فردی که مبتلا به مننژیت است ممکن است پس از بهبودی با مشکلات گفتاری مواجه شود. اگر مننژیت باعث آسیب به بخشی از مغز شود که بر گفتار تأثیر می گذارد از دست دادن گفتار یا تغییر در گفتار قابل پیش بینی است. مننژیت می تواند بر عضلات درگیر در گفتار و نحوه هماهنگی مغز بین تفکر و کلماتی که شخص استفاده می کند تأثیر بگذارد. یکی از بهترین درمان ها برای مقابله با این مشکلات گفتاردرمانی در مننژیت می باشد.

گفتاردرمانی در مننژیت

آسیب مغزی ناشی از مننژیت چگونه بر گفتار، زبان و ارتباطات تأثیر می گذارد؟

مشکلات گفتاری، زبانی و ارتباطی پس از آسیب مغزی شایع است و بسته به ناحیه آسیب دیده و شدت آسیب مغزی متفاوت است. مهارت‌های مورد نیاز برای صحبت کردن، تفسیر و استفاده از زبان و درک نکات ظریف‌تر اجتماعی و قوانین محاوره‌ای مرتبط با ارتباط همچنان با بزرگ‌تر شدن کودک رشد می‌کنند. تأثیرات کامل یک آسیب مغزی اکتسابی بر گفتار، زبان و ارتباطات کودک ممکن است زمان ببرد تا آشکار شود. شما می توانید برای بررسی دقیق این مشکلات به کلینیک گفتاردرمانی مننژیت مراجعه فرمایید.

مرکز گفتاردرمانی مننژیت

آیا مننژیت می تواند باعث تاخیر در گفتار شود؟

از نظر رشدی، این اختلاف بین دانش کلامی و حل مسئله نشان دهنده تفکیک بین مهارت های زبانی است که در اوایل زندگی رشد می کنند و مهارت هایی که بعداً ظاهر می شوند. این الگوی نتایج نشان می‌دهد که مننژیت باکتریایی ممکن است منجر به تاخیر در رشد زبان شود. بنابراین مراجعه به متخصصین مرکز گفتاردرمانی مننژیت برای مقابله با تاخیرهای گفتاری احتمالی بسیار حائز اهمیت است.

بهترین گفتاردرمانی مننژیت

مشکلات پنهان مننژیت بر گفتار، زبان و ارتباط

بعد از آسیب مغزی اکتسابی برخی از کودکان توانایی گفتاری خود را در سطح قبل از آسیب حفظ می کنند به ویژه اگر مغز هنوز قادر به کنترل ماهیچه هایی باشد که شکل گیری گفتار را کنترل می کنند. در حالی که گفتار آنها ممکن است عادی به نظر برسد اما ممکن است با مشکلات پنهان مختلفی روبرو شوند که مانع از توانایی آنها در برقراری ارتباط می شود. این مشکلات می تواند ناشی از آسیب به نواحی از مغز باشد که به طور مستقیم درک و استفاده از گفتار و زبان را کنترل می کنند. اما مشکلات پنهان می تواند تحت تأثیر کمبود حافظه، توجه و تمرکز و خستگی باشند که اغلب به دنبال آسیب مغزی اکتسابی رخ می دهند.

خواندن و نوشتن ممکن است بعد از مننژیت دچار مشکل شوند و مشکلات بینایی بر توانایی نگه داشتن یا کنترل قلم تأثیر بگذارد. ممکن است کودک هیچ بینشی نسبت به مشکلات خود نداشته باشد و در هنگام تلاش برای برقراری ارتباط در مدرسه و تعامل با دوستان خود احساس سرخوردگی و انزوا کند. لازم به ذکر است که تشخیص این موارد نیاز به دانش و تجربه بالایی دارد. مرکز گفتاردرمانی مننژیت با بیش از دو دهه فعالیت می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

گفتاردرمانی برای مننژیت

انواع مشکلات گفتار، زبان و ارتباطات ناشی از مننژیت

در این مطلب برخی از اختلالاتی را توضیح می‌دهیم که از طریق آن‌ها توانایی کودک در برقراری ارتباط ممکن است به دلیل آسیب مغزی پس از مننژیت مختل شود. که باید بصورت دقیق توسط متخصص گفتاردرمانی مننژیت بررسی شوند:

۱. آفازی بر تولید، درک گفتار، توانایی خواندن و نوشتن تأثیر می گذارد. آفازی دریافتی یک اختلال در درک زبان است. آفازی بیانی یک اختلال در استفاده از زبان است.

کودکان مبتلا به آفازی دریافتی ممکن است بدون اینکه متوجه شوند چه می کنند موارد زیر را نشان دهند:

-توانایی صحبت کردن به صورت روان اما استفاده از کلمات به ترتیب اشتباه

-داشتن سطوح مختلف مهارت در زمینه های مختلف زبان

-نیاز به استفاده از مهارت‌های غیرکلامی برای برقراری ارتباط، مانند تصاویر یا ژست‌ها

-استفاده از کلمات نادرست یا ساختگی که درک گفتار آنها را برای دیگران سخت می کند.

-تلاش برای تشخیص حروف یا کلمات نوشته شده یا درک جملات ساده که بر خواندن تأثیر می گذارد.

 

کودکان مبتلا به آفازی بیانی ممکن است:

-تسلط محدودی در گفتار و دایره لغات داشته باشید و با جملات کوتاه و ساده صحبت کنید.

-قادر به درک زبان باشید اما قادر به استفاده از آن نباشید.

-برای نام بردن افراد و اشیاء تلاش کنید و نمی توانید از نشانه ها برای کمک استفاده کنید.

-تلاش برای نوشتن حروف خاص یا قرار دادن حروف به ترتیب اشتباه در کلمات

 

۲. دیزآرتری: وقتی ناحیه ای از مغز که ماهیچه های مورد استفاده برای گفتار را کنترل می کند آسیب ببیند، توانایی فیزیکی صحبت کردن مختل می شود. دیزآرتری می تواند سطوح مختلفی از اختلال را ایجاد کند که شامل حذف کردن قسمتی از مطلب تا از دست دادن کامل گفتار باشد.

۳. دیس پراکسی شامل دشواری در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات است که ممکن است مانع از آن شود که کودک بتواند آنچه را که فکر می کند، بیان کند.

۴. اختلالات پیچیده تر «عملکرد اجرایی» می تواند مانع حل مسئله یا درک تفاوت های ظریف زبان شود (مانند جوک).  ممکن است کودک برای پردازش اطلاعات به زمان بیشتری نیاز داشته باشد که بر توانایی او برای یادگیری و ادامه تحصیل در مدرسه تأثیر می گذارد.

۵. بعد از مننژیت ممکن است فرد به دلیل مشکل در درک “قوانین” ارتباطات اجتماعی مانند صحبت کردن، استفاده از زبان مناسب، درک زبان بدن و حالات چهره با تعامل اجتماعی و دوستی دست و پنجه نرم کند.

ما در مرکز گفتاردرمانی مننژیت از اهمیت ارزیابی دقیق و درک میزان آسیب‌ها و نیازهای هر مراجع آگاهی داریم. تنها با انجام این کار می توانیم اطمینان حاصل کنیم که برنامه های گفتاردرمانی مننژیت نیازهای مادام العمر آنها را برآورده می کند. شما می توانید از طریق شماره های درج شده روی سایت با کلینیک تخصصی گفتاردرمانی مننژیت تماس حاصل فرمایید.

 

مقاله های مرتبط

کاردرمانی در مننژیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دوازده − هفت =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته