نقص توجه یکی از اختلالات رایجی است که بسیاری از کودکان درگیر آن هستند و در بزرگسالی نیز می تواند مشکلات زیادی را برای آنها به همراه داشته باشد. تمرینات نقص توجه می توانند به میزان بسیار زیادی روی برطرف کردن مشکلات اخلاقی و رفتاری و بسیاری از مشکلات دیگر در افرادی که با این اختلال درگیر هستند تاثیرگذار باشند. آشنایی با تمرینات نقص توجه می تواند مزایای بسیار زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. ما در این مطلب قصد داریم به معرفی برخی از رایج ترین تمرینات نقص توجه بپردازیم و اطلاعات جامع و کاملی را در خصوص این موضوع در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر شما هم علاقه مند به برطرف کردن مشکلات مربوط به اختلال نقص توجه هستید به شما پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.

تمرینات نقص توجه

انجام ورزش های مختلف از مهم ترین تمرینات نقص توجه

اثرات ورزش برای طولانی مدت باقی می مانند، درست مانند دارو که با مصرف آن برای مدت زمان طولانی حال شما خوب است. به همین علت شما می توانید به ورزش کردن به عنوان یک دوز از دارویی که مصرف می کنید نگاه کنید. یک فعالیت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه ای می تواند در طول هفته تاثیر بسیار زیادی روی اختلال نقص توجه داشته باشد و شرایط رفتاری بهتری را برای فرد به همراه داشته باشد. تمرینات نقص توجهی که شما انتخاب می کنید کاملا به خود شما بستگی دارد و شما تنها باید سعی کنید تمریناتی با سطح متوسط را انتخاب کنید. در طول تمرین باید به این نکته دقت داشته باشید که ضربان قلب شما به اندازه کافی بالا برود، سخت تر و سریع تر نفس بکشید، عرق کنید و عضلات شما احساس خستگی داشته باشند. اگر مطمئن نیستید که ورزش شما چقدر باید سنگین باشد به شما پیشنهاد می کنیم حتما با یک متخصص در این حوزه مشورت داشته باشید.

انجام ورزش های مختلف از مهم ترین تمرینات نقص توجه

فعالیت هایی با ریتم متوالی از بهترین تمرینات نقص توجه

یکی از مهم ترین تمرینات نقص توجه که می توانید برای کودکان انجام دهید فعالیت هایی است که دارای ریتم های متوالی هستند. این فعالیت ها می توانند شامل انواع بازی های کامپیوتری یا فعالیت هایی مانند رقص باشند. رقصیدن با آهنگ های مختلف می تواند به کودکانی که با مشکلات مربوط به نقص توجه درگیر هستند کمک کند تا دقت و سرعت خود را به میزان زیادی افزایش دهند. تعیین توالی های مختلف در ریتم آهنگ ها می تواند برای این کودکان بسیار چالش برانگیز باشد و در نتیجه باعث شود تا آنها بتوانند به مشکلات نقص توجه خود غلبه کنند. نکته مهم دیگر این است که تمرینات ایروبیک نیز می توانند به میزان زیادی روی بهبود مهارت های توجه و تمرکز این کودکان تاثیرگذار باشند.

فعالیت هایی با ریتم متوالی از بهترین تمرینات نقص توجه

بازی های داستانی مناسب برای نقص توجه

از دیگر تمرینات نقص توجه که امروزه می توانید برای کودکانی که با این مشکل درگیر هستند مورد استفاده قرار دهید بازی های داستانی است که مبتنی بر یک داستان می باشند. برای این که این فعالیت ها را انجام دهید نیازمند یک داستان تخیلی جذاب هستید که کودک را درگیر خود کند. برای این کار می توانید از کتاب داستان های خود کودک نیز کمک بگیرید. این فعالیت ها به این شکل هستند که شما ابتدا بخشی از داستان را برای او می خوانید و سپس از او می خواهید که ادامه داستان را برای شما حدس بزند. البته نیاز است تا شما در طول این مسیر به او کمک کرده و او را راهنمایی کنید چرا که ممکن است گاهی اوقات کودک از مسیر داستان خارج شود. زمانی که دیدید کودک نمی تواند ادامه داستان را حدس بزند بخش دیگری از داستان را نیز برای او بخوانید تا کم کم بتواند ادامه داستان را حدس بزند.

