انجام فعالیت های گفتاردرمانی در خانه و استفاده از تکنیک های ایجاد ارتباط در طول تعاملات روزمره با کودک، یکی از بهترین راه ها برای بهبود رشد گفتار و زبان کودک است. این فقط تجربه دست اول من به عنوان یک آسیب شناس گفتار و زبان نیست، بلکه با تحقیقات گسترده ای پشتیبانی می شود. اما گاهی اوقات فکر کردن در مورد مناسب بودن در تمرین و ایجاد انگیزه برای مشارکت کودکان می تواند بسیار طاقت فرسا باشد. اما راه های زیادی برای جذاب کردن تمرین های گفتاردرمانی وجود دارد. چند نکته و ترفند برای حفظ انگیزه کودک در گفتاردرمانی وجود دارد. هر کودکی سبک یادگیری خاص خود را دارد. وقتی بهترین راه زا برای کودکتان پیدا کردید، خواهید دید که تمرین گفتار چقدر سریع می تواند از چیزی که آنها تحمل می کنند، به چیزی که واقعاً مشتاقانه منتظر آن هستند تبدیل شود.

۱۰ راه برای جذاب کردن تمرین های گفتاردرمانی

۱. برخیز و حرکت کن

یک راه ساده برای وارد کردن هیجان به تمرین گفتار درمانی، جفت کردن آن با فعالیت های حرکتی است. آیا می دانستید که برخی از کودکان زمانی که از نظر فیزیکی در حال حرکت هستند، بهتر یاد می گیرند؟ حرکت مغز را تحریک می کند. اگر فکر می کنید این برای فرزندتان صادق است، در حین تمرین برخی از این فعالیت ها را امتحان کنید:

-بازی مخفی کاری

-به شکار لاشخور بروید.

-سیمون می گوید را بازی کنید

-یک مسیر مانع ایجاد کنید.

-یک توپ را به جلو و عقب پرتاب کنید.

۲. کاردستی جدید را امتحان کنید.

مشابه فعالیت‌های حرکتی، برخی از کودکان هنگام شرکت در یک فعالیت خلاقانه و عملی، به بهترین وجه توجه می‌کنند. کاردستی مخصوصاً برای تمرین بیان یا صداهای گفتاری مناسب هستند. برای این مثال از صدای /س/ استفاده خواهیم کرد.

برای فرزندتان کاردستی انتخاب کنید که بر روی صدای /س/ متمرکز باشد. می‌توانید با بشقاب کاغذی یک مار درست کنید و اجازه دهید کودکتان آن را رنگ کند و صدای هیس هیس را در حین کار تمرین کند. عروسک‌های جوراب‌گردان، کتاب‌های رنگ‌آمیزی، خانه‌های شیرینی زنجفیلی و خمیر بازی نمونه‌های عالی دیگری هستند، اما هر کاردستی تا زمانی که به کودک کمک کند صداهای گفتاری خاص خود را هدف قرار دهد، کار خواهد کرد.

کاردستی نیز راهی عالی برای ترکیب مهارت‌های زبانی قابل قبول است. به راحتی می توانید از فرزندتان بخواهید دستورالعمل های تک یا چند مرحله ای را دنبال کند. برای هر مرحله از کاردستی راهنمایی بدهید و ببینید فرزند شما چقدر خوب پاسخ می دهد. به عنوان مثال “اول،خمیر بازی را به شکل یک توپ درآورید، سپس آن را دراز کنید تا یک مار درست شود!” امیدوارم آنقدر لذت ببرند که حتی متوجه نشوند که در حال فعالیت هستند.

تمرین های گفتاردرمانی برای کودکان

۳. موسیقی را روشن کنید.

