کودک من از چه سنی باید گفتار درمانی را شروع کند؟ این سوالی است که گفتار درمانگران اغلب می شنوند. بسیاری از والدین و مراقبان به طور قابل درکی در مورد رشد گفتار و زبان کودک خردسال خود نگران هستند. اما چگونه می توان فهمید که کودک تاخیر در گفتار دارد یا می‌تواند از گفتار درمانی سود ببرد؟

کودکان از چه سنی باید گفتار درمانی را شروع کنند؟

چه زمانی باید گفتار درمانی را شروع کنید؟

پاسخ کوتاه این است که اگر فرزند شما برای رسیدن به نقاط عطف مناسب سن خود تلاش می کند، گفتار درمانی زودتر شروع شود، بهتر است. به این فکر کنید که یک کودک در چند سال اول زندگی چقدر تغییر می کند. آنها نه تنها از نظر جسمی، بلکه از نظر شناختی و عاطفی نیز رشد می کنند. مراحل رشد زبان در بین کودکان جهانی است. زبان از لحظه تولد ظاهر می شود. آنها برای بیان نیازهای خود گریه می کنند، سپس غان و غون می کنند و آواسازی می کنند، ژست می گیرند و در نهایت اولین کلمات خود را می گویند. اگر کودک در مهارت های زبانی مشکل دارد، می تواند او را در معرض خطر عقب ماندن بیشتر قرار دهد. به طور بالقوه می‌تواند بر موفقیت تحصیلی و همچنین رفاه عاطفی و اجتماعی آن‌ها تأثیر بگذارد. به همین دلیل بسیار مهم است که با متخصص اطفال یا گفتاردرمانگر خود صحبت کنید تا ببینید آیا فرزند شما در مسیر درست قرار دارد یا نیاز به حمایت دارد.

چه زمانی باید گفتار درمانی را شروع کنید؟

چرا گفتار درمانی برای کودکان اینقدر مهم است؟

گفتار درمانی در مورد توانمند ساختن کودکان برای بیان خواسته ها و نیازهای خود، جهت یابی در دنیای اطراف و تعامل با دیگران است. در حالی که برخی از والدین ممکن است بر این باور باشند که رویکرد «صبر کن و ببین» بهترین است، تحقیقات نشان می‌دهد که مداخله زودهنگام برای گفتار و زبان، کودکان را برای موفقیت در برقراری ارتباط آماده می‌کند، می تواند به ارتقای مهارت های سوادآموزی اولیه، بهبود توانایی های شناختی کودک مانند حل مسئله و توجه و بهبود پیشرفت تحصیلی پس از شروع مدرسه کمک کند.

ارتباط نیز با رفتار مرتبط است. در واقع رفتارهای ناخواسته مانند عصبانیت اغلب با ناتوانی کودک در برقراری ارتباط مرتبط است. کمک به آنها در یادگیری بیان خود می تواند در این زمینه کمک زیادی کند.

رسیدگی زودتر به نگرانی‌ها همچنین می‌تواند مشکلات مربوط به تاخیر در گفتار و زبان را کاهش دهد. نشان داده شده است که مداخله زودهنگام برای گفتار و زبان نیاز به آموزش ویژه را در مراحل بعدی زندگی کودک کاهش می دهد. می تواند در درازمدت هزینه های مداخلات درمانی خانواده را کاهش دهد.

چرا گفتار درمانی برای کودکان اینقدر مهم است؟

چگونه بفهمیم که فرزندمان به گفتار درمانی نیاز دارد؟

همانطور که گفته شد، مهارت های زبانی از لحظه تولد کودک و مدت ها قبل از اینکه آنها اولین کلمات به یاد ماندنی را بیان کنند، شروع می شود. مهم است که از چگونگی پیشرفت زبان کودک خود آگاه باشید، زیرا بسیاری از والدین قبل از شروع مداخله مدت زیادی صبر می کنند. اگر نگرانی دارید، اولین قدم این است که از متخصصین آنلاین ما استفاده کنید تا ببینید آیا ارزیابی گفتار و زبان توصیه می‌شود. چند دلیل برای نگرانی زبان آموزان اولیه عبارتند از:

-از بدو تولد تا ۳ ماهگی:

  • عدم پاسخگویی
  • عدم آگاهی از محیط خود
  • گریه در صورت خستگی، گرسنگی یا درد تغییر نمی کند.

-از ۳ تا‌ ۶ ماهگی:

  • نمی تواند تمرکز کند یا به راحتی بیش از حد تحریک می شود.
  • عدم آگاهی از صدا؛ روی منبع صدا یا بلندگو تمرکز نمی کند.
  • آگاهی محدود از افراد و اشیاء در محیط

-از ۶ تا ۹ ماهگی:

  • به نظر نمی رسد از پاداش های اجتماعی تعامل لذت می برد.
  • عدم ارتباط با بزرگسالان مانند تماس چشمی، نگاه متقابل چشمی، آوا ساختن بعد از شما و بازی های اجتماعی متقابل مانند دالی بازی
  • آواسازی نمی کند یا آواسازی آنها حاوی صامت های کمی است یا اصلاً وجود ندارد.

-از ۹ تا ۱۲ ماهگی:

  • به راحتی از صداهایی که برای دیگران ناراحت کننده نیست ناراحت می شود.
  • در حین تمرکز روی اشیاء به وضوح درخواست نمی کند.
  • بدون حرف زدن تکراری
  • به زبان پاسخ نمی دهد یا از حرکات ارتباطی مانند تکان دادن استفاده نمی کند.

همانطور که می بینید، بسیاری از مهارت های گفتاری و زبانی حیاتی در همان سال اول ظاهر می شوند. نیازهای زبان در سال دوم کودک شما افزایش می یابد. سن ۲ سالگی معمولاً زمانی است که کودکان شروع به گفتن اولین کلمات واقعی خود می کنند، به صورت شفاهی اشیاء را درخواست می کنند، دو کلمه را کنار هم می گذارند و حداقل از ۵۰ کلمه برای درخواست، اظهار نظر و برچسب زدن استفاده می کنند. اگر فرزند شما این نقاط عطف را برآورده نمی کند، ایده خوبی است که با یک گفتار درمانگر صحبت کنید.

نشانه دیگری که باید به دنبال آن باشید این است که فرزند شما چگونه صداهای گفتاری خاصی تولید می کند.

در چند سال اول زندگی، کودکان شروع به آزمایش صداها و استفاده از آنها در کلمات می کنند. اگرچه ما معمولاً تا سن ۳ سالگی شروع به درمان اختلالات صدای گفتار نمی کنیم، مهم است که توجه داشته باشیم که مشکل در تولید صداهای گفتاری دقیق ممکن است نشانه اختلال گفتار باشد. مراقب این باشید که آیا فرزندتان:

-در کلمات صدای ب، پ، م، و و ح را به اشتباه می گوید (سنین ۱ تا ۲ سال).

-صداهای ت، د، ف، گ، ک و ن را به اشتباه در کلمات می گوید (سنین ۲ تا ۳ سال).

-گفتاری را تولید می کند که حتی برای افراد آشنا (سنین ۲ تا ۳ سال) نامشخص است.

