مشکلات تعادلی حفظ وضعیت پایدار و با ثبات بدن را در هنگام ایستادن، راه رفتن و حتی نشستن برای افراد دشوار می کند. مشکلات تعادل در افراد مسن بیشتر شایع است و شایع ترین دلیلی است که آنها از پزشک کمک می گیرند. اگر مشکلات تعادلی درمان نشود، می تواند منجر به زمین خوردن شود. متخصص کاردرمانی می توانند به افراد در هر سنی کمک کنند تا تعادل خود را بهبود بخشند. آنها تست تعادل را انجام می دهند و برنامه های درمانی را توسعه می دهند که شامل فعالیت بدنی برای کمک به بهبود قدرت، ثبات و حرکت افراد دارای مشکلات تعادلی است.

کاردرمانگران متخصص حرکت هستند. آنها کیفیت زندگی را از طریق مراقبت عملی، آموزش بیمار و حرکات تجویز شده بهبود می بخشند. برای ارزیابی می توانید از طریق مرکز تخصصی کاردرمانی تهران با ما تماس حاصل فرمایید.

کاردرمانی برای مشکلات تعادلی

مشکلات تعادلی چه هستند؟

مشکل تعادل زمانی وجود دارد که فرد در حفظ وضعیت ثابت و راست بدن خود، چه در حال حرکت یا وضعیت ایستا، مشکل داشته باشد.  دلایل زیادی برای مشکلات تعادل وجود دارد از جمله:

-ضعف عضلانی

-سفتی مفاصل و کاهش حرکت

-مشکلات گوش داخلی

-داروهای خاص (مانند داروهایی که برای افسردگی و فشار خون تجویز می شوند).

-عدم فعالیت بدنی یا نشستن زیاد.

-پیری

مشکلات تعادل همچنین می تواند ناشی از شرایط پزشکی باشد مانند:

سکته مغزی

بیماری پارکینسون

مولتیپل اسکلروزیس

-آسیب تروماتیک مغز

-آرتروز

-آسیب نخاعی

-بیماری های شناختی (شرایطی که بر یادگیری یا تفکر تأثیر می گذارد).

-دیابت

مشکلات تعادلی چه هستند؟

مشکلات تعادل زمانی رخ می دهد که یک یا چند سیستم از این پنج سیستم در بدن به درستی عمل نکنند:

-بینایی: بینایی ضعیف می تواند ناشی از سن، مشکلات ردیابی چشم یا بیماری های چشمی باشد.

-گوش داخلی: بخشی از گوش داخلی که مسئول تعادل است، سیستم دهلیزی است. از این رو مشکلات گوش داخلی که بر تعادل فرد تأثیر می گذارد، مشکلات سیستم وستیبولار نیز نامیده می شود. مشکلات گوش داخلی می تواند در اثر ضربه، پیری، تغذیه نامناسب یا بیماری ایجاد شود.

سیستم عضلانی: قدرت و انعطاف عضلانی ممکن است به دلیل عدم ورزش، نشستن زیاد یا بیماری کاهش یابد.

-حس عمقی (آگاهی از وضعیت بدن خود): حس وضعیت بدن می تواند به دلیل ضربه یا بیماری مانند دیابت غیر طبیعی شود.

-گردش خون: افت ناگهانی فشار خون زمانی که فرد می‌نشیند یا می‌ایستد، که افت فشار خون ارتواستاتیک نامیده می‌شود، می‌تواند باعث سرگیجه یا سبکی سر در فرد شود. این ممکن است باعث غش و افتادن فرد شود.  مشکلات گردش خون می تواند ناشی از مشکلات قلبی، کم آبی بدن و برخی بیماری ها باشد.

مغز اطلاعات را از چشم، گوش داخلی و حس عمقی برای کنترل تعادل دریافت و ترکیب می کند. سپس سیگنال هایی را به عضلات می فرستد تا حرکت کنند یا برای حفظ تعادل تنظیم شوند.  ممکن است فردی نتواند تعادل خود را حفظ یا اصلاح کند اگر:

  • یک یا چند حواس سیگنال های صحیحی را به مغز ارسال نمی کنند.
  • ماهیچه ها نمی توانند حرکات را انجام دهند.

مشکلات تعادلی چه حسی دارد؟

مشکلات تعادلی چه حسی دارد؟

فردی که مشکلات تعادلی دارد ممکن است موارد زیر را تجربه کند:

-پرت شدن هنگام تلاش برای ایستادن، یا تلو تلو خوردن، زمین خوردن، تاب خوردن، یا تلو تلو خوردن هنگام راه رفتن

-سرگیجه یا گیجی (احساس چرخیدن).

