کم شنوایی یک چالش بزرگ برای کودکان در حال رشد است. اما نباید مانع آنها در یادگیری و برقراری ارتباط شود. با برخورداری از خدمات مناسب، کودک شما می تواند تمام مهارت ها را بیاموزد و به همان نقاط عطف رشد مانند سایر بچه ها در سن خود برسد. در اینجا مواردی برای کمک به کودکان کم شنوا ذکر شده است ک شما می توانید برای فرزندتان انجام دهید:

پنج راه برای کمک به کودکان کم شنوا

 

۱. بلافاصله درمان را شروع کنید.

درمان زودرس برای کودکانی که کم شنوایی دارند مهم است. دیل آماندا تیلور، دکتر جراح گوش، حلق و بینی در بنیاد پزشکی واشنگتن در شهر Fremont ، کالیفرنیا می گوید: مغز نوزادان به سرعت رشد می کند و مهم است که هرچه سریع تر این مسیرهای صوتی در مغز تحریک شوند. کودکانی که زودتر در معرض صداها قرار می گیرند نسبت به همسالان خود مسیر رشد تکاملی را سریعتر طی می کنند. بیشتر کودکان از سمعک یا وسایل دیگری مانند کاشت حلزون استفاده می کنند. آنها دستگاه های الکترونیکی هستند که در گوش داخلی قرار می گیرند و به پردازش صداها در مغز کمک می کنند. برای شروع این درمانها خیلی زود نیست. اکثر ایالت ها در آمریکا نوزادان را برای کم شنوایی اندکی پس از تولد آزمایش می کنند. این بدان معنی است که آنها فقط در چند هفته می توانند از سمعک ها استفاده کنند. از پزشک کودک خود بخواهید که در انتخاب یک متخصص شنوایی اطفال که در انتخاب روش های درمانی مناسب تخصص دارد به شما کمک کند. حتی بچه هایی که دچار کم شنوایی عمیق هستند در صورت کاشت حلزون در سن ۱ تا ۲ سالگی می توانند در سنین  ۵ تا ۶ سالگی کنار همسالان خود باشند.

 

۲. از مداخلات زودهنگام استفاده کنید.

حدود ۹۵٪ والدین کودکان مبتلا به کم شنوایی مشکل شنوایی ندارند و تجربه ای در این زمینه ندارند. بنابراین آنها باید چیزهای زیادی برای زندگی کردن با کودکان کم شنوا و درمان آنها یاد بگیرند. یک برنامه با مداخله زودهنگام به شما کمک می کند تا تمام خدماتی را که فرزندتان به آن نیاز دارد انتخاب کنید. نوزادان مبتلا به کم شنوایی باید در اسرع وقت تحت درمان قرار بگیرند. می توانید یک برنامه را از طریق مراکز توانبخشی یا بیمارستان محل خود پیدا کنید. شما با متخصصان شنوایی مانند شنوایی شناسان و آسیب شناسان گفتار و زبان کار خواهید کرد تا “یک برنامه خدمات خانوادگی فردی” (IFSP) را دریافت کنید. مداخله زودهنگام همچنین خانواده ها را پشتیبانی می کند و می تواند راه هایی در جهت کمک به فرزندتان برای یادگیری زبان و گفتار به شما یاد دهد.

 

۳. از دیگران کمک بگیرید.

در صورت کسب کمک از دیگران، کمک به فرزندتان آسانتر می شود. مقابله با کم شنوایی در ابتدا برای رفع آن بسیار زیاد است، بنابراین خانواده ها نیاز به حمایت عاطفی اضافی دارند ، دکتر تاد هیوستون، دکترا، دانشیار آسیب شناسی گفتار در دانشگاه آکرون می گوید: برخی والدین مشاوره را مفید می دانند. برخی دیگر به گروههای حمایتی روی می آورند. هر دو به شما این امکان را می دهد تا با خانواده های دیگری که با کم شنوایی زندگی می کنند ارتباط برقرار کنید. اجتماعات آنلاین زیادی وجود دارد یا می توانید از پزشک خود در مورد گروه هایی که در منطقه شما قرار دارد سؤال کنید. انجمن الکساندر گراهام بل در وب سایت خود دارای فهرست هایی است که جلسات و همایش هایی را برای خانواده ها ارائه می دهد. هوستون می گوید، بسیاری از والدین از تجربه مشترک و اعتبار یک گروه پشتیبان لذت می برند.

 

۴. با کودک خود صداها را کاوش کنید.

شنیدن صداها و گفتار از سنین پایین به کودک شما کمک می کند تا زبان را یاد بگیرد. روشهای ساده ای برای افزودن به آنها پیدا کنید:

۱. بازی هایی را با کودک خود انجام دهید که به او تقلید صداها را آموزش می دهد مانند شخصیت های کارتونی. اینها به فرزند شما در مورد صحبت کردن با دیگران کمک می کند.

