لکنت زبان یا اختلال روانی در شروع دوران کودکی قابل درمان است. افراد ممکن است به دلیل جهش های ژنتیکی ارثی مستعد لکنت باشند. بنابراین هیچ آسیب شناس گفتار و زبان (SLP) یا گفتار درمانگری نمی تواند درمان لکنت زبان را تضمین کند. بنابراین چرا باید به یک گفتار درمانگر مراجعه کنید؟ چرا باید زمان و هزینه خود را صرف شرکت در جلسات گفتاردرمانی کنید، در صورتی که هیچ درمان تضمینی برای لکنت زبان وجود ندارد؟ همه اینها سؤالات معتبری هستند که همه والدین، افرادی که لکنت دارند و حتی کودکان قبل از شرکت در گفتار درمانی می پرسند. برای پاسخ به همه این سوالات با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

۱۸ سوال در مورد درمان لکنت زبان

۱. چرا باید به یک آسیب شناس گفتار و زبان مراجعه کنم؟

آسیب شناسان گفتار و زبان یا گفتار درمانگران متخصصان آموزش دیده ای هستند که می توانند به ارزیابی اختلالات ناروانی در شروع دوران کودکی و اختلالات ارتباطی کمک کنند. تشخیص لکنت به چندین پارامتر نیاز دارد. متخصص ممکن است بخواهد شدت ناهماهنگی را به همراه بروز رفتار ثانویه قبل از اینکه بتواند یک برنامه درمانی ارائه دهد، ارزیابی کند.

شما می توانید انتظار برنامه های درمانی شخصی را داشته باشید. متخصص گفتاردرمانی همچنین ممکن است بتواند توضیح دهد که چرا ممکن است به مشاوره روانشناختی یا درمان شناختی رفتاری (CBT) نیاز داشته باشید. روان درمانی و گفتار درمانی ممکن است برای کمک به فرد برای غلبه بر ترس، شرم و خجالت ناشی از لکنت با هم کار کنند. ممکن است فرد بتواند اعتماد به نفس کافی برای صحبت راحت در جمع به دست آورد.

۲. آیا واقعاً به درمان لکنت نیاز دارم؟

آیا از دوران کودکی لکنت زبان داشتید؟ یا آیا اخیراً شروع به لکنت زبان کرده اید و در چند هفته گذشته ادامه داشته است؟ هر دو مورد توجه آسیب شناسان گفتار و زبان را می طلبد. لکنت در بزرگسالان چند عاملی است و متخصص باید قبل از شروع درمان لکنت، هرگونه نگرانی سلامتی را رد کند. اگر در مورد شروع درمان لکنت مطمئن نیستید، وقت آن است که در نظر بگیرید که آیا لکنت بر کیفیت زندگی شما تأثیر می گذارد یا خیر، لکنت ممکن است:

-شما را از صحبت در موقعیت های اجتماعی باز دارد.

-باعث می شود از ملاقات با دوستان یا همکاران خودداری کنید.

-شما را از صحبت در طول جلسات و ارائه‌ها بازدارد.

-در موقعیت‌های سخنرانی عمومی باعث اضطراب و ترس شود.

-از دست دادن عزت نفس و اعتماد بنفس ایجاد کنید.

اینها همه نشانگر این هستند که شما برای ناروانی گفتار خود به درمان نیاز دارید.

۳. آیا می توانم درمان لکنت زبان را از راه دور دریافت کنم؟

چندین گفتار درمانگر در حال حاضر مشاوره های ویدئویی را برای مراجعین خود ارائه می دهند. آنها تمام تلاش خود را می کنند تا از طریق مشاوره از راه دور به درمان مراجعان بصورت مستمر ادامه دهند.

می توانید جلساتی را با یک گفتاردرمانگر درخواست کنید. او لکنت شما را ارزیابی می کند، شما را راهنمایی می کند و تمرینات گفتاری را به شما آموزش می دهد. آنها پیشرفت شما را زیر نظر خواهند داشت.

