آبریزش دهان تقریباً در ۴۰ درصد از افراد مبتلا به فلج مغزی رخ می دهد. آبریزش دهان در کودکان فلج مغزی به دو شکل قابل مشاهده است یا بصورت بیرون ریختن بزاق از دهان بوده یا شامل تجمع بزاق در پشت گلو باشد. گاهی ممکن است هر دو نوع آبریزش با هم رخ دهد. ارائه درمان برای آبریزش دهان بسیار مهم است زیرا می‌تواند تأثیرات پزشکی و اجتماعی قابل توجهی برای فرد داشته باشد. در حال حاضر درمان کاملی برای آبریزش دهان در دسترس نیست، اما تمرینات حرکتی دهان و رفتاری ممکن است مفید باشد. افراد دیگر ممکن است به داروها یا تزریق سم بوتولینوم یا مداخلات جراحی نیاز داشته باشند.

فلج مغزی و آبریزش دهان

فلج مغزی و ترشح آب دهان: ارزیابی ها و درمان ها

یک رویکرد چند رشته ای (با متخصصانی که با هم کار می کنند) برای ارزیابی و رسیدگی به نگرانی های مربوط به آبریزش دهان ایده آل است. آنها ممکن است به طور مستقل ظاهر شوند یا ممکن است همزمان مشارکت داشته باشند. مهم است که بین آبریزش آب دهان قدامی و خلفی تمایز قائل شویم زیرا درمان ممکن است متفاوت باشد. دوره‌های مکرر ذات‌الریه، استفاده مکرر از آنتی‌بیوتیک به دلایل تنفسی، شواهد بیماری التهابی مزمن ریوی و نیاز قابل توجه به ساکشن اغلب توسط متخصصان به‌عنوان شاخص آبریزش خلفی استفاده می‌شود. ابزارهای ارزیابی دیگری که باید در نظر بگیرید شامل بزاق شناسی و ارزیابی آندوسکوپی فیبر نوری بلع است با این حال آنها ممکن است ضروری یا مناسب نباشند.

برای آبریزش قابل مشاهده (آبریزش قدامی) درمان‌هایی وجود دارد که با هدف کمک به کودکان با افزایش کنترل ماهیچه‌های بلع و با آموزش دادن دفعات بیشتر قورت دادن یا پاک کردن بزاق، علائم خود را مدیریت می‌کنند. همچنین وسایلی وجود دارد که می‌توان آن‌ها را در دهان فرد قرار داد تا به کنترل این نوع آب ‌ریزش کمک کند اما اثربخشی این روش نامشخص است.

آبریزش آب دهان در پشت گلو (آبریزش خلفی) می تواند باعث عفونت های مکرر ریه ها و همچنین مشکل در تنفس یا پاکسازی گلو شود. هنگامی که این نوع آبریزش دهان وجود دارد، درمان های فوق موثر نیستند. برای این افراد و افراد مبتلا به فلج مغزی که قادر به کنترل عضله های بلع یا پاک کردن بزاق خود نیستند، درمان اغلب شامل داروهایی است که به خشک شدن ترشحات کمک می کند. تزریق سم بوتولینوم به غدد بزاق نیز می تواند مفید باشد. با این حال تزریق های مکرر معمولاً تقریباً هر ۶ ماه یکبار مورد نیاز است. مداخلات جراحی نیز ممکن است توصیه شود.

درمان آبریزش دهان کودکان فلج مغزی

چرا رسیدگی به آبریزش دهان در کودکان فلج مغزی مهم است؟

-نگرانی های پزشکی:

  • تجمع بزاق در پشت گلو می تواند باعث آسپیراسیون، عفونت و گاهی اوقات بیماری پیشرونده ریه شود.
  • بزاق باقیمانده روی چانه باعث تحریک پوست و تخریب پوست می شود.

-نگرانی های اجتماعی عاطفی:

  • آبریزش از جلوی دهان ممکن است منجر به نیاز به تغییر لباس شود.
  • خجالت اجتماعی ممکن است منجر به انزوا و عزت نفس پایین شود.

شما می توانید از طریق مرکز تخصصی درمان فلج مغزی با ما تماس گرفته و از خدمات مراکز ما برای درمان و کنترل آبریزش دهان در کودکان فلج مغزی بهره مند شوید.

 

مقاله های مرتبط

آبریزش دهان چیست؟

فلج مغزی و آبریزش دهان

آبریزش دهان در کودکان اوتیسم

چگونه هنگام بیداری آبریزش دهان را متوقف کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بیست − 4 =

× پشتیبانی 24 ساعته