همانطور که مهارت های گفتاری و زبانی از سنین کودکی توسعه می یابد، نقص هایی نیز قابل انتظار است. با این حال برخی از مشکلات گفتاری ممکن است با ورود فرزند شما به سن مدرسه یا معمولا قبل از مهدکودک آشکار شوند. نوک زبانی حرف زدن یکی از انواع اختلالات گفتاری است که در این مرحله رشد قابل توجه است، تلفظ برخی از صامت ها را با مشکل مواجه می کند که “س” یکی از رایج ترین آنهاست.

نوک زبانی بسیار رایج است، یک منبع تخمین می زند که ۲۳ درصد از افراد در دوره ای از زندگی خود تحت تأثیر قرار این اختلال می گیرند.با توجه به انجمن گفتار-زبان-شنوایی آمریکا، اگر کودک شما بعد از ۵ سالگی مشکل نوک زبانی دارد، باید از یک آسیب شناس گفتار-زبان کمک بگیرید. به این متخصصان، گفتار درمانگر نیز گفته می شود.

تمرین‌های خاصی که در گفتار درمانی نوک زبانی استفاده می‌شود می‌تواند به اصلاح زودهنگام این اختلال کمک کند. همچنین تمرین تکنیک های خانگی به عنوان پشتیبانی می تواند برای اصلاح نوک زبانی حرف زدن مفید باشد. در این مطلب به برخی از رایج‌ ترین تکنیک‌هایی گفتاردرمانی که به بهبود نوک زبانی حرف زدن کمک می کند، اشاره خواهیم کرد.

تمرین های گفتاردرمانی برای اصلاح نوک زبانی

تکنیک های اصلاح نوک زبانی

۱. آگاهی از نوک زبانی: برخی از افراد به ویژه کودکان کوچکتر ممکن است نتوانند به راحتی نوک زبانی حرف زدن خود را اصلاح کنند، اگر از تفاوت تلفظ آنها آگاه نباشند. گفتار درمانگران می توانند این آگاهی را با الگوبرداری از تلفظ صحیح و نامناسب افزایش دهند و سپس از کودک می خواهند که روش صحیح صحبت کردن را تشخیص دهد. به عنوان یک والدین می‌توانید از این تکنیک در خانه برای کمک به اجرای تلفظ صحیح بدون تمرکز بر گفتار «اشتباه» که می‌تواند باعث دلسردی بیشتر شود، استفاده کنید.

۲. قرار دادن زبان: از آنجایی که نوک زبانی تا حد زیادی تحت تأثیر قرار دادن ناصحیح زبان می باشد، گفتار درمانگر به شما کمک می کند تا زمانی که می خواهید صداهای خاصی را ایجاد کنید، از محل قرارگیری زبان خود یا فرزندتان آگاه شوید. به عنوان مثال اگر زبان به سمت جلوی دهان به لب جلویی یا دندان فشار می آورد، گفتاردرمان به شما کمک می کند تا در حالی که حروف صامت های “س” یا “ز” خود را تمرین می کنید، زبان خود را به سمت پایین خم کنید.

۳. ارزشیابی کلمه: گفتاردرمانگر از شما می‌خواهد که تک تک کلمات را تمرین کنید تا زمانی که می‌خواهید صامت‌های خاصی بسازید و موقعیت زبان خود را درک کنید. به عنوان مثال اگر کودک شما نوک زبانی جلویی دارد و با صداهای “س” مشکل دارد، گفتاردرمانگر کلماتی را که با آن حرف شروع می شوند تمرین می کند. سپس به سراغ کلماتی می‌روند که در وسط آنها “س” وجود دارد (واسطه)، و سپس کلماتی که در آخر حرف صامت دارند (پایان).

۴. تمرین کلمات: هنگامی که گفتار درمانگر شما نوع لیسپ شما و همچنین صداهایی که با آنها چالش دارید را شناسایی کرد، به شما کمک می کند تا کلمات را با صامت های اولیه، میانی و پایانی تمرین کنید. سپس روی صداهای ترکیبی کار خواهید کرد. تمرین این نوع کلمات با فرزندتان در خانه نیز مهم است. گفتاردرمانگر می تواند لیست کلمات و جملات را برای شروع ارائه دهد.

