.