بازی های داستانی مناسب برای نقص توجه

هزارتو یا ماز از دیگر تمرینات نقص توجه

هزارتوها یا ماز یکی از بازی های بسیار جذابی هستند که تقریبا تمام کودکان علاقه زیادی به آنها دارند چرا که می تواند مهارت های فکری آنها را به میزان زیادی به چالش بکشد. این بازی ها را می توان از مهم ترین تمرینات نقص توجه نیز به شمار آورد چرا که کودک برای حل کردن این هزارتوها نیازمند این است که توجه و تمرکز خود را حفظ کند. اگر کودک شما به میزان زیادی با مشکلات مربوط به نقص توجه درگیر است می توانید از مازهای ساده کار خود را شروع کنید و رفته رفته سطح پیچیدگی آنها را افزایش دهید. این بازی می تواند مهارت هایی از قبیل سرعت عمل، دقت بالا، تمرکز روی مسائل و … را در کودکان ارتقاء دهد.

هزارتو یا ماز از دیگر تمرینات نقص توجه

تمرینات رزمی برای کودکان با مشکل نقص توجه

به گفته بسیاری از متخصصان حوزه بیش فعالی و نقص توجه تمرینات و ورزش های رزمی می توانند به میزان زیادی روی حفظ توجه و تمرکز در کودکان کمک کنند و یکی از بهترین تمرینات نقص توجه به شمار می آیند. ورزش هایی مانند کاراته، تکواندو و … همگی دارای مزایای بسیار زیادی برای کودکانی که با اختلال نقص توجه درگیر هستند می باشند. کودکان با ورزش های رزمی می توانند مهارت های مربوط به تمرکز، توجه روی مسائل مختلف، تعادل، زمان بندی درست برای انجام کارها و فعالیت های بدنی مختلف، حافظه، پیامدهای اعمالی که انجام می دهند و … را بهبود دهند. به همین علت است که امروزه بیشتر متخصصانی که در حوزه نقص توجه و اختلالات مرتبط با آن فعالیت دارند پیشنهاد می کنند که کودکان حتما از ورزش های رزمی و مزایای این ورزش ها نهایت بهره را ببرند.

تمرینات رزمی برای کودکان با مشکل نقص توجه

برای تقویت توجه پازل حل کنید.

تمرینات نقص توجه تنها به مواردی که در بخش های قبلی بیان کردیم خلاصه نمی شوند و شما می توانید از بازی ها و فعالیت های دیگری نیز به عنوان تمرینات نقص توجه استفاده کنید. یکی از این فعالیت ها پازل حل کردن است که کودکان نیز علاقه زیادی به آن دارند. برای حل کردن یک پازل کودکان نیازمند توجه و دقت بسیار بالایی هستند و همین عامل نیز باعث می شود تا بیاموزند که چگونه باید با مشکلات نقص توجه مقابله کنند. پازل حل کردن نه تنها می تواند به میزان زیادی به درمان نقص توجه کمک کند بلکه می تواند روی سایر مهارت های کودکان نیز تاثیرگذار باشد که از جمله این مهارت ها می توان به مهارت های برنامه ریزی، انجام دستورالعمل های متوالی، سرعت پردازش و … اشاره کرد.

برای تقویت توجه پازل حل کنید.

