نوک زبانی حرف زدن (لیسپ) یک اختلال گفتاری است و اغلب باعث می شود که فرد در تولید صداهای «س» و «ز» دچار مشکل شود، افرادیکه بصورت نوک زبانی حرف می زنند این صداها را با صدای «ث» جایگزین کند. که می تواند بسته به شدت مشکلات ارتباطی ایجاد کند و همچنین اعتماد به نفس فرد را از بین ببرد. در این مطلب به بررسی درمان گفتاردرمانی در نوک زبانی خواهیم پرداخت بنابراین جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

گفتاردرمانی در نوک زبانی

نوک زبانی حرف زدن چیست؟

نوک زبانی صحبت کردن از طریق قرارگیری نادرست زبان در حین تولید گفتار ایجاد می شود که معمولاً با صداهای “س” و “ز” ایجاد می شود. لیسپ را می توان به موارد زیر طبقه بندی کرد:

-نوک زبانی جلویی: زمانی است که زبان کمی از جلوی دندان بیرون زده است. این نوع لیسپ باعث می شود که صداهای “س” و “ز” مانند صداهای “ث” به نظر برسند.

-نوک زبانی جانبی: زمانی است که هوا از کناره های زبان خارج می شود. این منجر به خیس شدن صدای گفتار می شود زیرا بزاق  در صدای گفتار شنیده می شود.

-نوک زبانی بینی: زمانی است که کل جریان هوا از بینی خارج می شود و صدا را تودماغی می کند بدون اینکه هوا از دهان خارج شود.

-نوک زبانی گوش خراش: زمانی است که به دلیل بسته نشدن ناقص زبان و کام یا دندان‌ها، صدای سوت بلندی از حفره دهان خارج می‌شود.

-نوک زبانی کامی: جایی است که وسط زبان در حین صداهای “س” و “ز” کام (سقف دهان شما) را لمس می کند.

-نوک زبانی بین دندانی: زمانی است که زبان در هنگام تولید صدای “س” و “ز” بین دندان ها بیرون زده است که منجر به صدای “ث” می شود.

مرکز گفتاردرمانی نوک زبانی

چه چیزی باعث ایجاد گفتار نوک زبانی می شود؟

علت ایجاد گفتار نوک زبانی را می توان به صورت روانی یا فیزیولوژیکی شناسایی کرد. ممکن است یک دلیل پزشکی برای نوک زبانی صحبت کردن وجود داشته باشد، یا ممکن است بیشتر مربوط به استرس یا ضربه باشد. اگرچه می‌توان آن را به این صورت دسته‌بندی کرد، اما دلیل دقیقی برای گفتار نوک زبانی وجود ندارد و بیشتر مربوط به الگوهای گفتاری معمولی در هنگام رشد گفتار است.

بهترین گفتاردرمانی نوک زبانی

گفتاردرمانی در نوک زبانی چه مشکلاتی را برطرف می کند؟

صدای گفتار و مشکلات کلی ارتباطی ناشی از نوک زبانی حرف زدن را می توان از طریق گفتار و زبان درمانی بهبود بخشید. با کار بر روی این زمینه ها، یک مراجع ممکن است راهبردهای مقابله ای را برای غلبه بر لحن خود و بهبود روانی گفتار خود ایجاد کند. از آنجایی که لیسپ معمولی است، هر چه مراجع بتواند خارج از جلسات گفتاردرمانی کار بیشتری انجام دهد، پیشرفت بیشتری خواهد داشت.

تاثیر گفتاردرمانی در نوک زبانی

گفتار درمانی چگونه به نوک زبانی حرف زدن کمک می کند؟

گفتار درمانی و زبان درمانی می تواند مهارت های ارتباطی مراجع را بهبود بخشد و به او کمک کند تا راهبردهای مقابله ای و مدیریت نوک زبانی خود را توسعه دهد. این ممکن است منجر به اعتماد بیشتر مراجع و در نتیجه روانتر شدن در تولید گفتار شود. مراجع همچنین ممکن است بتواند نحوه تولید صدای گفتاری خاص را تغییر دهد. گفتار درمانی می‌تواند برای افرادی که نوک زبانی حرف زدن دارند بسیار مفید باشد. گفتار درمانی و زبان درمانی ممکن است استرس و اضطراب بیمار را کاهش دهد و در عین حال اعتماد به نفس او را افزایش دهد. این ممکن است فرصت های شغلی و اجتماعی بیشتری را برای فرد باز کند، زیرا گفتار آنها همچنان بهبود می یابد.

درمان نوک زبانی حرف زدن

درمان گفتاردرمانی برای نوک زبانی چه چیزی را شامل می شود؟

گفتار درمانی و زبان درمانی ممکن است شامل ارزیابی ها، گزارش ها، بررسی ها، برنامه های درمانی، گروه های حمایتی، آموزش، مشاوره و تمرین باشد. درمان گفتاردرمانی در نوک زبانی حرف زدن شامل درمان مشکلات تلفظی است. لیسپ یک روش معمولی برای تولید گفتار است و بسته به هر فرد می تواند از نظر شدت متفاوت باشد. نوک زبانی حرف زدن می‌تواند بین دندانی یا جانبی باشد و گفتار درمانی و زبان درمانی می‌تواند به فرد کمک کند تا با تولید صداهای گفتاری خاص کنار بیاید یا آن را تغییر دهد. اگر فکر می کنید ممکن است از گفتار و زبان درمانی بهره مند شوید یا اطلاعات بیشتری در مورد خدمات ما می خواهید، لطفاً با مرکز تخصصی گفتاردرمانی تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

نوزده − هشت =

× پشتیبانی 24 ساعته