جدا از جلسات ویدیویی، می‌توانید درمان لکنت مبتنی بر برنامه را نیز انتخاب کنید. شما می توانید پیشرفت خود را از طریق همان پلتفرم پیگیری کنید. تا زمانی که تلفن هوشمند، لپ تاپ یا رایانه شخصی خود را در اختیار دارید، درمان لکنت از راه دور کاملاً ممکن است.

لکنت زبان چگونه درمان می شود؟

۴. آیا درمان لکنت از راه دور به خوبی درمان در کلینیک عمل می کند؟

درمان لکنت از راه دور تا حد قابل توجهی بر پیشرفت و میزان موفقیت شما تأثیر می گذارد. تنظیم برنامه درون کلینیک معمولاً به یک پزشک نیاز دارد که برای تعیین شدت و تأثیر لکنت با مراجعه کننده در تعامل است. هیچ دلیلی وجود ندارد که چرا درمان از راه دور یا ویدئو درمانی باید این فرآیند را به چالش بکشد. با این حال به سطح راحتی پزشک با فناوری و کمک به فرد از راه دور بستگی دارد.

همیشه قبل از ثبت نام برای درمان لکنت، تجربه یک گفتار درمانگر را به طور کامل جویا شوید. امروزه اکثر درمانگران و همچنین مشاوران خدمات خود را از طریق تماس تصویری ارائه می کنند. شما باید بتوانید از مزایای لکنت درمانی لذت ببرید، چه خدمات در کلینیک یا خدمات درمان از راه دور را انتخاب کنید.

۵. آیا درمان لکنت به من ۱۰۰% تسلط می دهد؟

با تبلیغات متعددی برای درمان لکنت و گفتار درمانی مواجه خواهید شد که تسلط ۱۰۰% را تضمین می کند. هیچ گفتاردرمانی نمی‌تواند درمان لکنت را بدون توجه به تجربه، آموزش و روش‌هایش تضمین کند. هدف لکنت درمانی باید کاهش لکنت باشد. این بدان معناست که ممکن است بتوانید بدون ترس از لکنت صحبت کنید و به راحتی لکنت زبان داشته باشید.

برای کودکان کوچکتر، به ویژه کودکان خردسال، ممکن است بتوان لکنت را معکوس کرد و گفتار روان را از طریق درمان غیرمستقیم (و گاهی اوقات مستقیم) بازیابی کرد. یک گفتار درمان خوب تکنیک‌های اصلاح لکنت و شکل دادن به روانی را به شما آموزش می‌دهد که صحبت کردن را آسان‌تر و بدن ترس می‌کند. با این حال لکنت یک اختلال چند عاملی است که هیچ درمان کاملی ندارد. بنابراین هیچ درمانی برای لکنت نمی تواند ۱۰۰% درمان کامل را صرف نظر از سن آنها تضمین کند.

۶. کودک پیش دبستانی من لکنت دارد، آیا باید او را برای درمان لکنت ببرم؟

کودکان ۱۸ ماهه ممکن است علائم لکنت را نشان دهند. تقریباً همه کودکان در حین یادگیری کلمات بزرگتر و تشکیل جملات پیچیده، سطح معینی از ناروانی را نشان می دهند. با این وجود اگر کودک در سنین پیش دبستانی در معرض خطر بالای ابتلا به لکنت است، باید در نظر داشته باشید که او را نزد یک دکتر متخصص گفتاردرمانی ببرید. در اینجا چند عامل وجود دارد که احتمال ایجاد ناروانی را در دوران کودکی افزایش می دهد:

-کودک بیش از ۶ ماه است که لکنت دارد.

-کودک پسر است.

-یک نفر در خانواده است که لکنت زبان دارد.

کودک ممکن است شرایط یا اختلالات دیگری نیز داشته باشد (اختلال طیف اوتیسم، ADHD، سندرم تورت یا سندرم داون).