ورزش های گروهی به عنوان تمرینات نقص توجه

در بخش های قبلی درباره اهمیت ورزش کردن به عنوان یکی از تمرینات نقص توجه صحبت کردیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم. با این حال این ورزش ها به عنوان ورزش های انفرادی شناخته می شوند. دسته دیگری از ورزش ها که می توانند به میزان زیادی روی برطرف کردن مشکلات نقص توجه در کودکان و حتی بزرگسالان تاثیرگذار باشند ورزش های گروهی هستند. در ورزش های گروهی فرد مجبور است تا خود را با سایر هم تیمی های خود تطبیق دهد و بتواند با آنها به صورت هماهنگ عمل کند. این کار نیازمند توجه و تمرکز بسیار بالایی است و به همین علت نیز می تواند به میزان زیادی روی مهارت های غلبه بر نقص توجه تاثیر بگذارد. پس اگر کودک شما هم با چنین مشکلاتی درگیر است به شما پیشنهاد می کنیم او را در کلاس های ورزش های گروهی ثبت نام کرده و تشویق کنید تا در این کلاس ها حضور پیدا کند.

ورزش های گروهی به عنوان تمرینات نقص توجه

پدل بال یکی از مهم ترین تمرینات نقص توجه

یکی از بازی های جذابی که می توانید برای غلبه بر نقص توجه انجام دهید بازی پدل بال است. در این بازی از یک راکت مانند راکت تنیس روی میز استفاده می شود که یک توپ با استفاده از کش به آن متصل شده است. کودک باید توپ را با راکت بزند و سپس خود را تنظیم کند تا زمانی که توپ باز می گردد مجددا بتواند با استفاده از راکت به آن ضربه بزند. این بازی می تواند به عنوان یکی از تمرینات نقص توجه شناخته شود و تاثیر بسیار زیادی روی کودکانی که با مشکل نقص توجه درگیر هستند داشته باشد. اگر برای کودک در ابتدا سخت است که این بازی را انجام دهد می تواند با زمین بازی کند تا زمانی که بتواند مهارت خود را ارتقاء داده و به سمت هوا به توپ ضربه بزند.

 

پدل بال یکی از مهم ترین تمرینات نقص توجه

 

صحبت پایانی

نقص توجه یکی از اختلالات رایجی است که امروزه افراد زیادی درگیر آن هستند و در بسیاری از موارد ممکن است مشکلات و علائم ناشی از آن در بزرگسالی نیز افراد را دچار مشکل و چالش کند. تمرینات نقص توجه که ما در این مطلب بیان کردیم از جمله بهترین تمریناتی هستند که برای غلبه بر مشکلات ناشی از بیش فعالی در دوران کودکی و در برخی از مواقع در نوجوانی و جوانی نیز می توان آنها را انجام داد. اگر شما هم علاقه مند هستید تا اطلاعات خود را درباره اختلال نقص توجه افزایش دهید و با فعالیت های بیشتری در این زمینه آشنا شوید که می توانند تاثیر زیادی روی درمان و کنترل این اختلال داشته باشند به شما پیشنهاد می کنیم حتما از خدماتی که ما در کلینیک تخصصی خود به شما ارائه می دهیم استفاده کنید.

 

مقاله های مرتبط

آینده کودکان بیش فعال

بیش فعالی یا نقص توجه

توجه و تمرکز و انواع توجه

کاردرمانی در نقص توجه

اگر بیش فعالی درمان نشود!

کاردرمانی در بیش فعالی کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

ماساژ درمانی برای بیش فعالی

زندگی اجتماعی کودکان بیش فعال

بازی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

بازی درمانی در کودکان با اختلال ADHD

نقش والدین در درمان بیش فعالی کودکان

اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا اوتیسم؟

اختلال بیش فعالی تا چه سنی ادامه دارد؟

توجه و تمرکز در کودکان و مشکلات مربوط به آن

آلرژی دوران بارداری با اختلال اوتیسم و ADHD مرتبط است.

آیا بین آفت کش ها و اختلال ADHD ارتباطی وجود دارد؟

خطرات ناشی از عدم درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی

مشکلاتی که می تواند به معنای اختلال ADHD در بزرگسالان باشد. 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

20 − 2 =

× پشتیبانی 24 ساعته