راه رفتن روی انگشتان پا (پنجه رویی) در کودکان خردسال ۳ سال و کمتر، بسیار رایج است. اما راه رفتن روی انگشتان پا، به ویژه در کودکان ۵ سال و بالاتر، اغلب با نابالغی عصبی همراه است. این مشکل در کودکان اوتیسم رایج می باشد. بسیاری از درمانگران و متخصصان از مداخلات مختلفی برای درمان راه رفتن روی انگشتان پا استفاده می کنند. در این مطلب به بررسی راه رفتن روی انگشتان پا و اوتیسم می پردازیم.

راه رفتن روی انگشت پا و اوتیسم

درمان های راه رفتن روی انگشتان پا

گاهی اوقات از تمرینات فیزیکی برای کشش تاندون آشیل به منظور کاهش راه رفتن روی انگشتان پا استفاده می شود، اما این درمان موفقیت کمی را به همراه دارد.

یک سیستم دهلیزی ناکارآمد که مشکل رایج در کودکان اوتیسم می باشد، ممکن است مسئول راه رفتن روی انگشتان پا باشد. سیستم دهلیزی در مورد حرکت و موقعیت بدن به مغز بازخورد می دهد. ممکن است با ارائه تحریک درمانی دهلیزی به فرد (مثلاً تاب خوردن روی تاب گلایدر) راه رفتن روی انگشت پا را کاهش یا حذف کرد.

راه رفتن روی انگشت پا ممکن است به طور مستقیم یا غیرمستقیم با یک مشکل بینایی- دهلیزی مرتبط باشد. من چندین مطالعه تحقیقاتی را با ملوین کاپلان، در مرکز مدیریت بصری در تاری تاون، نیویورک انجام دادیم. در حین انجام این مطالعات، چهار نفر را مشاهده کردم که روی انگشت پا راه می رفتند. در هر مورد، پس از اینکه کودک شروع به استفاده از لنزهای منشوری کرد، راه رفتن پنجه آنها در عرض چند ثانیه حذف شد.

درمان پنجه رویی کودکان اوتیسم

شرح برنامه لنزهای منشوری میدان دید فرد را به سمت بالا، پایین، چپ یا راست جابجا می کنند. دکتر کاپلان و سایر اپتومتریست های رشدی، روش های ارزیابی غیرکلامی را برای تعیین جهت و درجه جابجایی صحیح برای لنز های منشوری توسعه داده اند. برخلاف سایر مداخلات برای اوتیسم، تغییرات در توجه و رفتار بلافاصله پس از شروع استفاده از لنز توسط فرد قابل مشاهده است. استفاده از لنزهای منشوری بخشی از یک برنامه “آموزش بینایی” است. این برنامه معمولاً یک سال طول می کشد و شامل استفاده از لنزهای منشوری و انجام تمرینات بینایی-حرکتی روزانه است. پس از اتمام برنامه، فرد دیگر نیازی به استفاده از لنزهای منشوری ندارد.

گچ گیری یکی دیگر از مداخلاتی است که برای توقف راه رفتن روی انگشتان پا استفاده می شود. این روش شامل استفاده از گچ برای کشش تاندون آشیل است. در بیشتر موارد گچ گیری هر دو هفته یکبار به مدت ۶ تا ۸ هفته انجام می شود. درمان دیگر شامل جراحی است. سپس گچ های بلند پا به مدت شش هفته و به دنبال آن آتل بندی در شب برای چندین ماه انجام می شود.

برای والدین ضروری است که قبل از انتخاب یک مداخله مناسب برای فرزندشان، تا حد امکان درباره درمان راه رفتن روی انگشت پا بیاموزند. هنگام تصمیم گیری در مورد هر درمانی، والدین باید اثربخشی، ایمنی و هزینه درمان را در نظر بگیرند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص علل و درمان های راه رفتن روی انگشتان با مرکز تخصصی درمان اوتیسم تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پنج × 1 =

× پشتیبانی 24 ساعته