درمان لکنت چگونه است؟

۷. گزینه های درمانی برای کودک که به تازگی شروع به لکنت کرده است چیست؟

معمولاً کودکان خردسال هنگام یادگیری و استفاده از کلمات بزرگ‌تر، ناروانی معمولی نشان می‌دهند. به طور معمول، ۷۵٪ از این کودکان در عرض چند هفته یا چند ماه به گفتار روان باز می گردند. با این حال اگر فرزند شما دارای هر یک از عوامل خطری است که در بالا ذکر کردیم، ممکن است لازم باشد با یک آسیب شناس گفتار و زبان که تجربه درمان کودکان لکنت زبان را دارد، تماس بگیرید.

یکی از محبوب ترین رویکردها برای درمان لکنت در جوانان، برنامه Lidcombe است. این یک برنامه شرطی سازی عامل است که رویکردی غیرمستقیم دارد. برنامه Lidcombe به والدین می آموزد که گفتار روان کودک را تقویت کنند. این یک رویکرد غیرمستقیم گفتار درمانی است که همچنین به والدین می آموزد که در صورت لزوم لکنت کودک را اصلاح کنند. این به والدین می آموزد که چگونه تقاضاهای گفتار کودک را کاهش دهند. تحقیقات نشان می دهد که استفاده از روش های گفتار درمانی غیر مستقیم مانند برنامه Lidcombe بهترین نتایج را برای کودکان دارد.

۸. آیا لکنت کودک خردسال می تواند خود به خود برطرف شود؟

لکنت ممکن است در هر زمانی بین ۱۸ ماهگی تا ۵ سالگی ظاهر شود. حدود ۷۵ درصد از کودکان خردسال که شروع به لکنت زبان می کنند بدون مداخله حرفه ای بهبود می یابند. با این حال اگر کودک شما بیش از ۶ ماه (۲۶ هفته) لکنت داشته باشد باید به یک دکتر متخصص لکنت زبان مراجعه کنید.

هر چه کودک مدت طولانی تری لکنت داشته باشد، بدون هیچ کمک حرفه ای احتمال کمتری دارد که از لکنت رشد کند.وحدود ۲۵ درصد از کودکانی که از سنین پایین شروع به لکنت می کنند، در طول زندگی خود به لکنت ادامه می دهند. آنها دارای چیزی هستند که کارشناسان از آن به عنوان اختلال روانی شروع دوران کودکی یا لکنت رشدی یاد می کنند.

تشخیص لکنت رشدی جدا از ناروانی های گاه به گاه دوران کودکی دشوار است. بنابراین اگر کودک برای چند هفته علائم و نشانه های لکنت را نشان می دهد، همیشه مطمئن تر است که با یک گفتار درمانگر مشورت کنید.

۹. من در گفتار درمانی شرکت کرده ام و گفتارم بهبود یافته است. آیا باید به برنامه درمانی لکنت خود ادامه دهم؟

گفتار درمانی فرآیندی آهسته اما پیوسته است. هنگامی که تعدادی از تکنیک‌های اصلاح لکنت و شکل دادن به روان را یاد گرفتید، باید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و گفتار شما نسبتاً نرم‌تر می‌شود. قطع ناگهانی گفتار درمانی ممکن است احتمال عود را افزایش دهد. ممکن است بخواهید تمرینات گفتاری خود را روزانه برای مدت زمان مشخصی ادامه دهید، حتی زمانی که گفتار شما بهبود قابل توجهی را نشان می دهد.

نزدیک به ۸۰ درصد از افرادی که لکنت دارند ممکن است پس از تکمیل درمان، لکنت آنها دوباره عود کند. زمانی که فردی که لکنت دارد تمرینات گفتاری را متوقف می کند، یا در اصلاح و نظارت بر گفتار خود ناکام می ماند، برگشت رایج است. ترک درمان لکنت یا گفتار درمانی احتمال عود را افزایش می دهد. اگر احساس بی انگیزگی، بی حوصلگی یا بی علاقگی به درمان فعلی دارید، همیشه با درمانگر خود صحبت کنید.