۵. عبارات: هنگامی که روی قرار دادن زبان کار کردید و توانستید چندین کلمه را بدون نوک زبانی تمرین کنید، به تمرین عبارات خواهید رفت. گفتار درمانگر کلمات دشوار را از شما می پرسد و آنها را در جملاتی قرار می دهد تا بتوانید با آنها تمرین کنید. شما می توانید با یک جمله در یک زمان شروع کنید، در نهایت به چند عبارت در یک ردیف بروید.

۶. گفتگو: مکالمه تمام تمرینات قبلی را در کنار هم قرار می دهد. در این مرحله کودک شما باید بتواند با شما یا همسالانش بدون اینکه نوک زبانی حرف بزند گفتگو کند. در حالی که تکنیک‌های مکالمه باید طبیعی باشند، می‌توانید در خانه آنها را تمرین کنید و از فرزندتان بخواهید داستانی را برای شما تعریف کند یا دستورالعمل‌های گام به گام در مورد چگونگی تکمیل یک کار را ارائه کنید.

۷. نوشیدن از طریق نی: این تمرین مکمل را می توان در خانه انجام داد یا در هر زمانی که کودک شما فرصت نوشیدن از طریق نی را داشته باشد. این می تواند با وادار کردن زبان به عقب کشیدن، به جای فشار دادن به جلو، به نوک زبانی حرف زدن کمک کند. در حالی که نوشیدن از طریق نی نمی تواند به تنهایی نوک زبانی را درمان کند، می تواند به ایجاد آگاهی از قرار دادن زبان مورد نیاز در تمرینات کلمات و عبارات کمک کند.

بهترین تمرین گفتاردرمانی برای نوک زبانی

چگونه با نوک زبانی کنار بیایم؟

یکی از عوارض جانبی ناخوشایند نوک زبانی، کاهش عزت نفس به دلیل ناامیدی های فردی یا قلدری همسالان است. در حالی که تکنیک های گفتار درمانی می تواند به کاهش عزت نفس پایین کمک کند، وجود یک گروه حمایتی قوی مهم است. این هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان صادق است. ملاقات با یک گفتاردرمانگر یا یک بازی درمانگر برای کودکان خردسال نیز می تواند به شما کمک کند تا در موقعیت های اجتماعی دشوار کار کنید. در بزرگسالان نوک زبانی حرف زدن باعث می شود که از گفتن کلمات دشوار اجتناب کنید، از موقعیت های اجتماعی دوری کنید و می تواند باعث انزوا شود که به طور ناخواسته عزت نفس شما را بدتر کرده و فرصت های کمتری برای گفتگو ایجاد کند.

بهترین گفتاردرمان نوک زبانی

چه زمانی با یک گفتار درمانگر صحبت کنیم؟

نوک زبانی صحبت کردن می تواند در کودکان کوچک و همچنین کسانی که دندان های جلویی خود را از دست داده اند رایج باشد. با این حال اگر کودک شما بصورت نوک زبانی حرف می زند و این مسئله باعث تداخل در ارتباطات کودک شود، مهم است که به یک گفتار درمانگر مراجعه کنید. در صورت تایید نوک زبانی، فرزند شما تا چند بار در هفته در طول مدرسه به گفتاردرمانی مراجعه خواهد کرد. هرچه زودتر به دنبال درمان باشید، ممکن است نقص گفتاری سریعتر اصلاح شود. هیچ وقت برای گفتاردرمانی در بزرگسالی دیر نیست. بر اساس مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران، برخی از گفتار درمانگران ادعا می‌کنند که با تمرین اختصاصی، ممکن است در عرض چند ماه نوک زبانی حرف زدن اصلاح شود. بسته به علت زمینه‌ای، درمان می‌تواند کمی بیشتر طول بکشد، بنابراین ثبات در درمان کلیدی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

شش + 7 =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته