کم توانی ذهنی (عقب ماندگی ذهنی) به یک اختلال عصبی گفته می شود که توانایی ذهنی فرد را کاهش می دهد. افراد دارای کم توانی ذهنی همچنین در فعالیت های روزانه خود مانند معاشرت، مدیریت امور مالی یا انجام کارهای خانه مشکل دارند. ناتوانی های یادگیری همیشه در سنین پایین مشاهده می شود بصورتی که کودک آسیب دیده ممکن است برای یادگیری مهارت های اساسی در مقایسه با همسالان عادی خود به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

به همین دلیل، کودکان دارای کم توانی ذهنی ممکن است برای درک اطلاعات پیچیده، توسعه مهارت های جدید و تعامل با افراد دیگر نیاز به حمایت داشته باشند. والدینی که متوجه ناتوانی های یادگیری در فرزندان خود شده اند ممکن است نگران یافتن درمانی برای کمک به این بیماری باشند. این مقاله به بررسی این موضوع می ‌پردازد که آیا کم توانی ذهنی را می‌ توان درمان کرد و چگونه می ‌توانید به فرزندتان کمک کنید تا زندگی بهتری داشته باشد، زیرا او به بزرگسالی خواهد رسید.

آیا کم توانی ذهنی در کودکان قابل درمان است؟

آیا درمانی برای کم توانی ذهنی وجود دارد؟

کم توانی ذهنی اغلب بر نواحی ای از مغز که در یادگیری نقش دارند تاثیر می گذلرد و می تواند به دلیل حمله به مغز رخ دهد. این ممکن است ناشی از شرایط سلامتی دژنراتیو، تشنج و تروما باشد که ممکن است در اوایل دوران کودکی رخ دهد. از آنجایی که عقب ماندگی های ذهنی بر ظریف‌ ترین بخش‌های مغز تأثیر می‌گذارد و تشخیص نقص‌هایی که بر ناحیه یادگیری فرد تأثیر می ‌گذارد بسیار دشوار است، هیچ راه‌ حلی وجود ندارد که بتوان از آن برای درمان این بیماری استفاده کرد.

افراد مبتلا به عقب ماندگی ذهنی متفاوت فکر می کنند و ممکن است برای یادگیری و درک یک مفهوم خاص به بازه های زمانی متفاوتی نیاز داشته باشند. به دلیل این پیچیدگی‌های متعدد، یافتن یک برنامه جایگزین که با یک فرد خاص به خوبی کار می‌کند، ممکن است مدتی طول بکشد و همچنین آزمون و خطا انجام شود.

آیا درمانی برای کم توانی ذهنی وجود دارد؟

گزینه های درمانی برای کم توانی ذهنی

-طرح آموزش فردی: مدارس موظفند یک برنامه آموزشی فردی برای کودکانی که معیارهای یک اختلال یادگیری خاص را دارند، در نظر بگیرند. این امر به تعیین اهداف یادگیری و برنامه ریزی استراتژی ها یا خدمات لازم برای حمایت از یادگیری کودک در مدرسه کمک می کند. درک فرآیند طرح آموزش فردی می تواند گیج کننده باشد به خصوص اگر قبلاً در مورد آن نشنیده باشید. اولین قدم این است که فرزند شما برای آموزش ویژه ارزیابی شود.

مدرسه تصمیم می گیرد که آیا وضعیت آنها واجد شرایط حمایت و خدمات ارائه شده به دانش آموزان دارای کم توانی ذهنی است یا خیر. این به شما کمک کند تا نقاط قوت و ضعف فرزندتان را درک کنید و اینکه مدرسه چگونه برای بهبود و ایجاد مهارت های یادگیری برنامه ریزی می کند.

امکانات کلاس درس: امکانات کلاس درس شامل استفاده از برنامه‌ها و نرم‌ افزارهای رایانه ‌ای است که از یادگیری پشتیبانی می ‌کند، کتاب ‌های صوتی برای تکمیل خواندن، زمان بیشتر برای تکمیل تست‌ها و تکالیف و نشستن در کنار معلم برای افزایش توجه دانش آموزان می باشد. با کودکان مبتلا به عقب ماندگی ذهنی باید با احتیاط رفتار شود و در عین حال چارچوب زمانی آنها برای درک یک مفهوم خاص در نظر گرفته شود.

-درمان و داروها: پزشک ممکن است دارویی را توصیه کند که به کودک شما کمک می کند تا اضطراب و افسردگی شدید را مدیریت کند. به خاطر داشته باشید که این داروها این مشکل را درمان نمی کنند، اما به کاهش عوامل استرس زا که ممکن است یادگیری را برای کودک شما دشوار کند، کمک می کنند. داروهای بیش فعالی یا کمبود توجه ممکن است توانایی دانش آموز را برای تمرکز در کلاس درس بهبود بخشد. کودکانی که مشکلات نوشتاری دارند می توانند از کاردرمانی ذهنی بهره ببرند که هدف آن بهبود مهارت های حرکتی است. اگر دانش آموزی در خواندن و گوش دادن مشکل دارد، ممکن است از یک  متخصص گفتاردرمانگر زبان که برای رسیدگی به مهارت های زبانی کار می کند، بهره مند شود.

-فناوری کمکی: اینها ابزارها و وسایل الکترونیکی هستند که به کودک کمک می کنند تا چالش های خود را در کلاس درس حل کند. استفاده از ویژگی متن به صدا در رایانه یک نمونه معمولی با فناوری پیشرفته است که می تواند برای کودکان دارای ناتوانی یادگیری استفاده شود. اگر به نظر می رسد کنترل حرکتی ظریف چالش برانگیز است، گزینه ای با تکنولوژی پایین مانند مداد ضخیم تر را در نظر بگیرید که دید را افزایش می دهد.

-ابزارهای اجتماعی و عاطفی: به عنوان والدین یا قیم کودک، وظیفه شما این نیست که کم توانی ذهنی فرزندتان را درمان کنید، بلکه باید حمایت اجتماعی و عاطفی را برای او فراهم کنید تا در زندگی روزمره خود به آن دسترسی داشته باشند. همه بچه ها نیاز به تشویق، محبت و حمایت والدین خود دارند. چنین تقویت مثبتی می تواند به کودکان مبتلا به کم توانی ذهنی کمک کند تا احساس ارزشمندی قوی، عزم راسخ و اعتماد به نفس برای ادامه راه حتی زمانی که شرایط سخت می شود داشته باشند.

اگرچه هیچ درمانی برای کم توانی های ذهنی وجود ندارد، اما اثرات آن‌ها را می ‌توان با مداخله زودهنگام کاهش داد تا بتوانند راه‌هایی برای کنار آمدن با وضعیت خود در آینده ایجاد کنند. همچنین شانس موفقیت آنها در مدرسه و زندگی بزرگسالی را افزایش می دهد. پذیرش کم توانی ذهنی کودک در سنین پایین بسیار مهم است تا بتوان به موقع به آن رسیدگی کرد. کار با متخصصان مرکز تخصصی درمان اختلال یادگیری می تواند به شما کمک کند تا نقاط قوت فرزندتان را تقویت کنید و راه هایی برای جبران نقاط ضعف او بیابید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

1 × سه =

× پشتیبانی 24 ساعته