بهترین دکتر لکنت زبان در تهران

۱۰. من بزرگسالی هستم که لکنت دارد. چگونه می توانم به درمان لکنت دسترسی داشته باشم؟

امروزه راه های مختلفی وجود دارد که از طریق آنها ممکن است به درمان لکنت دسترسی پیدا کنید. می‌توانید وارد یک کلینیک شوید، گفتاردرمانی آنلاین را انتخاب کنید یا برنامه‌ای را انتخاب کنید که بتوانید به راحتی در منزل استفاده کنید.

اگر در شهر زندگی می کنید، ممکن است یک کلینیک گفتار درمانی پیدا کنید که می تواند شما را در مورد گزینه های درمان لکنت شما مطلع کند. جدای از آن، همچنین می‌توانید لکنت درمانی خود را در یک برنامه گفتار درمانی معتبر و شناخته شده مانند مرکز تخصصی درمان لکنت زبان شروع کنید. می‌توانید به یادگیری و تمرین تمرین‌های گفتاری ادامه دهید و می‌توانید پیشرفت خود را در همان پلتفرم دنبال کنید.

۱۱. به عنوان یک بزرگسال، چه انتظاری از درمان لکنت دارم؟

 درمان، لکنت زبان شما را بطور جادویی درمان نمی کند. با این حال در اینجا چند چیز وجود دارد که می توانید از درمان لکنت زبان خود انتظار داشته باشید:

-روش‌های جدیدی برای غلبه بر موانع خود خواهید آموخت.

-راه های جدیدی را برای صحبت کردن به راحتی و با تلاش کمتر کشف خواهید کرد.

-گفتاردرمان به شما می آموزد که چگونه بر احساسات منفی که ممکن است با لکنت ظاهر شوند، غلبه کنید.

-یاد خواهید گرفت که چگونه برای ترس، اضطراب، شرم و افسردگی خود از متخصص کمک بخواهید و کجا آن را بیابید.

احتمالاً چند هفته یا حتی یک ماه طول می کشد تا متوجه بهبودی در گفتار خود شوید. ممکن است پس از یک دور فشرده گفتار درمانی برای چند هفته، بهبود قابل توجهی در تسلط و اعتماد به نفس خود مشاهده کنید. گفتار درمانگر از شما می خواهد که تمرینات گفتاری خود را برای جلوگیری از برگشت لکنت تمرین کنید. ممکن است پس از شروع درمان لکنت برای بزرگسالان، عزت نفس و اعتماد به نفس خود را دوباره کشف کنید.

۱۲. آیا کمک حرفه ای برای کودکانی که چند ماه یا چند سال لکنت دارند وجود دارد؟

درمان لکنت برای کودکان در هر سنی در دسترس است. رویکردهای درمانی ممکن است بسته به سن کودک، شدت لکنت و سطح پریشانی کودک متفاوت باشد. می توانید با یک گفتاردرمانگر که منحصراً با کودکان کار می کند تماس بگیرید. اگر فرزندتان از لکنت زبان خود آگاه است و به خاطر آن دچار ناراحتی می شود، ممکن است لازم باشد با یک مشاور روانشناسی نیز تماس بگیرید.

برای درمان لکنت زبان چه کنیم؟

۱۳. آیا درمان لکنت به فرزند من کمک می کند تا با قلدری در مدرسه کنار بیاید؟

لکنت درمانی نه تنها به کودک شما کمک می کند تا به راحتی صحبت کند، بلکه اطلاعات کلیدی در مورد لکنت نیز ارائه می دهد. درمانگران برای کمک به کودک برای به حداقل رساندن تأثیر لکنت بر زندگی خود مجهز هستند، که شامل آموزش روش‌های مقابله با قلدری نیز می‌شود.

