این احساس خاصی است که کودک خود را در آغوش بگیرید و در حالی که به شما نگاه می کند به او نگاه کنید. شما و نوزادتان ممکن است این کار را در حالی انجام دهید که روی صندلی گهواره ای تکان می خورید، چهره های بچگانه می سازید یا یک شعر کودکانه می خوانید. آیا می‌دانستید که این تعاملات رو در رو، به‌ویژه هنگام آواز خواندن، از رشد گفتار و زبان نوزادان حمایت می‌کند؟ مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد نشان داد که نوزادان تا چه اندازه به افرادی که برایشان آواز می‌خوانند، توجه می‌کنند و همچنین به این موضوع پرداخته است که در چه نقطه‌ای از چهره گوینده به نظر می‌رسند. با کمال تعجب، با بزرگتر شدن نوزاد، نگاه کودک به سمت دهان او تغییر می کند.

به خواندن ادامه دهید تا دریابید که چرا چنین است و چرا اهمیت دارد. به‌علاوه نکات ساده‌ای را که می‌توانید در خانه برای ترویج گفتار و زبان کودکتان از طریق آهنگ استفاده کنید را دریافت کنید.

آواز خواندن برای کودک به رشد گفتار و زبان او کمک می کند.

این مطالعه به تأثیر صحبت کردن و آواز خواندن بر نوزادان می پردازد؟

مطالعه سال ۲۰۲۲ بر چیزی به نام گفتار با هدایت نوزاد (ID) متمرکز شد. این به تعامل رو در رو بین یک مراقب و کودکش اشاره دارد، در حالی که مراقب برای کودک صحبت یا آواز می خواند. که روشی خاص برای صحبت کردن با نوزادان است. این شامل صحبت کردن با صدای بلندتر، صحبت کردن آهسته و واضح، کشیدن حروف صدادار، اغراق آمیز کردن حالات صورت و استفاده از جملات ساده با دستور زبان صحیح است. ممکن است آن را بعنوان «حرف‌های کودک» بدانید، اما در واقع تمایل ما به صحبت کردن با نوزادان به این روش از نظر علمی برای تقویت مهارت‌های گفتاری و زبانی آن‌ها ثابت شده است. این مطالعه واکنش‌های نوزادان به گفتار هدایت‌شده توسط نوزاد و همچنین آهنگ‌های هدایت‌شده توسط نوزاد را مشاهده و ارزیابی کرد. این واکنش ها شامل تغییر در نگاه چشم بود.

تاثیر آواز خواندن بر رشد گفتار کودکان

مطالعه چگونه تکمیل شد؟

دویست و نود و نه نوزاد در این مطالعه شرکت کردند. آنها در سنین ۳، ۴، ۵، ۶، ۹ و ۱۲ ماهگی مشاهده شدند. به نوزادان کلیپ های سمعی و بصری زنان با استفاده از گفتار به کارگردانی نوزاد و آهنگ کارگردانی نوزاد نشان داده شد. حرکات چشم نوزادان هنگام مشاهده کلیپ ها در هر یک از سنین بالا ردیابی شد.

آیا آواز خواندن بر رشد گفتار و زبان کودکان موثر است؟

یافته های مطالعه چه بود؟

این تحقیق نشان داد که با بزرگتر شدن نوزادان، در حین سخنرانی و کلیپ آهنگ، به طور مداوم به دهان گوینده نگاه می کردند. اما در هنگام آواز خواندن در مقایسه با صحبت کردن، بیشتر به دهان نگاه می کردند. مشاهده شد که نوزادان در ۶ ماه اول زندگی به طور کلی به کل صورت گوینده نگاه می کنند. آنها در سنین ۶ ماهگی و بالاتر شروع به تغییر تمرکز روی دهان گوینده کردند. هنگامی که ویژگی های زیر رخ می دهد، نوزادان بیشتر به دهان گوینده نگاه می کنند:

-نرخ آهسته تر صدا: آهسته صحبت کردن و تاکید بر کلمات از جنبه های تربیتی است. بنابراین جای تعجب نیست که صدای آهسته تر، حتی در حین آواز خواندن، توجه نوزادان را به خود جلب کند.

-تنوع ریتمیک کمتر: این به قابلیت پیش بینی ریتمیک مانند آواز خواندن مربوط می شود. در مورد آهنگ هایی مانند “Twinkle, Twinkle, Little Star” و “B-I-N-G-O” فکر کنید. شما آهنگ را می دانید و می توانید ضربان بعدی را پیش بینی کنید. وقتی آهنگ تغییرات کمتری در ریتم داشت، نوزادان تمایل داشتند به دهان گوینده نگاه کنند.

-لبخند زیاد از گوینده: وقتی گوینده حالت چهره دلپذیری داشت و اغلب لبخند می زد، نوزادان بیشتر توجه می کردند.

محققان به این نتیجه رسیدند که به نظر می‌رسد آهنگ روشی قوی برای جلب توجه نوزادان است و به طور طبیعی رفتار ظاهری آنها را هدایت می‌کند.

چرا تماس چشمی نوزاد بر رشد گفتار اهمیت دارد؟

چرا تماس چشمی نوزاد برای رشد گفتار و زبان کودکان اهمیت دارد؟

ممکن است تعجب کنید که چرا این “رفتار ظاهری” اینقدر مهم است. این در واقع بخش بزرگی از نحوه صحبت کردن نوزادان است. همانطور که نوزادان حرکات دهان مراقب را تماشا می کنند و به صداها و کلماتی که می گویند گوش می دهند، شروع به یادگیری نحوه تشکیل این صداها و کلمات می کنند. آنها همچنین مهارت های خود را در زبان دریافتی (نحوه درک زبان) با شروع به درک بیشتر لغات واژگان افزایش می دهند. تحقیقاتی که در این مطالعه مورد بحث قرار گرفته است، توضیح می‌دهد: «نگاه کردن به دهان در ۶ ماهگی بعداً رشد زبان را در ۱۲ ماهگی پیش‌بینی می‌کند». بنابراین اگر نوزادان هنگام خواندن برای آنها بیشتر به دهان شما نگاه می کنند، به این نتیجه می رسد که آواز خواندن به توسعه ارتباطات آنها کمک می کند.

راه هایی برای آواز خواندن، صحبت کردن و تعامل بیشتر با کودک

راه هایی برای آواز خواندن، صحبت کردن و تعامل بیشتر با کودک

شما به عنوان والدین یا مراقب، نقش بزرگی در رشد گفتار و زبان کودک خود بازی می کنید. با تعامل رو در رو با کودک خود، فقط با هم سرگرم نخواهید شد. شما به آنها کمک خواهید کرد که زبان را یاد بگیرند و شروع به برقراری ارتباط کنند. بیایید به ۵ روش سرگرم کننده و آسان نگاه کنیم که می توانید بیشتر برای کودک خود آواز بخوانید و رو در رو با هم ارتباط برقرار کنید.

۱. زمان های طبیعی را پیدا کنید که شما و کودکتان رو در رو هستید: می‌توانید در حین شیر دادن به کودکتان، یا وقتی که روی صندلی نشسته‌اند و به شما نگاه می‌کنند، آهنگ بخوانید. همچنین می توانید هنگام پوشیدن لباس کودک یا تعویض پوشک او آواز بخوانید. شما در حال حاضر این وظایف را انجام می دهید، بنابراین می توانید از آنها به نفع کودک خود استفاده کنید.

۲. بسیاری از شعرهای مهد کودک را امتحان کنید: به سادگی شروع به خواندن آهنگ های جدید یا قدیمی کنید مانند توپ سفیدم یا زنبور طلائی و ببینید فرزند شما به چه چیزی بیشتر پاسخ می دهد. حتماً لبخند بزنید و فراموش نکنید که آن را سرگرم کننده کنید. به این بعنوان یک فعالیت سرگرم کننده که باید با هم انجام دهید، نه زمانی برای آموزش به فرزندتان فکر کنید. هر چه این روال بیشتر درگیر و تعاملی باشد، کودک شما به طور طبیعی در حین آواز خواندن بیشتر یاد می گیرد.

۳. آهنگ هایی را انتخاب کنید که از اشاره استفاده می کنند: یادگیری حرکات چهره و بدن، بخش کلیدی توسعه زبان هستند. نوزادان معمولاً قبل از شروع به تقلید کلمات شروع به تقلید حرکات چهره و بدن می کنند.

۴. آهنگ های خود را بسازید: خود را محدود به شعرهای مهد کودک نکنید. استفاده از هر نوع ریتم تکراری و صدای آوازخوان مطمئناً توجه کودک شما را به خود جلب می کند. همانطور که با کودک خود صحبت می کنید، کمی ریتم را پشت کلمات بگذارید. نوزادان فقط می خواهند با مراقبان خود ارتباط برقرار کنند. هر چه بچگانه تر و هیجان زده تر باشید، آنها بیشتر روی شما تمرکز خواهند کرد.

۵. صحبت کردن و الگوبرداری از زبان کودک خود را فراموش نکنید: مطمئناً این تحقیق بر اهمیت خوانندگی تمرکز دارد. اما ما می دانیم که شما در یک موقعیت موزیکال زندگی نمی کنید نمی توانید در طول روز همه چیز را برای کودک خود بخوانید. صرفا صحبت کردن با کودک برای آنها مفید است، حتی اگر هنوز نمی توانند به شما پاسخ دهند.

می توانید کارهای خود را در طول روز روایت کنید تا واژگان جدید، تولید صدای گفتار و حتی نحوه جمله سازی را به کودک خود بیاموزید. فقط با صدای بلند بگویید که چه کاری انجام می دهید. به عنوان مثال وقت آن است که پوشک تو را عوض کنم، بیا روی تشک دراز بکش، من پوشک شما را عوض خواهم کرد تا تو خوب و تمیز شوی.

 

مقاله های مرتبط

انواع رایج اختلالات گفتار

سیر تکامل گفتاری کودکان

کودک دو ساله من حرف نمیزنه!

کودک سه ساله من حرف نمیزنه!

گفتاردرمانی برای کودک ۱ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۲ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۳ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۴ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۵ ساله

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تمرینات گفتاری برای کودکان ۴ تا ۶ ساله

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

نکاتی برای موفقیت کودکان با تاخیر گفتاری در مدرسه

کودک ۱۸ماهه من صحبت نمی کند، آیا باید نگران باشم؟

اگر کودک ۲ یا ۳ ساله شما صحبت نمی کند چه باید کرد؟

کودک من همه چیز را می فهمد، اما هنوز صحبت نمی کند!

چگونه تماشای صفحه نمایش بر رشد گفتار و زبان کودک تأثیر می گذارد؟

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

2 × 4 =

× پشتیبانی 24 ساعته