-افتادن یا احساس می کنید که گویی قرار است زمین بخورید.

-سبکی سر، غش یا احساس شناور بودن

-تاری دید

تعادل برخی افراد ممکن است هنگام نشستن یا ایستادن خوب باشد. به این تعادل استاتیک می گویند. هنگامی که فقط یک کار را در یک زمان انجام می دهید، تعادل ممکن است خوب باشد. مشکلات بیشتر با تعادل پویا اتفاق می‌افتند، زمانی که فرد در یک زمان بیش از یک کار را انجام دهد یا تلاش می‌کند.  مشکلات تعادل پویا همچنین زمانی رخ می دهد که اطلاعات چشم، گوش داخلی و حواس وضعیت بدن تغییر کند. مثالها عبارتند از:

-راه رفتن در حالی که سر را می چرخانید تا با شخص دیگری صحبت کنید.

-خم شدن و رسیدن به یک جسم

-راه رفتن در مکان های کم نور (شب یا در اتاق تاریک)

اگر تعادل ایستا یا پویای یک فرد غیر طبیعی باشد، به راحتی ممکن است سقوط کند و خطر آسیب بیشتری را در پی دارد.

مشکلات تعادل می تواند باعث ترس افراد از انجام فعالیت های ساده روزانه شود. در نتیجه ممکن است از حرکاتی که سخت می‌دانند یا عضلاتشان را به چالش می‌کشند اجتناب کنند. این باعث می شود که آنها بیش از حد بنشینند. این عدم حرکت منجر به ضعف می شود که مشکلات تعادل را بدتر می کند. فردی که مشکلات تعادلی دارد نیز ممکن است از وضعیت خود احساس ناامیدی کرده و افسرده شود.

تشخیص مشکلات تعادلی

مشکلات تعادلی چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر ابتدا به کاردرمان مراجعه کنید، ارزیابی کاملی را انجام می دهد که شامل گرفتن سابقه سلامتی شما نیز می شود.  متخصص کاردرمانی در مشکل تعادل همچنین از شما سوالات کاملی در مورد وضعیت شما می پرسد مانند:

  • هر چند وقت یکبار با تعادل خود مشکل دارید؟
  • وقتی با مشکلات تعادل مواجه می شوید چه می کنید؟
  • آیا تعادل شما در شب بدتر است یا در اتاق های تاریک؟
  • آیا اتاق می چرخد ​​یا احساس می کنید تعادل ندارید؟
  • در سال گذشته چند بار زمین خورده اید؟
  • آیا زمین خوردن باعث آسیب یا مراجعه به پزشک یا بیمارستان شده است؟
  • آیا هیچ فعالیتی را به دلیل مشکلات تعادلی خود تغییر داده یا محدود کرده اید؟
  • چه داروهایی استفاده می کنید؟
  • آیا اخیراً معاینه بینایی یا گوش انجام داده اید؟
  • آیا تا به حال احساس سبکی سر کرده اید، یا انگار ممکن است بیهوش شوید؟
  • آیا در انجام هر گونه فعالیت روزانه مشکل دارید؟
  • چه مقدار و چه نوع ورزش روزانه ای انجام می دهید؟
  • آیا شرایط پزشکی یا مشکل دیگری دارید؟
  • آیا تحت نظر پزشک هستید؟
  • اهداف شما چه هستند؟

کاردرمانگر آزمایشاتی را برای بررسی توانایی فیزیکی کلی شما در زمینه هایی مانند:

  • حرکت
  • استحکام – قدرت
  • هماهنگی
  • ردیابی بصری
  • تعادل

کاردرمان شما ممکن است با پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی همکاری کند، که ممکن است آزمایش های بیشتری را برای رد سایر شرایط تجویز کند.