شرکت در گفتار درمانی دانش کودک شما را در مورد ناروانی گفتار و تأثیر آن بر زندگی یک نفر افزایش می دهد. همچنین کودک شما را در مورد قلدری و چگونگی کاهش تأثیر قلدری آگاه می کند. درمان لکنت ممکن است نگرانی کودک در مورد لکنت را کاهش دهد. گفتاردرمان می‌تواند تکنیک‌های حساس‌زدایی مهمی را آموزش دهد که می‌تواند عزت نفس کودک را تقویت کند، تصویر او از خود را بهبود بخشد و سطح اعتماد به نفس او را افزایش دهد. این یک درمان جامع است که حتی ممکن است به کودک کمک کند تا دقیقاً چگونه به قلدری پاسخ دهد.

۱۴. آیا لکنت درمانی باعث افزایش اعتماد به نفس کودک من می شود؟

لکنت درمانی می تواند شدت لکنت کودک را کاهش دهد.  تحقیقات نشان می دهد که کودکان در مقایسه با بزرگسالان سریعتر به درمان پاسخ می دهند. اگر اعتماد به نفس پایین، اضطراب و شک کودک شما ناشی از ناتوانی او در صحبت کردن روان است، درمان لکنت ممکن است به افزایش سطح اعتماد به نفس او کمک کند. درمان لکنت ممکن است به کودک شما در موارد زیر کمک کند:

-بر ترس و اضطراب آنها از صحبت کردن غلبه کنید.

-اجتناب از کلمات و موقعیت هایی که باعث لکنت زبان می شوند را کاهش دهید.

-در صورت لزوم به آنها کمک کنید تا خودشان صحبت کنند.

-به عزت نفس پایین آنها که ناشی از لکنت زبان است، رسیدگی کنید.

-در برابر قلدری در کلاس یا زمین بازی بایستید.

اگر فرزند شما به اندازه کافی بزرگ باشد که از لکنت خود احساس ناراحتی کند، ممکن است به کمک یک مشاور روانشناسی نیاز داشته باشد.  اگر نشانه‌هایی از بی‌قراری، ناامیدی، اجتناب و افسردگی را نشان می‌دهند، توصیه می‌شود در زمانی که فرزندتان در جلسات گفتار درمانی شرکت می‌کند با یک مشاور روان‌شناس در ارتباط باشید.

۱۵. آیا تضمینی وجود دارد که درمان لکنت برای کودک من مؤثر باشد؟

هیچ راهی برای تضمین اینکه آیا درمان لکنت برای کسی موثر است یا خیر وجود ندارد. عوامل متعددی بر نتیجه درمان لکنت در کودکان تأثیر می گذارد. لکنت شدید ممکن است به جلسات مکرر بیشتری در مقایسه با لکنت خفیف نیاز داشته باشد. با این حال تحقیقات نشان می‌دهد که مداخله زودهنگام در مورد لکنت در دوران کودکی بسیار مؤثر است. اگر ظرف چند هفته پس از شروع لکنت کودکتان، درمان لکنت زبان را شروع کنید، احتمال بهبودی او بسیار بیشتر است.

کودکی که سابقه خانوادگی لکنت نداشته باشد و هیچ اختلال رشدی وجود نداشته باشد، شانس بیشتری برای بهبودی دارد. روش‌های درمانی شامل روش‌های غیرمستقیم و مستقیم در درمان کودکان دارای لکنت نسبت به بزرگسالان مؤثرتر است.