۲. در مورد کارهایی که انجام می دهید با اوصحبت کنید به عنوان مثال، “ما در حال رانندگی به طرف خانه مادربزرگ هستیم” یا “بابا ظرف ها را می شوید.”

۳. با فرزندتان بخوانید. تصاویر را همانطور که می خوانید توصیف کنید. با بزرگتر شدن فرزندتان، از او بخواهید همانطور که از آنها نام می برید، به عکسها اشاره کند. یا از او بخواهید که تصاویر را نامگذاری کند.

۴. با هم آواز بخوانید.

 

۵. با فرزندتان صحبت کنید.

شما می دانید چه چیزی برای او بهتر است. اگر مداخله ای در برنامه شما موثر نیست، به تیم درمانی خود اطلاع دهید. آنها باید برای دستیابی به اهدافی که تعیین کرده اید با شما همکاری کنند. اگر نه، به دنبال متخصصانی باشید که می توانند. هیوستون می گوید: مشارکت در مراقبت از فرزندتان یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای کمک به فرزند خود انجام دهید. بنابراین نترسید و برای آنچه کودک شما نیاز دارد، بجنگید و در طول راه سؤالات زیادی بپرسید.

 

به استحضار می رساند کلینیک تخصصی تشخیص و درمان کم شنوایی با دو شعبه در پاسداران و سعادت آباد، بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه تشخیص و درمان کم شنوایی کودکان، کادری مجرب و مجهز به مداخله های روز دنیا، آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد، لازم به ذکر می باشد شرایط و امکانات ذکر شده این مرکز را بعنوان یکی از بهترین مراکز گفتاردرمانی در کودکان کم شنوا در تهران معرفی می نماید بصورتیکه از تمام نقاط ایران جهت تشخیص و درمان فرزند خود با کم شنوایی به این مرکز مراجعه می کنند.

 

آدرس شعبه شرق مرکز گفتاردرمانی کودکان کم شنوا: ابتدای پاسداران، خیابان نگارستان دوم (کاشیها)، خیابان مسجد جامع غدیر خم، نبش نگارستان چهارم، پلاک ۱۱

با توجه به قرار گرفتن شعبه شرق مرکز گفتاردرمانی کودکان در پاسداران مناسب برای اهالی محله های نیاوران، فرمانیه، اقدسیه، قیطریه، منظریه، کامرانیه، پاسداران، شهید عراقی، مینی سیتی، شهید محلاتی، پایدار فرد، اسلامی، دولت، دیباجی، اختیاریه، دروس، قلهک، شریعتی، لویزان، تهرانپارس، هنگام، نارمک، رسالت، سیدخندان و… می باشد.

 

آدرس شعبه غرب مرکز گفتاردرمانی کودکان کم شنوا: سعادت آباد، بلوار فرحزادی، بالاتر از میدان کتاب، آسمان پنجم غربی، پلاک ۲۴

با توجه به قرار گرفتن شعبه غرب مرکز گفتاردرمانی کودکان در سعادت آباد و دسترسی به اتوبان یادگار امام، اتوبان نیایش و بلوار پاکنژاد مناسب برای اهالی محله های شهرک غرب، سعادت آباد، جنت آباد جنوبی، مرکزی و شمالی، اوین، ولنجک، ونک، امیرآباد، پونک، شهران، بلوار فردوس، صادقیه، مرزداران، ستارخان، شهرآرا، دهکده المپیک، دریاچه چیتگر، یافت آباد، شهریار، اسلام شهر و … می باشد.

 

شماره تماس مرکز گفتاردرمانی کودکان کم شنوا

۰۹۲۰۲۱۲۰۲۱۴-۰۹۳۵۶۱۱۷۷۴۲

 

مقاله های مرتبط

درمان اختلال پردازش شنوایی

گفتاردرمانی برای کودکان کم شنوا

علت دیر حرف زدن کودکان چیست؟

حس شنوایی و پردازش حس شنوایی

پنج راه برای کمک به کودکان کم شنوا

مواردیکه در مورد حساسیت شنوایی باید بدانیم.

اختلالات پردازش شنیداری مرکزی و صوت درمانی

۲ دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • یزدان حسینی
    12 نوامبر 2020 3:00 ب.ظ

    سلام فرزند بنده دچار کم شنوایی هستش و از سمعک استفاده میکنه و وقتیکه درمان گفتاردرمانی را در این مرکز شروع کردم خیلی تغییر کرد.
    ممنون بابت زحماتتون

  • درمان گفتار درمانی در در بهبود کودکان کم شنوا بسیار مفید می باشد بنده از مراجعین مرکز هستم و از خدمات گفتاردرمانی مرکز خیلی راضی هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

شانزده + 10 =

× پشتیبانی 24 ساعته