یک آسیب‌ شناس گفتار و زبان (SLP) یک مراجع جدید را که اخیراً کاشت حلزون را برای اختلال شنوایی خود دریافت کرده است، پذیرش می‌کند و از خود می‌پرسد: «در درمان گفتاردرمانی پس از کاشت حلزون شنوایی باید چه کار کنم؟»

این سوال آشنا بنظر می رسد؟ زمانی که کودک ماهها (یا حتی سالها) از همسالان خود در رشد گفتار و زبان عقب است، فهمیدن اینکه چگونه می توان به “پر کردن این شکاف” کمک کرد، بسیار طاقت فرسا است. واقعیت این است که معمولاً متخصصین گفتاردرمانی تجربه بسیار محدودی در ارائه درمان به کودکان کاشت حلزون دارند و آن چند ماه اول پس از فعال شدن کاشت حلزون می تواند یک کار دلهره آور برای والدین باشد.

تمرکز در درمان گفتاردرمانی کودکان کم شنوا و پس از کاشت حلزون شنوایی، صرفاً گوش دادن است. چرا؟ زیرا زمانی که کودک ایمپلنت را دریافت می کند، فرصت های بی شماری را برای یادگیری زبان از دست داده است… ماه ها و شاید سال ها.

این امر باعث می‌شود که شنیدن هر چه بیشتر زبان برای آنها بسیار مهم باشد، اکنون که توانایی تشخیص صدا را دارند. به منظور تأکید بر گوش دادن، چند مرحله کلیدی قابل اجرا وجود دارد، بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص گفتاردرمانی پس از کاشت حلزون شنوایی با ما همراه باشید.

گفتاردرمانی پس از کاشت حلزون شنوایی

افزایش استفاده از کاشت حلزون

با آموزش دیگران در مورد اهمیت دستیابی کودک به استفاده هرچه بیشتر از دستگاه شروع کنید. والدین و متخصصان را با روش هایی برای کمک به کودک در کاشت ایمپلنت توانمند کنید. استراتژی‌های زیادی برای کمک به افزایش سایش کاشت حلزون وجود دارد از جمله ایجاد یک روال معمول، عادی‌سازی فناوری شنوایی با دیدن کتاب‌ها، فیلم‌ها و تصاویر سایر کودکانی که از وسایل استفاده می‌کنند برای مثال شخصی‌سازی دستگاه با افزودن یک پوشش سرگرم‌کننده می باشد.

در ابتدا یک جدول نیز ممکن است برای برخی از کودکان برای دریافت پاداش در جهت پوشیدن دستگاه خود در طول روز مفید باشد. این جدول قابل چاپ به والدین، متخصصان و مراقبان اجازه می‌دهد تا در جهت افزایش زمان کاشت حلزون و سمعک با یکدیگر همکاری کرده و در راستای اهداف گفتاردرمانی پس از کاشت حلزون شنوایی کار کنند.

مرکز گفتاردرمانی کاشت حلزون شنوایی

افزایش تجربیات شنیداری پس از کاشت حلزون

تمرکز اصلی مداخله برای کودکان با کاشت حلزون تازه فعال شده، تشخیص صدا در تجربیات شنیداری مثبت و طبیعی است. اولین جلسات درمانی باید بر قرار دادن کودک در معرض طیف وسیعی از صداها و گفتارها متمرکز باشد. هنگامی که کاشت حلزون فعال می شود، شنوایی شناس دستگاه را طوری برنامه ریزی می کند که محدوده نسبتاً باریکی از فرکانس ها و شدت صدا را شامل شود. چرا؟ این تمرین کمک می کند تا کودک را تحت فشار قرار ندهد و راحتی و پذیرش بیشتر دستگاه را تضمین می کند. با گذشت زمان شنوایی شناس نقشه را تغییر می دهد تا محدوده وسیع تری از تشخیص صدا را در بر گیرد.

بهترین گفتاردرمانی کاشت حلزون شنوایی

آشنایی با صداهای محیطی

از آنجایی که اکثر کودکانی که کاشت حلزون را دریافت می‌کنند، تجربیات معناداری قبلی با صدا ندارند، مهم است که به آنها یاد دهیم که صداها معنی دارند و به ما کمک می‌کنند تا محیط خود را درک کرده و با آن ارتباط برقرار کنیم. این کار را می توان به طور غیر رسمی تقریباً در هر نقطه از روز کودک انجام داد. بستن کابینت ها، زدن در و باز کردن شیر آب همگی نمونه هایی از صداهای محیطی هستند. برای فعالیت ساختار یافته ‌تر می‌توانید کودک را به «پیاده‌روی گوش دادن» در اطراف خانه یا مدرسه ببرید. ایجاد آگاهی در مورد اینکه اجسام صدا تولید می کنند و این صداها با یکدیگر متفاوت هستند.