بهترین درمان برای لکنت زبان

۱۶. آیا اپلیکیشنی برای درمان لکنت وجود دارد؟

Stamurai، یک برنامه گفتار درمانی پیشرفته می تواند شما یا عزیزتان را در سفر به سمت گفتار آسان و روان راهنمایی کند. این راهنمای کامل، تمرینات تنفسی هدایت شده و تمرینات گفتاری را ارائه می دهد. stamurai یک برنامه گفتاردرمانی قابل اعتماد است که همچنین به کاربران این امکان را می‌دهد تا با متخصصان گفتاردرمانی مشورت کنند. این پلتفرم همچنین به کاربران اجازه می‌دهد از طریق گروه‌های پشتیبانی واتس‌اپ با یکدیگر در تماس باشند و مهارت‌های تازه کسب‌شده خود را در تماس‌های ویدیویی واتس‌اپ تعدیل‌شده تمرین کنند.

وقتی اپلیکیشنی را برای درمان لکنت خود انتخاب می کنید، برنامه ای را انتخاب کنید که راهنمایی و پشتیبانی ۳۶۰ درجه ارائه می دهد.

۱۷. جایگزین گفتار درمانی سنتی برای لکنت چیست؟

-دارودرمانی: اگرچه هیچ دارویی مورد تایید FDA برای درمان لکنت وجود ندارد، برخی از داروهای ضد روان پریشی در کاهش لکنت موثر هستند. اولانزاپین و ریسپریدون با کاهش وقفه ها در بزرگسالانی که لکنت دارند اثرات امیدوار کننده ای نشان می دهند. زیپراسیدون ترکیب جدیدی است که در درمان لکنت موثر است. این دارو به خوبی تحمل می شود و اثراتی مشابه آسناپین و آریپیپرازول دارد. دسته جدیدی از داروها مانند مهارکننده های انتقال دهنده مونوآمین تاولی ۲ (VMAT2) به عنوان گزینه های درمانی برای لکنت در حال بررسی هستند.

-دستگاه های کمکی: دستگاه‌های DAF و FAF هر دو دستگاه‌های کمکی هستند. یک نظرسنجی توسط NSA در سال ۲۰۰۹ نشان داد که حدود ۵۰ درصد از کسانی که از وسایل کمکی استفاده می‌کنند، لکنت خود را با موفقیت‌تری نسبت به کسانی که استفاده نمی‌کنند، مدیریت می‌کنند. با این حال کارشناسان توصیه می کنند که حتی بزرگسالان نیز باید از وسایل کمکی زیر نظر متخصص گفتار درمانی استفاده کنند. زمانی که مکمل گفتار درمانی سنتی باشد بیشترین تاثیر را دارد.

-دوره های انگیزشی: دوره های انگیزشی جایگزین جالبی برای درمان لکنت زبان سنتی است. آنها اعتماد به نفس کسانی که لکنت دارند را هدف قرار می دهند. یک نظرسنجی گزارش داده است که ۱۹٪ از شرکت کنندگان دوره های انگیزشی را برای مدیریت لکنت خود مفید می دانند.

۱۸. آیا ممکن است بعد از درمان، لکنت عود کند؟

 متأسفانه عود پس از درمان لکنت بسیار رایج است. بیش از ۸۰ درصد افرادی که درمان لکنت را تکمیل کرده‌اند ممکن است لکنت آنها عود کنند که ممکن است بدلیل:

-عدم تمرین

-فقدان انگیزه یا علاقه

-ناتوانی در اصلاح و نظارت

تنها راه کاهش احتمال عود، یافتن نوع حمایت مناسب است. افرادی که همچنان با گروه‌های حمایتی لکنت در ارتباط هستند، تمرینات گفتاری خود را تمرین می‌کنند و به طور منظم در جلسات مشاوره شرکت می‌کنند، پس از تکمیل درمان لکنت خود احتمال عود کمتری دارند.

 

مقاله های مرتبط

درمان لکنت زبان

لکنت زبان در کودکان

گفتاردرمانی برای لکنت زبان

بهترین مرکز درمان لکنت زبان

دکتر متخصص لکنت زبان کودکان

نکاتی برای معلمان و خانواده ها درباره کودک دارای لکنت زبان

رویکردهای مختلف برای درمان لکنت زبان کودکان پیش دبستانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

نوزده − 3 =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته