قبل از اینکه کودکان صحبت کردن را بیاموزد، ورودی هایی را از محیط اطراف خود دریافت می کنند که به رشد مهارت های گفتاری و زبانی آنها کمک می کند. حواس پنجگانه مانند بینایی، شنوایی، لامسه، چشایی و بویایی همگی به کودک کمک می کنند تا در مورد دنیای اطراف خود بیاموزد، حتی قبل از اینکه بتوانند با والدین، مراقبان و سایر افراد زندگی خود ارتباط واضحی برقرار کنند. اگر هر یک از این حواس مختل شود، می تواند تأثیرات عمیقی بر رشد کودکی داشته باشد. امروز می‌خواهیم ببینیم که چگونه اختلال شنوایی می‌تواند بر رشد کودک تأثیر بگذارد و چگونه گفتار درمانی می تواند به کودکان کم شنوا کمک کند. پس برای کسب آگاهی بیشتر در خصوص گفتاردرمانی برای کودکان کم شنوا به خواندن مطلب ادامه دهید.

گفتاردرمانی برای کودکان کم شنوا

اختلال شنوایی چیست؟

اختلال شنوایی زمانی است که شنوایی فرد مشکل دارد. می تواند از خفیف تا شدید باشد. کودکان مبتلا به کم شنوایی خفیف معمولاً می توانند آنچه گفته می شود را درک کنند. با این حال ممکن است برخی صداها یا جزئیات را از دست بدهند. کسانی که کم شنوایی خفیف دارند نیز ممکن است در گوش دادن در مکان هایی که بیش از حد پر سر و صدا یا با حواس پرتی زیاد است مشکل داشته باشند.

کودکانی که ناشنوا هستند اصلا قادر به شنیدن نیستند. در حالی که ناشنوا به دنیا آمدن در کودکان بسیار رایج است اما ممکن است کودک شنوایی خود را به دلیل تعدادی از شرایط دیگر مانند آسیب تروماتیک مغزی کودکان از دست بدهند.

مرکز گفتاردرمانی کودکان کم شنوا

آیا اختلال شنوایی می تواند بر رشد گفتار کودک تأثیر بگذارد؟

بخش بزرگی از یادگیری صحبت کردن برای فرزند شما شامل شنیدن صحبت های اطرافیان است. اگر کودک یک اختلال شنوایی خفیف دارد، ممکن است نتواند صداهای خاصی را بشنود به خصوص می توان به صداهای بلندتر مانند ث، ش، ت، ف و س اشاره کرد. با توجه به فرکانس نمایش این صداها در زبان، نشنیدن آنها می تواند یادگیری صحبت کردن را بسیار دشوار کند. این همچنین می‌تواند منجر به مشکلات یادگیری نحوه خواندن، مهارت‌های اجتماعی و عملکرد در مدرسه شود. وقتی کودک کم شنوایی شدید دارد یا ناشنوا است، کار را بسیار سخت تر می کند.

بهترین گفتاردرمان کودکان کم شنوا

چگونه گفتار درمانی به کودکان کم شنوا کمک می کند؟

اگر کودک با کم شنوایی مواجه است باید شنوایی او را توسط یک متخصص شنوایی شناس بررسی کنید تا میزان این مشکل مشخص شود. این امر بسیار مهم است زیرا کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم یا اختلال پردازش حسی نیز ممکن است به نظر مشکل شنوایی داشته باشند، اما علائم آنها ربطی به هم ندارند. اگر فرزندتان دچار اختلال شنوایی نیست، ارزیابی درمانی کودکان می‌تواند کمک کند تا متوجه شوید که چه چیزی باعث این علائم شده است. با این حال اگر کودک شما دچار اختلال شنوایی است، گفتار درمانی برای کودکان کم شنوا می تواند به کودک شما کمک کند. در زیر به بررسی راهکارهای گفتاردرمانی برای کودکان کم شنوا می پردازیم:

۱. تصمیم گیری در مورد دستگاه تقویت صدا

یکی از گزینه‌هایی که می‌تواند برای افراد کم‌شنوایی مفید باشد، استفاده از دستگاه‌های تقویت‌کننده صدا مانند سمعک یا کاشت حلزون است. فناوری مورد استفاده برای این دستگاه ها به طور مداوم در حال بهبود است و می توان آنها را برای نوزادان سه تا چهار هفته ای ساخت. دکتر متخصص گفتاردرمانی می تواند با شما همکاری کند تا میزان کم شنوایی فرزندتان را ارزیابی کرده و بهترین گزینه ها را برای کودک و خانواده تان به شما نشان دهد.

۲. تصمیم گیری در مورد گفتار در مقابل زبان اشاره

تصمیم دیگری که متخصص گفتار درمانی باید بگیرید نحوه برقراری ارتباط با فرزندتان است. بسته به موقعیت، ممکن است تصمیم بگیرید که از گفتار، زبان اشاره یا ترکیبی از این روش ها استفاده کنید. رویکرد شنوایی شفاهی درمانی بر این متمرکز است که کودک از مهارت های گوش دادن خود برای یادگیری نحوه صحبت کردن استفاده کند.

گزینه دیگر فقط رویکرد زبان اشاره است. این معمولاً در خانواده‌های درون جامعه ناشنوایان و در خانواده‌هایی که والدین و مراقبان خود ناشنوا هستند استفاده می‌شود. در نهایت رویکردهای ترکیبی دقیقاً همان چیزی است که به نظر می رسد و جنبه های زبان گفتاری را با زبان اشاره و سایر پشتیبانی های بصری ترکیب می کند.

۳. تصمیم گیری در مورد AAC

AAC مخفف ارتباط تقویتی و جایگزین است و می تواند برای کمک به بهبود توانایی های ارتباطی فرزندتان استفاده شود. این روش‌ها را می‌توان به گزینه‌های بدون فناوری، فناوری پایین و فناوری پیشرفته گروه‌بندی کرد. هیچ گزینه فنی به چیزهایی مانند حرکات، املای انگشت، زبان بدن و حالات چهره متکی نیست. ارتباطات با تکنولوژی پایین می تواند شامل تابلوهای تصویر و ارتباطات، طراحی و نوشتن باشد. در نهایت گزینه‌های فناوری پیشرفته برای ارتباطات تقویت ‌کننده معمولاً از یک برنامه در رایانه، تبلت یا تلفن هوشمند استفاده می ‌کنند.

۴. سایر راه حل های گفتار درمانی

برخی دیگر از راه حل های گفتاردرمانی برای کودکان دارای اختلال شنوایی می تواند شامل گفتار درمانی شنوایی شفاهی (یا مبتنی بر شنوایی) و رویکرد ارتباط کلی باشد. هدف رویکرد شنوایی شفاهی بهینه ‌سازی استفاده از دستگاه‌های شنوایی و لب‌خوانی است اما استفاده از زبان اشاره را حذف می‌کند. هدف این رویکرد این است که کودک بتواند به طور کامل در یک جامعه شنوایی عمل کند.

یک رویکرد ارتباط جامع از ترکیبی از زبان اشاره، زبان گفتاری و روش‌های ارتباطی جایگزین مانند دستگاه‌های تولید گفتار یا تابلوهای تصویر استفاده می‌کند. در مواردی که از رویکرد ارتباط کلی استفاده می‌شود، خانواده‌ها این اختیار را پیدا می‌کنند که با جنبه‌هایی مانند وسایل گفتاری، زبان اشاره و دیگر شیوه‌های ارتباطی دیگر راحت شوند.

بهترین گفتاردرمانی کودک کم شنوا

قرار ملاقات خود را با بهترین مرکز گفتاردرمانی کودکان کم شنوا رزرو کنید.

کلینیک توانبخشی دکتر حسینی سیانکی، تیمی متشکل از درمانگران با تجربه است که در زمینه ارائه خدمات گفتار درمانی، کار درمانی و روانشناسی برای کودکان، نوجوانان و خانواده‌های آن‌ها متخصص هستند و برای رسیدن به اهداف رشدی و سلامتی مراجعین خود تلاش می‌کنند.

-آیا فرزندان شما علائمی از خود نشان می دهند که ممکن است کم شنوایی داشته باشند؟

-آیا به نظر می رسد وقتی مردم با آنها صحبت می کنند در توجه کردن مشکل دارند؟

-شاید آنها به صداها آنطور که شما انتظار دارید واکنش نشان نمی دهند.

-یا نگران هستید زیرا آنها باید قبل تر شروع به صحبت می کردند، اما به نظر می رسد در این زمینه تاخیر دارند.

تیم مرکز تخصصی گفتاردرمانی کودکان کم شنوا خدمات گفتار درمانی را در منطقه پاسداران و سعادت آباد تهران ارائه می دهد. یک قرار ملاقات رزرو کنید و به خانواده خود کمک کنید تا امروز با فرزندتان بهتر ارتباط برقرار کنید. اگر آماده انجام گام بعدی هستید، امروز برای مشاوره تلفنی رایگان با مراکز و کلینیک های ما تماس بگیرید.

 

مقاله های مرتبط

درمان اختلال پردازش شنوایی

علت دیر حرف زدن کودکان چیست؟

حس شنوایی و پردازش حس شنوایی

پنج راه برای کمک به کودکان کم شنوا

مواردیکه در مورد حساسیت شنوایی باید بدانیم.

اختلالات پردازش شنیداری مرکزی و صوت درمانی

نقش گفتار درمانی در بیماران مبتلا به آسیب شنوایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

2 × 1 =

× پشتیبانی 24 ساعته