علائم اختلال یادگیری در کودکان می تواند خیلی زود ظاهر شود، گاهی اوقات در دوران کودکی یا پیش دبستانی این اتفاق می افتد. این علائم نشان دهنده وجود یک ناتوانی یادگیری بر دیگری نیست. از بین انواع مختلف اختلال یادگیری، هر اختلالی می تواند در مراحل اولیه ظاهر شود. علائم اختلال یادگیری می تواند از زمانی که کودک شروع به صحبت می کند ظاهر شود، یا ممکن است تا مدرسه ابتدایی ظاهر نشود. ظاهر اختلالات یادگیری در کودکان بسیار متفاوت است. درست است که هر اختلال یادگیری می ‌تواند در زمانی که کودکان خیلی خردسال هستند ظاهر شود، اما به نظر می ‌رسد که شاخص‌های اولیه اختلال خواندن یا روخوانی اغلب ظاهر می‌شوند، اگرچه نه به این دلیل که نارساخوانی اختلالی است که زودتر ظاهر می‌شود، بلکه به این دلیل که نارساخوانی شایع‌ترین ناتوانی یادگیری است.

چه نوع اختلال یادگیری در کودکان زودتر ظاهر می شود؟

به طور کلی، اختلال یادگیری در کودکان در زمان های مختلف ظاهر می شود. هنگامی که یک اختلال یادگیری ظاهر می شود به چند دلیل متفاوت است:

-هر چه این اختلال شدیدتر باشد، علائم زودتر آشکار خواهند شد.

-هر چه توانایی های کودک قوی تر باشد، تاخیر در ظهور اختلال یادگیری بیشتر می شود.

-وجود سایر اختلالات مانند اختلال نقص توجه و بیش فعالی، اوتیسم یا اضطراب می تواند علائم اولیه را ایجاد کند.

نشانه‌هایی از اختلال یادگیری در کودکان می ‌تواند در سال‌های خردسالی ظاهر شود، اما شروع کامل و تشخیص معمولاً در مدرسه ابتدایی زمانی اتفاق می‌افتد که یادگیری خواندن، نوشتن و ریاضی به طور جدی آغاز می‌ شود. با این حال، مشاهده سریع علائم می تواند به مداخلات زودهنگام و مفید منجر شود.

اولین علائم اختلالات یادگیری در کودکان

اولین علائم اختلالات یادگیری در کودکان

گاهی اوقات، اولین نشانه هایی که کودکان دارای اختلال یادگیری نشان می دهند رفتاری است. کودکان خردسال و پیش دبستانی که با مهارت های زبانی دست و پنجه نرم می کنند ممکن است به راحتی ناامید شوند. آنها ممکن است غالباً عصبانی شوند، رفتار مخالف از خود نشان دهند، یا درمانده رفتار کنند، و بخواهند والدین و مراقبانشان کارهایی را برای آنها انجام دهند.

این رفتار برای سن رشد آن‌ها غیرمنتظره نیست و ممکن است توسط اطرافیان عادی به نظر برسد. وقتی کودک بسیار جوان است، تشخیص اینکه آیا اختلال یادگیری باعث ایجاد این رفتارها می شود، غیرممکن است. صرفاً نظارت بر آن و توجه به مدت زمان ماندگاری آن پاسخ مناسبی است.

علاوه بر این رفتارها، علائم اولیه دیگری از اختلال یادگیری در کودکان بسیار کوچک وجود دارد. تاخیرهای رشدی قابل توجه در یک یا چند ناحیه بحرانی گاهی اوقات می تواند اختلالی باشد که خود را نشان می دهد:

-تأخیرهای شدید حرکتی (مانند بالا کشیدن تا ایستادن و راه رفتن)

-تاخیرهای حرکتی ظریف (گرفتن اشیاء، استفاده از انگشتان برای غذا خوردن)

-دیرتر از حد معمول صحبت کردن

-مهارت های شناختی (حل مسئله، مانند جا دادن اشکال مختلف در یک پازل)

-تأخیرهای اجتماعی/عاطفی (رفتار نامناسب هنگام تعامل با دیگران)

همانطور که بچه ها به پیش دبستانی و مهدکودک تبدیل می شوند، ممکن است علائم مختلفی از اختلال یادگیری را مشاهده کنید.

شاخص های اولیه اختلالات یادگیری در کودکان پیش دبستانی، مهدکودک

شاخص های اولیه اختلالات یادگیری در کودکان پیش دبستانی، مهدکودک

علائم اولیه اختلالات یادگیری در کودکان زیر می تواند به یک اختلال رشدی اشاره کند. با این حال، هیچ کودکی همه آنها را به نمایش نخواهد گذاشت و هر کودکی پتانسیل داشتن برخی از آنها را دارد. یادگیری و رشد تلاش های ساده و بی عیب و نقصی نیستند، بنابراین وجود برخی از علائم اختلال یادگیری در کودکان پیش دبستانی و مهدکودک معمولاً دلیلی برای هشدار نیست. با این حال، اگر کودکی بسیاری از این علائم را دارد، توجه محتاطانه منطقی است.

این علائم اختلال یادگیری ممکن است در کودکان سه تا پنج ساله ظاهر شود:

-مشکلات در یادگیری و خواندن شعرهای مهد کودک

-هیچ علاقه ای به بازی با زبان مثل تکرار و شعر ندارد.

-اشتباه تلفظ کردن کلمات

-مشکل در یادگیری و به خاطر سپردن نام حروف، روزهای هفته، اعداد

-قادر به تشخیص نیست، نامه بنویسید.

-مشکل در اتصال حروف به صداهای آنها

-نام خود را نمی تواند بنویسد.

-مکرراً در مورد کودک صحبت می کند.

-تمرکز ضعیف، فاصله توجه کوتاه

-مشکل در پیروی از دستورالعمل ها

-نمی تواند به درستی مداد رنگی را بگیرد.

-با دکمه ها، زیپ ها و بستن بند کفش ها دست و پنجه نرم می کند.

-هماهنگی بدنی ضعیف

حتی زمانی که بسیاری از نشانه‌های اختلال یادگیری از اوایل دوران کودکی شروع می‌شود و تا پیش‌دبستانی و مهدکودک ادامه می‌یابد، متخصصان تمایلی به تشخیص اختلال یادگیری تا زمانی که کودک در کلاس ابتدایی باشد، ندارند. در واقع انتظار تا کلاس سوم امری عادی است. در اینجا دلیل است.

چرا اختلالات یادگیری در کودکان تا دبستان تشخیص داده نمی شود؟

چرا اختلالات یادگیری در کودکان تا دبستان تشخیص داده نمی شود؟

شاخص‌های اختلال یادگیری بالقوه می ‌تواند سیگنال‌هایی باشد که باید به آنها توجه کرد، اما تشخیص اختلال یادگیری در یک کودک بسیار خردسال تقریباً غیرممکن است. کودکان خردسال تازه شروع به رشد مهارت ها کرده اند و مغز تا بلوغ کامل فاصله دارد. بنابراین، نتیجه گیری اینکه کودک خردسال یا پیش دبستانی دارای اختلال یادگیری است می تواند مضر باشد.

علاوه بر این، در حالی که همه کودکان مراحل رشد یکسانی را به ترتیب یکسان پشت سر می گذارند، سرعت رشد هر کودک منحصر به فرد است. گاهی اوقات، مردم از عبارت ” فردی که دیر شکوفا و یا بالغ میشود” برای توصیف کودکی استفاده می کنند که کندتر از همسالان خود بالغ می شود. قبل از اینکه به این نتیجه برسیم که یک کودک دارای اختلال یادگیری است، مهم است که در نظر بگیریم که آیا تأخیرهای رشدی کودک، تأخیر واقعی هستند یا اینکه آن کودک « فردی که دیر شکوفا و یا بالغ میشود» است.

اگر چالش ها با گذشت زمان بیشتر شد و سایر علائم اختلال یادگیری ظاهر شد، ارزیابی توسط بهترین دکتر اختلال یادگیری ضروری است. کودکان دارای اختلال یادگیری می توانند عملکرد خوبی داشته باشند، به خصوص زمانی که به شاخص های اولیه توجه کنید و فرزندتان را ارزیابی کنید. همانطور که یادگیری ساختار یافته و سریع از اوایل دبستان شروع می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

چهار × 4 =

× پشتیبانی 24 ساعته