از لحظه ای که نوزادان وارد زندگی شما می شوند، کارهای بسیار شگفت انگیزی انجام می دهند. شما به تماشای این فرشته های کوچک خواهید پرداخت، آنها به آرامی و در طول زمان تکامل می یابند. نقاط عطف زیادی در زندگی یک نوزاد وجود دارد از جمله می توان به کنترل سر، غلت زدن، سینه خیز رفتن و در نهایت نشستن به صورت مستقل اشاره کرد. معمولاً نوزادان بین ۷ تا ۹ ماهگی می‌توانند بدون حمایت و بصورت مستقل بنشینند. آنها ممکن است همچنان به کمک نیاز داشته باشند و برخی ممکن است در انتهای آن محدوده سنی خود بنشینند، در حالی که برخی دیگر دیرتر به نقطه عطف می ‌رسند.

طبیعی است که مشتاقانه منتظر گام بعدی در رشد فرزندتان باشید و بخواهید کمکی را که برای رسیدن به آن دستاورد نیاز دارد ارائه دهید. اجازه دهید کودکتان در اینجا پیش قدم شود و به دنبال نشانه هایی بگردید که نشان می دهد برای رسیدن به این نقطه عطف آماده می شوند. در این مطلب به بررسی آموزش نشستن به کودکان خواهیم پرداخت.

آموزش نشستن به کودکان

چرا کودکان باید بنشینند؟

تمام مهارت‌های حرکتی اولیه که کودک شما یاد می‌گیرد اساساً به نشستن مستقل کودک کمک می‌کند. یک کودک باید بتواند به تنهایی سر خود را بلند کند و قبل از اینکه بتواند نشستن را بیاموزد، قدرت بالایی در قسمت بالا تنه خود ایجاد کرده باشد. این امر به ماه ها تلاش از جانب نوزاد شما نیاز خواهد داشت. جالب است بدانید که نه تنها نشستن برای کودک شما یک دستاورد فیزیکی است، بلکه چشم انداز جدیدی از دنیای خود به آنها ارائه می دهد. نشستن به آنها اجازه می دهد تا چیزها را به روشی کاملاً جدید ببینند و تجربه کنند.

به یاد داشته باشید: فقط به این دلیل که برای نوزادان عادی است که بین ۷ تا ۹ ماهگی به تنهایی بنشینند، به این معنی نیست که کودک شما از این برنامه پیروی می کند. هر نوزادی با سرعت خودش رشد می کند. دکتر حسینی سیانکی می‌گوید: صبور باشید. “نشستن فرزند شما زمانی اتفاق می افتد که قرار است اتفاق بیفتد. فقط از هر مرحله از کودک خود لذت ببرید.”

چرا کودکان باید بنشینند؟

آنچه کودک شما برای نشستن نیاز دارد؟

تمرینات و نقاط عطف اولیه به کودک شما کمک می کند تا قدرت نشستن خود را به دست آورد. زمان خوابیدن روی شکم، که ممکن است فعالیتی باشد که آنها از آن لذت می برند، به کودک شما کمک می کند تا مهارت های حرکتی درشت خود را تقویت کند. همچنین فرصتی را برای تقویت عضلات گردن و بالاتنه فراهم می‌کند، زیرا آنها برای بالا بردن خود تلاش می‌کنند. از لحاظ وسایل فیزیکی که به آنها در نشستن کمک می‌کند، می‌توانید بالش‌هایی را در نزدیکی آنها قرار دهید.

آنچه کودک شما برای نشستن نیاز دارد؟

چگونه به کودک در نشستن کمک کنیم؟

برای کمک به نشستن کودکتان، زمان خوابیدن روی شکم را در همان روزهای اولیه تشویق کنید. این به آنها کمک می کند تا ماهیچه های لازم برای بلند کردن سر و در نهایت نشستن را تقویت کنند. همچنین می توانید به کودک خود کمک کنید تا به عنوان تمرین روی پاهای شما بنشیند و اجازه دهید تا قفسه سینه شما تکیه گاه مورد نیاز او باشد. گزینه دیگر این است که کودک خود را به پشت بخوابانید. سپس در حالی که بازوهای آنها را گرفته اید، به آرامی آنها را به سمت خود بکشید و در حالت نشسته قرار دهید. این عمل قدرت اصلی را برای نشستن تشویق می کند.

هنگامی که به کودک خود کمک می کنید تا نحوه نشستن مستقل را یاد بگیرد، دکتر احسان حسینی سیانکی پیشنهاد می‌کند جایی روی زمین را برای نشستن آماده کنید و بالش‌ها را در اطراف کودک قرار دهید. او می‌گوید همچنین مطمئن شوید که کودک شما آرام است و به خوبی حمایت می‌شود. اطلاعات بیشتر را در مطلب “به کودک خود بیاموزید که بنشیند.” کسب کنید.

دکتر احسان حسینی سیانکی، متخصص کاردرمانی پیشنهاد می‌کند: «اسباب‌بازی‌ها را در فاصله‌ای قابل دسترس قرار دهید و اجازه دهید کودک از تنه‌اش برای رسیدن به اسباب‌بازی استفاده کند». اما به یاد داشته باشید، هر چیزی زمان خاص خود را دارد، فرزندتان را مجبور نکنید که بنشیند و اجازه دهید با سرعت خودش به نقطه عطف برسد. اگر همچنان شما را نگران کرده است، با پزشک خود صحبت کنید.

چگونه به کودک در نشستن کمک کنیم؟

هنگام کمک به نشستن کودک به دنبال چه چیزی باشید؟

همانطور که احتمالا بارها و بارها شنیده اید، هیچ دو فرزندی دقیقاً شبیه هم نیستند. آنها هر کدام مسیرهای مخصوص به خود را ترسیم می کنند و مسیر تکاملی را دنبال می کنند که برای بدن کوچک آنها مناسب است. دکتر حسینی سیانکی توصیه می کند به دنبال نشانه هایی باشید که نشان می دهد کودک شما ممکن است از نظر رشدی برای نشستن آماده باشد. او می‌گوید: «نخستین نشانه این است که نوزاد می‌تواند به تنهایی سر را در حدود ۴ ماهگی نگه دارد.» پس از تسلط بر توانایی بالا نگه داشتن سر با سهولت نسبی، آنها را در حالت نشسته در مقابل خود نگه دارید تا ببینید در این وضعیت چگونه عمل می کنند. اگر با کمک در وضعیت نشسته راحت به نظر می‌رسند، این روند را شروع کنید که به آرامی به آنها آزادی بیشتری بدهید تا خودشان با بالش‌های نگهدارنده بنشینند.

کاردرمانی برای نشستن کودک

هنگام کمک به نشستن کودک چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

مهم است که این نقاط عطف را قبل از اینکه کودکتان آماده شود، پیش نبرید. به عنوان مثال در حالی که محصولی مانند صندلی کرنر سیت می تواند به نشستن یک کوچولو کمک کند، در واقع به رشد آنها کمک نمی کند. علاوه بر این، اگر آنها برای مدت طولانی در آن موقعیت باشند، قبل از اینکه واقعاً آماده باشند تا خودشان بنشینند، ممکن است در رشد طبیعی مهارت های آنها اختلال ایجاد کند.

کودک شما واقعاً خاص و منحصر به فرد است زیرا شخص دیگری دقیقاً مانند آنها وجود ندارد. همه ما می خواهیم شاهد شکوفایی و تکامل فرزندانمان باشیم. لحظه ای که آنها به آن نقاط عطف رشد می رسند، طبیعی است که غرور عظیمی را تجربه کنند. با این گفته، مهم است که به یاد داشته باشید که سنی که آنها معمولاً این کارها را انجام می دهند، همگی تقریبی هستند. در خصوص هر گونه نگرانی در مورد رشد کودک خود با متخصصین ما در حوزه کاردرمانی تاخیر حرکتی مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پنج × 3 =

× پشتیبانی 24 ساعته