آیا شما والدین یا معلم دانش آموزانی هستید که تفاوت های یادگیری دارند؟ کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی، اختلال روخوانی، اختلال دیکته و سایر اختلالات نسبت به همسالان عادی خود در یادگیری دروس تحصیلی چالش های بیشتری را تجربه می کنند. آنها ممکن است در انجام وظایف، تمرکز بر درس ها، به خاطر سپردن مفاهیم و انطباق با تغییر روال ها مشکل داشته باشند. خوشبختانه شما می توانید به دانش آموزانی که اختلال یادگیری دارند در کلاس درس و مدرسه کمک کنید. در اینجا نحوه حمایت از کودک با مشکلات یادگیری در مدرسه آمده است:

استراتژی های آموزش به کودکان دارای اختلال یادگیری

۱. از تکنیک تکه تکه کردن استفاده کنید.

به گفته جورج میلر، روانشناس دانشگاه هاروارد، مردم تنها می توانند بین پنج تا نه اطلاعات را در یک زمان مدیریت کنند. با این حال، تکه تکه کردن یک تکنیک یادگیری است که به شما امکان می دهد از حافظه بلند مدت استفاده کنید و مفاهیم بیشتری را مدیریت کنید. معلمان می توانند با تقسیم کردن درس ها به تکه های کوچک که بر روی یکدیگر ساخته می شوند به دانش آموزان در فرآیند یادگیری کمک کنند. هر بلوک باید به مطالب قبلی برای اتصال مفاهیم و استفاده از تکرار اشاره کند. برای مثال اگر دانش‌آموزان باید یک فصل طولانی را برای تکالیف شب بخوانند، می‌توانید آن را به بخش‌های قابل مدیریت تقسیم کنید و هر کدام را با یک کار پایان دهید که دانش‌آموز آنچه را که خوانده است خلاصه کند. پس از خواندن کل فصل، از آنها بخواهید هر خلاصه را دوباره بخوانند.

۲. سازماندهی اطلاعات به صورت بصری

بسیاری از دانش آموزان با مشکلات یادگیری اطلاعات را به صورت دیداری پردازش می کنند. معلمان و والدین می توانند از این مهارت ها با درک دروس استفاده کنند. به عنوان مثال پس از خواندن یک فصل از یک کتاب، از دانش آموز بخواهید که تصویری را ترسیم کند که نشان دهنده آنچه خوانده است باشد.

۳. تکیه به حواس چندگانه

برای بهبود درک و یادگیری در هنگام مطالعه، حواس چندگانه را به کار ببرید. در زیر به مواردی در خصوص درمان یکپارچگی حسی برای کودکان با اختلال یادگیری پرداخته ایم.

 

برای کودکانی که یادگیرنده بصری هستند، می توانید امتحان کنید:

-آویزان کردن تصاویر و تنظیم مدل ها

-برجسته کردن اطلاعات در رنگ های مختلف

-درخواست از دانش آموزان برای ایجاد هنر مبتنی بر درس

 

برای کسانی که درس های مبتنی بر صوت را ترجیح می دهند، می توانید:

-به کتاب ها روی نوار گوش دهید یا با صدای بلند بخوانید.

-ویدیویی را با صدای همراه تماشا کنید.

-از قافیه ها، سرودها و بازی های زبانی استفاده کنید.

 

برخی از بچه ها یادگیرندگان حرکتی هستند، آنهایی که از طریق:

-دروس با رنگ انگشتی، پازل یا شن و ماسه

-مدل سازی اشیاء یا طرح ها در خاک رس

-استفاده از اشیاء کوچک برای نمایش اعداد

 

آموزش لمسی شامل حس لامسه است مانند:

-جفت کردن شمارش با کف زدن یا حرکات دیگر

-استفاده از هایلایتر برای کد رنگی متن ها در حین خواندن

-دستکاری مواد مانند بلوک، برای تجسم یک صحنه

۴. شخصی سازی آموزش آنلاین

خارج از کلاس درس، آموزش آنلاین می‌تواند جلسات حضوری را تقلید کند و به دانش‌آموزان کمک کند تا درک خود را از مفاهیم خاص تقویت کنند. قبل از برگزاری جلسه، دانش‌آموزان می‌توانند مطالبی از جمله آزمون‌ها، تست‌ها و تکالیف قبلی را بارگذاری کنند. سپس معلم می تواند آنها را بررسی کند و هر مورد اضافی را که ممکن است مفید باشد همراه خود بیاورد. با تدریس خصوصی، دانش‌آموزان می‌توانند سوالاتی بپرسند و بازخورد دریافت کنند که نیازهای خاص آنها را برآورده می‌کند. متخصصان آنلاین در تطبیق استراتژی های خود با دانش آموزان دارای اختلال یادگیری به خوبی تبحر دارند. علیرغم برگزاری جلسات در رایانه، بچه ها همچنان می توانند از چت متنی استفاده کنند، روی تخته سفید مجازی بنویسند، صفحه نمایش خود را به اشتراک بگذارند و درس ها را ضبط کنند تا بعداً مرور کنند.

۵. یادگاری را بگنجانید.

یادگاری تکنیک هایی است که به دانش آموزان کمک می کند تا اطلاعاتی را که می خوانند از طریق نشانه های دیداری و صوتی سازماندهی و درک کنند. آنها معمولاً به استفاده از کلمات کلیدی، قافیه و کلمات اختصاری متکی هستند.

۶. به هر دانش آموز در کلاس پاسخ دهید.

اگر می‌خواهید یاد بگیرید که چگونه به دانش‌آموزان مبتلا به اختلالات یادگیری کمک کنید، استراتژی‌های بالا را دنبال کنید. با تنظیم نحوه ارائه موضوعات و ارائه اطلاعات می توانید اضطراب آنها را کاهش دهید و تلاش آنها را برای یادگیری مادام العمر تشویق کنید. شما می توانید همین حالا جهت دریافت مشاوره برای فرزند دلبندتان با مرکز تخصصی درمان اختلال یادگیری تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

20 − 5 =

× پشتیبانی 24 ساعته