موسیقی راهی فوق‌العاده برای هدف قرار دادن اهداف گفتاری است، به‌ویژه وقتی صحبت از زبان اولیه می‌شود. برای کودکان خردسال و کسانی که در اوایل ارتباط برقرار می کنند، آهنگ ها یا قافیه های مهد کودک را با هم بخوانید. هر از گاهی در حین آواز خواندن مکث کنید تا به فرزندتان فرصت بدهید تا جای خالی را پر کند. حتی می‌توانید تمرین کنید که فرزندتان حرکات شما را با آهنگ‌هایی تقلید کند که شامل بازی با دست‌های او می‌شود. تقلید حرکات دست مهارتی است که می‌تواند به کودک کمک کند تا مهارت حرکتی و توانایی‌های زبانی خود را افزایش دهد، که شامل میزان استفاده او از زبان برای برقراری ارتباط با نیازها و خواسته‌هایش می‌شود.

۴. بیرون تمرین کنید.

بیرون رفتن بهترین راه برای بالا بردن روحیه همه است و از تمرین کردن با هم لذت ببرید. به راحتی می توانید برخی از تمرینات گفتاری را در حالی که با هم پیاده روی می کنید، روی تاب بازی می کنید یا چند ساعت در زمین بازی می گذرانید، به کار ببرید. بیایید از مثال تاب خوردن استفاده کنیم. این یک راه عالی برای کمک به کودک شما است که طول عبارات خود را در طول سخنرانی گسترش دهد و از گفتن کلمات تکی به استفاده از عبارات چند کلمه ای حرکت کند.

هنگامی که کودک شما به سمت شما تاب می خورد، تاب را برای یک ثانیه نگه دارید و ببینید آیا کودک شما از شما درخواست می کند که به هل دادن او ادامه دهید یا خیر. آنها ممکن است بگویند «تاب بیشتر» یا «برو». آنچه را که فرزندتان گفت در عبارتی که یک کلمه طولانی تر از آنچه او ارائه کرده است، الگوبرداری کنید. به عنوان مثال اگر آنها بگویند: “تاب بازی” سپس مدل کنید، “تاب بیشتر” یا “لطفاً تاب بده” منتظر باشید و ببینید آیا آنها عبارت طولانی تر شما را تقلید می کنند. پس از درخواست آنها، بلافاصله با هل دادن آنها روی تاب به آنها پاداش دهید.

بهترین تمرین های گفتاردرمانی کودکان

۵. موضوعات مرتبط را انتخاب کنید.

هنگام کار با فرزندتان، رویکرد «کودک رهبری» را در پیش بگیرید. به عبارت دیگر سعی کنید کلمات و سؤالاتی را انتخاب کنید که حول علایق طبیعی آنها باشد. به عنوان مثال اگر کودک واقعاً دایناسورها را دوست دارد، موضوعات بحث را انتخاب کنید یا کلماتی را که بر موجود ماقبل تاریخ مورد علاقه او متمرکز شده است را هدف قرار دهید. برای کودک بسیار ساده تر خواهد بود که در موردی شرکت کند که از صحبت کردن در مورد آن لذت می برد. پس از این به نفع خود استفاده کنید. این همچنین یک استراتژی عالی برای استفاده در هنگام انتخاب کتاب برای خواندن با هم است.

۶. بازی کنید.

خانه شما احتمالاً مملو از بازی‌هایی است که فرزندتان از آنها لذت می‌برد که شامل پازل یا جستجوی کلمات می باشد. ترفند در اینجا این است که تمرین گفتار را در بازی مورد علاقه خود به روشی که طبیعی به نظر می رسد بگنجانید. مثلا اجازه دهید فرزندتان ابتدا بازی مورد علاقه خود را انتخاب کند. سپس قبل از هر نوبت، از آنها بخواهید که تلفظ یک کلمه هدف را تمرین کنند. زمانی که زمان بازی هدفمند و ساختارمند باشد، کودکان را با انگیزه نگه می دارد و به آنها برای تلاش هایشان پاداش می دهد.

فعالیت های گفتاردرمانی در منزل

۷. آن را به یک رقابت تبدیل کنید.

می توانید از بازی ها و سایر اشکال رقابت برای بالا بردن سطح تمرین استفاده کنید. این می تواند یک چیز ساده باشد مانند “هر کسی که در این بازی برنده شود، امشب دسر انتخاب می کند” یا “اگر در این بازی برنده شوید، می توانید این هفته از یک کار طاقت فرسا بگذرید” آنها مطمئناً شما را در این چالش خواهند برد.

