به خوبی شناخته شده است که ورزش از هر نوع برای بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون مفید است. اما درمان توانبخشی پارکینسون به ویژه کلیدی است. چرا؟ دکتر حسینی سیانکی در مرکز تخصصی درمان پارکینسون می‌گوید: یک متخصص می‌تواند از طریق حرکات مناسب برای افزایش تحرک، قدرت و تعادل شما را راهنمایی کند و به شما کمک کند تا در زندگی مستقل بمانید. هدف ما ارائه دانش و کنترل علائم است تا به بیماران پارکینسون کمک کنیم احساس قدرت کنند و بر موانع زندگی به طور کامل غلبه کنند. در اینجا مواردی وجود دارد که درمان توانبخشی پارکینسون روی آنها تمرکز دارد:

توجه: لطفاً در مورد هر برنامه توانبخشی با بهترین دکتر متخصص پارکینسون خود صحبت کنید و قبل از شروع هر برنامه خاصی به متخصص کاردرمانی یا مربی متخصص در بیماری پارکینسون مراجعه کنید.

درمان توانبخشی پارکینسون

آموزش دامنه حرکتی برای پارکینسون

یک شکل خاص از کاردرمانی برای بیماری پارکینسون، آموزش LSVT BIG نامیده می شود. (LSVT درمان صدای لی سیلورمن است. LSVT LOUD درمانی برای تقویت صدا است.) حسینی سیانکی در ادامه می‌گوید: «به منظور کمک به بیماران مبتلا به پارکینسون است تا آنچه را «دامنه حرکتی» می‌نامیم افزایش دهند. در LSVT BIG، شما حرکات بدنی بیش از حد اغراق آمیز مانند گام های بلند و حرکت بازو انجام می دهید. این تکنیک راهی برای بازآموزی عضلات و کند کردن پیشرفت هیپوکینزی است، حرکات کوچک‌تر و به هم ریخته‌تر که با پارکینسون اتفاق می‌افتد. از پزشک یا کاردرمان خود در مورد LSVT BIG سوال کنید.

آموزش دامنه حرکتی برای پارکینسون

تمرین الگوهای متقابل برای پارکینسون

حرکات متقابل الگوهای پهلو به پهلو و چپ به راست هستند مانند چرخاندن بازوها در حین قدم زدن و در حین راه رفتن می باشند. بیماری پارکینسون ممکن است بر این الگوها تأثیر بگذارد. کاردرمانگر شما ممکن است به شما کمک کند الگوهای متقابل را با استفاده از دوچرخه دراز کشیده (دوچرخه ثابتی که در آن در حالت خوابیده می‌نشینید) یا دستگاه بیضوی (که در آن از دست‌ها و پاهای خود استفاده می‌کنید) تقویت کنید. حسینی سیانکی می‌گوید: «راه رفتن را تمرین کنید و تاب خوردن بازوهایتان را در نظر داشته باشید. برای حفظ ریتم، آواز خواندن ممکن است کمک کند.” کلاس های رقص و تای چی نیز مفید هستند.

تمرین الگوهای متقابل برای پارکینسون

تمرین های تعادلی برای پارکینسون

حسینی سیانکی توضیح می‌دهد که تعادل طبیعی، تعاملی است بین آنچه می‌بینید (بازخورد بصری)، گوش داخلی شما (که به شما کمک می‌کند خود را جهت‌یابی کنید) و اینکه چگونه پاهایتان زمین زیر خود را حس می‌کنند.  بیماری پارکینسون می تواند این سیستم تعادل را تحت تاثیر قرار دهد و راه رفتن شما (نحوه راه رفتن) را ناپایدار کند که به نوبه خود ممکن است شما را از حضور در مکان های عمومی یا شلوغ بترساند.  آموزش راه رفتن (تمرین پیاده روی) می تواند کمک کننده باشد.  تمریناتی که با هدف بهبود تعادل انجام می شود باید توسط متخصص کاردرمانی هدایت شوند که می تواند با شما همکاری کند تا مشکلات تعادل را درک کند و راه های جبران را به شما آموزش دهد.

تمرین های تعادلی برای پارکینسون

تمرین های کششی و انعطاف پذیری برای پارکینسون

برای بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون سفت شدن عضلات خم کننده لگن، همسترینگ و ساق پا شایع است.  حسینی سیانکی می‌گوید برای مقابله با این سفتی، بهتر است در فواصل زمانی مکرر در طول روز حرکات کششی چندین بار انجام دهید. از یک مربی یا کاردرمانگر واجد شرایط که در پارکینسون تخصص دارد بخواهید تا به شما نشان دهد که چگونه تمرین های مورد نظر را انجام دهید.

تمرین های قدرتی برای پارکینسون

تمرین های قدرتی برای پارکینسون

عضله ها به طور طبیعی با افزایش سن ضعیف می شوند، بنابراین تمرینات قدرتی برای همه مهم است.  اما تحقیقات نشان می‌دهد که ضعف عضلانی مشکل بزرگ‌تری برای بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون است.  بسته به اینکه در چه مرحله ای از بیماری هستید، یک کاردرمانگر ممکن است از شما بخواهد تمرینات مقاومتی را با دمبل های سبک یا نوار مقاومتی (نوعی نوار لاستیکی ضخیم) انجام دهید. او می‌گوید کلاس‌های مبتنی بر استخر با استفاده از مقاومت آب برای تقویت عضله‌ها نیز می‌تواند مناسب باشد.

بهترین مرکز اختلالات حرکتی

بهترین مرکز اختلالات حرکتی

مرکز ما درمان دلسوزانه و به موقع را برای بیماران مبتلا به اختلالات حرکتی مانند پارکینسون، دیستونی، آتاکسی، لرزش اساسی و شرایط مشابه ارائه می دهد. اما ماموریت ما فراتر از تعالی مراقبت از بیمار است. با ارائه رویدادهای آموزشی و گروه‌های حمایتی به بیماران و مراقبان این امکان را می‌دهیم که شریک بهتری در سلامت خود شوند.

 

مقاله های مرتبط

کاردرمانی در منزل

گفتاردرمانی در منزل

علائم بیماری پارکینسون

کاردرمانی در پارکینسون

گفتاردرمانی در پارکینسون

بیماری پارکینسون چیست؟

مقابله با بیماری پارکینسون

علائم هشدار دهنده پارکینسون

چگونه بیماری پارکینسون تشخیص داده می شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

شانزده + 13 =

× پشتیبانی 24 ساعته