بهترین کاردرمانی برای مشکلات تعادلی

چگونه کاردرمانی به مشکلات تعادلی کمک می کند؟

متخصصان کاردرمانی در مشکلات تعادلی بر اساس نیازهای هر فرد، گزینه های زیادی را برای درمان مشکلات تعادل ارائه می دهند. آنها بسیاری از سیستم های بدن را ارزیابی می کنند از جمله:

-عضلات و مفاصل

-گوش داخلی

-توانایی ردیابی چشم

-حس پوست

-حس عمقی (آگاهی از موقعیت در مفاصل)

-جریان خون

کاردرمانگران متخصصان حرکت هستند که برای بهبود این سیستم ها، تکنیک های حرکتی فعال و تمرینات بدنی را تجویز می کنند. تمرینات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

-تقویت

-کشش

-آگاهی از موقعیت

-ردیابی بصری

-بازآموزی گوش داخلی

کاردرمان می تواند مشکلات تعادلی شما را با شناسایی علل آنها شناسایی، تشخیص و درمان کند. آنها یک برنامه درمانی خاص برای نیازها، چالش ها و اهداف شما طراحی خواهند کرد. آنها همچنین تمریناتی را در اختیار شما قرار می دهند که می توانید در خانه انجام دهید.  برنامه درمانی شما ممکن است شامل استراتژی هایی باشد:

-کاهش خطر سقوط: متخصص کاردرمانی برای مشکل تعادل کفش های مشکل دار و خطرات موجود در خانه را ارزیابی می کند. خطرات می تواند شامل فرش های شل، نور ضعیف، حیوانات خانگی زیر پا، یا موانع دیگر باشد.

-ترس از افتادن را کاهش دهید: با پرداختن به مشکلات خاصی که در طول معاینه شما پیدا می شود، کاردرمان به شما کمک می کند تا اعتماد به نفس خود را دوباره به دست آورید. آنها به شما کمک می کنند توانایی خود را برای حرکت آزادانه و انجام فعالیت های روزانه بهبود بخشید. همانطور که به تعادل و توانایی بدنی خود اعتماد دارید، بهتر می توانید از فعالیت های روزمره لذت ببرید.

-بهبود تحرک: کاردرمان به شما کمک می کند تا توانایی حرکت با سهولت، هماهنگی و اعتماد به نفس بیشتری را به دست آورید. آنها یک برنامه درمانی و تمرینی شخصی ایجاد می کنند تا به تدریج قدرت و مهارت های حرکتی شما را تقویت کنند.

-بهبود تعادل: کاردرمان تمریناتی را برای تعادل ایستا (نشستن یا ایستادن) و تعادل پویا (حفظ تعادل در حین حرکت و انجام فعالیت های روزانه) به شما آموزش می دهد. آنها همچنین ممکن است با شما تمریناتی را انجام دهند تا توانایی شما را در واکنش به اختلال تعادل برای جلوگیری از سقوط بهبود بخشند. آنها این تمرینات را به تدریج با بهبود مهارت های شما افزایش می دهند تا به پیشرفت شما کمک کنند.

-بهبود قدرت: کاردرمان تمریناتی را برای رفع ضعف عضلانی یا بهبود قدرت کلی عضلانی به شما آموزش می دهد. تقویت عضلات در تنه، لگن و ران می تواند برای بهبود تعادل بسیار مهم باشد. آنها ممکن است از نوارهای ورزشی برای تمرین مقاومتی استفاده کنند تا قدرت شما را بهبود بخشند و از استرس مفاصل جلوگیری کنند.

-بهبود حرکت: کاردرمانگر فعالیت ها و درمان های خاصی را برای کمک به بازگرداندن حرکت طبیعی در هر مفاصل سفت انتخاب می کند. اینها ممکن است با حرکات غیرفعالی که کاردرمان برای شما انجام می دهد شروع شود و به تمرینات فعالی که خودتان انجام می دهید پیشرفت کند.

-انعطاف پذیری و وضعیت بدن را بهبود می بخشد: کاردرمانگر تعیین خواهد کرد که آیا هر یک از عضلات اصلی شما سفت است یا خیر. آنها به شما یاد می دهند که چگونه آنها را به آرامی کشش دهید. متخصص کاردرمانی همچنین وضعیت شما را ارزیابی می کند و تمریناتی را به شما آموزش می دهد تا توانایی شما در حفظ وضعیت مناسب را بهبود بخشد. وضعیت بدنی خوب می تواند تعادل شما را بهبود بخشد.

-سطوح فعالیت را افزایش می دهد: متخصص کاردرمانی تعادل در مورد اهداف فعالیت با شما صحبت خواهد کرد. آنها یک برنامه تمرینی برای رفع نیازها و اهداف خاص شما طراحی خواهند کرد. کاردرمانگر به شما کمک می کند تا با ایمن ترین، سریع ترین و موثرترین راه ممکن به آن اهداف برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پنج × چهار =

× پشتیبانی 24 ساعته