همچنین می‌توانید صداسازهای ساده (مانند زنگ‌ها یا اسباب‌بازی‌های دیگر) را با همین هدف کشف کنید. برای این فعالیت‌ها، قبل از اشاره به گوش و گفتن چیزی مانند «شنیدم! صدای ____ را شنیدم، ورودی شنیداری را ارائه دهید». نه تنها کودک شروع به ایجاد ارتباط بین اشیا و صداهای آنها می کند، بلکه یاد می گیرد که صداها را از نظر ویژگی های بلندی، زیر و بمی و مدت زمان متفاوت هستند.

بهترین گفتاردرمان کاشت حلزون شنوایی

بهبود ورودی های گفتاری

علاوه بر صداهای محیطی، ارائه ورودی به زبان گفتاری برای کودکانی که کاشت حلزون داشته اند بسیار مهم است. شنیدن تغییرات زیر و بم، بلندی و مدت زمان گفتار، فرصتی را برای کودک تازه کاشت حلزون داشته فراهم می کند تا صداها را متمایز کند و به آنها معنا ببخشد. تعداد زیادی فعالیت مبتنی بر بازی وجود دارد که می‌تواند استفاده از تنوع سوپراسگمنتال را تسهیل کند. ویژگی‌های عروضی، بلوک‌های سازنده درک و استفاده موفق زبان گفتاری هستند، بنابراین ادغام آن‌ها در مداخله در درمان و در خانه از روز اول بسیار مهم است.

اهداف گفتاردرمانی پس از کاشت حلزون

اهداف گفتاردرمانی برای کودکی که بتازگی کاشت حلزون داشته است.

اکنون که می دانیم تمرکز اولیه بر روی استفاده از کاشت حلزون و ارائه ورودی شنوایی با کیفیت است، وقت آن است که یک سوال متداول دیگر را مطرح کنیم:

“چه هدفی را برای کودکی که بتازگی کاشت حلزون شنوایی داشته است در نظر می گیرید؟”

در حالی که هیچ پاسخ درستی وجود ندارد، من یک مرجع عالی برای کمک به هدف نویسی در ماه ها و سال های بعد از کاشت حلزون دارم. اگر قبلاً این کار را نکرده‌اید، «راهنمای یادگیری شنیداری» توسط بت واکر را بررسی کنید. این یک ابزار عالی و رایگان برای کمک به شما در دیدن پیشرفت و نوشتن اهداف برای توسعه مهارت های شنوایی در ماه های اول پس از فعال سازی و سال های بعد است. درمان برای کودکانی که اخیراً کاشت حلزون دریافت کرده‌اند، نباید برای متخصصین گفتار درمانی نگران‌کننده باشد. با چند اسباب‌بازی و فعالیت‌های مناسب سن که احتمالاً قبلاً داشته‌اید، می‌توانید جلسات موفقی ترتیب دهید که گوش دادن را در خط مقدم نگه دارید.

دریافت گفتاردرمانی پس از کاشت حلزون شنوایی

دریافت گفتاردرمانی پس از کاشت حلزون شنوایی

برای بسیاری از کودکان با کاشت حلزون شنوایی، گفتار درمانی نقش مهمی در رشد مهارت های زبانی او دارد. چه فرزند شما قبلاً کاشت حلزون شنوایی داشته باشد یا آنرا بعنوان یک راه حل برای کودک در نظر بگیرید، احتمالاً از خود می‌پرسید که در آینده چه کمکی می توانید به فرزند خود کنید. برای بسیاری از کودکان ممکن است شامل گفتار درمانی باشد. گفتاردرمانی می تواند به کودک شما کمک کند تا مهارت های شنیداری و گفتاری خود را توسعه دهد و پیشرفت او را در طول زمان نظارت کند. این فرآیند ممکن است همیشه آسان نباشد. پیشرفت ممکن است کند و گاهی اوقات خسته کننده باشد اما نتایج می تواند ارزش آن را داشته باشد. با توجه به اینکه درمانگران محدودی در سطح شهر تهران بزرگ با گفتاردرمانی پس از کاشت حلزون آشنایی دارند بنابراین همین حالا با مرکز تخصصی گفتاردرمانی کودکان کم شنوا  با دو شعبه در پاسداران و سعادت آباد تماس حاصل فرمایید.

 

مقاله های مرتبط

درمان اختلال پردازش شنوایی

گفتاردرمانی برای کودکان کم شنوا

علت دیر حرف زدن کودکان چیست؟

حس شنوایی و پردازش حس شنوایی

تربیت شنوایی برای کودکان کم شنوا

پنج راه برای کمک به کودکان کم شنوا

مواردیکه در مورد حساسیت شنوایی باید بدانیم.

اختلالات پردازش شنیداری مرکزی و صوت درمانی

نقش گفتار درمانی در بیماران مبتلا به آسیب شنوایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بیست − 6 =

× پشتیبانی 24 ساعته