۸. از جدول پاداش استفاده کنید.

می‌توانید جدول برچسب دار را امتحان کنید. هر بار که کودک تکالیف گفتاری خود را حداقل به مدت ۱۵ دقیقه تمرین می کند، باید یک برچسب روی جدول خود بگذارد. هنگامی که فرزند شما جدول هفتگی یا ماهانه را پر می کند، پاداشی که قبلاً توافق شده است را دریافت می کند. این جوایز می تواند مواردی مانند انتخاب یک اسباب بازی در فروشگاه، سفر به پارک یا بازدید از بستنی فروشی باشد. فقط آنچه را که بیشتر برای فرزندتان دلگرم کننده است پیدا کنید.

تمرینات لذت بخش گفتاردرمانی در منزل

۹. بگذارید فرزندتان معلم باشد.

نقش ها را برگردانید و اجازه دهید فرزندتان از شما سؤالات گفتاری را بپرسد. بسیاری از کودکان فکر می‌کنند که قرار گرفتن در صندلی معلم و انجام آزمون‌ها هیجان‌انگیز است. بیایید وانمود کنیم که در حال تمرین صدای /ت/ با فرزندتان هستید. می توانید سعی کنید به فرزندتان اجازه دهید کلمات هدف مانند «پرتاب»، «شوت کن» یا «تاب» را به شما ارائه دهد. در حین بازی، مطمئن شوید که برخی از کلمات را به درستی و برخی دیگر را اشتباه تلفظ می کنید. از فرزندتان بخواهید با دقت گوش دهد تا بتواند اشتباهات شما را شناسایی کند و بلافاصله آنها را برای شما تصحیح کند. این به عنوان تمرین برای آنها عمل می کند. حتی اگر کودک نقش معلم را بازی می‌کند، اما واقعاً دارد کارش را انجام می‌دهد.

۱۰. اسباب بازی های مخصوص را کنار بگذارید.

اسباب‌بازی‌های خاصی را که قبلاً در خانه دارید پیدا کنید و آنها را به عنوان اسباب‌بازی‌های گفتار انتخاب کنید. فقط زمانی آنها را بیرون بیاورید که زمان تمرین فرزندتان است. اسباب‌بازی‌ها نسبت به اسباب‌بازی‌هایی که روزانه با آن‌ها بازی می‌کنند کمی جدیدتر و خاص‌تر احساس می‌شوند. این به کودک کمک می کند که منتظر تمرین گفتار باشد. امیدوارم این نکات به شما و فرزندتان کمک کند که در مسیر جدیدی قرار بگیرید که تمرین را هیجان انگیز نگه می دارد. نکته اصلی این است که به سادگی با هم بازی کنید و لذت ببرید. هر فشاری که ممکن است برای درست کردن کارها احساس کنید را از خود دور کنید و فقط از گذراندن وقت با هم لذت ببرید. پیشرفت به طور طبیعی زمانی حاصل می شود که همه در آرامش باشند.

 

مقاله های مرتبط

انواع رایج اختلالات گفتار

سیر تکامل گفتاری کودکان

کودک دو ساله من حرف نمیزنه!

کودک سه ساله من حرف نمیزنه!

گفتاردرمانی برای کودک ۱ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۲ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۳ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۴ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۵ ساله

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تمرینات گفتاری برای کودکان ۴ تا ۶ ساله

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

نکاتی برای موفقیت کودکان با تاخیر گفتاری در مدرسه

کودک ۱۸ماهه من صحبت نمی کند، آیا باید نگران باشم؟

اگر کودک ۲ یا ۳ ساله شما صحبت نمی کند چه باید کرد؟

کودک من همه چیز را می فهمد، اما هنوز صحبت نمی کند!

چگونه تماشای صفحه نمایش بر رشد گفتار و زبان کودک تأثیر می گذارد؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پنج × یک =

× پشتیبانی 24 ساعته