چگونه بفهمیم که فرزندمان به گفتار درمانی نیاز دارد؟

چگونه یک گفتار درمانگر می تواند کمک کند؟

وقتی زودتر به دنبال کمک حرفه ای گفتاردرمانی هستید، کودک شانس بیشتری برای رسیدن به نقاط عطف مهم اولیه رشد خود دارد. آسیب شناسان گفتار و زبان، که بیشتر به عنوان گفتاردرمانگر شناخته می شوند، متخصصان دارای مجوز و واجد شرایطی هستند که با خانواده ها برای پیشگیری، ارزیابی، تشخیص و درمان طیف وسیعی از مسائل کار می کنند. اینها شامل گفتار، زبان، ارتباطات اجتماعی، ارتباطات شناختی، صدا، غذا خوردن و بلعیدن می شوند. هر کودکی متفاوت است گفتاردرمانگر با همکاری با شما و خانواده‌تان، نیازهای فرزندتان را ارزیابی می‌کند و بر اساس مشاهدات بالینی او، یک برنامه درمانی فردی ایجاد می‌کند. این برنامه درمانی شامل اهداف کوتاه مدت و بلندمدت متناسب با کودک شما خواهد بود. در طول هر جلسه گفتار درمانی، درمانگر شما از بازی ها و فعالیت های سرگرم کننده و تعاملی استفاده می کند که به کودک شما کمک می کند تا به سمت این اهداف پیشرفت کند.

چگونه یک گفتار درمانگر می تواند کمک کند؟

چرا والدین کلید موفقیت گفتار درمانی فرزندشان هستند؟

بسته به تشخیص و برنامه مراقبتی فرزندتان، گفتاردرمانگر توصیه می‌کند که جلسات گفتار درمانی چند وقت یک‌ بار باید برگزار شود. آنها ممکن است توصیه کنند یک یا دو بار در هفته در گفتار درمانی شرکت کنید. حالا تصور کنید که در حال تلاش برای یادگیری یک مهارت جدید هستید. بیایید بگوییم که در حال بازی تنیس یا یک ساز موسیقی است. اگر فقط یک بار در هفته در کلاس‌ها شرکت می‌کردید، بدون اینکه تمرینی در خانه انجام شود به نظر خودتان چقدر می‌توانید پیشرفت کنید؟

باید بگوییم آنچه در طول جلسه گفتار درمانی اتفاق می افتد به همان اندازه مهم است که در خانه اتفاق می افتد. پیشرفت زمانی اتفاق می‌افتد که این مهارت‌های مهم در طول هفته تمرین ‌شوند و توسط شخصی که فرزندتان دوستش دارد و بیشتر با او وقت می‌گذراند تقویت شود.

تحقیقات به طور مداوم نشان داده است که هر چه والدین شرکت‌کنندگان فعال‌تری در گفتار درمانی فرزندشان باشند، کودکان در جهت اهدافشان پیشرفت بیشتری می‌کنند. به همین دلیل بسیار مهم است که یک گفتاردرمانگر را پیدا کنید که بتواند به شما بیاموزد چگونه در خانه و در طول کارهای روزمره، گفتار و زبان را با کودک خود تمرین کنید.

تمرین سخت نیست و نیازی به ساعت‌ها تمرین یا فعالیت‌های خاص ندارد. این صرفاً در مورد ایجاد تغییرات کوچک اما هدفمند در نحوه تعامل شما با فرزندتان است. خواه صبحانه خوردن با هم، آماده شدن برای زمان خواب و یا استفاده از این زمان ها برای تقویت رشد زبان باشد.

 

مقاله های مرتبط

انواع رایج اختلالات گفتار

سیر تکامل گفتاری کودکان

کودک دو ساله من حرف نمیزنه!

کودک سه ساله من حرف نمیزنه!

گفتاردرمانی برای کودک ۱ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۲ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۳ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۴ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۵ ساله

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تمرینات گفتاری برای کودکان ۴ تا ۶ ساله

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

نکاتی برای موفقیت کودکان با تاخیر گفتاری در مدرسه

کودک ۱۸ماهه من صحبت نمی کند، آیا باید نگران باشم؟

اگر کودک ۲ یا ۳ ساله شما صحبت نمی کند چه باید کرد؟

کودک من همه چیز را می فهمد، اما هنوز صحبت نمی کند!

چگونه تماشای صفحه نمایش بر رشد گفتار و زبان کودک تأثیر می گذارد؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

10 − دو =

× پشتیبانی 24 ساعته